Asus 280x directcuII TOP problemi

poruka: 36
|
čitano: 3.427
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Ovako,kupio sam novu asusicu 280X(došla kod mene ovaj utorak).Upgrade sa Nvidia 560Ti(počela je zezat-ali manje važno).Ionako sam planirao kupti novu grafičku.

Problem je sljedeći,spojim novu grafu u PCI-E,spojim dodatne naponske konektore,VGA(pošto imam stariji monitor)u DVI konverter i ubagam to u grafu.Restartam komp,monitor mi se ne pali(kao da uopće nema video signala na njemu).Kabel pretpostavljam valja jer kad ga iščupam iz grafičke dobijem na monitoru"awaiting video signal" ili tako nešto.

Dalje,ne vjerujem da je problem u PCI-E utoru na matičnoj,jer probao sam staviti staru grafu,Winsi se pale(bez drajvera naravno).Ne vjerujem da je problem u napajanju jer 280X traži 30A na 12V railu,ja imam 44A

Ako ima netko pametan,pa da mi pomogne,jer ne znam u čemu je problem

Specs:

MSI P67/A-G45(b3)

Intel 2500K(stock kuler-nikada ovewrclokiran)

2X2 GB 1600 MHZ Corsair dominator keksi

500 GB samsung hard

XFX core edition 550W napajanje

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Asus 280x directcuII TOP problemi
ericsneo kaže...

Ovako,kupio sam novu asusicu 280X(došla kod mene ovaj utorak).Upgrade sa Nvidia 560Ti(počela je zezat-ali manje važno).Ionako sam planirao kupti novu grafičku.

Problem je sljedeći,spojim novu grafu u PCI-E,spojim dodatne naponske konektore,VGA(pošto imam stariji monitor)u DVI konverter i ubagam to u grafu.Restartam komp,monitor mi se ne pali(kao da uopće nema video signala na njemu).Kabel pretpostavljam valja jer kad ga iščupam iz grafičke dobijem na monitoru"awaiting video signal" ili tako nešto.

Dalje,ne vjerujem da je problem u PCI-E utoru na matičnoj,jer probao sam staviti staru grafu,Winsi se pale(bez drajvera naravno).Ne vjerujem da je problem u napajanju jer 280X traži 30A na 12V railu,ja imam 44A

Ako ima netko pametan,pa da mi pomogne,jer ne znam u čemu je problem

Specs:

MSI P67/A-G45(b3)

Intel 2500K(stock kuler-nikada ovewrclokiran)

2X2 GB 1600 MHZ Corsair dominator keksi

500 GB samsung hard

XFX core edition 550W napajanje

Ima 2 DVI porta, si probao u drugi?

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasa
13 godina
neaktivan

problem je što je drugačiji DVI utor,žica od monitora jednostavno ne ide u taj drugi DVI

DVI Output : Yes x 1 (DVI-I), Yes x 1 (DVI-D)-fizički se razlikuju

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.7.2014 23:15 (ericsneo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Po meni,postoje 3 mogućnosti:

1.nešto se poremetilo jer pokušavam zamjenit Nvidiu sa ATI-jem jer čak i bez drajvera DXDIAG mi javlja pod "display" standard VGA adapter,chip type-nvidia

2.DVI konektor na grafičkoj ne valja

3.nakon što isprobam ostale konektore sutra,i ako ni na jednom nemam display-a,onda je grafička mrtva

ili ima još nešto za što ne znam?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Vjerojatno ti je do konektora, što nije toliki veliki problem ako ti drugi radi. Također, može lako bit da imaš probleme zato što ti je monitor stariji pa mu ne paše taj konektor, može svakakvih gluposti bit, potovo s AMD grafama.  Nisu baš svoje što se tiče različitih konektora. S HD7850 sam morao ručno namještat overscan u CCC kad sam spojen HDMI kablom.

Isprobaj sve konektore, probaj grafu s drugim monitorom ako možeš. Ako i dalje naokn svega nemaš slike, mislim da je očito - grafa je u banani, treba ju reklamirat.

13 godina
neaktivan

Budem probao druge konektore danas,ali svejedno ostaje(čak iako drugi konektori rade)da sam dobio robu sa greškom koju ću najvjerojatnije morat reklamirat,a pošto je kartica kupljena u ExtremeDigital,pretpostavljam da ću imat dosta natezanja sa njima(čitao iskustva sa njima tu na forumu i većina postova je negativna što se tiče reklamacija kod njih).

Sad shvaćam da sam prvo trebao pogledati kakva su iskustva sa trgovinom,ali to je po meni,stvarno odurno.Da ti prvo moraš pogledati kakva su iskustva sa trgovinom prije nego što kupiš nešto od njih

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

jesi probao karticu  na nekom drugom kompu,monitoru itd? to bi svakako trebao prvo napraviti prije nego sto odlucis na reklamaciju...

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
1 1 hvala 1
13 godina
neaktivan

Je,budem probao danas,nosim grafu kod kolege da ju isprobam u drugom kompu i sa drugim monitorom,pa ćemo vidjeti dalje

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.7.2014 3:52 (ericsneo).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
ericsneo kaže...

Je,budem probao danas,nosim grafu kod kolege da ju isprobam u drugom kompu i sa drugim monitorom,pa ćemo vidjeti dalje

Masa tih kartica dolazi neispravna iz kutije, tako da se nemoj jako čuditi ako budeš nosio na reklamaciju.

13 godina
neaktivan

Krasno,kolega je otišao na noćenje-ništa od ispobavanja grafe do ponedeljka(samo taj jedan ima dovoljno jako napajanje za 280X)

@Valentin17

iskreno se nadam da nisam jedan od tih nesretnika da sam dobio neispravnu grafu,jer kao što sam rekao,kupljena u ExtremeDigital,a nisu baš poznati po brzini ako reklamiraš nešto

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Cek...uopce ne pali komp il sam neas slike na monitoru?
13 godina
neaktivan

Ma sve se pali,žaruljice na grafi(da znaš da si ubagao dodatna napajanja)se pale,svi ventilatori rade,osjetim i da HD radi-uglavnom sve radi,samo grafa ne šalje nikakav signal monitoru da upali komp.Znači nije Winsi rade,ali se ne vide-nego uopće neće upalit monitor

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.7.2014 16:12 (ericsneo).
14 godina

ista stvar je bila kod mene na 7850, stavio u drugi dvi i radi bez greške

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Checola kaže...

Je,ali kod mene je problem,kao što sam rekao,da se DVI ulazi fizički razlikuju(DVI-I & DVI-D).Drugi i četvrti imam na grafi,a konektor imam samo VGA na DVI-I

http://s1056.photobucket.com/user/dinko666/media/DVI_connectors_zpsdca28429.jpg.html

,a i ne znam jer imam stari monitor sa VGA izlazom samo,pa ne znam da li uopće postoji takav konektor(VGA na DVI-D)

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.7.2014 18:26 (ericsneo).
12 godina
odjavljen
ericsneo kaže...
Checola kaže...

Je,ali kod mene je problem,kao što sam rekao,da se DVI ulazi fizički razlikuju(DVI-I & DVI-D).Drugi i četvrti imam na grafi,a konektor imam samo VGA na DVI-I

http://s1056.photobucket.com/user/dinko666/media/DVI_connectors_zpsdca28429.jpg.html

,a i ne znam jer imam stari monitor sa VGA izlazom samo,pa ne znam da li uopće postoji takav konektor(VGA na DVI-D)

Probaj resetirat bios na matičnoj (iščupaj naponski i izvadi bateriju na par minuta, ili preko jumpera). Ako imaš tv koji prima hdmi probaj preko hdmi-a sa grafe na tv. Ako to ne radi, nosi na reklamaciju. No ipak, vga je analogni konektor (čitaj zastarjeli) i trebao bi uzet neki noviji monitor, imaš prilično jeftine 1080p monitore, do 1k kn.

Don't these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there's one you're bound to divide it .....Right in two!
13 godina
neaktivan
eywa33 kaže...
ericsneo kaže...
Checola kaže...

Probaj resetirat bios na matičnoj (iščupaj naponski i izvadi bateriju na par minuta, ili preko jumpera). Ako imaš tv koji prima hdmi probaj preko hdmi-a sa grafe na tv. Ako to ne radi, nosi na reklamaciju. No ipak, vga je analogni konektor (čitaj zastarjeli) i trebao bi uzet neki noviji monitor, imaš prilično jeftine 1080p monitore, do 1k kn.

BIOS jesam resetirao(izvadio bateriju)Znam da je uspjelo jer mi se datum vratio na XX.XX.2011.

TV sa HDMI-em nažalost nemam(stari TV),te tu soluciju ne mogu isprobati

A što se tiče kupovanja monitora,ne bih htio pljunuti još 1000-1500 kuna,a da grafa svejedno ne radi.

Već sam iskašljao 2500 kuna za grafičku,pa mi nije baš do još dodatnih troškova

13 godina
neaktivan
Meni je pomoglo tipka za reset na maticnoj i nije htio preko tipke za paljenje na kucistu nego s tipkom za paljenje na maticnoj...i ne znam zasto tako uvijek moram kad npr. iskljucim produzni kabl ili izvadim kabel od napajanja...samo i iskljucivo tako hoce upalit..poslije toga sve radi normalno i ok...jel ti gore zelene lampice il blinkaju na graf?
13 godina
neaktivan

Gotovo je,jučer ju poslao nazad-čekam odgovor od ExtremeDigital-a

A da ti odgovorim na pitanje-žaruljice su gorile,ne blinkale(valjda to i trebaju-gorjeti)

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
ericsneo kaže...

Budeš se načekao. {#}

14 godina
Valentin17 kaže...
ericsneo kaže...

Budeš se načekao. {#}

Ako je uoče i dobije xD Bilo je slučajeva kada je čovjek ostao bez love i artikla xD

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasa
12 godina

pa yato lijepo kopiras racun i slikas grafu prije reklamacije..i ako svejedno ostanes bez nje i love dignes ih u zrak...lol

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
odjavljen

Nemojte sad plašit čoeka. Rješit će se to sve. U najgorem slučaju, zaprijetiš inspektoratom, medijima i to će ubrzat proces sigurno.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Strm kaže...
Valentin17 kaže...
ericsneo kaže...

Budeš se načekao. {#}

Ako je uoče i dobije xD Bilo je slučajeva kada je čovjek ostao bez love i artikla xD

Kako je to uopće moguće-ostat bez para i artikla?Ja mislim da bi onda inpektorat radio punom parom

Original račun,kopija jamstvenog,potvrda od plaćanja i potvrda da je Overseas preuzeo paket i poslao ga nazad ostalo kod mene

Iako vidim da ću im morati prijetit,jer prošlo je skoro tjedan dana,a oni ništa ne javljaju(ni da li su dobili karticu,ni da li je pokidana ili ne,ni da ju šalju u servis-apsolutno ništa).A imaju moj telefonski broj i e-mail

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.7.2014 15:14 (ericsneo).
12 godina
Moguce je da su im godisnji pa zato sve traje duze.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
MEGATAMA kaže...
Moguce je da su im godisnji pa zato sve traje duze.....

Da, da, da {#}

13 godina
neaktivan

Grafičku danas dobio sa servisa.Grafa opet ne radi-neće monitor upalit

Uz grafu dobio 3 lista na mađarskom koji mi apsolutno ništa ne govore.Zvao eD,rekli da su lemili nešto po njoj-zašto,gdje-nitko ne zna

Stvarno više ne znam u čemu bi mogao biti problem

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
ericsneo kaže...

Uz grafu dobio 3 lista na mađarskom koji mi apsolutno ništa ne govore.Zvao eD,rekli da su lemili nešto po njoj-zašto,gdje-nitko ne zna

Ajd majketi to isprobaj vise na drugom kompu i ako ne radi vracaj nazad...trazi pare ili novu karticu.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
11 godina
neaktivan
ericsneo kaže...

ED je stvarno grozan, jeftiniji su od ostalih ali brate mili dezinformacije na njihovim stranicama, Procesori sa totalno krivim nazivom, stari athlon dual coreovi za koje pise da su quadovi, cooler mi stigao sa iskrivljenim limovima morao ispravljat sam. Narucio sam ram memoriju od 4gb 1.5v kako pise na stranici, stigne mi totalno drugaciji izgledom ram nego na slici od 1.35v kad sam im poslao par mailova zasto je to tako ? Nisu mi odgovarali nista ali imam srece pa mi rade 2 razlicita rama uredu. Baš su bezobrazni, od sad uzimam samo iz Uzi Shop, odlicna usluga i super cijene.

Battlelog: D3lBoy-00
13 godina
neaktivan

Napokon bio kod prijatelja-grafa je mrtva,ni kod njega uopće neće monitor upalit

Šo znači:

1.grafa je bila na servisu,ali ju uopće nisu pogledali

2.grafa nije ni bila na servisu,nego je stajala negdje kod njih u Zagrebu sve ove dane

Još jedna stvar,zatražio sam jučer preko emaila da mi prevedu taj njihov "popravak"(pošto su mi poslali papire na {#}mađarskom),još uvijek ništa ne javljaju iako im treba "cijelih" 5 minuta da bi to preveli

Još jedna stvar,nisu poslali jamstveni sa grafom

Šta bi mi vi preporučili-novu grafu ili povrat novaca,jer ja sigurno ne šaljem tu grafu ponovo na servis

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.8.2014 10:38 (ericsneo).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
ericsneo kaže...

Napokon bio kod prijatelja-grafa je mrtva,ni kod njega uopće neće monitor upalit

Šo znači:

1.grafa je bila na servisu,ali ju uopće nisu pogledali

2.grafa nije ni bila na servisu,nego je stajala negdje kod njih u Zagrebu sve ove dane

Još jedna stvar,zatražio sam jučer preko emaila da mi prevedu taj njihov "popravak"(pošto su mi poslali papire na {#}mađarskom),još uvijek ništa ne javljaju iako im treba "cijelih" 5 minuta da bi to preveli

Još jedna stvar,nisu poslali jamstveni sa grafom

Šta bi mi vi preporučili-novu grafu ili povrat novaca,jer ja sigurno ne šaljem tu grafu ponovo na servis

novu grafu definitivno

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice