AMD Vega

poruka: 3.223
|
čitano: 537.461
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: AMD Vega
chaselol kaže...

"While churning away at 43.5 MH/s, core power draw registered at 104 watts, while total card power came in at 130 watts." - kakve su brojke za 1070, 1080? 

Nope.
13 godina
neaktivan

1070 ide do nekih 30-32 uz OC, stock je tipa 23-24 ako se ne varam, evo jedne tabele

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.9.2017 12:27 (chaselol).
11 godina
neaktivan
AMD Vega

1070 moze davati 31mh/s uz 95w potrošnje. Ne dižeš core clock/power limit za ethereum jer ce ti donjet možda 1 mh

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
AMD Vega

Kod mene je 1070-ka bila na 31.5mh/s i 85W powera.. Samsung memorija je imala jos dosta lufta al nisam je htio previse gazit..

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
AMD Vega

Zanimljivo. Već sam pisao kako su optimizacijama došli do ~36mh/s sa 120w na mining driverima, ali izgleda da je klokanje hbm-a potpuno onemogućeno na tom driveru bez obzira što je software reportao da se promjene registriraju.

Sad sa popravljenim klokanjem u novom driveru se dobije puno više hasha bez obzira što novi driver nema dag fix. Čak i sa najavljenim promjenama koje očekuju eth, i dalje će bit isplativo kopat ubq, etc, music, exp itd.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Toliko o tome kako AMD "mrzi minere", toliko ih mrze da im driver fixeve izdaju.

Battlelog: D3lBoy-00
16 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...

Toliko o tome kako AMD "mrzi minere", toliko ih mrze da im driver fixeve izdaju.

Kad su ig igrači od**bali 

Nope.
12 godina
Tonči kaže...

dok nije počelo ovo ludilo s minerima baš su fino počeli vraćati tržišni udio sa 4xx serijom

ljudi su ih masovno uzimali jer su bile povoljne, dosta jake u medium klasi i pogodne za uparivanje s fs monitorima

mensčini da je situacija obrnuta, odnosno da je amd od**bao igrače...

16 godina
AMD Vega

Ma da sad prestanu proizvodit ih dosta im je jer su več prodali daleko preko svih predviđanja.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.9.2017 15:53 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Mislis na Vegu ili Polaris. Meni se cini da su jedno mineri, mobiteli i konzole zaj3bali igrace. :)

coffe,coffe,coffe.....
17 godina
odjavljen

Prvo su igrači odhebali AMD pa je AMD odhebao igrače. Ima Škot dobar video na tu temu, koga zanima sigurno mu nebu dosadno.

8 godina
neaktivan
Tonči kaže...
D3lBoy kaže...

Koliko znam polaris se vrlo dobro prodavao na gejmerskom tržištu.

16 godina
odjavljen

Pa Polarisi su fantastični. I Vege su, ali AMD mora brže reagirati na tržište; popraviti stvar s dostupnošću i cijenama.

Nope.
13 godina
protjeran
Grafe im izasle a neznas za njih, nista se ne desava😑 pa jbte koji k ne naprave jos koju tvornicu..nek daju kinezima da prave djecu kad vec nema tko raditi😂😂😂😂lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
2 1 hvala 0
9 godina
protjeran
Tonči kaže...

Pa Polarisi su fantastični. I Vege su, ali AMD mora brže reagirati na tržište; popraviti stvar s dostupnošću i cijenama.

Jos pola godine prije izlaska Vege se znalo da ce biti sranje sa dostupnoscu, tada si govorio kako su to gluposti dok sam ljepio linkove 

Nego, gdje su one Vege kaj si narucio? to je vec odavno trebalo doc jer ih je bilo u to vrijeme na stanju....

16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Grafe im izasle a neznas za njih, nista se ne desava😑 pa jbte koji k ne naprave jos koju tvornicu..nek daju kinezima da prave djecu kad vec nema tko raditi😂😂😂😂lp

Definitivno su trebali smisliti bolje načine za stock držati gejmerima, a ne minerima, no ekipa po te stvari odlazi avionom u tvornicu...

Nope.
16 godina
AMD Vega

Briga njih gameri ili mineri njima je bitna stavka profit. I neka si zarade kolikko god mogu, neka im dobro ide - da u budućnosti nebi imali monopol...

Šteta da nema i nekog jakog trećeg igrača...

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Dala kaže...

Briga njih gameri ili mineri njima je bitna stavka profit. I neka si zarade kolikko god mogu, neka im dobro ide - da u budućnosti nebi imali monopol...

Naravno da ih je briga. Jer s gamerima imaju manje RMA nego s minerima. Grafička radi minerima radi (gotovo) 24/7 na max loadu. Ako je više komada jedna do druge onda se i više griju pa ventilatori moraju raditi na većim okrerajima što im krati život. Problem je što su mineri ti kojima to donosi pare i samim time su spremni u prosijeku pratiti više od gamera kojem je to samo zabava.

A za ovo da bi nam dobro došao treći se svi slažemo. Konkurencija je uvijek dobra za zdravlje tržišta.

12 godina
axos kaže...
Dala kaže...

Naravno da ih je briga. Jer s gamerima imaju manje RMA nego s minerima....

osim toga nisu zabadava tolike novce ulagali u tehnologije za gejmanje i kontakte s developerima - ovo potonje pogotovo, jer kad mining ludilo prođe jedini sigurni kupci grafičkih kartica su gejmeri i ako ih developeri odjebu, odjebat će ih ui igrači

zato je vrlo bitno imati konstantu u gejmerskoj populaciji i po mogućnosti povećavati tržišni udio upravo u tom segmentu

13 godina
neaktivan
AMD Vega

trenutno niti sto pametno novo za igrat niti  za kupit.. win win za moj novcanik. .. sve se pretvorilo u jedan veliki cirkus.

xfact
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.9.2017 10:59 (=xfact=).
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
axos kaže...
Dala kaže...

Naravno da ih je briga. Jer s gamerima imaju manje RMA nego s minerima. Grafička radi minerima radi (gotovo) 24/7 na max loadu. Ako je više komada jedna do druge onda se i više griju pa ventilatori moraju raditi na većim okrerajima što im krati život. Problem je što su mineri ti kojima to donosi pare i samim time su spremni u prosijeku pratiti više od gamera kojem je to samo zabava.

A za ovo da bi nam dobro došao treći se svi slažemo. Konkurencija je uvijek dobra za zdravlje tržišta.

U pravu si, ali se sve opet svodi na profit.

Edit: Lova od minera je isto dobra. Mrvicu lošija nego gamerska ;).

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.9.2017 11:03 (Dala).
12 godina
Dala kaže...

Edit: Lova od minera je isto dobra. Mrvicu lošija nego gamerska ;).

samo što će to ludilo proći prije ili kasnije, a kad se za koju godinu opet budemo ljutili što su sve igre prilagođene nevidiji i što će svi radije kupovati nevidiju, onda ćemo opet izmišljati teorije zavjere

taman su krenuli u vraćanje tržišnog udjela sa 4xx serijom i sad opet hurčina, obit će im se to o glavu jer developeri optimizacije rade prema tržišnom udjelu, zašto bi se zahebavali s grafama koje se kod gejmerske populacije nalaze u tragovima

pogotovo je to bitno za grafe, gdje je optimizacija igara daleko bitnija nego za procesore

14 godina
neaktivan
Ne znam dal ste vidjeli al je stigla 56tica na ekupi...loooooool
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
AMD Vega

Za sada najbolja cijena

PowerColor Radeon RX Vega 56 8GB HBM2

1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
iMik kaže...

Za sada najbolja cijena

'bo te led...

Freak Show Inc.
16 godina
odjavljen
Friday kaže...
iMik kaže...

Za sada najbolja cijena

'bo te led...

Domaći dućani.  

Nope.
15 godina
neaktivan
Tonči kaže...
Friday kaže...
iMik kaže...

Za sada najbolja cijena

'bo te led...

Domaći dućani.  

Zaboravio si PDV cijena je zapravo ok kad to uzmes u obzir Amazon te izađe 549*7,40=4062 a jamstvo moras sam slat to ti je extra trosak?

16 godina
odjavljen
Evil Philanthropist kaže...

Zaboravio si PDV cijena je zapravo ok kad to uzmes u obzir Amazon te izađe 549*7,40=4062 a jamstvo moras sam slat to ti je extra trosak?

Cijena je 577 s našim PDV-om, što je oko 4300 kn. Kakvo jamstvo slati? Huh?

Nope.
15 godina
neaktivan
Tonči kaže...
Evil Philanthropist kaže...

Cijena je 577 s našim PDV-om, što je oko 4300 kn. Kakvo jamstvo slati? Huh?

Pa da platiš Amazonu 4300 a kod nas mozes kupit za 4749 kao što je iz linka vidljivo razlika nije prevelika jer ako se pokvari onda sam moras slat o svom trošku Van to isto košta barem 150-200 kn zar ne?

16 godina
odjavljen

Ne, Amazon ti plaća poštarinu, dobiješ isprintano već sve. S time da, za razliku od naših dućana, kad je proizvod "dud", dobiješ novi, a ne ide "na popravak" u trajanju 17-28 tjedana, ne slušaš imbecilne komentare o tome da si pogrešno spojio i sl. 4750-4300 je 450kuna razlike. Uopće nije zanemarivo. S time da je Amazon zapravo skup dućan, sigurno ima i jeftinije negdje po Europi.

Nope.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice