GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.558.215
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
toxic kaže...

Future proof ne postoji u smislu hw-a i to se više naucite

postoji i individualno je.

nekom je future 2, nekom 5 godina. 2 godine si i sa 970 miran na 1080p, osim ako nemas OCD al kolko vidim 80% ljudi u temi ga ima.

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
nixass kaže...
toxic kaže...

Future proof ne postoji u smislu hw-a i to se više naucite

postoji i individualno je.

nekom je future 2, nekom 5 godina. 2 godine si i sa 970 miran na 1080p, osim ako nemas OCD al kolko vidim 80% ljudi u temi ga ima.

a nekom 1 dan.

17 godina
nixass kaže...
nixass kaže...
osim ako nemas OCD al kolko vidim 80% ljudi u temi ga ima.

toxic kaže...

a nekom 1 dan.

koji dio sa OCD nisi skuzio? :p

Nemam OCD i tvrdim da ne postoji future proof bilo to na 1080p ili većoj rezi.

Da li nekome neka grafa individualno moze zadovoljiti potrebe na duze staze je druga prica.

Što smatraš future proof? Netko tko danas igra na ultri a za godinu dana snizi detalje a godinu iza snizi jos vise? To nije future proof to je prilagodba odredenoj situaciji i ignoriranje cinjenice da ti je potreban novi komad hw. 

neto tko danas zeli igrati na 1080p ultra htjeti ce i za godinu dana i godinu iza.. 

Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina
toxic kaže...
nixass kaže...
nixass kaže...
osim ako nemas OCD al kolko vidim 80% ljudi u temi ga ima.

toxic kaže...

a nekom 1 dan.

koji dio sa OCD nisi skuzio? :p

Nemam OCD i tvrdim da ne postoji future proof bilo to na 1080p ili većoj rezi.

Da li nekome neka grafa individualno moze zadovoljiti potrebe na duze staze je druga prica.

Što smatraš future proof? Netko tko danas igra na ultri a za godinu dana snizi detalje a godinu iza snizi jos vise? To nije future proof to je prilagodba odredenoj situaciji i ignoriranje cinjenice da ti je potreban novi komad hw. 

neto tko danas zeli igrati na 1080p ultra htjeti ce i za godinu dana i godinu iza.. 

naravno da nijedna graficka (ili bilo koja komponenta) nece zadovoljavat 20 godina (osim kucista), al biti miran 2-3 godine, takvu komponentu svakako mozes nac i vec su na trzistu par "sezona" (procesori) a sada i graficke koje kostaju ajmo rec - normalno.

danas mainstream kartice na 1080p imaju i previse FPSa na ultri, za godinu dana ce imat malo manje al jos uvijek previse, za 2 godine ce bit na gorjnjoj granici igrivosti, godinu iza na "taman", godinu iza mozda smanjiti koji detalj i vec smo na 3+ godine koristenja.

EDIT: pogotovo danas kad igre na medium i ultra izgledaju, da ne velim - isto.

al eto, bitno da se uvijek nadje opravdanje za kesiranje :)

za tjerat nove igre UVIJEK na ultra i najvecoj mogucoj rezi, tu ti ni psihijatar ne pomaze.

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.7.2016 16:26 (nixass).
16 godina
odjavljen

Pa čuj... Ja sam osobno bio zadovoljan sa r9 280x 2 i po godine, gtx970 sam bio uzeo samo zato jer mi je bila dobra ponuda. Što se tiće FPS-a nisam baš previše dobio ali sam i dalje zadovoljan. Btw igram na 1080p i ne gadi mi se spustit sjene i AA filtere. Tako da sad ubodem (a neću) npr 1070 i da nastavim igrat na 1080p ja bi bio miran sljedeće 2-3 godine.

Postoji li danas covjek koji ce biti zadovoljan s necim na duzi period ili ce u svemu naci manu i nedostatak ?

Mana će uvijek biti ali isto tako i ljudi koji su spremni na određene kompromise.

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through th
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.7.2016 16:53 (skank666).
Moj PC  
8 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ovako to funkcionira i za grafičke kartice http://www.bug.hr/vijesti/pewdiepie-korupcijskom-skandalu/154443.aspx :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.7.2016 21:47 (Tonči).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Tonči kaže...

Ovako to funkcionira i za grafičke kartice http://www.bug.hr/vijesti/pewdiepie-korupcijskom-skandalu/154443.aspx :)

to se zna odavno, bar ja znam da ne vjerujem nicem na yt-u.

16 godina
odjavljen

Inače, jedna loša vijest za Nvidiju:

""The time is now, really. Doom is already a clear example where async compute, when used properly, can make drastic enhancements to the performance and look of a game," reckons Billy Khan. "Going forward, compute and async compute will be even more extensively used for idTech6. It is almost certain that more developers will take advantage of compute and async compute as they discover how to effectively use it in their games.""

Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
Mislis losa vijest za vlasnike aktualnih nvidia kartica, jer to jos uvijek nece toliko puno skoditi prodaji 10xx grafa i poziciji nvidie na trzistu, a vec sljedecu seriju ce to vjerojatno rijesiti
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Znaci mi s pascalom smo u banani..pa tko vise ovo sve moze ispratit..
Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
drakula789 kaže...

svaki "hardverski" early adopter je u banani osim ako ne zaradjuje na tome

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.7.2016 22:40 (nixass).
13 godina
neaktivan
Ma briga me,sam se zivciram oko gluposti...
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
drakula789 kaže...

Samo nemoj slušat forumske nostradamuse i fanboye, te gledaj aktualno stanje...

Da je do ovog foruma Nvidia bi propala već pet puta, a eto vraga i dalje je u HE nenadjebiva...

p.s. Briga me za tabore, ali ove gluposti i predviđanja mi već idu na kc

16 godina
odjavljen

Pa niste u banani, ali ništa od aktualnih NV kartica ne čini se kao osobito dugotrajno ulaganje u kombinaciji s modernim igrama. AMD ima arhitekturu koja je već dugo spremna i testirana i dobitke u ogromnim brojkama. Ashes je pokazao da su dobici visoki, Doom je tu prednost dodatno potvrdio.

Dobra stvar je što NV vjerojatno već priprema novu arhitekturu za 2017. ili 2018. kad će DX12/Vulkan igre potisnuti stare API-je. Poboljšanja preemptiona u Pascalu čine da ima i nešto ubrzanja. Nije ni blizu dobro kao stvarna implementacija poput one AMD-a, ali tješi.

Realno, ne bih se puno brinuo zasad. Pascal je i dalje dovoljno brz da nije spor kad treba. Istina, preskup i ne vrijedi tih para, ali to je ok za Nvidiju i zeleni tabor.

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

isuse pa ko ziv ko mrtav, opce poznato je da je to tako u svijetu racunala... ako stalno mislis cekati sl gen kartica onda najbolje nikada upgrejdat

6 0 hvala 0
11 godina
Tonči kaže...

Pa niste u banani, ali ništa od aktualnih NV kartica ne čini se kao osobito dugotrajno ulaganje u kombinaciji s modernim igrama. AMD ima arhitekturu koja je već dugo spremna i testirana i dobitke u ogromnim brojkama. Ashes je pokazao da su dobici visoki, Doom je tu prednost dodatno potvrdio.

Dobra stvar je što NV vjerojatno već priprema novu arhitekturu za 2017. ili 2018. kad će DX12/Vulkan igre potisnuti stare API-je. Poboljšanja preemptiona u Pascalu čine da ima i nešto ubrzanja. Nije ni blizu dobro kao stvarna implementacija poput one AMD-a, ali tješi.

Realno, ne bih se puno brinuo zasad. Pascal je i dalje dovoljno brz da nije spor kad treba. Istina, preskup i ne vrijedi tih para, ali to je ok za Nvidiju i zeleni tabor.

zašto ne vrijedi pa još uvijek je gtx 1080 najbrži single gpu čak i na vulkanu u doom-u...koliki je bio launch price od r9 fury x nasprama još uvijek bržeg Pascala?

SILA/ZGX@ZGamers
12 godina

Nvidia bi morala kompletno promijenit temelje na kojima se zasniva maxvell....pascal....uzevsi u obzir da se to razvija godinama i godinama i da je roadmap isplaniran godine unaprijed sanse da ce nvidia to uspijet u godini dana ili cak dvije godine su nikakve.

Stvarno bih i imao razumijevanja kao sto sam imao i do sada ali nakon toliko lazi i muljanja i to u nevjerovatno kratkom vremenu....prvo isfejkaju specifikacije gtx 970...ok nema veze,nakon toga lazu da imaju async i kazu nam...cekajte drivere koji ce ih ukljucit...evo ih...evo jos malo...nakon toga predstavljanje Pascala koje je mene osobno odusevilo ono 65c 2100mhz ono buraz evo na referentnjaci i jos nam se ono smece smije u lice dok laze.....onda DA DA pascal ima async.....

Opcenito smatram pascal jednom od najmanje uzbudljivih i mastovitih serija unazad dugo vremena,samo napucavanje brzine i to je to a cjene su digli do neba.

99% sam siguran kada se vega pojavi krajem ove godine da ce izmasakrirat sve sto ce nvidia moc izbacit van...sa cijenovnog stajalista i sa performansama koje ce vega imat u low level APIjima,vec sada zahvaljujuci vulkanu gtx 1070/titan/980ti nemaju sto radit pored Fury X a ako se dobro sjecam ta grafa radi na 1050mhz a recimo 1070 blizu 2Ghz....

Moj PC  
4 0 hvala 0
9 godina
Tonči kaže...

Dobra stvar je što NV vjerojatno već priprema novu arhitekturu za 2017. ili 2018. kad će DX12/Vulkan igre potisnuti stare API-je.

To je firma, još ti se dimi iz novčanika a već nam sprema opet do godine grafulju od 4,500-13,000 kn ("much faster" then ovi pascali koje ćemo prodavat za 100 eura,nema veze bitno da ide na 3ghz), a ovaj kurčev amd da boost od 15-50% na grafama starim i do 5 godina i mnoge je zajebo koji su taman htjeli kupit drugu grafu...i kak ćeš onda već jednom upgrejdat jebote

13 godina
neaktivan
Ma znam kak to sve ide,al sad kad sam kupio osjecam se ko govno..Sta sad doci ce vega glupa i ode pascal u k*rac,ma de...Stvarno volim pc,volim igre,volim informatiku al ovakve stvari mi idu na zivce...Sljedece godine cu morat mjenjat gpu,pa di to ima?Bolje da nisam ni uzeo pc..
Moj PC  
0 5 hvala 0
9 godina
drakula789 kaže...
Ma znam kak to sve ide,al sad kad sam kupio osjecam se ko govno..Sta sad doci ce vega glupa i ode pascal u k*rac,ma de...Stvarno volim pc,volim igre,volim informatiku al ovakve stvari mi idu na zivce...Sljedece godine cu morat mjenjat gpu,pa di to ima?Bolje da nisam ni uzeo pc..

nisi ni svjestan da imaš beštiju od mašine

13 godina
neaktivan
Koliko sam prigovora dobio tu na fofumu ispada da sam uzeo najvece sranje...
15 godina
protjeran
drakula789 kaže...

Sta ti ide na zivce? Igrao spomenuti Doom, sa 1070-kom na 1080p i sve izmaxano imam cca. 130-140fps prosjek, ne pada ispod 100fps, it's okay....

12 godina
neaktivan

malo proguglaj van ovog foruma, ljudi hvale pascal nenormalno ovo je prvi  forum koji vidim ovakvu pljuvacku, valjda zasto sto je previse nas siromasnih hrvata :D

13 godina
neaktivan
Morat cu pocet koristit ltt,reddit,toms hardware i sl..ma to kao ploca je sranje,trebao si i7 uzet,define r5,vodeno i ostalo..Od svega u kucistu me najvise brine hladnjak i mislim da sam jedino to pogrijesio.
Ps.ne prozivam nikgo
15 godina
neaktivan

Ma di si falija sta kenjas, muci i igraj igre na 300 fpsa...

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
10 0 hvala 0
13 godina

Kad god kupis komp on je sutra zastario. Pogotovo zeleni 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.7.2016 1:23 (chaselol).
12 godina
drakula789 kaže...

previse si zabrijao.. jel imas takve drame i kad kupis smartphone pa za 2mj izadje novi sa 2 CPU jezgre i 2GB rama vise?

11 godina
drakula789 kaže...
Morat cu pocet koristit ltt,reddit,toms hardware i sl..ma to kao ploca je sranje,trebao si i7 uzet,define r5,vodeno i ostalo..Od svega u kucistu me najvise brine hladnjak i mislim da sam jedino to pogrijesio.
Ps.ne prozivam nikgo

Da pa trebao si dodat jos samo koju tisucu gore i uzet jacu pilu.

U biti trebalo bi ukinut proizvodnju svih proceva ispod i7, grafickih ispod enthusiast levela, zabranit hladenje zrakom, to pogotovo i mislim da bi svi bili zadovoljni onim kaj netko drugi kupi 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
13 godina

Nisam u toku zadnja vrime,jel mi moze neko pojasnit sto se dogodilo??

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
volegradele kaže...

Nisam u toku zadnja vrime,jel mi moze neko pojasnit sto se dogodilo??

Iskreno, nemam pojma. Meni se čini da možda ove nove grafe ili prejake za današnje standarde (1080p) ili igre baš i ne napreduju. Crysis još dan danas izgleda bolje od valjda 90% igara, a od 2007 je. :/ AI u igrama katastrofa (sječa li se itko FEAR i FarCry 1 i njihovog AI-a). Tu i tamo uleti neka sa super pričom i to je to. Sve ostalo je isto. Šteta. 

I onda se onaj gore žali da mu je komp slab. :/

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through th
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice