Mislim da ga nisi shvatio, on priča o stocku, a ovo što je linkao je stavio primjera radi da pokaže da čak ni klokane na 1300mhz ne daju 40k, čime on "dokazuje" da na stocku sigurno neće postić taj score.
Ako pogledaš raspravu od početka, vidjet ćeš da se misli na klokane 980ti. Štoviše, baš sam naglasio da mislim o ocanim karticama. I kada pogledaš rezultate na 3dmark stranici vidjet ćeš da za 40k gpu score je potreban oc od oko 1400core a to, odgovorno tvrdim, može 90% gm200 čipova. Gledajući recenzije, nema primjerka koji nije išao iznad 1400mhz.
Ne znam što i na čemu ekipa vrti sumnjive testove (modificirani driveri?) ali na mojoj mašini rezultati su puno realniji: bez overclocka memorije, 1450MHz nije dostatno za 20k na 5960X@4,4GHz. Memorijski overclock jako puno efekta ima u benchmarcima (iako u praksi baš i ne) test
Marko ima pravo zapravo. Ja sam s komentirao stock i spomenuli smo "eventualno 5% overclocka" da bude fer usporedba s RPD. Također sam spomenuo da TitanX hvata 20.000 na 1,4GHz, što znači da 980Ti treba najmanje 5% više od toga. I to samo ako je skaliranje 100% (a blizu je u 3dMarku). Ukratko: 980Ti SLI ne može na stocku uhvatiti 40k. :) Overclockana naravno, ali to nije poanta.
Svi recenzenti koji su pisali gluposti o 2,1GHz testove su dali na benchmarcima s hladne kartice. Testovi nakon 10-15 minuta igranja ubijaju svu brzinu te kartice koja ne može držati ni vlastiti službeni boost kako treba.
Nadajmo se da će AIB kartice biti bolje, ali ne držim fige puno jer je EVGA Kingpin Tin već rekao da 8-pin i temperatura nisu najveći problem i da dva 8-pina neće puno promijeniti. Pitanje je hoće li AIB kartice imati 6 faza i bolje komponente i može li čip uopće preko 2,1. Ako ne, najbolje što se može je bolje hlađenje.