Gdje kupiti GeForce 590 GTX u Hrvatskoj zaključana tema

poruka: 391
|
čitano: 101.679
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Gdje kupiti GeForce 590 GTX u Hrvatskoj
xyan kaže...

1. kaj vi znate otkad covjek ima komp? intel core i7 je izasel u studenom 2008., dakle moze imati i do 1,5-2 godine star komp ako uzememo hrvatske prilike u obzir

2. gotovo sve high end ploce sa podrskom za 3xsli/cfx imaju po 3xPCI-E 2.0 utora, i to sa rasporedom prva dva slota x16 zadnji x4 (x8 u najboljem slucaju) i manje vise ne dopustaju da stavis kombinaciju 1. i 3. slota (cast iznimkama)

3. svakome bi bilo super da ima SB, i meni, al ja bi radije ostavio manje vise kak imam i kupio polovni i7 980x, ipak je on jaci od bilo kojeg sandyja

4. nije za svakog aftermarket hladnjak, pogotovo zato jer vecina nas ne umije to zamjeniti a da se ne skuzi na servisu da je skidan prethodnji, a i nije svatko iskusan u tome

ontopic: nazalost sada samo Links, al neobjasnjivo je da je skuplja nvidia toliko od radeona, kad su obje najavljene ra 700$ retail!!!! pichka im M!! ponekad mi taj links na Q ide a sve sam kupil kod njih, osim coolera i 2. grafe

Sve to stoji.. slazem se.. ali nisam govorio za svakoga nego za njega, a on se valjda kuzi malo bolje nego drugi, vjerovatno bolje i od mene da sad nebi ispalo da ja ode nesto pametujem.. zato mi i nije jasno zasto nije stavio aftermarket coolere ili bar vodeno hladenje ili je mogao smislit neki treci nacin, neznam.. da izbjegne sve ovo i da dobije performanse i uzitak koji je htio.. al ja grafe nebi prodavao ni ista mjenjao da imam to sve.. samo bi malo bolje razmislio i pokusao rjesit hladenje bolje na neki najjednostavniji i najucinkovitiji nacin, a posto mu novci nisu problem, mislim da bi lako mogao srediti svoj problem bez trosenja novaca na druge modele bespotrebnih grafa jer smatram da ove koje si imao da su predobre i jos da si dodao 1, 2 imao bi komp samo takav, samo kazem.. trebao si misliti malo bolje na hladenje jer cak i oni manje iskusniji znaju da ce se takav komp grijat ko lud.. neman ja nista protiv nikog nit mi je cilj svadat se hehe.. ovdje sam dobronamjerno.. im coming in peace ^_^

MetalHead
14 godina
SpyGi kaže...

Svrbe tebe pare jarane,da si ti ikakav gamer zadovoljila bi tebe obicna GTX460...ti se samo volis k*rcit da imas najjaci komp i svrbe te pare.

Neslazem se s tobom. svak si kupi ono sto si moze priustiti. ja tebe necu ponizavati ako ti nemozes u suprotnom uvijek cu pohvaliti tvoje jer znam da nikome pare nepadaju s neba. Ti si si priustio ono sto mozes i meni je drago za tebe. a svaki gamer ako ima mogucnost igrati na boljem nece uzeti losije. da meni zapne za kruh pa ja bi onda i na mobitelu igrao

DJ
15 godina
neaktivan
@djdamir:

Gtx590 se cak i toma ruga.

Hd6970 cf 2000kn jeftinije i cca 10% brze.

Plus kupis dva aftermarketa za hd6970 i ostane ti u najgorem slucaju 1200kn viska.
I have not failed.I've just found 10,00 ways to do it wrong.
15 godina
neaktivan
@djdamir:

Gtx590 se cak i toma ruga.

Hd6970 cf 2000kn jeftinije i cca 10% brze.

Plus kupis dva aftermarketa za hd6970 i ostane ti u najgorem slucaju 1200kn viska.
14 godina
Skidy kaže...
xyan kaže...

1. kaj vi znate otkad covjek ima komp? intel core i7 je izasel u studenom 2008., dakle moze imati i do 1,5-2 godine star komp ako uzememo hrvatske prilike u obzir

2. gotovo sve high end ploce sa podrskom za 3xsli/cfx imaju po 3xPCI-E 2.0 utora, i to sa rasporedom prva dva slota x16 zadnji x4 (x8 u najboljem slucaju) i manje vise ne dopustaju da stavis kombinaciju 1. i 3. slota (cast iznimkama)

3. svakome bi bilo super da ima SB, i meni, al ja bi radije ostavio manje vise kak imam i kupio polovni i7 980x, ipak je on jaci od bilo kojeg sandyja

4. nije za svakog aftermarket hladnjak, pogotovo zato jer vecina nas ne umije to zamjeniti a da se ne skuzi na servisu da je skidan prethodnji, a i nije svatko iskusan u tome

ontopic: nazalost sada samo Links, al neobjasnjivo je da je skuplja nvidia toliko od radeona, kad su obje najavljene ra 700$ retail!!!! pichka im M!! ponekad mi taj links na Q ide a sve sam kupil kod njih, osim coolera i 2. grafe

Sve to stoji.. slazem se.. ali nisam govorio za svakoga nego za njega, a on se valjda kuzi malo bolje nego drugi, vjerovatno bolje i od mene da sad nebi ispalo da ja ode nesto pametujem.. zato mi i nije jasno zasto nije stavio aftermarket coolere ili bar vodeno hladenje ili je mogao smislit neki treci nacin, neznam.. da izbjegne sve ovo i da dobije performanse i uzitak koji je htio.. al ja grafe nebi prodavao ni ista mjenjao da imam to sve.. samo bi malo bolje razmislio i pokusao rjesit hladenje bolje na neki najjednostavniji i najucinkovitiji nacin, a posto mu novci nisu problem, mislim da bi lako mogao srediti svoj problem bez trosenja novaca na druge modele bespotrebnih grafa jer smatram da ove koje si imao da su predobre i jos da si dodao 1, 2 imao bi komp samo takav, samo kazem.. trebao si misliti malo bolje na hladenje jer cak i oni manje iskusniji znaju da ce se takav komp grijat ko lud.. neman ja nista protiv nikog nit mi je cilj svadat se hehe.. ovdje sam dobronamjerno.. im coming in peace ^_^

Pa iz razloga zasto nisam nekak zadovoljan bio s 6970 i nisam htio vise ulagati u te grafe zato sam ih prodao. daleko od toga da su te grafe lose. jake su ako nista drugo, trenutno teraju sve na full i full hd rezoluciom ali meni nisu bile bas nesto zato sam ih prodao

DJ
15 godina
neaktivan
Ti neznas sta ces od para.

De posalji mi 100kn kad nemas pametnijeg posla -.-"
17 godina
neaktivan

GTX580 su tek mrvicu brže od AMD6970, ali se osjetno više griju i buče. SLI 580 će ti biti topliji i time nestabilniji. Probao sam GTX580, GTX580 SLI, 6970 i 6970 CF kao i nedavno 6990. AMD rješenja NISU sporija (neznatno), a griju se znatno manje, a o buci da ne govorim. Da mi ne treba CUDA, vratio bih xx50.

O tome da CIJELU ZIMU nisam grijao apsolutno ništa, znaš i sam. Niti kad bura lupa.

Savjetujem da ne izvodiš sa zamjenama jer ništa nećeš dobiti. A tu rezoluciju zaboravi bez 2x GTX590. Samo da znaš još da GTX590 guta više od maksimuma dopuštenog na slotu i cca 400W SAMA. Bez napajanja od 1500W ne zamišljaj, pogotovo kad se to sve zagrije i povuče maksimum struje na 2x 8-pinskom i slotu. Nije nemoguće da ti je ponestalo snage iz napajanja i srušilo sve.

Hlađenje toga svega zaboravi ljeti bez klime koja puše direkt u intake kućišta i to na 15°C ili manje ako možeš. To je jedini način na koji moj kolega hladi 4x 580 SLI (od čega mu jedna ne radi u svim igrama (navodno postoje ozbiljni problemi s driverima za 4-way SLI)).

Savjet, ostavi se ćorava posla :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.3.2011 23:03 (naxeem).
15 godina
neaktivan
djdamir81 kaže...

Pa iz razloga zasto nisam nekak zadovoljan bio s 6970 i nisam htio vise ulagati u te grafe zato sam ih prodao. daleko od toga da su te grafe lose. jake su ako nista drugo, trenutno teraju sve na full i full hd rezoluciom ali meni nisu bile bas nesto zato sam ih prodao

E to je sad vec druga stvar :) Lijepo je vidjet da si netko u ova doba danas moze priustiti tako nesto.. samo eto, ja bi to sebi malo drukcije napravio da imam para al fala bogu svi mi imamo neke svoje vizije kako nam nesto mora izgledat..

MetalHead
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.3.2011 23:00 (Skidy).
15 godina
Gdje kupiti GeForce 590 GTX u Hrvatskoj

Nije mi jasno zašto ljudi koji stvarno imaju love i entuzijazam ne investiraju neku lovu na vodeno hlađenje. Kad se vozi jedna kartica, ima se dobar cooler na procu, dobar kejs i ne preosjetljive uši sve to još nekak ide. Investicija nije mala pogotovo ako se ide na full cover blokove, ali kartice budu se preporodile.

[url=http://sc2sig.com/profile/eu/216192/1/Seka%25C4%258D/][img]http://sc2sig.com/s/eu/216192-1.png[/img][/url]
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
Skidy kaže...
djdamir81 kaže...

E to je sad vec druga stvar :) Lijepo je vidjet da si netko u ova doba danas moze priustiti tako nesto.. samo eto, ja bi to sebi malo drukcije napravio da imam para al fala bogu svi mi imamo neke svoje vizije kako nam nesto mora izgledat..

tu se slazem s tobom, samo po meni je malo dvije 6970 u eyefinity compuali samo za pojedine igre kao sto je metro 2033 ili lost planet 2. Crysis 2 sljaka i s jednom na ful dobije 25 do 30 fps. po mom iskustvu vise igara radi s jedno nego sto neradi ali nitko si nekupuje grafu koja ce mu danas samo na ful terati igre a sutra ko ziv ko mrtav. ja bi da sam miran bar godinu dana

DJ
14 godina
naxeem kaže...

GTX580 su tek mrvicu brže od AMD6970, ali se osjetno više griju i buče. SLI 580 će ti biti topliji i time nestabilniji. Probao sam GTX580, GTX580 SLI, 6970 i 6970 CF kao i nedavno 6990. AMD rješenja NISU sporija (neznatno), a griju se znatno manje, a o buci da ne govorim. Da mi ne treba CUDA, vratio bih xx50.

O tome da CIJELU ZIMU nisam grijao apsolutno ništa, znaš i sam. Niti kad bura lupa.

Savjetujem da ne izvodiš sa zamjenama jer ništa nećeš dobiti. A tu rezoluciju zaboravi bez 2x GTX590. Samo da znaš još da GTX590 guta više od maksimuma dopuštenog na slotu i cca 400W SAMA. Bez napajanja od 1500W ne zamišljaj, pogotovo kad se to sve zagrije i povuče maksimum struje na 2x 8-pinskom i slotu. Nije nemoguće da ti je ponestalo snage iz napajanja i srušilo sve.

Hlađenje toga svega zaboravi ljeti bez klime koja puše direkt u intake kućišta i to na 15°C ili manje ako možeš. To je jedini način na koji moj kolega hladi 4x 580 SLI (od čega mu jedna ne radi u svim igrama (navodno postoje ozbiljni problemi s driverima za 4-way SLI)).

Savjet, ostavi se ćorava posla :)

a neznam sumnjam da su dvije 6970 uspjele izvuci svu snagu iz mog napajanja corsair 1000w

DJ
17 godina
neaktivan
djdamir81 kaže...

a neznam sumnjam da su dvije 6970 uspjele izvuci svu snagu iz mog napajanja corsair 1000w

Napajanje od 1000W ne može dati 1000W.

15 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Kako koje. Xilence i sl. brandovi koji nisu na pretjerano dobvrom glasu neće deklariranu snagu isporuciti komponentama no Corsair, Enermax i ostala kompanija ne samo da će dati tih 1kW već ponesto izvan specki.

2x6970 nije velik zalogaj za HX1000, bez beda bi jos jednu potegnuo.

14 godina
ATiGamer kaže...
naxeem kaže...

Kako koje. Xilence i sl. brandovi koji nisu na pretjerano dobvrom glasu neće deklariranu snagu isporuciti komponentama no Corsair, Enermax i ostala kompanija ne samo da će dati tih 1kW već ponesto izvan specki.

To bi i ja rekao da ovo napajanje drzi i tri 6970. Cijenio sam Naxeema nekak kao da nesto zna ali sad sumnjam u frenda naxeema sorry

DJ
15 godina
naxeem kaže...

HX to definitivno može. http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story2&reid=89

[url=http://sc2sig.com/profile/eu/216192/1/Seka%25C4%258D/][img]http://sc2sig.com/s/eu/216192-1.png[/img][/url]
17 godina
protjeran
naxeem kaže...
djdamir81 kaže...

Nego koliko može dat?

I don't need sex, T-com fucks me every day
17 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
naxeem kaže...

Neće na duže vrijeme i stabilno. Eventualno ako ima 3x12 raila i ako pametno rasporedi. Sigurnosni peak je 1K, osim ako nisu nešto ozbiljno dobro izmijenili, što bi bila dobra stvar.

djdamir81 kaže...
ATiGamer kaže...

To bi i ja rekao da ovo napajanje drzi i tri 6970. Cijenio sam Naxeema nekak kao da nesto zna ali sad sumnjam u frenda naxeema sorry

Nismo frendovi i nije bitno što cijeniš ili ne. Dobio si besplatni savjet dok čačkam po forumu.

Ali evo, moj frend kaže da nabaviš 3 GTX590 jer njemu rade dobro i bolje su od 4 GTX580.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.3.2011 23:39 (naxeem).
17 godina
protjeran

http://www.hardwaresecrets.com/article/Corsair-HX1000W-Power-Supply-Review/484/7

Po ovom testu može dati više od 1000W ali onda efikasnost pada na manje od 80% pa je deklarirano na 1000W.

I don't need sex, T-com fucks me every day
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.3.2011 23:48 (pinkskin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
naxeem kaže...
ATiGamer kaže...
naxeem kaže...

Neće na duže vrijeme i stabilno. Eventualno ako ima 3x12 raila i ako pametno rasporedi. Sigurnosni peak je 1K, osim ako nisu nešto ozbiljno dobro izmijenili, što bi bila dobra stvar.

djdamir81 kaže...
ATiGamer kaže...

Nismo frendovi i nije bitno što cijeniš ili ne. Dobio si besplatni savjet dok čačkam po forumu.

Ali evo, moj frend kaže da nabaviš 3 GTX590 jer njemu rade dobro i bolje su od 4 GTX580.

wow, hvala! pa kupi ti sebi deset b.m.k. kad si tako pametan. hvala tebi na tvojim savjetima ja zivim dobro i bez nji

DJ
17 godina
neaktivan
pinkskin kaže...

http://www.hardwaresecrets.com/article/Corsair-HX1000W-Power-Supply-Review/484/7

Po ovom testu daje 1500W ali onda efikasnost pada na manje od 80% pa je deklarirano na 1000W

Zvijer je od napajanja gura 40 ampera kroz 12V, ali efikasnost je bitna stvar, a i bitni su naponi koje ne drži pretjerano dugo. Može se složiti i mašina koja će se vrtjeti u krugu Krškog i hladiti direktno protokom Save.

15 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Manje više sva brand napajanja ostave jos malo rezerve kod deklariranja snage. Enermax 1250W npr. može dostaviti 2kW, uz skidanje zaštite do 2300W. HX1000 će također dati iznad specki iako nije preporučljivo cijediti ga do zadnjih atoma.

Napajanja od 1000W sigurno imaju barem 3 odvojena 12V raila jer bi opterećenje na jednom ili dva bilo preveliko. ATX standard iznosi maximalno 25A po railu no mnogi se ne drže toga.

17 godina
neaktivan

Ono od 1.25 da ide na 2.3? To završi u bijelom dimu i mirisu kondezatora?:)

15 godina
neaktivan
naxeem kaže...
ATiGamer kaže...
naxeem kaže...

djdamir81 kaže...
ATiGamer kaže...

deeeem koliko sakrazma se osjeti u ovo postu od naksema xD ...zbilja znas bit asshole svjetski :D anyway autoru teme savjetujem da ide na 2x gtx 580,napajanje bum sigurno drzalo,i da razmisli o vodenom hladjenu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2011 0:15 (Breksi).
17 godina

A da si čovjek kupi jednostavno holodek? XD

BTW: @naxeem: Zar je 3x GTX590 moguće? Dali uopće postoje driveri za više od 4 gpu-a?

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Nekaže se VOLTAŽA nego NAPON FFS
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2011 0:20 (Hyperion).
Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ne brini za Enermaxa od 1250w.

Prodimio bi kad bi ga drzao preko 2300w 24/7.
15 godina
neaktivan

ja sa mojim quadom 8giga rama i gtxicom 460 zaradim za jako lijepo zivjet

kolko vi zaradite sa tim bijesnim strojevima i7 cf sli itd????

koristite racunala totalno krivo od igranja nema kruha

umjesto sta ulozite u 4 kartice (najvjerojatnije da vam roditelji to kupuju) uzmite 2 kartice a za ostatak kupite box za otkljucavanje mobitela npr.

al dobro kako stara narodna kaze "svaka budala ima svoje veselje"

neke stvari meni nikad nece biti jasne

ali boze moj sto ljudi sto cudi

Moj PC  
4 2 hvala 1
15 godina
neaktivan
zlo33 kaže...

ja sa mojim quadom 8giga rama i gtxicom 460 zaradim za jako lijepo zivjet

kolko vi zaradite sa tim bijesnim strojevima i7 cf sli itd????

koristite racunala totalno krivo od igranja nema kruha

umjesto sta ulozite u 4 kartice (najvjerojatnije da vam roditelji to kupuju) uzmite 2 kartice a za ostatak kupite box za otkljucavanje mobitela npr.

al dobro kako stara narodna kaze "svaka budala ima svoje veselje"

neke stvari meni nikad nece biti jasne

ali boze moj sto ljudi sto cudi

a cekaj,zasto nekima roditelji nebi kupili ako vec imaju tu mogucnost??? mozda bi i tebi tvoji uzeli(nekazem da jesu) da su mogli/ htjeli...

Ostali koji zaradjuju svoj kruh,pa valjda oni najbolje znaju kako ce rasporediti placu,i kolko ce novaca ulozit u racunalo,i ostale stvari...

15 godina
neaktivan

Čovjek nije ništa loše rekao, ako ti računalo ne zarađuje plaču, svaki komp preko 7k je teška ovisnost (tzv. hardwerfilija od koje nas dosta pati )  ili teško rasipanje novaca. Danas je 6500kn dosta za složiti high end komp, sve preko ako ne zarađuje lovu je čisto qrčenje. Ako ti jedan i5 2500k,ploča,8gb ram,GTX570 itd. nemože pružiti odličnu igru, nemože ništa, nije bitno na kojoj rezoluciji. Spike s 4 monitora su idiotarija, jel ćeš sigurno više uživati na jednoj poštenoj mrcini od 30+ incha nego na 4 sastavljene kante. 

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1663451

15 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Breksi kaže...
naxeem kaže...

deeeem koliko sakrazma se osjeti u ovo postu od naksema xD ...zbilja znas bit asshole svjetski :D anyway autoru teme savjetujem da ide na 2x gtx 580,napajanje bum sigurno drzalo,i da razmisli o vodenom hladjenu.

Pa ima love, što ga briga? :P - Ne, dosta su mu dvije. Iako se ne mora nadati nekom frejmrejtu u Crysisu na toj rezi.

pandza94 kaže...
Ne brini za Enermaxa od 1250w.

Prodimio bi kad bi ga drzao preko 2300w 24/7.

Ma taj En. je zvijer za puno više od GTX590, naravno.

15 godina
neaktivan

facepalm, na cemu je zavrsila rasprava {#} raspravlja se o hx 1000 ko o napajanju koje ne valja, a za sve koji nisu znali, ima 2x12v raila, i nebrem sad nac jedan ozbiljan review kopji sam citao, koji se ne bavi glupostima kao drugi reviewovi, nego frajer fakat zna o struji, i ono izjebe rastavi sastavi napajanje, istestira ga do bola, kako si ne mogu ni zamisliti oni koji su fakat elektrotehničari, i ono zadovoljilo je sve standarde njegove koje moze. cak je i hx100 preuzeo titulu najboljeg napajanja koje je testirao do tad, a testirao je i nazivno i na papiru bolja i jaca. zaboravil sam reci da su to ubiti 2x500w napajanja spojena. mogu dati ak se ne varam oko 970w u peaku-68A (pisem iz glave).

autoru, svaka cast na odabiru graficke (gtx 590). al nisam se bas nesto dobrog naslusao o njoj (ovo malo koliko je vani), a i makar ima dobro hladjenje (bolje od amd-a kaj god rekli), opce je poznata cinjenica da se dual gpu grafe dobrano griju. moj prijedlog ti i daje ostaje 2 x gtx 570 sa dobrim aftermarket coolerom (koji na tim grafama dobijes stock) tipa MSI TF II ili gainward golden sample. al tesko da ces izbjec temperature oko 80-85c na auto postavci ventilatora sa bilo kojom od ovih grafa. i da zaboravil sam reci da 590-tka ima problema sa naponom, odnosno strujom, pa ne bi htio da nastradas (kako sam ja ponekad ali tek iz moje puste zelje). ako sam sta pogresno napisao, nemojte zamjerit, dosao sam iz vana. svako dobro

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2011 4:34 (xyan).
Moj PC  
4 0 hvala 2
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice