GeForce GTX 590 - Prve slike

poruka: 180
|
čitano: 28.256
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

prekrašno!!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

moja rambo teorija definitivno otpada jer se temelji na sasvim logicnoj i ocekivanoj pretpostavci da ce dvoglava GTX-ica u najboljem slucaju bit jednako dugacka kao i radeonka, Nvidia nije bas uvijek sasvim logicna {#}

HD 6990 Vs GTX590 HD 6990 Vs GTX590

GTX 590 pcb GTX 590 pcb
izgleda da su j3ben posao u Nvidiji napravili s dizajnom pcb-a, em su jos plus toga uspjeli u dizajn ubacit posten vent a ne onu turbinsku kahlicu

GTX590 GTX590
HD6990 :) HD6990 :)
-To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?-
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2011 10:11 (dado8).
Moj PC  
7 0 hvala 3
16 godina
neaktivan

Mislim da je više krilaca samo bolje, a svejedno kakav je položaj, možda sam u krivu. Vent doduše izgleda ljepše na GTX-ici, a ovo sa dimnezijama je  stvarno impresivno.

3D dizajner
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2011 10:10 (Minoza).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: GeForce GTX 590 - Prve slike
Minoza kaže...

Mislim da je više krilaca samo bolje, a svejedno kakav je položaj, možda sam u krivu. Vent doduše izgleda ljepše na GTX-ici, a ovo sa dimnezijama je  stvarno impresivno.

mislim da nemoras bit Einstein da bis zakljucio da se ono crveno govno mora vrtit barem dvostruko brze (a i time zujat ko ludo) da bi hladilo iole priblizno kao i onaj vent na GTX-ici

17 godina

Da, vent je slabasan na Radeonu, al cini mi se kako ima veci pa cak i bolji heatsink od GTX-a.

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dado8 kaže...
Minoza kaže...

mislim da nemoras bit Einstein da bis zakljucio da se ono crveno govno mora vrtit barem dvostruko brze (a i time zujat ko ludo) da bi hladilo iole priblizno kao i onaj vent na GTX-ici

U biti da, imaš prav. Sad gledam i kontam da su površinom dosta manja krilca kod "kahlice".

3D dizajner
15 godina
protjeran
Batista kaže...

Da, vent je slabasan na Radeonu, al cini mi se kako ima veci pa cak i bolji heatsink od GTX-a.

da i meni se cini (iako je tesko to ovako laicki procjenjivat), em je sam pcb bolje oklopljen sa onim metalnim heatsinkom, al stvarno je za nepovjerovat da onda odluce u dizajn ubacit ono plasticno govno {#} umjesto nekog kvalitetnog 90mm ili po mogucnosti jos veceg venta.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2011 10:32 (dado8).
17 godina
protjeran
Minoza kaže...
Zvijer!

Lijepo izgleda. {#}

zvijer jest al brate sve te referentne od HD 5850 izgledaju k`o jaje jajetu.

tu mislim na oba "tabora".

Sinu sam dao ime ŠOKRE ! Sad mu je u školi nadimak KREŠO.
16 godina
neaktivan

neznam zasto video nije na njegovom profil ali...evo video 

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Da imam para odmah bi kupio gtx-icu tisa i hladnija je od 6990 i bolja u nekim igricama u nekim losija tak da za mene je win za 590 :)
Zajedno za dinamo (#/d)
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ma na OC gtxica ce je posteno nalupat po guzi

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Guru3D - GTX590

Kaj je da je, posao je odlicno obavljen. Rekao bih da je mrvicu cak jaca od HD6990, ali je zato tisa i hladnija.

Sad jos treba pricekat aftermarket coolere i neki domaci test i cijenu kod nas :)

Trolleri, prepustam vam sesiju prepucavanja :)

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

OC 590

koja nesreca, a jadni

nisam nigdje bas nasao veci clock od 800mhz....bas me zanim akolko to ide, ili je to najveci..

i moram reci da me ti revieweri strasno zivciraju. dual gpu 2 tabora usporedjuju, OK, al svi izbacuju iz lista CFX i SLI. zasto? da ne posrame karticu? zar dual gpu kartica mora biti uvijek na vrhu? 

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2011 15:30 (xyan).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
xyan kaže...

OC 590

koja nesreca, a jadni

nisam nigdje bas nasao veci clock od 800mhz....bas me zanim akolko to ide, ili je to najveci..

i moram reci da me ti revieweri strasno zivciraju. dual gpu 2 tabora usporedjuju, OK, al svi izbacuju iz lista CFX i SLI. zasto? da ne posrame karticu? zar dual gpu kartica mora biti uvijek na vrhu? 

Imas odmah s desne strane CFX vs SLi...

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2011 15:51 (Batista).
15 godina
neaktivan

LINUS- Crysis 2 GTX590 vs 6990

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2011 15:59 (mrog 33).
15 godina
neaktivan

dobro ajde, da priznam kaj sam htel videti. gtx480 sli Vs. gtx 590 i gtx 480 SLI OC vs gtx 590 OC {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Gledam review na Techpowerup-u i nemogu razlučti koja je brža. Praktički su indentične, a odstupanja su večinom mizarnih 1FPS sa jedne i druge strane.

Jedino Crysis se istiće pa je tamo HD6990 osijetno brža. No istinita se pokazala dadina8 teza o implementaciji hlađenja. Nvidia je tiša i hladnija sa 50W višom(prosijek) potrošnjom u odnosu na HD6990. Još treba pričekati prve drivere(ovo su BETA) i biti će još bolje, uglavnom GTX590 je ispunila moja očekivanja.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2011 16:35 (microman).
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kao što sam i pretpostavljao, HD6990 je na kraju ipak nešto brža kartica.

No kad se sve skupa zbroji i oduzme čak bih rekao da nije nimalo slabija kupnja od 6990 iz nekoliko razloga: kraća, overclockabilnija, podosta tiša te nešto hladnija u Furmarku iako se to ne može baš uzeti kao mjerilo jer kartica ne služi da se peče u nj. i sličnim programima.

Sve u svemu dobar posao.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2011 16:52 (ATiGamer).
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina

imo sa prije  hd3650 jos agp verziju.neznam zasto,al kad sam prvi put kupio svoju prvu nvidia karticu 9800gtx+,to se nemoze rijecima opisat s koliko ljubavi sam je ja gledo.Umjesto da otrcim iz busa i trcim prema kuci da je stavim u komp,ja sam iso polako da se nebi slucajno u kutiji zdrmalo i slucajno je ozlijedio.Da je ta kartica imala vaginu,uf....Uglavnom kad se sve svede na jednu recenicu,jednom fan nvidie,uvijek osto.No offence,ATI je isto dobar,al nvidia je nekako mene više čak osvojila dizajnom nego perfomansama.well,thats just me...

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

Kao što sam i pretpostavljao, HD6990 je na kraju ipak nešto brža kartica.

No kad se sve skupa zbroji i oduzme čak bih rekao da nije nimalo slabija kupnja od 6990 iz nekoliko razloga: kraća, overclockabilnija, podosta tiša te nešto hladnija u Furmarku iako se to ne može baš uzeti kao mjerilo jer kartica ne služi da se peče u nj. i sličnim programima.

Sve u svemu dobar posao.

Zanimljiv je ovaj anandtech. Inače anandtech smatram najpouzdanijim al čudno mi je kako u Techpowerup-u i Guru3D su podjednake razlike i sve se vrti oko 1Fps simo ili tamo(osim Crysisa i 3D 11).

Sa druge strane kod Anandtecha je razlika i po 5FPS-a što mi je malo čudno. Neču ništa reči jer neznam koji je upravu,al osobno čekam BUG-ov test i onda ću znati u kojem grmu leži zec.

Možda čak ja nabavim kartice prije BUG-a, jer BUGovci zadnje vrjeme jako teško dolaze do Nvidijinih kartica.

I'll be back
15 godina
neaktivan

Two days ago, I attended almost in live at the destruction of a GTX 590 not by FurMark but by one of FurMark’s babies. Then I know why NVIDIA has limited in a so aggressive way the GPU load of FurMark: a non-OC GTX 590 can be damaged by FurMark!

And according to hardware.fr, the real power consumption of the GTX 590 under a non-blacklisted version of FurMark is 450W!

And here’s what W1zzard (the author of GPU-Z) says:

As a first step, I increased the voltage from 0.938 V default to 1.000 V, maximum stable clock was 815 MHz – faster than GTX 580! Moving on, I tried 1.2 V to see how much could be gained here, at default clocks and with NVIDIA’s power limiter enabled. I went to heat up the card and then *boom*, a sound like popcorn cracking, the system turned off and a burnt electronics smell started to fill up the room. Card dead! Even with NVIDIA power limiter enabled. Now the pretty looking, backlit GeForce logo was blinking helplessly and the fan did not spin, both indicate an error with the card’s 12V supply.
After talking to several other reviewers, this does not seem to be an isolated case, and many of them have killed their cards with similar testing, which is far from being an extreme test.

I most strongly advise anyone to stay away from overclocking this product and use extremely conservative settings, maybe up to 650 MHz and no voltage adjustments.

According to NVIDIA this should not happen. In their official reviewer driver (which I used), the NVIDIA Power limit is designed to be active for all applications, not only Furmark.

AnandTech has a detailed explanation about the latest tweaks added by NVIDIA to limit the GPU load when FurMark is running:

Starting with the ForceWare 257 series drivers, NVIDIA is now using OCP at all times, meaning OCP now protects against any possible program that would generate an excessive load (as defined by NVIDIA), and not just FurMark and OCCT. At this time there’s definitely still a driver component involved as NVIDIA still throttles FurMark and OCCT right off the bat, but everything else seems to be covered by their generic detection methods.

At this point our biggest complaint is that OCP’s operation is still not transparent to the end user. If you trigger it you have no way of knowing unless you know how the game/application should already be performing. NVIDIA tells us that at some point this will be exposed through NVIDIA’s driver API, but today is not that day. Along those lines, at least in the case of FurMark and OCCT OCP still throttles to an excessive degree – whereas AMD gets this right and caps anything and everything at the PowerTune limit, we still see OCP heavily clamp these programs to the point that our GTX 590 draws 100W more under games than it does under FurMark. Clamping down on a program to bring power consumption down to safe levels is a good idea, but clamping down beyond that just hurts the user and we hope to see NVIDIA change this.

And here is the power consumption test with FurMark (now totally useless!!!)

This is probably the best graph for illustrating just how hard OCP throttles FurMark. Whereas AMD’s PowerTune does a very good job of keeping power consumption near the true power limit on the 6990 (in this case 375W), OCP is far more aggressive. This is why the GTX 590 consumes nearly 100W less, and why FurMark’s status as a worst case scenario test is compromised with overly aggressive OCP. Even the GTX 590 OC with its voltage bump is throttled to the point where it consumes less power than the 6990.

http://www.geeks3d.com/20110324/nvidia-geforce-gtx-590-officially-launched-specifications-and-reviews-hd-6990-is-still-faster/

Eto zašto troši manje od 6990, bez OCP-a navodno puca ko kokica {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2011 17:28 (ATiGamer).
Moj PC  
3 5 hvala 0
17 godina

Da potaknem malo...

FAIL ! FAIL ! {#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

stavil sam ja gore video di se lijepo ziskri i pocne dimiti XD

@Batista: pitam se kaj je tvoj tata reko kad je radio review o tebi XD

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2011 17:34 (xyan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
xyan kaže...

stavil sam ja gore video di se lijepo ziskri i pocne dimiti XD

@Batista: pitam se kaj je tvoj tata reko kad je radio review o tebi XD

Rekao je kako se neda sprovocirat :)

Prije obrisi guzu Nvidi-ji onda ju poljubi :)

15 godina
neaktivan

hahahahahaha, nije bilo nista lose misljeno, samo odgovor na tvoj poticaj za flame wars {#}

imal sam do sad samo ati-je, i uvijek mi je nvidija bila mrska jer je bila bolja. a onda sam jedan dan cuo poziv-come to the dark side, pa sam si reko i'm going, i'm going {#} dodajmo tome jos nerealno visoku cijenu 5870 u vrijeme moje kupnje, i zaostajanje u performansama...{#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

The Way It's Meant To Be Burned

N V I D I A                    

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Nekaže se VOLTAŽA nego NAPON FFS
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2011 17:52 (Hyperion).
Moj PC  
9 2 hvala 0
15 godina
neaktivan

hmm zar nemaju već iskustva sa paljenjem svojih kartica lol.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2011 18:21 (pikachu).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

vidim da su neki vec poceli podjebvavat, pa red je onda malo i na mene {#}

przi se srce moje od ljubavi tvoje... przi se srce moje od ljubavi tvoje...

It's not about the cooling SKYMTL, the PWM is too weak, just as it is on the GTX 570. Two GTX 590 died the same way here, one in our test lab and one in a demo system of a reseller, both not overclocked or overvolted; Nvidia says some faulty components not found on retail parts caused it, but both us and TPU had retail package GTX 590's.

According to NVIDIA this should not happen. In their official reviewer driver (which I used), the NVIDIA Power limit is designed to be active for all applications, not only Furmark.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2011 18:38 (dado8).
Moj PC  
4 0 hvala 2
17 godina
neaktivan

lol neću reći fa..l ali ovo se definitivno nebi smijelo dešavati..nedaj bože pa se zadimi više od grafe ili kompa.

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

Moving on, I tried 1.2 V to see how much could be gained here, at default clocks and with NVIDIA’s power limiter enabled. I went to heat up the card and then 

Eto zašto troši manje od 6990, bez OCP-a navodno puca ko kokica {#}

Samo mi nađi budalu koja će na max voltmodu pržiti karticu sa furmarkom. A ovo šta je famozni GPU-Z kreator napravio jest namjerno prženje kartice.

Iskreno nije mi jasno šta je točno time želio dokazati. Možda da se kartica može spržiti? LOL naravno da se može spržiti, može se spržiti i HD6990, a sa obzirom na opčenito vece temperature može se još lakše spržiti. Zanimljivo zašto daj dotični frajer nije to isto napravio sa HD6990, dakle stavio na 1.35v taktove ostavio kakvi jesu, vent na stock i udri po furmarku.

A ovaj tvoj komentar tipa pucanje ko kokica AMD/ATI itekako dobro poznaje, sa obzirom da su se HD4870X2 masivno vračale spržene u servis.

Uostalom bio sam napisao u jednom postu da je to krepavanje poznata boljka dual GPU kartica na single PCB-u(kod oba proizvođaća) i da bi uvjek rađe uzeo dvije diskretne pa ih spojio u SLI/CF nego jednu takvu potencijalnu bombu.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2011 19:25 (microman).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice