Grafičke "abnormalije u igrama

poruka: 9
|
čitano: 2.110
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Grafičke "abnomalije" u igrama

Neki dan su mi se pojavile grafičke abnormalije ili šta već dok igram igre. Prvo sam primjetio dok sam igrao Skyrim, a onda kasnije i u Fallout 3 i SimCity. Evo album sa slikama o problemu: http://imgur.com/a/meDFL

Reinstalirao sam directx i drivere za GPU i nije pomoglo. Smanjivao sam i detalje no ni to nije pomoglo. Napravio sam GPU RAM stress test i kaze da je sve u redu, znaci vjerojatno nije do memorije. Nevjerujem da je problem u hlađenju pošto se temperatura kretala oko 60-70°C.

Specs:

Ati Rateon HD 4870 DDR5 1gb

Intel core 2 quad Q400

monitor rezolucija: 1600x900

Svaka pomoc je dobrodosla

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

probaj ukljuciti V-sync u igri....

onaj koji jesam
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

artefakti, najbolje se vide u igrama, kod testiranja grafičkih pomoču raznoraznih programa nekad ne dolazi do artefakata, grafa ti je spremna za pečnicu. 10 minuta na 200 stupnjeva i artefakti se više neče pojavljivati jedno mjesec dana.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Grafičke "abnormalije u igrama
shimeface kaže...

probaj ukljuciti V-sync u igri....

Ne pomaze..

13 godina
neaktivan

Memorija na GPU je osla,ali za svaki slucaj napravi reinstall drivera,probaj u drugoj igri,testiraj GPU u FurMark.

Nebitno
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

meni se isto desavalo (ne bas ovako) da mi bas u Skyrimu onako na tren se desi nesto cudno s grafikom, kao da bljesne nesto ili slicno i onda nestane, slicno kao kad su driveri stari, i tako svakih 5minuta, prvo sam i ja mislio da su artefakti ali problem je nestao kada sam instalirao Dawnguard...

iako, nisam siguran, ali mi se cini da sam negdje cuo da je Skyrim imao problema nekakvih s grafikom u prvoj verziji igre pa probaj instalirati nekakav patch ili nesto...

onaj koji jesam
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ma nije do igre, igra je u redu, problem se javlja kada se trosi puno GPU memorije. Na desktopu i u slabijim igrama je sve ok, kod malo zahtjevnijih igara javljaju mi se ti artifakti. Sad jer se moze ta memorija nekako srediti ili moram uzet novu grafu?

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.6.2013 13:44 (iFrost).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
iFrost kaže...

ma nije do igre, igra je u redu, problem se javlja kada se trosi puno GPU memorije. Na desktopu i u slabijim igrama je sve ok, kod malo zahtjevnijih igara javljaju mi se ti artifakti. Sad jer se moze ta memorija nekako srediti ili moram uzet novu grafu?

Pokusaj smanjiti clock memorije za jedno 20 Mhz mozda pomogne.

Nebitno
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.6.2013 13:45 (WrongType).
13 godina
neaktivan
WrongType kaže...
iFrost kaže...

Pokusaj smanjiti clock memorije za jedno 20 Mhz mozda pomogne.

Ovo je pomoglo. Nevidim artifakte za sada. Zahvaljujem

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice