Broj FPS

poruka: 13
|
čitano: 1.562
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Broj FPS

Zna li neko koliki je minimalan broja fps-a da bi se igra mogla igrati bez "stopanja"...???

Intel q6600, mbo asus P35, 8gb DDR2, ATI 3870 512mb, 1TB WD, Samsung 2232bw
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Broj FPS

25

ASUS P5Q DELUXE,INTEL CORE 2 DUO E8500,NVIDIA 9800 GX2,SEAGATE BARRACUDA 320GB,CORSAIR TWIN2X2048-6400C4,CORSAIR HX 620W Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign. OSVETA JE MOJA,JA ĆU JE VRATITI.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Broj FPS

kako kome.. meni nit 50 nije dosta... kad igras na 200 i onda dodes na 50 a kamoli na 25 neces moc igrat...(FPS)

a na RTS mi je dosta i 30...   sto vise fps-a to lakse igrat (igra lakse klizi na kompu)

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
17 godina
neaktivan
Broj FPS

FPS (frames per sec.) je broj slicica u sekundi. Pa onda naravno ako ti je 3 slicice u sekundi, nezgodno je.

Ako ti je ekran 70Hz, sta ce ti 200 slicica kad ekran pokazuje 70max.

iMac 20" - C2D 2.4GHz/2GB/320GB Mac OS X Leopard 10.5.5 ... Laborare non amo!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Broj FPS

U Adobe After Effectu san pročitao(davno), da je 29,9 realno vrijeme, sve ispod malo kasni, ali opet u svim igrama ti je drugacije, npr. Call of Duty i Crysis, u Cod kad imas 15-20 fps tesko je igrat a u crysisu lakse.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2008 14:55 (markoal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
lampa kaže...

FPS (frames per sec.) je broj slicica u sekundi. Pa onda naravno ako ti je 3 slicice u sekundi, nezgodno je.

Odkad refresh rate ima veze sa brojem slika u sekundi u igrama??? lol
17 godina
neaktivan
Master Z kaže...
lampa kaže...

Odkad refresh rate ima veze sa brojem slika u sekundi u igrama??? lol
  oduvijek?
17 godina
Broj FPS

Ako ekran ima refresh rate od 70 Hz to znaci da mu se sadrzaj ekrana moze promjeniti 70 puta u sekundi. U prevodu imo ti 70, 200 ili 2000 FPS-a je svejedno jer ih ekran fizicki ne moze sve prikazati.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2008 15:30 (Solo761).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
pusic008 kaže...

Zna li neko koliki je minimalan broja fps-a da bi se igra mogla igrati bez "stopanja"...???

Znam ja..
25 FPSa u najzahtjevnijim scenama.
To znači da ce igra vrlo vjerovano vecinu vremena ici na oko 50 ili više FPSa, ali igra nisu samo FPSi.
Kada se u igri desi jako zahtjevan trenutak sa puno "koječega" mora ostati procesorske snage i za te zadaće, a flunetnost ne smije biti narušena te u tim trenutcima ne smije ići ispod 25.
Tada mozes igrati bez "stopanja"
Sve preko toga si bliže idealnome, a idealno je da igra ne pada ispod 60FPS niti u jednom trenutku. Mnogi igrači osjete razliku između 25 i 60FPSa i sam sam među njima nekada bio dok me pucala Q3A i UT :).
16 godina
neaktivan

Gledo sam neke testove grafickih...i sad je u crysisu ta graficka postiga 12fps...i sad oni u naastavku teksta pisu...tih 12fps je dovoljno za igranje bez "stopkanja"...

Intel q6600 mbo asus P35 8gb DDR2 ATI 3870 512mb 1TB WD Samsung 2232bw Logitech G15 Logitech G7 Logitech X530 5,1
17 godina
neaktivan
pusic008 kaže...

Gledo sam neke testove grafickih...i sad je u crysisu ta graficka postiga 12fps...i sad oni u naastavku teksta pisu...tih 12fps je dovoljno za igranje bez "stopkanja"...

eh... to stopkanje  je vrlo diskutabilan pojam :)     ....ovisi što oni misle pod tim pojmom stopkanje.     (ali što god misle, 12fpsa, to nije igrivo.)
neki pod pojmom trzanje smatraju 20 fps-a, a neki 40 :)     ...to je sve subjektivno

sve ovisi o igri, ali i o osobi :) 
when my mama ask me will I change I tell her yeah, but it's clear I'll always be the same Until the end of time
17 godina
protjeran
pusic008 kaže...
tih 12fps je dovoljno za igranje bez "stopkanja"...
 100 ljudi sto ćudi no ovih 12fps nije dosta nikome osim ljudima koji prvi puta u životu igraju neku računalnu igru, pa ti je to još jedan od primjera "gafa"ili prodane duše, odnosno žute štampe ili e-zina.
I ja sam nekada davno na 386tici igrao LHX koji je više roštao po hardu i povremeno promjenio sliku na ekranu, ali to su bili početci. To letenje helikopterom i ispljivanje raketa me je toliko fasiniralo da me uopće nije smetalo što se igra vukla sa 3 možda 4 FPSa po sekundi :).
16 godina
neaktivan
lampa kaže...

FPS podrazumijevam pod Firs Person Shooter.. ekran mi je na 80 herza, i u igrama imam isključen V-Synic I refresh rate mi je na 80(5)
  i onda mi ide vise od tih 80 kad mi je isključen V-synic. Tak da mi je puno izmedu 70 i 200... 
  A i ko igra na 3(fps) bok te, igru bi igral ko da ti je slideShow slika, a ne igra...

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice