GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.550.923
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: Nvidia Pascal (2016)

Ja sam cijelo vrijeme pisao o FuryX i 290X, a nekako smo spali na Fury i 390X, još malo pa ćemo uspoređivati downclockani R9 Nano i overclockani 390X na vodenom hlađenju. 

Ma sve 5, samo - back on topic: ako novi Pascali budu 20% brži od aktualnih kartica, kome se isplati čekati?

17 godina
Nvidia Pascal (2016)

tonchi svaka roba ima svoga kupca pa tako ce i pascal

iskreno tko ima 900 seriju ne isplati mu se prelazit i tochka

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2016 22:58 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...

Kao bivši vlasnik 290 i Fury trixice, mogu reći da mi je to bio najgluplji prelazak u životu...Apsolutno ništa nisam dobio tj. nikakav upgrade...

Razlika je toliko minorna da boli i točka !!!

U kojim igrama? Baš non-X 290?

13 godina
Tonči kaže...
DarthMarkus kaže...

Kao bivši vlasnik 290 i Fury trixice, mogu reći da mi je to bio najgluplji prelazak u životu...Apsolutno ništa nisam dobio tj. nikakav upgrade...

Razlika je toliko minorna da boli i točka !!!

U kojim igrama? Baš non-X 290?

Obje trixice - obična ocana 290 i Fury...

Pazi, govorim o FHD-u gamingu da ne bude zablude...

Premda radit usporedbe  na 4k i 35 vs 40 fpsa (sa neizbježnim dropovima na 5 fpsa) nema nekog smisla....

15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Ja sam cijelo vrijeme pisao o FuryX i 290X, a nekako smo spali na Fury i 390X, još malo pa ćemo uspoređivati downclockani R9 Nano i overclockani 390X na vodenom hlađenju. 

Ma sve 5, samo - back on topic: ako novi Pascali budu 20% brži od aktualnih kartica, kome se isplati čekati?

Mali Marko ima gtx 570 i ugodno se igra na 1080p i medium, uglavnom high postavkama. Marko zeli iskesirat 2800-300kn za novu graficku kako bi se igrao na ultra. 

Naravno da se malom Marku isplati strpit mjesec-dva i za iste novce kupiti 20% brzi, tehnoloski napredniji proizvod koji ima vise rama, manje trosi itd..

Kako mislis kome se isplati?

13 godina
ansha kaže...
Tonči kaže...

Mali Marko ima gtx 570 i ugodno se igra na 1080p i medium, uglavnom high postavkama. Marko zeli iskesirat 2800-300kn za novu graficku kako bi se igrao na ultra. 

Naravno da se malom Marku isplati strpit mjesec-dva i za iste novce kupiti 20% brzi, tehnoloski napredniji proizvod koji ima vise rama, manje trosi itd..

Kako mislis kome se isplati?

Ostavi ti malog Marka na miru...Mali Marko radi ko ćuko i ima beštiju doma, koja malom Marku ne da mira i od koje sakriva račune od HW-a...Nek mali Marko radi sa parama što hoće...

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2016 23:08 (DarthMarkus).
17 godina
Nvidia Pascal (2016)

Neka mali Marko odvede bestiju na neki weeks odmor ili kratko putovanje pa mu nece zanovijetat niti skrivat o racune...najgore zivjet

u lazi jer se sve kad tad sazna  eod.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2016 23:14 (4mal).
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

Ok ja imam GTX 680 to znaci da se meni isplati cekat novu seriju jel vidim da je lagano 680 za penziju u novim igrama.

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Nvidia GTX 680 kaže...

Ok ja imam GTX 680 to znaci da se meni isplati cekat novu seriju jel vidim da je lagano 680 za penziju u novim igrama.

eto, što misliš kako je tek meni sa 570 (bit će da sam ja onaj anshin "mali marko)

s druge strane nije mi problem pričekati, prvo što čekam sezonu da se neka ozbiljina lova skupi, drugo jer trenutno igram underrail za koji je i integrirka overkill

17 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

Predstavljanje Pascala...  sutra u 18h :) 

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
10 0 hvala 10
11 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Hvala na informaciji. Jedva cekam :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

Da se nadovežem na kolegu Dadu

ovdje će biti live stream http://www.gputechconf.com/

kao i ovdje https://blogs.nvidia.com/blog/2016/04/04/gtc-live/   

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.

3 0 hvala 5
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Predstavljanje Pascala...  sutra u 18h :) 

Nadam se nasljedniku GTX 970 s GDDR5X te da dođe što prije u RH i da napokon mogu složit novu kantu

16 godina
odjavljen

GDDR5X je tek nedavno poslan proizvođačima u "semplovima", dakle, postoje šanse da Pascali neće na taj VRAM.

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

GDDR5X je tek nedavno poslan proizvođačima u "semplovima", dakle, postoje šanse da Pascali neće na taj VRAM.

Da, čitao sam da masovna proizvodnja počinje tek na ljeto mada Nvidia najavljuje veliki skok od Maxwella pa nešto mora biti wow efekt, a ne znam što bi to bilo ako ne bude GDDR5X. Navodno će danas biti najavljeni nasljednici GTX 970 i GTX 980 mada to su sve nagađanja raznih foruma i sajtova... Vidit ćemo za nekoliko sati

16 godina
odjavljen

Memorija bi te trebala najmanje zanimati, jer neku veliku korist nećemo vidjeti od toga. :) Ono što je bitno je novi čip. :)

17 godina
Nvidia Pascal (2016)

AMD i HBM master race dok NV kao i obicno tapka u mraku 

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2016 12:36 (4mal).
Moj PC  
2 4 hvala 0
16 godina
Nvidia Pascal (2016)

ipak će biti samo gddr5 klik

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dery kaže...

ipak će biti samo gddr5 klik

"So in other words, those two Pascal boards installed on the other side of the Drive PX 2 might be first mid-range Pascal solutions, which should also be available for notebooks soon."

Iako je stvarno mala šansa da sad bude GDDR5X ovdje se ipak radi o mid range modelu pa postoji šansa

15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Memorija bi te trebala najmanje zanimati, jer neku veliku korist nećemo vidjeti od toga. :) Ono što je bitno je novi čip. :)

Ni meni nije jasna fascinacija memorijom, ko da memorija cruncha brojke i rendera scenu a ne gpu 

10 godina
neaktivan
4mal kaže...

AMD isto najvjerojatnije ove godine neće imati HBM tako da ti argument ne stoji bas. A dam se kladit da bi ti tvoji Fury-i radili s apsolutno istim performansama da se stavi 384bit sabirnicu.

Pogledaj dok igraš u Afterburneru koliki ti je FB usage pa ćeš vidjet da se ne koristi ni pola tog bandwitha.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2016 14:46 (JozoBozo121).
17 godina
neaktivan
ansha kaže...
Tonči kaže...

Ni meni nije jasna fascinacija memorijom, ko da memorija cruncha brojke i rendera scenu a ne gpu 

Pa naravno da nije najbitnija ali kad se radi već sve novo onda sam se potajno nadao da će biti i GDDR5X. Iako bez obzira na sve kupujem Pascalov ekvivalent GTX 970.

16 godina
odjavljen
JozoBozo121 kaže...
4mal kaže...

AMD isto najvjerojatnije ove godine neće imati HBM tako da ti argument ne stoji bas. A dam se kladit da bi ti tvoji Fury-i radili s apsolutno istim performansama da se stavi 384bit sabirnicu.

Pogledaj dok igraš u Afterburneru koliki ti je FB usage pa ćeš vidjet da se ne koristi ni pola tog bandwitha.

Zapravo... znači memorija, ali ne u tim razmjerima. Što idemo niže rezolucijama i pojedinačnim resursima (njihovom veličinom) to je manje bitno. Iz tog razloga HBM ima smisla na flagship kartici, ali na mid-rangeu je manje efektan, a jednako skup.

Ono što nas treba brinuti je što će NVidia predstaviti u 5 popodne. Efikasniji refresh aktualne linije ili bijesne zamjene koje će cijene TitanaX i 980Ti baciti na 500 eura. Idealnu priliku za ljubitelje multi-GPU-a :D

12 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

HYPEEE jos 55min kaj brijete oce bit novi titan prikazan?

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
Nvidia GTX 680 kaže...

HYPEEE jos 55min kaj brijete oce bit novi titan prikazan?

što više prikažu to bolje, iako mi je najbitnije da izbace što više datuma, kada šta izlazi, da si znam kalkulirati

16 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Hmm. Nagađam: nove kartice srednje klase, najbrža brza kao 980Ti, Titan 50-50, možda sad, možda dogodine, ali ne i 1080Ti, to tek dogodine. :)

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
Nvidia Pascal (2016)

Flagship me apsolutno ne zanima, nešto u rangu gtx X60-X70 ili kako će se zvat, to je ono što zanima večinu kupaca, eventualno X80, ali preko toga je <2% tržišta (entuzijasta - neću ulaziti u neke eksperimente, super računala, profi kartice....), a i meni nezanimljivo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Tonči kaže...

nove kartice srednje klase, najbrža brza kao 980Ti

Sumnjam.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
13 godina
Nvidia Pascal (2016)

Danas na GPU Teh.Con. očekujem da ćemo saznati ime Pascal kartice (1080 ili x80),

pogledati neku demo igru i da će najaviti izlazak kartica krajem petog mjeseca.

S malo sreće, možda nam i pokažu kako kartica izgleda.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Mile 74 kaže...

Danas na GPU Teh.Con. očekujem da ćemo saznati ime Pascal kartice (1080 ili x80),

pogledati neku demo igru i da će najaviti izlazak kartica krajem petog mjeseca.

S malo sreće, možda nam i pokažu kako kartica izgleda.

uff krajem petog mjeseca, dosta optimistično, volio bi da si u pravu 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice