Dilema oko grafe i par pitanja

poruka: 13
|
čitano: 3.812
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Ipak sam se odlucio za otvoriti novu temu da dobijem više odgovora na par pitanjca Cool...Dakle u procesu sam nabave nove graficke kartice. Trenuto razmisljam o GTX 280 ili 4870x2. Nekako više naginjem prema 4870x2...

moja su pitanja:

1. Izmedju ove dvije koja je bolja? Koliki je problem dual GPU rijesenje na 4870x2. Cijena nije neki faktor, GTX295 mi je ipak preskup pa odabir pada na ove 2 i samo ove 2

2. Imam napajanje Fortron FSP 650-80GLN (dakle sudeci prema svemu 650W) dali ce to biti dovoljno za ovu grafu

3. trenutno mi je sadasnja grafa ukljucena preko 2 6pinska (ima 6 rupica jel to valjd znaci da je 6pin Osmijeh) a kaze da 4870x2 treba jedan 8pin i jedan 6pin, kako rijesit ovaj problem? Nije vrag da napajanje moram mijenjat?

Eto to bi bilo to, mozda u skorijoj buducnosti sjedne i Q9550 kako im sad padaju cijene...Odlucio sam se uzet novu grafu jer je bratu crkla ova koju ima, pa cu mu ja dati svoju i svoj monitor a sebi uzet neki 24" monitor i jednu od ove 2 grafe, lude kombinacije heh...

P35-DS4 // Q6600 @ 3.5Ghz // Corsair DDR2-1066 // 8800GTX
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Dilema oko grafe i par pitanja

Ovako ako imaš nvidia matičnu idi na nvidiu, ako imaš intel matičnu idi na ATI.

A grafe su podjednake po brzini u nekim igrama nvidia pobjedi u nekim ati. A razlika je 8-10 fps.

Sometime the best defense is to attack!
17 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...

Ipak sam se odlucio za otvoriti novu temu da dobijem više odgovora na par pitanjca Cool...Dakle u procesu sam nabave nove graficke kartice. Trenuto razmisljam o GTX 280 ili 4870x2. Nekako više naginjem prema 4870x2...

moja su pitanja:

1. Izmedju ove dvije koja je bolja? Koliki je problem dual GPU rijesenje na 4870x2. Cijena nije neki faktor, GTX295 mi je ipak preskup pa odabir pada na ove 2 i samo ove 2

4870 x 2 je bolji

2. Imam napajanje Fortron FSP 650-80GLN (dakle sudeci prema svemu 650W) dali ce to biti dovoljno za ovu grafu

Napajanje ti je također dovoljno, mada ja imam Xilence 700W Gaming Edition, ATX 2.2, koji ima kablove za napajanje Radeona 4870x2 (jedan 8pin i jedan 6pin)

3. trenutno mi je sadasnja grafa ukljucena preko 2 6pinska (ima 6 rupica jel to valjd znaci da je 6pin Osmijeh) a kaze da 4870x2 treba jedan 8pin i jedan 6pin, kako rijesit ovaj problem? Nije vrag da napajanje moram mijenjat?

To ti ovisi u bundlu, ja sam dobio slijedeće konektore http://images.bit-tech.net/content_images/2008/09/sapphire-ati-radeon-hd-4870-x2/10.jpg, ali ih nisam koristio jer sve ima ovo gore navedeno napajanje.

Eto to bi bilo to, mozda u skorijoj buducnosti sjedne i Q9550 kako im sad padaju cijene...Odlucio sam se uzet novu grafu jer je bratu crkla ova koju ima, pa cu mu ja dati svoju i svoj monitor a sebi uzet neki 24" monitor i jednu od ove 2 grafe, lude kombinacije heh...

Intel Core i7 Procesor I7-920 2,66 GHz, ATI HD4870 X2 DDR5 2 GB, Kingmax Mars DIMM 2GB DDR-3 1333MHz x 3
17 godina
neaktivan

Znaci teoretski bi trebao dobit neki konverter iz tog 6pin u 8pin u paketu graficke? Jer od ovih kablova sto sad imam od prije tako nesta nemam...

Nezelim doc kuc i onda da bude bilo da mi taka neka glupost neda da montiram sve to u komp...

E i jos jedno pitanje: Kada idem mijenjat graficku karticu, pobrisem stare drivere sve, iskljucim komp, umetnem novu, dignem sistem i instaliram nove? Jer mi se zaista neda formatirat hard i sve to

Ispricavam se na pomalo njubastim pitanjima, znam odgovor na sve al zelim provjerit, radi se ipak o jako puno novaca :-P

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.1.2009 13:28 (mislav_01).
17 godina
neaktivan

Nemaš frke, napajanje ti je sasvim dobro i više nego što treba za jednu takvu grafu (da su 2 u paru onda bi možda bio problem ali ovako nema frke).

Možeš komotno u 4870x2 utaknuti 2 x 6 pin i radit će bez problema.

Jedino bi možda (veliko možda) malo bilo problema pri overklokiranju grafe, ali vjeruj mi takvu pilu nema ni potrebe ubrzavati.

Ja sam imao ATI 2900 PRO koja je imala jedan 8 pinski ulaz a napajanje (Chiftek 500W) je imalo samo 6 pinski i kao za vraga uz grafu dobijem konverter koji je mogao samo iz moleksa u 6 pin. Kad sam to vidio malo sam poludio, ali sam svejedno probao sa 6 pinskim i radilo mi bez problema, čak sam ju malo i overklokirao.

17 godina
neaktivan

E i jos jedno pitanje: Kada idem mijenjat graficku karticu, pobrisem stare drivere sve, iskljucim komp, umetnem novu, dignem sistem i instaliram nove? Jer mi se zaista neda formatirat hard i sve to

Da, makni stare drivere, ugasi komp, ubaci novu i instaliraj nove!

Intel Core i7 Procesor I7-920 2,66 GHz, ATI HD4870 X2 DDR5 2 GB, Kingmax Mars DIMM 2GB DDR-3 1333MHz x 3
17 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...

moja su pitanja:

1. Uzmi GTX 2780.
2. Napajanje je dovoljno.
3. dobiš molex > 8 pin

mislav_01 kaže...

Znaci teoretski bi trebao dobit neki konverter iz tog 6pin u 8pin u paketu graficke? Jer od ovih kablova sto sad imam od prije tako nesta nemam...

Nezelim doc kuc i onda da bude bilo da mi taka neka glupost neda da montiram sve to u komp...

Ispricavam se na pomalo njubastim pitanjima, znam odgovor na sve al zelim provjerit, radi se ipak o jako puno novaca :-P

1. da
2.AL najbolje ti je napravit reinstall / format.

U malom broju igra se isplati HD 4870 X2.. A u ostalim puši od GTX 280.
E 6600 @ 3.20->Gigabyte P45-DS3->2 x 2Gb G.Skill black series >X-FI AUDIO-> Seagate barracuda 320Gb,16mb -> XFX GTX 260 Black Edition ->Z-5500-> MX-518-> Samsung 2232BW...> Fortron 650W...
17 godina
neaktivan

Imaš li ti kakve argumente za gore navedenu tvrdnju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma vidio sam da i po ostalim temama zestoko napada aTi kartice i upada s neprimjerenim komentarima...

Hvala svima na odgovorima, saznao sam sto me zanimalo, sto se mene tice moze i lock teme...

17 godina
neaktivan
Whalter vT kaže...

Imaš li ti kakve argumente za gore navedenu tvrdnju?

Ti nit citiranje neznaš normalno koristiti.
Ima jedna zanimljiva "anketa" : http://www.techpowerup.com/gpuz/

http://anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3501&p=6

Tih 10 FPS-a se nikako ne isplati uz tolko problema kolko ih ATI ima... Grijanje, driveri, rušenje , FPS drop.... .

mislav_01 kaže...

Ma vidio sam da i po ostalim temama zestoko napada aTi kartice i upada s neprimjerenim komentarima...

Hvala svima na odgovorima, saznao sam sto me zanimalo, sto se mene tice moze i lock teme...

Svi ste pametni ko K** , a kad počnu problemi onda se plačete ko bebice....
Kojim neprimjerenim komentarima?
Ja želim pomoć ljudima da imaju MANJE problema i njasra.. al ne vi derete po svom i ond se desi.. ovo ne radi.. tu me baca van... neče mi drivere instalirat... itd.. itd... ISpravi me ako sam u krivu.
I hvala Bogu imao sam grafa dosta i znam o čemu govorim!
E 6600 @ 3.20->Gigabyte P45-DS3->2 x 2Gb G.Skill black series >X-FI AUDIO-> Seagate barracuda 320Gb,16mb -> XFX GTX 260 Black Edition ->Z-5500-> MX-518-> Samsung 2232BW...> Fortron 650W...
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.1.2009 11:11 (Juventus 4ever).
17 godina
neaktivan

Tko dere po svojem sta si ti prijatelju zabrijo? A da neprimjereni komentari. Citav tvoj nastup je isforsiran i iritantan, komentare poput "Svi ste pametni ko K** , a kad počnu problemi onda se plačete ko bebice...." zadrži za sebe. Ima ih jos hoces da ih odem trazit po ostalim temama? Mozda si i u pravu ali se to da na lijep nacin rec...I nemoj samnom tako razgovarat, doso sam tu postavit konkretna pitanja i dobit konkretne odgovore a ne se prepucavat s drugim forumašima

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.1.2009 11:15 (mislav_01).
17 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...

Tko dere po svojem sta si ti prijatelju zabrijo? A da neprimjereni komentari. Citav tvoj nastup je isforsiran i iritantan, komentare poput "Svi ste pametni ko K** , a kad počnu problemi onda se plačete ko bebice...." zadrži za sebe. Ima ih jos hoces da ih odem trazit po ostalim temama? Mozda si i u pravu ali se to da na lijep nacin rec...I nemoj samnom tako razgovarat, doso sam tu postavit konkretna pitanja i dobit konkretne odgovore a ne se prepucavat s drugim forumašima

Nekima se neda na nikakav način objasniti. :)
17 godina
neaktivan

Ljudi dajte,malo lakše, naopako pa svi smo isti tim zato se i družimo, nemojmo se prepucavat, svako ima pravo na svoje mišljenje i ja to cijenim a ako imam jake argumente predočit ću ih uz dužno poštovanje ostalih, a ne podcjenjivanje. Nitko ne zna sve, a zajedno smo skupa. Nije da pametujem, to ne volim ali ne mogu mirno čitati takve postove kao da mrzimo jedni druge bez nekakvog razloga.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice