GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.558.966
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: Nvidia Pascal (2016)
eywa33 kaže...
_mark0_69 kaže...

Mislim da ga nisi shvatio, on priča o stocku, a ovo što je linkao je stavio primjera radi da pokaže da čak ni klokane na 1300mhz ne daju 40k, čime on "dokazuje" da na stocku sigurno neće postić taj score.

Ako pogledaš raspravu od početka, vidjet ćeš da se misli na klokane 980ti. Štoviše, baš sam naglasio da mislim o ocanim karticama. I kada pogledaš rezultate na 3dmark stranici vidjet ćeš da za 40k gpu score je potreban oc od oko 1400core a to, odgovorno tvrdim, može 90% gm200 čipova. Gledajući recenzije, nema primjerka koji nije išao iznad 1400mhz.

Ne znam što i na čemu ekipa vrti sumnjive testove (modificirani driveri?) ali na mojoj mašini rezultati su puno realniji:  bez overclocka memorije, 1450MHz nije dostatno za 20k na 5960X@4,4GHz. Memorijski overclock jako puno efekta ima u benchmarcima (iako u praksi baš i ne) test

Marko ima pravo zapravo. Ja sam s komentirao stock i spomenuli smo "eventualno 5% overclocka" da bude fer usporedba s RPD. Također sam spomenuo da TitanX hvata 20.000 na 1,4GHz, što znači da 980Ti treba najmanje 5% više od toga. I to samo ako je skaliranje 100% (a blizu je u 3dMarku). Ukratko: 980Ti SLI ne može na stocku uhvatiti 40k. :) Overclockana naravno, ali to nije poanta.

Never mind, ajmo na svježije teme:

1080 - da stavio sam gore grafove gdje se vidi kolika je FE 1080 muljaža. Strujno slaba kartica, koja zapravo throttla k'o luda i ispod 1600MHz. Obična igra, Metro, ubije cijeli boost.

Svi recenzenti koji su pisali gluposti o 2,1GHz testove su dali na benchmarcima s hladne kartice. Testovi nakon 10-15 minuta igranja ubijaju svu brzinu te kartice koja ne može držati ni vlastiti službeni boost kako treba.

Nadajmo se da će AIB kartice biti bolje, ali ne držim fige puno jer je EVGA Kingpin Tin već rekao da 8-pin i temperatura nisu najveći problem i da dva 8-pina neće puno promijeniti. Pitanje je hoće li AIB kartice imati 6 faza i bolje komponente i može li čip uopće preko 2,1. Ako ne, najbolje što se može je bolje hlađenje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2016 12:38 (Tonči).
17 godina
mrsmith kaže...
ParaNO1d kaže...

Malo teasera i nagađanja oko custom dizajna

http://wccftech.com/nvidia-geforce-gtx-1080-1070-custom-models/

Ajma.. kad vidim ove RGB seljo tjun gluposti na karticama muka mi dođe.

Meni osobno RGB na matičnoj i grafičkoj ne izgleda toliko loše ako je donekle diskretno i ako logo svijetli ili nešto. Ali ako bude kao na ovoj ASUS-ovoj to mi je užas

13 godina
Nvidia Pascal (2016)

http://www.guru3d.com/news-story/colorful-to-launch-gtx-1080-with-liquid-cooling-block.html

Realno kad vec placas 800eur za referentnu, stavi barem vrhunsko hladjenje a ne tu bananu od kulera 

Colorful izbacuje FE sa vodenim hladjenjem +100USD

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2016 9:41 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nvidia Pascal (2016)

Ma ako je samo logo ili naziv (kao na Gigabyte G1 npr.) to mi je ok - nema problema. Ali kad vidim ovakva svjetlucanja i bling bling odmah mi slabo dođe. Sjetim se onih seljačina s neonkama i raznoraznim glupostima na autima.

Bnet: Gaap#2615 - Origin: MRSmith1_Cro - Steam: MRSmith
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
mrsmith kaže...

Ma ako je samo logo ili naziv (kao na Gigabyte G1 npr.) to mi je ok - nema problema. Ali kad vidim ovakva svjetlucanja i bling bling odmah mi slabo dođe. Sjetim se onih seljačina s neonkama i raznoraznim glupostima na autima.

Onda sam i ja seljačina pošto ću kupiti NZXT S340 by Razer što baš dolje svijetli kao nekad ti auti hehe

15 godina
Nvidia Pascal (2016)

Ne znam koliko je ovo važna vijest ali bar je ontopic 

Packaging of the first GeForce GTX 1070 coming from add-in-board partner has been leaked.

Unlock the Power Within
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
ParaNO1d kaže...
mrsmith kaže...

Onda sam i ja seljačina pošto ću kupiti NZXT S340 by Razer što baš dolje svijetli kao nekad ti auti hehe

Hmm to kućište po defaultu (bijelo) mi je jedno od najljepših kućišta - stvarno je predivno složeno (99% da ću ga uzeti za novi rig). A ovaj Razer edition, ne vjerujem da bi ga kupio ali nije loše

13 godina
Ovo s FE karticama je fail teski,ako nereferentne budu mogle dobro hladit i drzat over 2000Mhz i dalje ce bit opako brza kartica,samo cijena kvari ukupan dojam(za sad i performanse nakon 15 min)
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mrsmith kaže...
ParaNO1d kaže...
mrsmith kaže...

Hmm to kućište po defaultu (bijelo) mi je jedno od najljepših kućišta - stvarno je predivno složeno (99% da ću ga uzeti za novi rig). A ovaj Razer edition, ne vjerujem da bi ga kupio ali nije loše

Ima prekidač za ugasiti "green light" tako da

15 godina
Nvidia Pascal (2016)

Evo još malo špekulacija o GP102

They even suggest some pricing

"$799 Custome Edition
$849 Founders Edition
$999 Founders Edition only"

Unlock the Power Within
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nvidia Pascal (2016)

Znaci 1080Ti i Tesla ce biti single gpu 4k/60p grafe 

Tj ono sto nas je nekolicina entuzijasta cekala 💪😎

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
4mal kaže...

Znaci 1080Ti i Tesla ce biti single gpu 4k/60p grafe 

Tj ono sto nas je nekolicina entuzijasta cekala 💪😎

tuzno da se mora potrositi 7000+kn samo na graficku zato sto su igre ugl neoptimizrani portovi..

btw 4K gaming je i dalje u qrcu - 7000+kn za grafu, 1000+ za maticnu, 2000+ CPU i 4000+ monitor lol

kad ce to vise u neki mainstream - bar sto se tice monitora

11 godina

Developeri imaju dupli posao jer trebaju optimizirati za obje arhitekture. Takodjer, isprogramirat dobru igru je vrlo zahtjevan posao. U cijelu pricu ulaze i konzole.

Kad pogledas PCB 1080 i vidis na kakvim sranjima se stedilo onda se zapitas kolko to uopce vrijedi, koliki je trosak serijske izrade 1 te grafe i tko tu koga maze.

Misljenja sam da nece bit mainstream dok got AMD ne srusi cijene, a i onda je pitanje jer kao sto sam kazes treba dati dobre pare i za ostatak konfe i monitor.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2016 13:09 (The_Fichek).
12 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Marko ima pravo zapravo. Ja sam s komentirao stock i spomenuli smo "eventualno 5% overclocka" da bude fer usporedba s RPD. Također sam spomenuo da TitanX hvata 20.000 na 1,4GHz, što znači da 980Ti treba najmanje 5% više od toga. I to samo ako je skaliranje 100% (a blizu je u 3dMarku). Ukratko: 980Ti SLI ne može na stocku uhvatiti 40k. :) Overclockana naravno, ali to nije poanta.

Tonči, sori, ali cjepidlačiš. 980ti sli može postići OKO 40k gpu skor. Točka.

Puls3 kaže...

Evo još malo špekulacija o GP102

They even suggest some pricing

"$799 Custome Edition
$849 Founders Edition
$999 Founders Edition only"

GP102 je, prema ovome, drugačiji čip od GP100. Ali obećava. Ako 2.5k jezgeri na 1080 radi ove performanse, onda će 3.5 biti brutalne, kako 4mal kaže. True 4k@60fps! Ili 144fps@1440p :)

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
odjavljen
eywa33 kaže...

GP102 je, prema ovome, drugačiji čip od GP100. Ali obećava. Ako 2.5k jezgeri na 1080 radi ove performanse, onda će 3.5 biti brutalne, kako 4mal kaže. True 4k@60fps! Ili 144fps@1440p :)

Uz žestoki overclock. :) I pitam se kako je to skaliranje koje SLI ima u 3DMarku da hvata 40k.

Malo mi je ova tablica gore sumnjiva. Zašto bi izdavali GDDR5X GP102? Gdje je HBM2? Bez HBM2 Vega će ih požderati.

11 godina

Ma 100fps 4K x) Di nece obecavat za 1000-1500 dolara, samo polako :) Je je 800 dolara :D

16 godina
Tonči kaže...
 Malo mi je ova tablica gore sumnjiva. Zašto bi izdavali GDDR5X GP102? Gdje je HBM2? Bez HBM2 Vega će ih požderati.

Ovo ni meni nije jasno. GDDR5X na Ti i Titanu mi nema smisla.

12 godina
odjavljen
Tonči kaže...
eywa33 kaže...

Uz žestoki overclock. :) I pitam se kako je to skaliranje koje SLI ima u 3DMarku da hvata 40k.

Ako sam rekao "oko" onda je riječ o oko 40k, što znači da i manje žestok oc može to postići. No sam sam sebi dosadio više, a i ti ne puštaš... Tvrdoglav si ko kamen.

Nego, reci mi zašto misliš da je hbm2.0 superiorian po pitanju performansi ako je već fiji pokazao da neke bitne razlikle nema, odn. da fury nije profitirao zbog hbm memorije. Možda sam nešto propustio?

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
11 godina

Kako ce profitirati. Nece profitirati dok got i Nvidia nece imati HBM. 

12 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Fichek, nekako imam feeling da si u troll raspoloženju pa ću izbjeć komentirati. Jesam u pravu?

Može se lako dogodit da gp102 ne bude hbm radi troška prvenstveno. A pitanje je kolika je razlika u performansama, no na žalost ne možemo ništa znati dok ne vidimo bencheve. Ali isto tako, vega po nekim glasinama, neće moći izaći prije q1 2017 radi hbm2.0 nedostupnosti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Malo, ali razmisli. Istina je da su developeri vise priklonjeni Nvidiji. Grafe bi im vjerojatno izgledale smjesno da su se igre u pocetku HBMa pocele optimizirati za HBM. Mislim da Nvidiji to nije neki trosak, nego su htjeli iscjedit do kraja mogucnosti sa GDDR5 i jos uvijek ih cijede, dok got AMD ne odgovori. Tako je vec dulje vrijeme, Nvidia radi prakticki sto hoce, dok AMD ne odgovori, a uvijek oba igraca imaju neke prikrivene karte. Pitanje dostupnosti HBM je druga stvar, u to nisam upucen, kolko se brzo stancaju itd.

16 godina
The_Fichek kaže...

Pitanje dostupnosti HBM je druga stvar

Kad se ima zelembaća, sve je dostupno. Kako se ono kaže "Para buši di burgija neće."

11 godina

U povijesti novijoj povijesti vecinu dosta novih grafickih tehnologija nije izmislila Nvidia, cak ni Physx. Ne znam jesam vec linkao na ovu temu ili ne:

Malo je vec star video, ali sve super objasnjeno, bez fanboyisma.

Vec vrapci na granama znaju da se Nvidia sluzi svim mogucim trikovima da AMD ispadne los, tj. da njihove grafe ne ispadnu losije od AMDovih. Sto je tu onda nejasno sa HBMom, revolucionarna memorija, ali bas i ne daje vece performanse? Hmmm, cekaj dok ne dodje na Nvidiju pa ces vidit boost. Ako AMD ne poprati mozda cemo opet imat situaciju da ce bit nekih efekata, kao sto je Hairworks u Witcheru, koji ce imat velike koriste od HBMa, ali jednostavno nece dobro radit na AMDu pa ce Nvidia izgledat puno bolje sto se fps-a tice ili losije, ako recenzenti skuze u cemu je fora, a neki kupci progledaju, no vecina ih gleda cim veci fps.

Sa druge strane, AMD ocito ima problema sa softverom (znam da se popravljaju, dobro za njih), marketingom i nabijanjem svojih pravila, no kad sve rade Open-source je tesko bit glavni igrac u toj prljavoj igri.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2016 14:43 (The_Fichek).
13 godina
Nvidia Pascal (2016)

Apsoštrufno se ne slažem...Nvidia je bila jebena alternativa 3dfxu i preskupom voodoo 2(tada)...Svatko tko je gpu frik je znao što su tad značile matroxice (nije nvidia ali je imala svojih boljki) i TNT na tržištu...

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2016 14:29 (DarthMarkus).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

Ne znam kolko si daleko otisao u povijest. Izgleda da nisam gpu freak ko ti, no s cime se tocno ne slazes sto se tice Nvidia vs AMD??

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2016 14:33 (The_Fichek).
13 godina
Nvidia Pascal (2016)

Ne slažem se s tvojom pristranošću i već pomalo dosadnim graktanjima AMD fanboyeva (ne mislim na tebe) u temi o Pascalu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
DarthMarkus kaže...

Svatko tko je gpu frik je znao što su tad značile matroxice

Samo kad se sjetim svih onih silnih reklama "dvoglave zvjeri" i Matroxa :) ...inace meni ta kartica nikad nije bila nista simpaticno niti nesto sto sam zelio. S druge strane, uzivao sam u raznim Voodoicama (1,2,3), RiviTNT, RiviTNT2, GeForce-icama (što MX-icama, standardnim ili čak i Ti varijantama), pa i ponekim ATI karticama.

11 godina

A ono, kad velis apsolutno se ne slazem, znaci da se ne slazes s bas nicim iz tog posta, ali ok. Istina je i da dugo pijem ovu kavu, tak da bi se mogao primiti konkretnog posla. Ono kaj je meni dosadno u ovoj temi je 2 stranice pisanja o tome moze li SLI 980Ti postici 40K gpu score u nekom testu...

13 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

Ne znam kako je fanboyizam ukazivanje na činjenicu da nvidija mulja.

Čak i da se ne vraćamo u povijest i bez ikakvog spominjanja amd-a, da budemo maksimalno ontopic pogledajmo kakvu maglu prodaju sa trenutnom serijom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nvidia Pascal (2016)

Pa nebih rekao da baš prodaju maglu s novima karticama - Istina, možda su si malo previše zabrijali s najavama i hvalisanjem, ali to ne mijenja činjenicu da će Pascal biti poprilično dobar.

Moj PC  
2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice