GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.552.808
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
Penryn kaže...
Prince-Artas kaže...

U trenutku izlaska 290X na tržište preporučena cijena je bila 550 dolara a u trenutku izlaska 390X preporučena cijena je bila 430 dolara. To je 120 dolara manje. Ne možeš uspoređivat cijenu 390X u izlasku s onom koju je tada imala već dvije godine stara 290X. Ne budi lažov kao u nVidiji.

Evo cijene u trenutku izlaska 3xx serije, samo ću to ostavit. R9 290X s 330USD na R9 390X s 430USD, na račun čega, dodatnih 4GB? 

Tonči nisam ja nikakav nvidiijaš nego anti-fanboy. Kad vidim kakvog fanboja(pa čiji bio) da trkelja uvijek ću mu rado kontrirat i dokazat da je u krivu. Ili ako netko omalovažava bilo koju seriju kartica zbog vlastitih interesa itd.

Pa, memorija je skupa zapravo... iako je taj skok nešto viši, nego je opravdano, ali cijeena 390X sama po sebi je adekvatna jer je tu negdje s 980 (malo gore, malo dolje) ili je bolja od nje (BF4, Shadow of Mordor...). Po testovima, 390X je i bolja od 290X.

Serija 10xx je precijenjena, preskupa i tvornički overclock Nvidija podvaljuje pod bitniji napredak, nego je zaista slučaj. Probao sam dva modela, FE i uskoro ću i MSI-jevu GX i ne očekujem promjenu dojma.

Ja nemam vlastite interese tu, ako na to ciljaš. :)

12 godina
Prince-Artas kaže...
Penryn kaže...

Evo cijene u trenutku izlaska 3xx serije, samo ću to ostavit. R9 290X s 330USD na R9 390X s 430USD, na račun čega, dodatnih 4GB? 

Tonči nisam ja nikakav nvidiijaš nego anti-fanboy. Kad vidim kakvog fanboja(pa čiji bio) da trkelja uvijek ću mu rado kontrirat i dokazat da je u krivu. Ili ako netko omalovažava bilo koju seriju kartica zbog vlastitih interesa itd.

Fanboj si s ovakvim pisanjem. Ovo zoveš kontrom? AMD je snizio cijene 290X da ih počisti s zaliha jer su, ponavljam, tada već bile na tržištu već više od dvije godine. 390X je u trenutku izdavanja bio jeftini 120 dolara nego 290X kada je izlazila, a za cijenu od 550 dolara tada si mogao kupiti Fury.

Znači cjenovni nasljednik 290X je Fury a ne 390X. Koje ti pizdarije pišeš...

amd je najviše snizio cijene 290/290x zbog neočekivano niže cijene 970-ke, koja je izašla sa 70usd nižom početnom cijenom od prethodne 770

posljedično tome nisu ni 390x mogli izbaciti s višom cijenom, pogotovo jer nisu donijeli nikakav napredak u perfomansama

dakle nisu oni spuštali cijene radi "čišćenja zaliha", nego zbog uvjeta na tržištu jer nemereš prodavat danas za 4000 kuna grafu kao i jučer, ako konkurencija od danas ima sličnu grafu za 3000 kuna

ali to su sve skupa pizdarije, amd i nvidia su privatne tvrtke, odgovaraju svojim dioničarima i najvažniji faktor njihova poslovanja je profit - amd vodi nešto dugoročniju politiku jer su tako razvijali i svoj proizvod koji samo nadograđuju, nvidia radi na kraće staze jer ima veće potencijale i lakše se može prilagoditi većim promjenama

ono što je bitno za nas jest da se održava konkurentnost, jer bez toga i nvidia i amd bi dizali cijene u nebo

12 godina
neaktivan
Napokon doslo :D
Moj PC  
17 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Pa, memorija je skupa zapravo... iako je taj skok nešto viši, nego je opravdano, ali cijeena 390X sama po sebi je adekvatna jer je tu negdje s 980 (malo gore, malo dolje) ili je bolja od nje (BF4, Shadow of Mordor...). Po testovima, 390X je i bolja od 290X.

Znači hoćeš reći da je AMD imao dobar razlog da podigne cijene 290X/390X tj. podigao ih jer jer je tržište to dopuštalo? Pa eto istu stvar radi i nvidia sad, sve dok tržište dopušta ovakve cijene one će takve i ostat. Isto je i ATI radio dok je razvaljivao s 9700Pro, nabio 400USD cijenu jer je mogao, konkurentska GeForce4 Ti 4600 je bila 300USD i dosta slabija. Ima more takvih primjera i ne znam čemu se čuditi ili još gore pravit blesav.

11 godina
odjavljen

Nece li taj i5 malo bc tu gtx 1080? tireN1337

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2016 12:05 (IvanDado).

4 2 hvala 0
16 godina

stigla bebica 

Intel Core i7 980x @4.2 GHZ, Asus P6T, 12 GB DDR3 1600, Radeon 2x6970 CrossFire,Samsung T260, vertex2 60gb + 4x2TB WD BLACK
Moj PC  
20 0 hvala 0
13 godina
IvanDado kaže...

Veci je bn 1080 na 1080p od i5 tu 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
tireN1337 kaže...
Horned Reaer kaže...

stigla bebica 

poprilično ste sramežljivi i s fotkama i s dojmovima 

17 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...

Leze u nesvijesti...

Freak Show Inc.
16 godina
picajzla0707 kaže...
tireN1337 kaže...
Horned Reaer kaže...

stigla bebica 

jos sam na poslu 

Intel Core i7 980x @4.2 GHZ, Asus P6T, 12 GB DDR3 1600, Radeon 2x6970 CrossFire,Samsung T260, vertex2 60gb + 4x2TB WD BLACK
12 godina
Horned Reaer kaže...

jos sam na poslu 

17 godina
odjavljen

Jbt, stigla nova grafa a on na poslu. 

Pa reci da imas rak ili nesto. Majku mu, stvarno ne vjerujem kakvih ljudi ima...

Freak Show Inc.

13 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
IvanDado kaže...

mrsmith Šta je Ivan to krivo pitao?

16 godina
Penryn kaže...
IvanDado kaže...

mrsmith Šta je Ivan to krivo pitao?

Jednostavno dobijem proljev kad netko spomene bottleneck s današnjim procesorima, pa eto. Ekipa gura TitaneX u SLI-ju s takvih procesorom i gubitak je 2-3 fps-a naspram nekakve bijesne i7-ice.

Bnet: Gaap#2615 - Origin: MRSmith1_Cro - Steam: MRSmith
17 godina
neaktivan
mrsmith kaže...

Jednostavno dobijem proljev kad netko spomene bottleneck s današnjim procesorima, pa eto. Ekipa gura TitaneX u SLI-ju s takvih procesorom i gubitak je 2-3 fps-a naspram nekakve bijesne i7-ice.

Znači i5 haswell na 3.2GHz gura svaku današnju igru na bar 60fps?

17 godina
odjavljen
mrsmith kaže...

Rece covjek koji upravo sklapa 48 thread konfu 

Tonci, moze lock!

Freak Show Inc.
11 godina

Ako bude sreće stigla bu danas oko 5 a ako ne bude, onda sutra ccc 

Moze pojasnjenje, ako sam dobro shvatio sve nereferentne i FE 1070 idu do iste maksimalne brzine a razlika je u tvornickom clocku i brandu te hladenju i cijeni naravno.

Narucio sam obican Gainward 1070 koji ima takt/boost jednak referentnim karticama dok malo jaci model dolazi sa nekih 100MHz brzim clockom.

Postoji li razlog zbog kojeg ne bi trebalo uzet ovu karticu za 3700kn te platit stotinjak eura vise za neku brzu?

Ne kuzim skroz tu caku sa OC. Gainward GLS je brza, ali ja ju stignem ako clocknem svoju. 

Da li je svim karticama limit isti? 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
12 godina
Penryn kaže...
mrsmith kaže...

lol, moj ivy brdige koji je stariji od haswella gura danasnje igre na preko 100FPSa

i5 je stvoren za gaming, i7 je overkill za gaming i vise se koristi u neke profesionalne svrhe

17 godina
odjavljen

Vecina ljudi koja ima Q6600 ce reci da oni sa svojim procesorom i dalje igraju najnovije igre na ultra. 

Freak Show Inc.

5 0 hvala 0
10 godina
odjavljen

Nije mi jasno zašto svi kupujete ove sad već zastarjele GTX 10xx kartice, kako hype train sakuplja ekipu, kad Nvidia izda grafičku karticu sa podrškom za asinkroni kompjuting glavni aka DX12 fičer bit ćete tako zastarjeli sa svojim GTX 10xx grafama

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
gocc01 kaže...

Postoji li razlog zbog kojeg ne bi trebalo uzet ovu karticu za 3700kn te platit stotinjak eura vise za neku brzu?

Ne postoji razlog jer nitko ti ne garantira da će se ta skuplja clockati bolje, a sve i da se clocka, to neće biti niti 100MHz više, znači niti 5% više. Tih 5% je u praksi tj. igrama praktički neprimjetno. 

Fanu znači tvrdiš da tvoj i5 drži sve današnje igre na preko 60fps?

10 godina
odjavljen

Postoje na tržištu možda 3 igre za koje je bitno koji cpu imaš.

2 6 hvala 0
17 godina
neaktivan

Tom's Hardware koji je puno veći comunity nego BUG Forum kaže da je i5 sasvim dovoljan za gaming. Ivy Brigde je i danas dovoljan za igranje. JayZTwoCents, HC i mnogi YouTube recenzenti kažu da je i5 dovoljan za gaming. Ne znam zašto se ovdje na forumu i dalje jedinim gamerski procesorom smatra i7?

10 godina
odjavljen
ParaNO1d kaže...

Tom's Hardware koji je puno veći comunity nego BUG Forum kaže da je i5 sasvim dovoljan za gaming. Ivy Brigde je i danas dovoljan za igranje. JayZTwoCents, HC i mnogi YouTube recenzenti kažu da je i5 dovoljan za gaming. Ne znam zašto se ovdje na forumu i dalje jedinim gamerski procesorom smatra i7?

Zato što je Stjepanj tako rekao!

17 godina
neaktivan
Glavas_ZG kaže...

Ok, a u svim ostalima je dovoljan za bar 60fps?

12 godina
Penryn kaže...
gocc01 kaže...

Ne postoji razlog jer nitko ti ne garantira da će se ta skuplja clockati bolje, a sve i da se clocka, to neće biti niti 100MHz više, znači niti 5% više. Tih 5% je u praksi tj. igrama praktički neprimjetno. 

Fanu znači tvrdiš da tvoj i5 drži sve današnje igre na preko 60fps?

jedino witcher 3 i the division mi padaju ispod 60FPSa (ali u zatvorenom to ide daleko iznad)

od ostatka imam jos: pcars, overwatch, doom, diablo3 

najjaci mi je novi unreal tournament (koji je na unreal engine 4.5) u kojem bez problema na max detaljima imam 120FPSa

10 godina
odjavljen
Penryn kaže...
Glavas_ZG kaže...

Ok, a u svim ostalima je dovoljan za bar 60fps?

Rekao bih da da.

16 godina
Penryn kaže...
mrsmith kaže...

Daj reci mi da se šališ, molim te..

Evo, ja ti tvrdim da će za igranje i5 Haswell na 3.2 Ghz gurati sve kao i i7 5960X uz minimalnu razliku u FPS-u s obzirom da su sve ostale komponente jednake. U najgoru ruku, kod onih naj-CPU intenzivnijih igara (War of Tanks/Ships/Planes whatever...) biti će razlike od možda 10%.

Bnet: Gaap#2615 - Origin: MRSmith1_Cro - Steam: MRSmith
12 godina
neaktivan
Za sada radi, jos nisam testirao u igrama... Temperatura je valda dobra :D
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina

Zaboravili ste i MMO naslove gdje je jako bitan CPU 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice