U trenutku izlaska 290X na tržište preporučena cijena je bila 550 dolara a u trenutku izlaska 390X preporučena cijena je bila 430 dolara. To je 120 dolara manje. Ne možeš uspoređivat cijenu 390X u izlasku s onom koju je tada imala već dvije godine stara 290X. Ne budi lažov kao u nVidiji.
Evo cijene u trenutku izlaska 3xx serije, samo ću to ostavit. R9 290X s 330USD na R9 390X s 430USD, na račun čega, dodatnih 4GB?
Tonči nisam ja nikakav nvidiijaš nego anti-fanboy. Kad vidim kakvog fanboja(pa čiji bio) da trkelja uvijek ću mu rado kontrirat i dokazat da je u krivu. Ili ako netko omalovažava bilo koju seriju kartica zbog vlastitih interesa itd.
Pa, memorija je skupa zapravo... iako je taj skok nešto viši, nego je opravdano, ali cijeena 390X sama po sebi je adekvatna jer je tu negdje s 980 (malo gore, malo dolje) ili je bolja od nje (BF4, Shadow of Mordor...). Po testovima, 390X je i bolja od 290X.
Serija 10xx je precijenjena, preskupa i tvornički overclock Nvidija podvaljuje pod bitniji napredak, nego je zaista slučaj. Probao sam dva modela, FE i uskoro ću i MSI-jevu GX i ne očekujem promjenu dojma.
Ja nemam vlastite interese tu, ako na to ciljaš. :)