BFG GTX260 OCX MAXCORE Problem

poruka: 19
|
čitano: 2.475
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Pozdrav svima! Naime imam ovu BFG-ovu grafu i koju god igru da pokrenem nakon nekih 10-ak minuta počmu se pojavljivati artefakti a u cod 5: waw se skroz zamrzne nakon nekih 5 minuta. Da li netko ima ovu grafu i sličnih problema s njom. Nisam je clockao, imam najnovije drivere 186.18, stvarno nemam pojma u čemu je problem; možda ju je ovaj BFG preclockao? Izlanuo se

Ostatak konfe je:

MBO Biostar P45

Core Quad 8200

2 GB 1066 MHz

WD 500 GB Blue

625w Hiper

download do besvijesti!!!

0 0 hvala 0
17 godina
RE: BFG GTX260 OCX MAXCORE Problem
Saryne kaže...

Pozdrav svima! Naime imam ovu BFG-ovu grafu i koju god igru da pokrenem nakon nekih 10-ak minuta počmu se pojavljivati artefakti a u cod 5: waw se skroz zamrzne nakon nekih 5 minuta. Da li netko ima ovu grafu i sličnih problema s njom. Nisam je clockao, imam najnovije drivere 186.18, stvarno nemam pojma u čemu je problem; možda ju je ovaj BFG preclockao? Izlanuo se

Ostatak konfe je:

MBO Biostar P45

Core Quad 8200

2 GB 1066 MHz

WD 500 GB Blue

625w Hiper

Pa šta nisi probao downclockat???

Ako radi sa manjim taktovima stabilno odeš iskoristiti garanciju, veliš da je nestabilna i daju ti drugu.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
16 godina

Pa ja si stalno govorim da je nebi pustili u prodaju da je toliko nestabilna na tom clocku. Ali ne vidim zašto bi mi dali novu grafu, vjerovatno će mi reći da joj snizim takt i to je to. Pušiona. Budem joj probao sniziti GPU clock pa javim

1 0 hvala 0
16 godina

možda ti se grafa previše grije pa ti se pojavljuju artefakti na tom clocku.Probaj pojačat ventilator da jače vrti ili uzmi neki cooler tipa arctic cooling accelero280 i onda ćeš ju moć i više kloknut Smijeh

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Saryne kaže...

Pa ja si stalno govorim da je nebi pustili u prodaju da je toliko nestabilna na tom clocku. Ali ne vidim zašto bi mi dali novu grafu, vjerovatno će mi reći da joj snizim takt i to je to. Pušiona. Budem joj probao sniziti GPU clock pa javim

Ne nego će odvrtit jedan 3dmark i ako se sruši dat će ti novu, ako nesruši onda će ti je samo vratit.

A na ovo "vjerovatno će mi reći da joj snizim takt i to je to." LOL, pa tog nema nigdje to je kao da je proizvod neispravan,a oni ti kažu popravi ga sam.

16 godina

Grafa mi nikad nije išla iznad 75 i to ono pod full loadom, tako da mislim da nije to. Kako da pojačam vent? To preko rive ili?

16 godina
neaktivan

Preko speedfana.

Najnoviji driveri gore?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ForceWare 186.18, sad sam naletio na neke 186.24 budem i to probao

0 0 hvala 0
17 godina

Pa šta ti radiš čovječe još nisi downclockao i probao igrat.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina

pa može bit do temperature.Moja 9800gt kad se grijala oko 75 stupnjeva nikako nije nogla ić max core na preko 750mhz(stock je 600)nakon jačeg hlađenja kad se grafa grije na 55 stupnjeva max core se popeo do 771mhz tako da može bit do temperature...mada grafu koju imam je bila također tvornički klokana i na 94 stupnjeva na tom taktu je radila bez beda tako da i može bit do grafe da ne valjaMršti se

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Napravi kako Hyperion kaže,ako je sve isto ljepo na servis pa neka ju zamjene.

Punk's not dead!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Stoja kaže...

pa može bit do temperature.Moja 9800gt kad se grijala oko 75 stupnjeva nikako nije nogla ić max core na preko 750mhz(stock je 600)nakon jačeg hlađenja kad se grafa grije na 55 stupnjeva max core se popeo do 771mhz tako da može bit do temperature...mada grafu koju imam je bila također tvornički klokana i na 94 stupnjeva na tom taktu je radila bez beda tako da i može bit do grafe da ne valjaMršti se

Nije važna temperatura GPU-a jer ona kod svih može do 100-110C, važna je temperatura VRM-ova pogotovo kod nereferentnih grafičkih kartica koje nepokrivaju ni memoriju ni vrm-ove samo puše zrak po njima i znaju se grijat od 90-160C(load). Neke se ruše več na 90-130, a neke idu ravno do 160C.

A da bude bolje, izbace senzore od vrm-ova da slučajno nebi tko rekao da se pregrijava. primjer: gpu na HD4870 sa scytheom u loadu ima 50-60C , a vrm-ovi 90-100C.

Samo referentne HD4870 imaju senzore za vrm-ove, ostale ne.

16 godina
neaktivan

VRM? Misliš na regulatore voltaže ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

prvo odvrti 3d mark i ako tamo bude nestabilno nosi im u servis...mislim da nemas razloga spustat taktove GPU-a ili MEM jer ako je ta kartica tvornicki oc-ana ona MORA radit stabilno

VITIS NEMO SINE NASCITUR - Nitko nije rodjen da ne pogrjesi.

0 0 hvala 0
16 godina

Ej ljudi mislim da sam riješio problem. Pojačao sam ventilator i sad se čini ok, ne vidim artefakte i ne zamrzava se. Smijeh Nadam se da neće biti problema. Još mi je bilo čudno kad sam vidio u everestu da mi je RPM ventilatora 0. JBG ventilator izgleda bio ugašen, LOL!

1 0 hvala 0
17 godina
Aerendyl kaže...

VRM? Misliš na regulatore voltaže ili?

Aha

16 godina

Zašto bi smanjiva clock kad je tvornički ocana.Kad bi to tako bilo onda bi svi vlasnici te grafe to morali radit da šljaka.Vidim da je i temperatura ok nije to do grafe.

edit: evo dok san pisa vidin da je do venta,ali kako je onda temp.pokaziva  75 C.

Kako vidiš gori li svitlo u živideru ?
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.7.2009 22:53 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ma ne ljudi, problem je bio što je vent bio skroz ugašen a ja nisam skužio. Još mi je bilo čudno kako je full tih...

P.S. Nije žvaka za seljaka...u ovom slučaju BFG

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.7.2009 22:53 (Saryne).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A jbt. Ventilator ugašen XD

Drago mi je da si riješio problem. GG!

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: