To ima veze s RAM-om koji je i dalje po atomskoj propusnosti bolji od bilo koje NV i ALU dijelu. Međutim, Vega ima mnogo manje ROP-ova i moguće je da su svašta zeznuli.
AMD Vega
- poruka: 3.223
- |
- čitano: 534.355
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ethereum hashrate je, srecom, nizak
ethereum hashrate je, srecom, nizak
Koliki?
31-35
Vega 56 ne izgleda loše. A hashrate me ne cudi jer ako hardwareski jaca Frontier kartica nije imala veci kako ce RX, jedino ako ne koriste neku crnu magiju u driverima.
Sad ako će 56-ici cijena biti oko 3200kn to će biti really nice sa freesync monitorom.
31-35
Grozno. To je teški fail u implementaciji keša i kontrolera za memoriju. Nvidia hvata 70 s svojim HBM2 karticama.
Dakle, apsolutno nezanimljivo za rudare.
mozda vega 64 bude jeftinija od 1080 al kroz mj dva te izadje skuplje kroz potrosnju struje. kucu slobodno mozes grijati u ove zimske dane kompom.
31-35
Grozno. To je teški fail u implementaciji keša i kontrolera za memoriju. Nvidia hvata 70 s svojim HBM2 karticama.
Dakle, apsolutno nezanimljivo za rudare.
Pa to je to nemre bolje. Barem ćemo imat vegu po nekim normalnim cijenama.
mozda vega 64 bude jeftinija od 1080 al kroz mj dva te izadje skuplje kroz potrosnju struje. kucu slobodno mozes grijati u ove zimske dane kompom.
naravno, jer ti grafa radi na 100% 24/7
Jedino ako ne bude dosta jeftinija od 1070. Možda dođe do nekih 37-38 sa malo vecim clockom, ako se HBM2 uopce bude mogao znacajnije clockati.
ETH je inace jako dobar na AMDu (nije loš ni na 1060, 1070 i 1080ti), ali z cash je bolji na nvidiji, tako da teško da ce bit nekog odskakanja.
Zao mi je svih onih koji su cekali neki "boom" od strane AMD-a ukljucujuci i sebe...po ovim benchmarkovima no comment, toliki hype, toliko cekanje...Inace sam oduvek imao amd/ati kartice ali ovo je po meni uzas...Definitivno sledeca kupovina prelazak na nvidiu
Kao što sam rekao 64 ce biti fail i je, razlika između 64 i 56 je kao između 290 i 290X. Ne vrijedi ekstra para, ali da od prijetnji prema 1080ti i Titan Xu do gubljenja od 1080 real fast.
Sad ide ono "cekaj drivere". Uh zabavno.
http://www.anandtech.com/show/11717/the-amd-radeon-rx-vega-64-and-56-review
Vega 56 looks better for AMD, so it’s easy to see why in recent days they have shifted their promotional efforts to the cheaper member of the RX Vega family. Though a step down from the RX Vega 64, the Vega 56 delivers around 90% of Vega 64’s performance for 80% of the price. Furthermore, when compared head-to-head with the GeForce GTX 1070, its closest competition, the Vega 56 enjoys a small but none the less significant 8% performance advantage over its NVIDIA counterpart.Whereas the Vega 64 could only draw to a tie, the Vega 56 can win in its market segment.
malo ih je imalo vremena za ocanje, no tt je uspio odraditi makar brzinski oc - link
vodena vega ide na 1750mhz... potrošnja raste na skoro 600w
Po cemu je fail?Prema anandtechu je negdje na nivou gtx 1070 pa cak i jace.
Wait™ for Navi™ and FineWine™?
Pa cjenovno je na rangu 1070/1080 (56/64), a i po performansama. Jedino po struji je fail.
Pa cjenovno je na rangu 1070/1080 (56/64), a i po performansama. Jedino po struji je fail.
a joj.
Vidim vega 56 mlati 1070ku i jeftinija je. Nekuzim u cemu je kartica fail?testiran fe nije prelazila 75°c .

Sudeći prema wikipediji vega 56 ima 20$ veći msrp od gtx 1070, zar je moguće da nije barem 50$ jeftinije od 1070-ke?
Za mene nista neocekivano, samo sam potvrdio sta pricam mjesecima
Po cemu je fail?Prema anandtechu je negdje na nivou gtx 1070 pa cak i jace.
Wait™ for Navi™ and FineWine™?
Po hypeu, po performansama, po kašnjenju od godinu dana, po potrošnji pa cak i cijeni.
Zašto? Zato što kao što rekoh kasni, a performanse nisu ni priblizno dobre da bi opravdale cekanje. Zašto cijena? Jer koja je svrha Vege sada? Dobili smo karticu cije performanse imamo vec dugo, za gotovo istu cijenu po kojoj vec postoji. Šta je tu dobro?
Vega 64 je fail jer jednostavno nije dovoljno jaka, 56 ajde ajde, ali i to vec postoji za gotovo istu cijenu.
RX Vega bi imala smisla da je ili srusila kompetitora ili dala nizu cijenu od kompetitora. Ovako nije ništa novo, vec jos jedan izbor vec postojecih kartica sa višom potrošnjom. Ako je cisto postojanje još jedne opcije koja ne nudi ništa novo prednost, onda nije fail, ali ne kuzim tu politiku.
Fail je jer uz takav bolestan hw hvata skoro dvije godine stare 1070/1080. Svaki put je ista priča s njima. Više nego sposoban hw za meh performanse. Nekad cijenu usklade, nekad ne. Možda je i vrijeme da smisle neki novi dizajn jer se gcn vuče već od 7970 koja je bila bog i batina kad su prešli s vliw-a
Btw, sad mi Fury X ne izgleda tako loše.
Sudeći prema wikipediji vega 56 ima 20$ veći msrp od gtx 1070, zar je moguće da nije barem 50$ jeftinije od 1070-ke?
To bi bila ogromna razlika od $100, što je puno. Dok god ima karakteristike 1070, dotad je ok. Međutim, gledajući Anandove testove, vidim da je to strašan kaos s driverima. Imaš situacije gdje rastura 1070, a i one gdje gadno puši.