Cijene Radeon 58xx kartica

poruka: 334
|
čitano: 46.877
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Cijene Radeon 58xx kartica
moja prcjena 2800kn...
addicted to HD :)
16 godina
protjeran
Hyperion kaže...

Zagrijavanje <-> veća sabirnica???

Šira sabirnica - veci broj tranzistora - veca potrosnja.

BTW, prije 3 godine HD2900XT je imala isto tako 110-120GB/s i   512bit pa je samo trosila vise zbog toga, a danas je po perfomansama negdje u rangu s HD3850 512MB. Tako da vjerujem, da se ne isplati ici na 512bit kod RV870.

4 tjedna i već 1 i pol zvjezdica :D
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.9.2009 15:45 (fabijan654321).
17 godina
fabijan654321 kaže...
Hyperion kaže...

Zagrijavanje <-> veća sabirnica???

Šira sabirnica - veci broj tranzistora - veca potrosnja.

BTW, prije 3 godine HD2900XT je imala isto tako 110-120GB/s i   512bit pa je samo trosila vise zbog toga, a danas je po perfomansama negdje u rangu s HD3850 512MB. Tako da vjerujem, da se ne isplati ici na 512bit kod RV870.

Barem 384-bitna.

Dali sam rekao kako sada HD4870(i HD4890) jadno izgleda pored HD5870?

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
16 godina
neaktivan
extrem spammer kaže...
hrx kaže...

Slažem se - i ja ću pričekati sa kupnjom, da se malo iskristalizira situacija na tržištu - imamo nove serije graf. kartica koje uskoro izlaze, te mat. ploča i procesora (novi Core i5 i i7) koji su upravo izašli. Inače, obično su cijene najniže tijekom proljeća - u ljeto/jesen se predstavljaju novi proizvodi, cijene polako rastu prema kraju godine (blagdani, šoping groznica), a nakon toga slijedi pad cijena tijekom proljeća.

ne bi znao po cemo si ti to zakljucio ali za vrijeme blagdana su najmanje cijene, i jos tome ekstra popusti

...

Poznajem čovjeka koji radi u Vemilu desetak godina i kaže da se tako kreću cijene - logično jest. Što se tiče popusta, to stoji - na zapadu. Npr. za prošli Božić je Sony u SAD snizio cijene svojih readera za 30 dolara, pa se PRS-505 moglo dobiti za 269 dolara. Kod nas neke popuste baš i nisam vidio; doduše nisam ni puno kupovao da bih znao ima li ih :).

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.9.2009 16:07 (hrx).
16 godina
protjeran

Ja se mozda odlucim na kupovinu HD5670 ako se bude tako zvala, ako joj bude cjena do 600KN.

Dobit cemo prvu karticu koja ce moc posteno vrtit crysis sa aa i af (hd5870x2)

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.9.2009 16:14 (fabijan654321).

0 0 hvala 0
17 godina
fabijan654321 kaže...

Ja se mozda odlucim na kupovinu HD5670 ako se bude tako zvala, ako joj bude cjena do 600KN.

HD4870 će nakraju ispast slabija od HD5670, dok će HD5670 se manje grijat i imat DX11 podršku i možda još neke stvari.

16 godina
protjeran
Hyperion kaže...
fabijan654321 kaže...

HD4870 će nakraju ispast slabija od HD5670, dok će HD5670 se manje grijat i imat DX11 podršku i možda još neke stvari.

i nek bude oko 600kn i ja je uzimam.

17 godina

Jedva čekam iako osobno ne mislim kupovati ništa (za sad sam zadovoljan s 4850). No ipak se čine zvjerske ove specifikacije od 5870.

Jedino me brine hlađenje koje će po mom mišljenju biti jednako loše rješeno ako i kod 4000 serije.

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
crystal6 kaže...

Jedva čekam iako osobno ne mislim kupovati ništa (za sad sam zadovoljan s 4850). No ipak se čine zvjerske ove specifikacije od 5870.

Jedino me brine hlađenje koje će po mom mišljenju biti jednako loše rješeno ako i kod 4000 serije.

zasto vas toliko muci hladanje,

kao prvo ne bi oni pustali kartice u prodaju da temp opasna po proizvod i da nisu kao takvo imali rjesenje i ako je temp 90 C, ma sta onda neka se muci ionako nitko od vas ne igra vise od 10 sati u komadu crysis da bi bas morala biti na max i jos tome rijetko tko od vas ima karticu duze od 2 godine tako da

kao drugo mozes preko ccc povecat brzinu venta i tako smanjit temp

kao trece imas vodeno hladanje Smijeh

17 godina
neaktivan

400$ znaci je nabavna cijena, eh sada

400$+ajmo rec 5$ po komadu trosak transporta (velika kolicina se nabavlja preko glavnog distibutera) =405$ X 5 (srednji tecaj) = 2025 kn

2025 + 15% marze koju uzme ducan (na skupljim stvarima znaju uzeti i vise, pogotovo necemu ovako popularnom, ali ajde) =2328,75 kn

2328,75 * PDV (23%) = 2864,36 kn

Stavimo to kako ducani popularno vole stavljati 2899 kn!

...Ova cijena stoji takva jer na bijelu tehniku ne ide carina ALI nisam siguran jel se duplo oporezuje ili ne, znaci kad uvozi ducan plati jedan i jos jedan kada proda ali mislim da ne...

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2009 0:11 (Luka).
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Luka kaže...

400$ znaci je nabavna cijena, eh sada

400$+ajmo rec 5$ po komadu trosak transporta (velika kolicina se nabavlja preko glavnog distibutera) =405$ X 5 (srednji tecaj) = 2025 kn

2025 + 15% marze koju uzme ducan (na skupljim stvarima znaju uzeti i vise, pogotovo necemu ovako popularnom, ali ajde) =2328,75 kn

2328,75 * PDV (23%) = 2864,36 kn

Stavimo to kako ducani popularno vole stavljati 2899 kn!

...Ova cijena stoji takva jer na bijelu tehniku ne ide carina ALI nisam siguran jel se duplo oporezuje ili ne, znaci kad uvozi ducan plati jedan i jos jedan kada proda ali mislim da ne...

na kraju ce bit 3500 XD

potpis :D
17 godina
protjeran

Sve u svemu sve su to high end kartice tako da Radeona 5870 ne budeš vidio ispod 3k. Jedino se onda isplati ako je istina onaj 5850 koji je jak kao HD4870 koju već i imamPlač tako da po nekoj 'dobroj' cijeni neš novoga niš (bar za mene)Plač

They see it right, they see it well but they think this saves us from our hell
17 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Sve u svemu sve su to high end kartice tako da Radeona 5870 ne budeš vidio ispod 3k. Jedino se onda isplati ako je istina onaj 5850 koji je jak kao HD4870 koju već i imamPlač tako da po nekoj 'dobroj' cijeni neš novoga niš (bar za mene)Plač

ako imas HD4870, sta ce ti 5850?

po meni su razlike u igricama, paaaa, nikakve

17 godina
protjeran

Haha smijesno kako ljudi cvile jer imaju ''samo'' hd4870, ja sa svojom planiram ugodno igrati bar do proljeca naredne godine.. sto se cijena tice, mislim da ce biti paprene ovdje jer smo takva ***** zemlja...zahebi teraflopse, mene osobno najvise zanima podrska za dx11..

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...
stoncin3 kaže...

ako imas HD4870, sta ce ti 5850?

po meni su razlike u igricama, paaaa, nikakve

oces reci da ti doma imas 5850 i 4870 da mozes usporedivati ili pak nesto znas sto nisam manjina ne zna!??

16 godina
protjeran

Od DX11 neočekujte čuda, radi se o vrlo malenom upgrade-u DX10 tako da nece biti neke bitnije razlike. Ko FC2 u dx9 i dx10.

0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
fabijan654321 kaže...

Od DX11 neočekujte čuda, radi se o vrlo malenom upgrade-u DX10 tako da nece biti neke bitnije razlike. Ko FC2 u dx9 i dx10.

Kolko sam ja skužio ne radi se o bas tako "malom" upgrade-u nego malo znacajnijem... samo je pitanje kolko ce programeri iskoristiti sve nove mogucnsti...

16 godina
protjeran
17 godina
protjeran
PsychoticBaklava kaže...

Haha smijesno kako ljudi cvile jer imaju ''samo'' hd4870, ja sa svojom planiram ugodno igrati bar do proljeca naredne godine.. sto se cijena tice, mislim da ce biti paprene ovdje jer smo takva ***** zemlja...zahebi teraflopse, mene osobno najvise zanima podrska za dx11..

Trajat će ona i do proljeća 2011, a i do 2012 kakva je mrcina samo ja ne bih bio ja da ne isprobam i neš novo i to još imam doma 1GB grafu a ne kao ti 512 MB i opet bih apgrejdao... lolCool

17 godina
fabijan654321 kaže...

Jesi našao igru... Uopće se neističe grafikom, koja nije ni blizu crysisovoj.

16 godina
protjeran

Ali zato jako dobro skalira perfomanse, jako dobro pokazuje prednosti bržeg procesora (iako ne sa brojem jezgri), i puno je manje zahtjevan. Po meni trenutno drugi najnaprednij engine, i ostat ce dok nedode id tech 5.

Grafika je definitivno vrlo dobra, istina nije kao crysis, al ti zato netreba GTX295 da bi je pokrenuo na max na HD rezolucij.

EDIT: U čemu se ne slažeš?

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.9.2009 19:37 (fabijan654321).
17 godina
neaktivan
fabijan654321 kaže...

Dobit cemo prvu karticu koja ce moc posteno vrtit crysis sa aa i af (hd5870x2)

Zato  će doć novi crysis koji će podržavat DX11, tak da i sa HD5890x2 nećeš moć igrat ugodno na max postavkama :P bit će 30ak fps Izlanuo se

Intel C2D E6400 2.13GHz, Nvidija 7900GS 256 MB, HDD 250GB, 2GB DDR2 RAM-a 667 MHz
16 godina
protjeran
Geek kaže...
fabijan654321 kaže...

Zato  će doć novi crysis koji će podržavat DX11, tak da i sa HD5890x2 nećeš moć igrat ugodno na max postavkama :P bit će 30ak fps Izlanuo se

Ja sam poprilično siguran da ce Crysis 2 biti jednako ili manje zahtjevan od prvog crysisa. Nekako osjecam to :)

17 godina
neaktivan
fabijan654321 kaže...
Geek kaže...
fabijan654321 kaže...

Ja sam poprilično siguran da ce Crysis 2 biti jednako ili manje zahtjevan od prvog crysisa. Nekako osjecam to :)

ja sam poprilicno siguran da ce crysis 2 bit dosadan kao i svi njegovi predhodnici. linearno

17 godina
fabijan654321 kaže...

Ali zato jako dobro skalira perfomanse, jako dobro pokazuje prednosti bržeg procesora (iako ne sa brojem jezgri), i puno je manje zahtjevan. Po meni trenutno drugi najnaprednij engine, i ostat ce dok nedode id tech 5.

Grafika je definitivno vrlo dobra, istina nije kao crysis, al ti zato netreba GTX295 da bi je pokrenuo na max na HD rezolucij.

Igrica je dosadna ko sam vrag, jadna fizika, grafika prosječna za današnje igre...

To uopće nije napredno. Problem je što ju i na max pokreneš sa 9600gt ma i assassins creed, mass effect,cod4 su 10x bolji od FC2.

Što se tiče krize number 2, opet ispred svih će biti po pitanju grafike, fizike, zahtjevnosti. Vjerujem da će gameplay biti još bolji i vjerujem da će me zadržat par mjeseci.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.9.2009 19:40 (Hyperion).
17 godina
protjeran

Hvala Bogu da bi trebao bit bolje optimiziran od prvoga dijela! Ja sam igrao Crysis na quad procu i kartici HD4870 i to kartici sa 1024MB memorije koja guta sve igre danas a i ubuduće i igrao sam na bijednih 29 frame lol

17 godina
neaktivan

Misliš crysis 3 Namigiva

Intel C2D E6400 2.13GHz, Nvidija 7900GS 256 MB, HDD 250GB, 2GB DDR2 RAM-a 667 MHz
16 godina
protjeran

Moram te ispraviti, premda je offtopic, Crysis kao i svi crytekovi naslovi nisu linearni. Jedino Core misija i Tunel u Warheadu je linearan. Ostalo je potpuno nelinearno. Moš birat hoce li bit taktika (nadogradnja na sliencer i cloak mod), moš birat hoce li biti rush (grenade launcher), mos birat da li ce to biti gadanje iz daleka (scope stavis na pusku), tako da kriza nije definitivno linearna.

16 godina
protjeran
Hyperion kaže...
fabijan654321 kaže...

Igrica je dosadna ko sam vrag, jadna fizika, grafika prosječna za današnje igre...

To uopće nije napredno. Problem je što ju i na max pokreneš sa 9600gt ma i assassins creed, mass effect,cod4 su 10x bolji od FC2.

Ajde mi reci onda koja je danas najnaprednij engine uz Cryengne 2? Dunia ima stvari koje su bolje odradene u CE2. Primjer algoritam za sirenje vatre.

EDIT: COD4?? Quake engine? daj lol.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.9.2009 19:42 (fabijan654321).
17 godina
neaktivan
fabijan654321 kaže...

Moram te ispraviti, premda je offtopic, Crysis kao i svi crytekovi naslovi nisu linearni. Jedino Core misija i Tunel u Warheadu je linearan. Ostalo je potpuno nelinearno. Moš birat hoce li bit taktika (nadogradnja na sliencer i cloak mod), moš birat hoce li biti rush (grenade launcher), mos birat da li ce to biti gadanje iz daleka (scope stavis na pusku), tako da kriza nije definitivno linearna.

khmmmm khmmm

ili pucas u prazno i sakrijes se... kad dodu na metar od tebe otvaras rafal na njih i njih 50 pada prije nego su stisli okidac

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice