GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.558.973
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Nvidia Pascal (2016)
picajzla0707 kaže...
Luka123 kaže...

Jedva cekam da ZEN izadje, da pogazi ove intelove benchmarkove također i to za duplo nizu cijenu.

bude li zen gazio intela, zaboravi duplo nižu, pa i uopće nižu cijenu

nije ti amd pučka kuhinja, znaju oni itekako naplatiti dobru robu

Baš tak. AMD je meni bio uvijek najzanimljiviji kada nemože konkurirati performnsama pa ponudi svoje proizvode po praktički dampinškim cijenama, a objektivno vrijede više. Kada je jednako jak ili člak jači onda su i takve cijene. Onda radije kupujem intel/nvidija kombinaciju. Hebiga ali tak je kak je.

17 godina
neaktivan
4mal kaže...

5.3 adm- 5.7 links

Sumnjam da će baš preko 5k nabit...

Lijep pozdrav ;)
16 godina
odjavljen
Luka123 kaže...

A mislim, sa nvidiom uvijek neki skandali...i ljudi i dalje ih kupuju. Nitko nece da amd kupi, evo ja neki dan na njusci lik prodao cijeli stol meni... necu reci koliko ubacio sam novu https://www.asus.com/Graphics-Cards/STRIXR9390XDC3OC8GD5GAMING/ pogledajte ljepote.

Pa tko bi onu referentnu "founder" verziju kupio.. i gdje su im mid/range kartice samo izbace neke "high" end. I onda milijun problema sa njima i videa...

970 je toliki skandal bio i nitko se nije sjetio tuziti ih ili nesto. 3.5 VRAMA a na kutiji pise 4. A sad izbace da je 1080 brza u 2x980 SLI i onda na internetu jedva dotakne tih 980 SLI.

Sad me bas zanima koliki ce skandal biti sa 1070, jer je doslovno rekao "faster then titanx", faster da znas sto... nema sanse da je faster.

A high end AMD kartica roka i nitko se nije bunio i da nespominjem "ashes of s." i njihov dx12 skandal...
i svi testovi vulkan ili dx12, a dx11 sve znj... 980 i dalje odlicna kartica a na njusci dam vidio neku za 2500 kn otisla je u roku 1 sata.

Zen se dosta hvali, ali to su glasine. Što se tiče 3.5GB, ljudi su uredno vraćali 970 za refund, udarilo je to Nvidiu dobro.

16 godina
Samo mi nije jasno zašto su napravili zayeb sa tih 512 mb memorije,zar bi ih toliko pogodilo financijski da je bila "normalna" memoeija kao ostalih 3.5 gb vrama ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pitanje je dizajna čipa, ne uštede. :)

15 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

jbt ljudi ne shvaćaju da te grafičke koje su izašle su VR ready. Ako želite igrati na monitoru čekajte sljedeću generaciju koja bude mogla peglati 4k ili 1440p zavisi od modela.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nvidia Pascal (2016)

i zanimljiv interview 

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2016 14:58 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Tonči kaže...
XXX kaže...

Ma ta cijena je sitnica u odnosu na dobiveni forumski respekt kad zaljepiš 3D čamrk rezultate 

U to ime, kakav 1080, kakvi bakrači http://www.3dmark.com/3dm/12113859? 

DAj opali normalni preset a ne ultra,da vidim snagu,na ultri nisam nikad benchao!!

AUDIOFIL
11 godina
Nvidia Pascal (2016)

Evo i Caseking, bar imaju dostavu za Hrvatsku 

Piše da su dobili prvih deset komada founders edition na testiranje ali ih se još ne može naručiti, tek od 31.5. 

Hoće li onda kasnije verzije biti jeftinije ili skuplje? Ovih 790€ po meni nije nešto prenapuhana cijena ali ipak čekam 

neke gaming edition verzije sa kojim ventilatorom više 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

dali neko zna kad če gtx 1080 doč u hrvatsku ili molim da mi date ime trgovine u slo ili austriji (tamo mogu doč)

12 godina
odjavljen
volegradele kaže...
Tonči kaže...
XXX kaže...

Ma ta cijena je sitnica u odnosu na dobiveni forumski respekt kad zaljepiš 3D čamrk rezultate 

DAj opali normalni preset a ne ultra,da vidim snagu,na ultri nisam nikad benchao!!

I to je jedna marketinška caka futuremarka - recenzenti rokaju samo presete za koje moraš imat plaćenu verziju 3dmarka, vejrojatno na preporuku Futuremarka. Tonči, priznaj ajde i reci koliko su ti dali

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
10 godina
protjeran

Svaka košta 789€ wtf? Koja je razlika između njih? Nema je?

17 godina
Nvidia Pascal (2016)

nema je samo drugi brand 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
16 godina
odjavljen
eywa33 kaže...
volegradele kaže...
Tonči kaže...
XXX kaže...

I to je jedna marketinška caka futuremarka - recenzenti rokaju samo presete za koje moraš imat plaćenu verziju 3dmarka, vejrojatno na preporuku Futuremarka. Tonči, priznaj ajde i reci koliko su ti dali

Koji je normalni? Ultra je 4K, to je razlika. Nisam ni znao da nemaš u free verziji sve.

Firestrike:

http://www.3dmark.com/3dm/12118832?

Firestrike Ultra

http://www.3dmark.com/3dm/12113859?

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2016 18:42 (Tonči).
12 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Isto sam nekako mislio da će biti veći gpu score. S obzirom da 980ti u sli-u imaju oko 40k gpu...

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
gocc01 kaže...

Hoće li onda kasnije verzije biti jeftinije ili skuplje? Ovih 790€ po meni nije nešto prenapuhana cijena ali ipak čekam 

neke gaming edition verzije sa kojim ventilatorom više 

ova prva serija kartica pod nazivomFounders Edition je 100 dolara skuplja u startu od najavljene MSRP...može bit samo jeftinija od 50 do 100 dolara za aftermarket izvedbu...price /preformance je to trenutno best buy bez obzira na sve!

SILA/ZGX@ZGamers
16 godina
odjavljen
eywa33 kaže...

Isto sam nekako mislio da će biti veći gpu score. S obzirom da 980ti u sli-u imaju oko 40k gpu...

Nemaju ako nisu overclockane. Jedan TitanX na 1,45GHz ima 20.000 score. Nemoguće je i teoretski da dvije 980Ti imaju 40.000.

12 godina
odjavljen
Tonči kaže...
eywa33 kaže...

Nemaju ako nisu overclockane. Jedan TitanX na 1,45GHz ima 20.000 score. Nemoguće je i teoretski da dvije 980Ti imaju 40.000.

Pogledao sam skovore na 3dmarku, ne izmišljam napamet.

17 godina
odjavljen
http://www.overclock3d.net/reviews/gpu_displays/nvidia_gtx1080_founders_edition_review/1

Evo još jedna recenzija. Malo kasni, al je svejedno zanimljiva.
Pro patria
Moj PC  
0 0 hvala 2
16 godina
odjavljen
Ne kažem da izmišljaš; pogledao sam i ja: TitanX 1450 - ~20.000. 980Ti SLI ne može imati toliko.
Morao bi imati 1300 base s boostom na 1500+ uz memoriju overclockanu da dobiješ preko 20.000 po kartici i uhvatiš u SLI-ju 40k.
SLI ni CF se čak ni u 3Dmarku ne skaliraju savršeno.
Gdje god si to vidio, fino pogledaj clockove memorije i GPU-a. Stock sigurno nisu jer ne mogu biti.
980Ti je 5-7% sporija od TX na istom taktu, dakle, trebaš overclock.
16 godina
odjavljen
I da, ja sam pogledao u svoje rezultate iz prve ruke, dakle ne online. Sutra ti linkam.
13 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

nevidim problem da s 2x980ti prodes 40k... osim ako nemas overklokan 5960x inace nis od toga

eywa33 je s jednom natuko 21k, i to s konzervativnim gainwardom!

http://www.3dmark.com/hall-of-fame-2/fire+strike+3dmark+score+performance+preset/version+1.1/2+gpu

daj ih meni pa da vidislp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.5.2016 0:45 (Stjepanj).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Nigdje nisam rekao da score nije od klokanih 980ti. Naravno da jesu... 

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.5.2016 3:51 (eywa33).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
eywa33 kaže...

Još je smješno što su danas svi nereferntni klokani out of the box...Eno Toxic je sa Gigicom  tukao TitanX

16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

nevidim problem da s 2x980ti prodes 40k... osim ako nemas overklokan 5960x inace nis od toga

eywa33 je s jednom natuko 21k, i to s konzervativnim gainwardom!

http://www.3dmark.com/hall-of-fame-2/fire+strike+3dmark+score+performance+preset/version+1.1/2+gpu

daj ih meni pa da vidislp

Ništa s te liste nije ispod LN2 :) Voda ne ide preko 1600.

Kupi pa mi pokaži kako clockaš 980Ti na 1,9GHz kao u listi koju si dao. :)

eywa33 kaže...

DarthMarkus kaže...
eywa33 kaže...

Još je smješno što su danas svi nereferntni klokani out of the box...Eno Toxic je sa Gigicom  tukao TitanX

Pa, svaki clockani TitanX i 980Ti tuče neclockani TitanX i FuryX/RPD.

Ja i @eywa33 smo pričali o stock karticama i clocku od nebitnih 5% na RPD, a ne clocku od 70% na 980Ti @ LN2.

_

Svakako, back on topic: 1070 će imato GDDR5 memoriju i bitno niže taktove, a ne samo manji broj jezgara od 1080.

I zašto treba čekati bolje kartice: 

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.5.2016 11:07 (Tonči).
16 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

LOL

The 1080 hits its temperature target by dropping the GPU's clock rate. During a gaming loop, it falls all the way down to its base frequency, leaving nothing left of GPU Boost. This gets even worse during our stress test, where the core clock dips below the 1607MHz that is supposed to be the GeForce GTX 1080’s floor.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.5.2016 11:25 (Tonči).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Dovoljno ti se pretplatit na ovog lika 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Kako Nvidia može prodavat grafu za toliko novaca s jadnim hladnjakom ??

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.5.2016 11:35 (itomic009).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice