Battle Axe II vs Accelero Xtreme Plus

poruka: 52
|
čitano: 4.542
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Battle Axe II vs Accelero Xtreme Plus (HD 5850)

Danas mi je vent na Sapphire HD 5850 počeo ružiti ko traktor, pa sam odlučio kupiti novi. Stol mi tolko vibrira od tog venta, da mi se kursor sam miče po ekranu i teško mi je ciljati njime. Jedino što vidim da trenutno ima dostupno kod nas su XIGMATEK Battle Axe II i Arctic Cooling Accelero Xtreme Plus. Problem je što ni za jedan od ta dva ne piše dal ide na HD 5850? Dal zna netko dal ide to na moju grafu i koji od ta dva da uzmem?

Links Battle Axe

Links Accelero Xtreme Plus

ADM Battle Axe

Edit: bitno mi je samo da nije slabiji ili bučniji od mog tvorničkog, nemora bit najjači i najskuplji...

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.5.2012 0:09 (FLes).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
XIGMATEK Battle

Kupi Accelero Extreme Plus, ide na HD 5850, samo nisu naveli nju nego HD 5830 i HD 5870 koje imaju identicne rupe oko GPU-a.

Accelero Xtreme ce ti ohladiti HD 5850 na nekih 45-50C load a necujan je, mnogo je bolji od toga Xigmateka.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.5.2012 12:03 (Vegeta).

2 0 hvala 1
15 godina
XIGMATEK Battle

Taj Xigmatek ni ne podrzava tvoju grafu , tak da ti je najbolji izbor Accelero Extreme Plus !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Battle Axe II vs Accelero Xtreme Plus (HD 5850)

Naručio sam u Linksu Accelero Xtreme Plus i dat ću njima da mi ga montiraju, što će me koštati 100 kuna.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.5.2012 17:27 (FLes).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
XIGMATEK Battle

Ajde javi onda kakve ti budu temp. s njim !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: XIGMATEK Battle
Haf932 kaže...

Ajde javi onda kakve ti budu temp. s njim !

Load 45-50.

clock2much
15 godina
XIGMATEK Battle

Upravo sam skužio da se Accelero Xtreme Plus ljepi na gpu, ali ne i na memorijske čipove. Po njima samo puše zrak. Znači li to da moram još posebno kupiti i pasivne hladnjake za memoriju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Sve ti dolazi u paketu, nemaš brige.

15 godina
XIGMATEK Battle

Ako ga nisi dobo u paketu , moras onda kupit VR001 pasivce !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Taj Xigmatek ni ne podrzava tvoju grafu , tak da ti je najbolji izbor Accelero Extreme Plus !

Podržava tj. trebao bi. Ja sam imao navedeno hladilo na Radeonu HD5830. Mislim da ima iste rupe kao HD5850.

15 godina
XIGMATEK Battle

Na njihovoj stranici ta grafa nije na listi podrzanih ,a sad kako je u praksi to neznam !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
fear619 kaže...

Sve ti dolazi u paketu, nemaš brige.

Evo što je napiso jedan korisnik na Linksovim stranicama:

"Accelero XTREME Plus nema dodatnih hladnjaka za VRM i RAM. Kako bi osigurali pravilnu ugradnju, hladnjak mora biti kupljen sa specifičnim accessories setom za odvod topline sa VRM-a i Memorije! Morate pronaći odgovarajući set za vašu karticu.
Eto na žalost Links prodaje taj hladnjak bez osnovnog seta."

Izgleda da ću morat pljunut još 55 kn za odgovarajuće pasivne hladnjake.

Update: evo sad vidim i ovo u opisu artikla:

"Za pravilnu montažu potrebni i pasivni hladnjaci ovisno o grafičkoj kartici:
(...)
Bez odgovarajućeg seta može doći do pregrijavanja grafičke kartice!"

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.5.2012 23:40 (FLes).
15 godina
XIGMATEK Battle

Tak sam si i mislil , gledao sam neke reviewe na netu i tamo ga nije bilo u paketu !

Za tvoju grafu ti treba paket VR001 !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

Novi problem. Pročitao sam u dva različita reviewa ovdje i ovdje da Accelero Xtreme Plus ide samo na "single DVI port layout version" HD 5850. Također, na Linksovoj stranici za VR001 set pod kompatibilnost nema HD 5850, nego samo 5830 i 5870. Znači ipak to nemogu stavi na svoju grafičku?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ne bih znao da li ti odgovara na 5850 iako bi trebao ali mogu ti dat sve preporuke. Ja ga imam na gtx470 i oc-anu sa dignutim naponom je drži na 50C u loadu, tih je do razine nečujnosti. Moja gtx-ica po defaultu na sebi ima windforce x3 hladnjak koji je jedan od najboljih nereferentnih na tržištu. E pa accelero je duplo bolji.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Re: Battle Axe II vs Accelero Xtreme Plus (HD 5850
FLes kaže...

Naručio sam u Linksu Accelero Xtreme Plus i dat ću njima da mi ga montiraju, što će me koštati 100 kuna.

hahaha ček oni će tebi naplatit 100 kn za montiranje hladnjaka na grafu?! uopče to nije teško to možeš i sam

d4rkd3atH
15 godina
d4rkd3atH kaže...
FLes kaže...

hahaha ček oni će tebi naplatit 100 kn za montiranje hladnjaka na grafu?! uopče to nije teško to možeš i sam

Čekaj jesi ti normalan? Imaš na youtube 1242805082 videa sa step by step tutorialom montaže toga hladnjaka i ti njima daješ 100kn za montažu? Trebaš doslovno skinit 10 vida sa referentnog hladnjaka, odvojit ga, očistit pastu alkoholom i vatom,zalijepit pasivce i sa 4 vide navidat novi hladnjak (pasta je vec namazana na njemu).

15 godina
d4rkd3atH kaže...

Nikad nisam to radio na grafičkoj, a i nemam vremena za niš trenutno, pa nisam ni pokušao ić gledat kak se to radi. Ako je stvarno jednostavno ko i mijenjanje hladnjaka na procu, možda i napravim to sam.

A sad molim nekog pametnjakovića nek odg. na moje pitanje, a to je dali ide to uopće na 5850?

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.5.2012 20:20 (FLes).
15 godina
FLes kaže...
d4rkd3atH kaže...

Nikad nisam to radio na grafičkoj, a i nemam vremena za niš trenutno, pa nisam ni pokušao ić gledat kak se to radi. Ako je stvarno jednostavno ko i mijenjanje hladnjaka na procu, možda i napravim to sam.

Nema se šta znat tu, kacavidu u ruke i rastavljaj,skuzit ces i sam, a ako ne pogledaj video na youtube, to ti je sat vrimena sve zajedno. Ako češ za sat vrimena polu-posla dat 100kn e onda si stvarno linčina {#}

15 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Kupi Accelero Extreme Plus, ide na HD 5850, samo nisu naveli nju nego HD 5830 i HD 5870 koje imaju identicne rupe oko GPU-a.

Accelero Xtreme ce ti ohladiti HD 5850 na nekih 45-50C load a necujan je, mnogo je bolji od toga Xigmateka.

Ja se sjećam da mi je hladio 6970 na 50-55c pod max loadom. Na 5850 bi temp trebale biti osjetno niže jer se radi o 100W razlike

Onu Classified mozes da koristis kao hladno uruzije, kao ciglu da ubijes nekog sa njom - Vlada011
13 godina
protjeran
ATiGamer kaže...

Ja se sjećam da mi je hladio 6970 na 50-55c pod max loadom. Na 5850 bi temp trebale biti osjetno niže jer se radi o 100W razlike

Da, HD 5850 ima thermalni disipacijski limit na 150W a HD 6970 na 250W.Temperature ce biti i nize od tih, to sam rekao ovako odokativno.

clock2much
15 godina
FLes kaže...
A sad molim nekog pametnjakovića nek odg. na moje pitanje, a to je dali ide to uopće na 5850?

Na nekom forumu sam procitao da je lik dobio odgovor direktno od Arctic-Coolinga da Extreme Plus ide na HD5850 , e a sad negdje pise da ide samo na Single DVI ! No ja mislim da bi trebalo ici bez obzira na to !

Music As A Weapon !!
15 godina

Poslao sam jučer mail AC-u i evo odgovora:

"Unfortunately, the Accelero Xtreme PLUS is not compatible with HD5850. If you are searching a cooling solution for HD5850, you may try our Accelero Xtreme PLUS II or Accelero Xtreme III as your cooling solution."

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

A onda ga probaj zamijenit za Twin Turbo II , koji ide na HD5850 i kolko vidim dolazi s pasivcima za memoriju !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
Re: Battle Axe II vs Accelero Xtreme Plus

....na 5870 ide al na 5850 neide nikako ista stvar jer i sa accelero s1

d4rkd3atH
15 godina

A jesu lopovi, znači kupiš hladnjak koji nije potpuno funkcionalan ako još ne kupiš dodatne pasivce.

Prošla su dobra vremena kada je sve bilo u paketu.

15 godina

@Fles

Si rijesio kaj ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Dobio sam mail od Linksa da mi je poslan Accelero Xtreme Plus. Kak sam nakon toga skuzio da nema sanse da ide na HD 5850, nazvao sam ih i rekao da sam krivi hladnjak naručio i da mi treba Twin Turbo II. Dobio sam na telefon istog lika koji je obradio moju narudžbu i reko je da samo odgovorim na mail koji sam od njega dobio da hoću Twin Turbo II, jer mora imat neki dokaz da hoću zamijenu, nemože samo preko telefona. Tako sam i napravio, i sad čekam da vidim kaj bu se desilo...

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.5.2012 14:47 (FLes).
14 godina
neaktivan
FLes kaže...

Javi kako je prošlo.

Tupac Amaru Shakur Rest in Peace
15 godina

Evo, dobio sam odgovor iz Linksa da je zamjena izvršena i da će me kontaktirati kada hladnjak stigne. :-)

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice