Trenutna mašina: XFX HD 4870 1GB, i5 2400, 4GB RAM. Televizor nije neka premium kvaliteta, mislim da je oko 100cm, flat, ima HDMI i DVI i ostale utore.
Htio bih povezati komp s TVom, pustiti neki film na kompu koji će se gledati na TVu, a istovremeno se igrati na kompjuteru. To sad do sada napravio da sam pod običnim desktop settingsima stavio da imam dva monitora, film stavio da puca na TV, a na kompu se normalno igrao. Povezao sam ih DVI-to-HDMI kablom. Problem je nastao da se slika na TVu svako malo gubila, odnosno signal je nestajao. TV bi svakih par minuta napisao da nema inputa od kompjutera i bio bi crni ekran, nakon čega bi probao sve i svašta (od gašenja TVa iz struje, mijenjanja iz HDMI 1 u 2, pa u DVI s adapterom, pa reset kompa...) i nekad bi se slika ponovo pojavila, nekad ne. Nisam nikad uspio naći dobar način kako vratiti sliku.
Napomena da kad samo spojim komp i TV i pustim film sve radi savršeno (znači kad je u settingsima samo jedan monitor).
Moje pitanje je:
1) da li bi dual-monitor slika na TVu dobro radila da imam bolju grafičku, npr HD 6870?
2) da li za to ima veze količina RAM-a na grafičkoj, pa bi bilo bolje kupiti s 2GB nego 1GB?
Također ako imate bilo kakve dodatne savjete sve je dobrodošlo!