GeForce GTX 480 Podržava 4-way SLI !!!

poruka: 50
|
čitano: 8.675
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

ovo nije ni posebno ni korisno rjetko tko ovdje ima novaca za jednu gtx 480 a kamoli 4

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: GeForce GTX 480 Podržava 4-way SLI !!!
Hyperion kaže...
Mad_Badger kaže...

Mozda da isprojektiraju neki quick release. Kad tempreature dosegnu 115 srednje dvi izbaci iz kucista, a ostalo potopi sa tekucim dusikom. E to bi vec bilo cool, i cool.

A ne vi ATi curice, 60 stupnjeva u loadu. Pih, obucite male roze suknjice na svoje Radeonke.

Mene bi bilo sram se hvaliti sa temperaturom od 100+ °C?

Ovo su gluposti oko cega se vi prepucavate.

Moja stara ATI se drzala na oko 90 a nemalo puta presla 100.

Kakve to uopce veze ima?

Ako graficka radi na 100 stupnjeva, 100 stupnjeva je sasvim prihvatljivo.

Da moze raditi na 1000 stupnjeva, uopce me ne bi smetalo sto se zagrijava na 1000 stupnjeva.

Zar je ovdje itko ikada pri kupovini graficke kartice kao glavni faktor pri odabiru uzimao zagrijavanje?

Ne? To sam si i mislio.

Vazne su samo performanse i cijena.

Sad, ja trenutno ne znam kakve performanse ima 480 ali kako sam cuo, preskupa je za ono sto nudi.

To je njen problem, a ne neko glupo zagrijavanje.

Velicina, potrosnja i zagrijavanje su minorne stvari. Eventualno potrosnja zna biti faktor ako prelazi mogucnosti vaseg PSU-a.

Zato ono, bilo bi pametno da se koncentrirate na vaznije stvari a ne na neke stupnjeve topline... ;) :P

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.4.2010 19:06 (Psiho246).
17 godina
dokly kaže...

ima kakvih novosti o r6xxx seriji?

Čudno da ti pitaš takvo pitanje.Neodlučan

Novost je samo jedna.

HD6 serija iliti Northern Islands izlazi u 1H 2011 godine. Datum izbacivanja je poguran za 3-6mj zbog preskakanja 32nanometarskog procesa od strane TSMC-a pa onda i od GF-a što znači da će biti rađena u 28nanometarskom procesu.

Pošto do izbacivanja sljedeće serije će proći najmanje 8 mjeseci,a zasigurno više, ATI planira osvježiti ponudu sa novim karticama temeljenim na hibridnim čipovima koji će posjedavati nešto od everegreen serije,a nešto od northern island-a. I ta serija ili čipovi će se zvati Southern Islands i bit će rađeni standardnim 40nm procesom, naziv bi trebali dobiti po HD5 seriji vjerovatno HD5890, HD5860 itd.

Psiho246 kaže...

Tako je nitko nepita pri kupnji kartice tek poslje kada im se pregrijava sve živo i dobivaju BSOD-ove te im kartica užasno buči i memorija na njima crkne za par mjeseci.

Sry,ali ja od kupovine HD4870 u obzir itekako uzimam temperaturu i buku kartice,a i svi upućeniji hardware-aši.

Najmanje me zanima potrošnja, zbog 650W napajanja.

Ako je tebi 100C prihvatljivo onda stvarno nešto nije u redu s tobom.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.4.2010 19:15 (Hyperion).
17 godina
Hyperion kaže...
Psiho246 kaže...

Tako je nitko nepita pri kupnji kartice tek poslje kada im se pregrijava sve živo i dobivaju BSOD-ove te im kartica užasno buči i memorija na njima crkne za par mjeseci.

Sry,ali ja od kupovine HD4870 u obzir itekako uzimam temperaturu i buku kartice,a i svi upućeniji hardware-aši.

Najmanje me zanima potrošnja, zbog 650W napajanja.

Ako je tebi 100C prihvatljivo onda stvarno nešto nije u redu s tobom.

Zasto ne bi nesto bilo u redu samnom?

Moja ATI kartica je radila perfekto i bez BSOD-a na 100 stupnjeva i radi jos i dan danas u drugom kompu.

Kakve gluposti...cccc.

Ako kartica ne moze izdrzati takve temperature a ipak je na takvoj temperaturi, to je druga stvar.

Al mislim da se to ne dogada nigdje u industriji grafickih kartica.

Losi driveri su druga stvar.

- Psiho246
15 godina
protjeran

uf koliko ovo kosta da napravis ovakvo nesto.....
a da od temp ne pricamo    Zanima me kako ce se to hladit jer izmedju njih nema skoro nikakvog prostora

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

baš bi volija na njih postavit čevape pa da vidim kako će ispasti

Society leans ever heavily on computers, if you have the power to take out computers you can take out society.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

boga mi treba malo jace napajanje od corsaira za 3 WAY sli o.o

https://www.youtube.com/user/trubritar#p/u/0/RSOJucZwe7I

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Prekrasno!!!!!

Ma, apsolutno sr***!!!!!

1. Izračunajmo: 300X4=1200, + CPU i7 920 (najniža potrošnja) 150W (navode 130W)+ hladnjaci, napajanje matične=1500 W???

2. Zasada sam našo samo dvije matične: EVEGA X58 Classified 4-WAY SLI, te dvoprocesorska EVEGA-ina matiča (kome to treba???)

3. GTX 480 vidio sam samo u Konikomu.

4. Opet računanje: 4500X4=18000!!! 1800 tisuća kuna za 4X GTX480!!!

Ajmo pogledat i svjetliju stranu:

1. Grafička je stvarno ekološka: 1.Ne treba ti kuhinja, ne trebaju ti drva, klima ili plin, možeš je modificirat u agregat, možeš pokrenut mini elektranu... Plus još tisuću namjena ( hm taljenje) !!!

2. Pošto su jako bučne možete se opustiti: nećete čuti susjeda, roditelje, ženu, sve ljude koji vas živciraju!!!

3. Možete ugasit cijelu županiju (barem tako slike govore)!!!

4. FERMI je jako dobro prijenosno riješenje: Uzmeš 4 modificirane GTX 480 kartici, spojiš ih direktno u struju i kuhaš!!!

Inače nisam veliki fan Radeonki, al NVidija je otišla u k... U krivom smjeru.

Evo nekih korisnih reklame za NVidiju:

Buy FERMI... Only 1000 in 1 GPU.

Create atom bomb only with FERMI!!!

If you want t be deaf buy FERMI.

----------------------------------------------------

Kada sam vidio HD 5870 reko sam i jbt, a kada sam vidio GTX 480 rekao sam istu riječ dva puta (jer ima dvostruko više namjena).

Izzy

2 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
EVO kaže...

4. Opet računanje: 4500X4=18000!!! 1800 tisuća kuna za 4X GTX480!!!

1,8 milijuna kn? Je li to konačan odgovor ili? Osmijeh

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.5.2010 15:28 (pod009).
16 godina

Jao koja sprdnja s nvidijom.

Evo nešto u duhu.

Moj PC  
11 2 hvala 2
16 godina
neaktivan

Ok decki kolko se onda isplati uzet dvije GTX 480? ionako sam planiro uzet neke dvije jake fermice... Ce doc mozda nesto jace da je u najavi?

Addicted to Gaming
16 godina
neaktivan
HardcoreRaver kaže...

Ok decki kolko se onda isplati uzet dvije GTX 480? ionako sam planiro uzet neke dvije jake fermice... Ce doc mozda nesto jace da je u najavi?

Kad bi napravili nešto jače... Grafička bi vjerojatno ugasila mini elektranu.

EDIT: Radije uzmi još jednu Radeonku HD 5970 pa je spoji u CFX. Ako matična nema CFX support (sumnjam), provjeri koliko Fermi u SLI-u troši, a onda uzmi dvije ili tri GTX 480.

Izzy
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.5.2010 10:45 (EVO).
17 godina
HardcoreRaver kaže...

Onda gledaj da uzmes vodeno hladjenje.

15 godina

Ne znam samo kako vam nije dosadilo toliko laprdat o tom zagrijavanju i potrošnji... Nevjerojatno mi je da ljudski mozak to ne može pojmit.

Ljudi prvi dojmovi su samo to...prvi dojmovi, i ne znače baš ništa ako nisu kasnije potvrđeni. A Fermiji su ( a pogotovo sa novim driverima ) nakon malo više dojmova ispale savim solidne i dobre kartice, čak i moćnije nego se očekivalo. Zagrijavanje nije ni približno tako epsko kao što je bilo na prvi pogled, kao ni potrošnja, koje je viša nego kod ATI-a ali koliko je to uopće bitno kad razlika nije toliko velika ( manje od 50% u bilo kojem slučaju )

Da se razumijemo, ja sam oduvijek volio ATI i tako je i sad, ali sam i realan, pa čemu pljuvati po tako nečemu nakon što se pokazalo da to ipak nije baš tako...

Pa zbog takvih ljudi i razmišljanja se Vista smatra FAIL-om, smećem, najgorim OS-om i ne znam čime sve ne, a to je donekle opravdano bilo samo i isključivo na prvi pogled, na prvi dojam.

Naravno ima još primjera, ovo su mi samo 2 najbliža.

EDIT: @HardcoreRaver - da, najave pricaju o GTX 495, sa 2 GPU-a

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.5.2010 11:26 (miki1981).
17 godina

Ma performanse su sasvim ok. Al zagrijavanje definitivno nije izbalansirano kod GTX480 modela. Jedan komad se grije podosta, a kamo tek x2, da ne govorimo o x4 onako naguzvane... Ne treba ti neko znanje da skuzis da ce 2,3 ili 4 izvora topline napravit saunu za razliku od jedne kartice.

0 0 hvala 0
15 godina

U nekom velikom kućištu sa dobrim protokom zraka (bez kojega ja ni u snu nebi radio quad ničega, ni ATI ni GF-a) neće biti nikakvih problema sa zagrijavanjem

17 godina
miki1981 kaže...

U nekom velikom kućištu sa dobrim protokom zraka (bez kojega ja ni u snu nebi radio quad ničega, ni ATI ni GF-a) neće biti nikakvih problema sa zagrijavanjem

Ako ti tako velis, onda mora da je tak. Povlacim se iz ove teme... :)

15 godina
protjeran
HardcoreRaver kaže...

Reci kolka su ti primanja, otplacujes li kredite, kupuju li ti roditelji itd. pa cu ti rec dal se isplati. 

16 godina
odjavljen

Čini mi se da i ovdje treba pozvati F1 Ivu da locka temu. Prešli sa Fermi info na ovu temu.

UKUSI SU KAO ŠUPCI-SVATKO IMA SVOG.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ansha kaže...
HardcoreRaver kaže...

Reci kolka su ti primanja, otplacujes li kredite, kupuju li ti roditelji itd. pa cu ti rec dal se isplati. 

kao 1. nisam maloljetan, kao 2. imam dobro placen posao kao 3. gamer sam od malena i razumijem se dapače puno u hardware, sad vidim da je gtx480 full dobra al tu neki nest muljaju oko nje za pregrijavanje itd itd, kolko se onda isplati zapravo kupit ju?

Addicted to Gaming
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice