ATI Radeon 6870 problem

poruka: 20
|
čitano: 5.973
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
ATI Radeon 6870 problem

Nedavno sam kupio novi PC sa ATI Radeon HD 6870 grafičkom karticom, od prvog dana imam probleme sa grafikom, u igri a i izvan nje...

Izvan igre s vremena na vrijeme pojavljuju mi se mali pravokutnici po ekranu, odprilike 3mmx3mm, negdje oko 20+ pravokutnika, također pri instalaciji nekih programa text izgleda kao veliki crni pravokutnik i nemoguće ga je pročitati...

U igri stvari postaju još gore, na linkovima dolje je primjer kako to sve izgleda u igri...

Na zadnjoj slici je prikazan problem kada kompletna slika nestane i onda moram resetirati igru...

http://oi48.tinypic.com/ogf1jd.jpg

http://oi46.tinypic.com/28tes5c.jpg

http://oi50.tinypic.com/2q3yaft.jpg

http://oi50.tinypic.com/5ao0eg.jpg

Stavljao sam nove windowse par puta, probao preko 6-7 različitih drivera za grafičku karticu i trenutno više nemam ideja šta dalje...

Ako netko ima kakvih ideja bio bi vrlo zahvalan... unaprijed hvala :)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ATI Radeon 6870 problem

Defektno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
ATI Radeon 6870 problem

Isprobaj neku drugu karticu. Ako sa drugom grafičkom bude sve u redu, nosi svoju na servis tj. garanciju.

Živim luksuzno! Jedem luk i lijem suze... :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ATI Radeon 6870 problem

Otisla ti je graficka...

Jedino jos provjeri sa HWmonitor-om dali nije to mozda zbog prevelike temperature, ako nije temperatura onda je definitivno kartica neispravna.

Um caruje, dok snaga ne popizdi..
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: ATI Radeon 6870 problem

Temperatura se vrti oko 65 C, nebi trebao biti problem u tome :/

15 godina
neaktivan
Zelleni kaže...

Temperatura se vrti oko 65 C, nebi trebao biti problem u tome :/

Onda ti nije do temperature, moze ona jos vece temperature izdrzati...

Ako nemas garancije probaj je ispeci...

http://www.speedtest.net/result/2082576031.png
17 godina
neaktivan

Kupljena u petak, ali nisam imao monitor do ponedjeljka pa nisam mogao probati...

Tako da ono... nova novcata grafička sa garancijom naravno...

14 godina
neaktivan
Zelleni kaže...

Kupljena u petak, ali nisam imao monitor do ponedjeljka pa nisam mogao probati...

Tako da ono... nova novcata grafička sa garancijom naravno...

Spakiraj ju u original kutiju, uzmi racun, garanciju i pravac u trgovinu. Imas 7 dana na pravo povrat novca ili zamjenu, sve poslije toga samo servis. {#}

Talijan
15 godina
ATI Radeon 6870 problem

Znaci , grafa je nova i pod garancijom pa nemas kaj puno filozofirat ! Reklamiraj ju , moguce da si dobio defektan primjerak !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ja sam do nedavno imala sapphire 6870 i graficka je stvarno odlicna,nikad nisam imala bilo kakvih problema,ni zamrzavanja slike i nikakve kvadratice na ekranu...cak mi ni temperature nije prelazila 47°C Tako da je ocito neka njihova greska =) reklamiraj :)

13 godina
protjeran
crna.pantera0406 kaže...

ja sam do nedavno imala sapphire 6870 i graficka je stvarno odlicna,nikad nisam imala bilo kakvih problema,ni zamrzavanja slike i nikakve kvadratice na ekranu...cak mi ni temperature nije prelazila 47°C Tako da je ocito neka njihova greska =) reklamiraj :)

Ako ti ne prelazi 47° vjerojatno igraš kompliciranije igre poput Mahjong Titans, Purble Place, Solitaire itd... {#}

Pazite kada ce Kepler da ga nafuraju mali sirok i pljosnat..(c) Vlada011
13 godina
neaktivan
Budokai kaže...
crna.pantera0406 kaže...

Ako ti ne prelazi 47° vjerojatno igraš kompliciranije igre poput Mahjong Titans, Purble Place, Solitaire itd... {#}

isto sam kontao odma xD

ono WTF 47 stepeni hehe

moja Bgm na full loadu po ovim vrucinama se popne i na 77 stepeni

najvise me zivcira kad igram dead island sa jaranom sto se grije toliko i goni po 170FPSa nepotrebno

igra tako glupa pa nema ni VSYNC opcije a kad editujem settings file i dodam vsync line sve pocne stekat i trzat na tih 60 fpsa

a sad @topic probaj druge drivere ako nisi dosad ili nosi ju jednostavno da ti zamjene,uzeo si ipak novu pa nemas sta da brines

13 godina
neaktivan

hhehehehhe...ma ne igrala sam battlefield 3,crysis,mafia2,need for speed the run,dirt3 i pes 2012 i tako dalje =) imala je jako dobar cooler,a i bila je zima,al nebi se ni sad digla nesto previse....zao bi je kaj sam je zamjenila jer sad imam turbinu =) 

13 godina
protjeran
crna.pantera0406 kaže...

hhehehehhe...ma ne igrala sam battlefield 3,crysis,mafia2,need for speed the run,dirt3 i pes 2012 i tako dalje =) imala je jako dobar cooler,a i bila je zima,al nebi se ni sad digla nesto previse....zao bi je kaj sam je zamjenila jer sad imam turbinu =) 

Zanimljivo.

Imao sam tri HD 6870 kartice i na zimskoj sobnoj temperaturi od kojih 22° nije ni jedna mogla ispod 70° u Crysisu i sličnim shooterima, tako da ti ta priča od 47° ne pije vodu, na našu (gejmerske populacije) žalost. {#}

Pazite kada ce Kepler da ga nafuraju mali sirok i pljosnat..(c) Vlada011
13 godina
neaktivan

sorry 57°C nisam nis kuzila da sam napisala 47°c... lol  kako nema sanse ako sa  Arctic Cooling Accelero Xtreme na 5850 nije graficka prelazila 55°C...  a i nikad mi se nije 6870 digla na 70°C,jer je u normalnom radu bila od 30-35°C,i kazem digla bi se do 57°c,a i u kucistu su temp bile od 14 do 18°,jer sam u to vrijeme farbala sobu pa su prozori morali stalno biti otvoreni xD sad imam 6950 sa turbinom =) i sretna sam kad mi je u igrici 70°C a ne vise...a  i ovisi koji si cooler imao...mislim nebitno mozda mi je i program krivo pokazivao sigurno nisam gurala toplomjer u graficku i mjerila =D neznam sam kazem koliko je pisalo :)

12 godina
neaktivan
ATI Radeon 6870 problem

moja 6870 je išla do prek 100 C al je vrtela  sve kak treba,dali mi novu na garanciju

0 0 hvala 0
16 godina
ATI Radeon 6870 problem

Pozdrav ekipa, da pređem na stvar idem sad komp raskopat i očistiti i sa svime time grafu, imam XFX 6870 Double fan grafu i temperature su mi malo čudne ( bar mislim) u idleu su 56C a kad igram evo WoW sad do 75C.

Sad bi rastavio grafu ( plastiku) promjenio pastu itd.(prvi put to radim pa...) zanima me kakva pasta ide na proc od grafe? Ista ko na CPU može ili ?

Ako može netko da mi to objasni sad jer pisem sa laptopa pored PC. Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Point-X kaže...

Pozdrav ekipa, da pređem na stvar idem sad komp raskopat i očistiti i sa svime time grafu, imam XFX 6870 Double fan grafu i temperature su mi malo čudne ( bar mislim) u idleu su 56C a kad igram evo WoW sad do 75C.

Sad bi rastavio grafu ( plastiku) promjenio pastu itd.(prvi put to radim pa...) zanima me kakva pasta ide na proc od grafe? Ista ko na CPU može ili ?

Ide ista pasta ko i na CPU evo video 

http://valid.canardpc.com/2749994
16 godina
Ivanjino96 kaže...
Point-X kaže...

Majsore hvala na brzom odgovoru i još nešto, sčlišno se skida i ova moja dual fan XFX-ica ili nekaj posebno, stari i ja to delamo nismo totalni neznalci ali nismo ni maheri pa pitam.

14 godina
Point-X kaže...
Ivanjino96 kaže...
Point-X kaže...

Majsore hvala na brzom odgovoru i još nešto, sčlišno se skida i ova moja dual fan XFX-ica ili nekaj posebno, stari i ja to delamo nismo totalni neznalci ali nismo ni maheri pa pitam.

Ma sve se na isti način skidaju četri šarafa skineš i to je to jedino ako je tvornički cooler onda imaš malo više šarafa za skinuti

http://valid.canardpc.com/2749994
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice