AMD Vega

poruka: 3.223
|
čitano: 534.272
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: AMD Vega
war3_tft kaže...

Sjećam se istog ovog hejta i prije Ryzena, pa ih je prošamarao do te mjere da je Intelu ostao jedino g4560 i 7700k, ova x299 platforma ko da se netko zajebavao. 

Baš, kao da im je netko oteo omiljnu igračku pa sad ridaju ko upišana djeca 😁

16 godina
ansha kaže...
mislioc kaže...
Lucidius kaže...

I sta sa tim Aresom, ne kuzim?

Inace, bacite oko na zahtjev za napajanjem grafe na Giginoj stranici  klik, sta ce bit za ovu dvoglavu bojim se i prognozirat 

Napredna arhitektura nema šta.Još će bit slabija od 1080ti.

To nije upitno, bori se sa obicnom 1080 a ne 1080 Ti.. 

ne treba ni ulazit u borbu jer je pobjednik onaj koji se rasproda prije nego takne police

kradem mine iz minskog polja
15 godina
protjeran
dery kaže...
ansha kaže...
mislioc kaže...
Lucidius kaže...

I sta sa tim Aresom, ne kuzim?

Inace, bacite oko na zahtjev za napajanjem grafe na Giginoj stranici  klik, sta ce bit za ovu dvoglavu bojim se i prognozirat 

Napredna arhitektura nema šta.Još će bit slabija od 1080ti.

To nije upitno, bori se sa obicnom 1080 a ne 1080 Ti.. 

ne treba ni ulazit u borbu jer je pobjednik onaj koji se rasproda prije nego takne police

To da, amd ovo podmuklo reklamira kao gaming kartice iako to nisu..

17 godina
odjavljen
AMD Vega

Eto, znači da su konačno nešto naučili od nvidijinog marketinga i njihove drvene memorije.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ansha kaže...

Opet imaš smiješnu teoriju. AMD je s brzim memorijama krenuo davno prije nego je rudarenje bilo ovako popularno. HBM ne postoji zbog rudara. To što je nekom algoritmu prikladan, nije ništa drugačije nego bilo koja druga komponenta koja pogodi da paše nekom algoritmu.

Nope.
13 godina
protjeran
Al sta je najbolje sve to skupa se temelji na nekom leaku... Meni je vise vjerovat konkretnim podacima gdje jedna vega fe majna istim rateom kao jedna rx 580, osim ako driveri rx vege toliko drasticno ne utjecu na tu memoriju.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...

Opet imaš smiješnu teoriju. AMD je s brzim memorijama krenuo davno prije nego je rudarenje bilo ovako popularno. HBM ne postoji zbog rudara. To što je nekom algoritmu prikladan, nije ništa drugačije nego bilo koja druga komponenta koja pogodi da paše nekom algoritmu.

I Fury ima HBM pa "lose" majna, nije HBM uzrok. Ti mislis da je slucajnost, previse je tu novaca da bi bila slucajnost, ako su one informacije o hashrateu tocne, sasvim sigurno se radi o optimizacijama za majning...

17 godina
odjavljen
AMD Vega

Ma je, kao da se arhitekture mijenjau preko noći. Ovakva Vega je u planu nekoliko godina.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
XXX kaže...

Ma je, kao da se arhitekture mijenjau preko noći. Ovakva Vega je u planu nekoliko godina.

Kazu da su optimizacije na driverskoj razini, drugog objasnjenja nema posto Vega frontier majna kako majna. Ili ce ispast da je prica sa 70+ mh/s po kartici izmisljena, sta mi je jos uvijek nekako najvjerojatnije. 

17 godina
odjavljen
AMD Vega

Čak i da je na driverskoj, driveri se mjenjau svaki mjesec tj. nisu uklesani u kamen. Brijem da im je svejedno kupio karticu rudar ili gamer, novci su novci a ostalo teorije urote 

Moj PC  
2 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
ansha kaže...
XXX kaže...

Kazu da su optimizacije na driverskoj razini, drugog objasnjenja nema posto Vega frontier majna kako majna. Ili ce ispast da je prica sa 70+ mh/s po kartici izmisljena, sta mi je jos uvijek nekako najvjerojatnije. 

a zasto ti jos uvjek trkeljas po amd gpu temi ,??

odi tamo pa pisi pod volta temi i ostavi nas tu nv trole

15 godina
protjeran

a zasto ti jos uvjek trkeljas po amd gpu temi ,??

odi tamo pa pisi pod volta temi i ostavi nas tu nv trole

A zasto ti trkeljas? Ako te zivciram to mi je razlog vise za trkeljanje, a i imas ignore..

12 godina
AMD Vega

Nije svacije grintanje isto, jer npr Ansha zna dosta o HW a i zna sto pise, davno je imao AMD...

Problematicni su ostali kao npr. mislioc i slicni koji samo mnoze beskorisne postove trkeljanjem, a rijec nepristranost ili objektivnost nemaju u rijecniku.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
3 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...
ansha kaže...

I Fury ima HBM pa "lose" majna, nije HBM uzrok. Ti mislis da je slucajnost, previse je tu novaca da bi bila slucajnost, ako su one informacije o hashrateu tocne, sasvim sigurno se radi o optimizacijama za majning...

ansha kaže...
XXX kaže...

HBM 1 i HBM 2 se razlikuju duplo u propusnosti i I/O kapacitetu HBM2 je duplo brži od HBM1 i GDDR5. Hashrate koji se spominje je za ethereum algoritam koji OBOŽAVA propusnost memorije, a tu nema konkurencije Vegi, osim u Tesli V100 i P100 koje također imaju HBM2. Osobno sam probao P100 i P100 ima 65-75MH/s što savršeno odgovara "curenju" o Vegi.

Nope.
11 godina
neaktivan
AMD Vega

Jeste se obrušili na AMD... Budite barem konstruktivni.

Meni ne smeta AMD vec okorjeli fanboyevi koji pravdaju nešto što je amd obecao i nije mogao ispunit, realno kada ste zadnji puta dobili driver koji je podigao performanse neke kartice u svim igrama? A uvijek se prica o "još su sviježi driveri". Driveri mogu popravit framerate za neku igru, ali rijetko naprave veliki improvement za cijelu karticu. Jedini driver nakon hrpe AMD kartica koji je donio neko poboljšanje u vise igara je bio Omega driver iz 2014. Ovo sve ostalo je slaba utjeha

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...

Jeste se obrušili na AMD... Budite barem konstruktivni.

Meni ne smeta AMD vec okorjeli fanboyevi koji pravdaju nešto što je amd obecao i nije mogao ispunit, realno kada ste zadnji puta dobili driver koji je podigao performanse neke kartice u svim igrama? A uvijek se prica o "još su sviježi driveri". Driveri mogu popravit framerate za neku igru, ali rijetko naprave veliki improvement za cijelu karticu. Jedini driver nakon hrpe AMD kartica koji je donio neko poboljšanje u vise igara je bio Omega driver iz 2014. Ovo sve ostalo je slaba utjeha

Zapravo, to i jest AMD-ov problem. Driveri su im Fiji digli za 15% i više s vremenom. Nemaju resursa za rad na driverima pa to uvijek kaska i to je redoviti slučaj. Kod Nvidije napretka u driverima uglavnom nema jer su im driveri ok od starta.

Nope.
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

HBM 1 i HBM 2 se razlikuju duplo u propusnosti i I/O kapacitetu HBM2 je duplo brži od HBM1 i GDDR5. Hashrate koji se spominje je za ethereum algoritam koji OBOŽAVA propusnost memorije, a tu nema konkurencije Vegi, osim u Tesli V100 i P100 koje također imaju HBM2. Osobno sam probao P100 i P100 ima 65-75MH/s što savršeno odgovara "curenju" o Vegi.

Ocito nije stvar u samoj propusnosti posto i HBM na fury-u i gddr5x na 1080ti/titanu imaju vecu propusnost od HBM-a 2 na Vegi. 

Ni HBM 2 na Vegi frontier joj ne pomaze da ima veci hashrate od rx-ice najobicnije, zasto je tomu tako?

16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...

Ocito nije stvar u samoj propusnosti posto i HBM na fury-u i gddr5x na 1080ti/titanu imaju vecu propusnost od HBM-a 2 na Vegi. 

Ni HBM 2 na Vegi frontier joj ne pomaze da ima veci hashrate od rx-ice najobicnije, zasto je tomu tako?

Ne, nemaju. Ukupna propusnost je manje bitna. HBM gurne 64 bytea, a svi ostali (HBM1 i GDDR5/X) 32.

Nope.
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Ne, nemaju. Ukupna propusnost je manje bitna. HBM gurne 64 bytea, a svi ostali (HBM1 i GDDR5/X) 32.

Pa sta onda kad ovi guraju puno cesce? 😂 A i dalje ti ostaje pitanje sta je sa Vegom frontier?

16 godina
odjavljen

Dobro je u tome koliko možeš gurnuti u atomskoj operaciji. - E, sad, zašto je Vega FE na razini RX580, to je vrlo, vrlo sumnjivo, jer je po svim karakteristikama, u svemu, bitno bolja. Taj rezultat mi je sumnjiviji od ovog što je "procurio". Sve je moguće... da je 'curenje' laž, kako si rekao, međutim... iz iskustva s HBM2 memorijom kod Nvidije (doduše, znatno više/jače)...

EDIT: https://pastebin.com/WhCrX1K0 - to su rezultati četiri Tesle P100 s 12GB HBM2 na oko 550GB/s.

AMD je poznat po tome da im performanse čipova abnormalno rastu kako stignu razvijati driver. Fiji je bio 15% sporiji od 980Ti pa je skočio godinu kasnije na više od toga. Vega FE je vjerojatno izašla s govnavim driverom, što je sasvim normalno za njih. Ne bi me iznenadilo da je tako. Hardverski gledano, Vega mora biti najmanje 50%+ brža od Fijija u FuryX, sve drugačije od toga suprotno je matematici i vjerojatno rezultat očajnog drivera. 

Jučer kaže frend (kad sam mu komentirao loše rezultate FE i AMD-ov marketing koji napada 1080): "Vega bez problema pod vodom hvata 1,7GHz, a mora ići više. AMD je jako konzervativan iz nikome jasnih razloga".

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.8.2017 22:37 (Tonči).
12 godina
neaktivan

Zadnja verzija claymora je bolja za eth na nvidiji od tog koji po defaultu koristi nicehash.

Anyway, vega u teoriji hvata 70mh/s, gdje su našli još 30 mi nije nikako jasno. Čak i sa 70 ispada vrlo dobra mining kartica: 2.4x rx4/580 po hashu i potrošnji, temperature ne bi trebale biti problem kad se underkloka i undervolta jer core klok ne igra važnu ulogu za eth, a cijena bi TREBALA biti samo ~50% veća od trenutnih cijena rxica.

16 godina
odjavljen
_mark0_69 kaže...

Zadnja verzija claymora je bolja za eth na nvidiji od tog koji po defaultu koristi nicehash.

Anyway, vega u teoriji hvata 70mh/s, gdje su našli još 30 mi nije nikako jasno. Čak i sa 70 ispada vrlo dobra mining kartica: 2.4x rx4/580 po hashu i potrošnji, temperature ne bi trebale biti problem kad se underkloka i undervolta jer core klok ne igra važnu ulogu za eth, a cijena bi TREBALA biti samo ~50% veća od trenutnih cijena rxica.

RX580 hvata 30-31, Vega mora hvatati najmanje 70-75 da bi imalo smisla uz tu potrošnju i zagrijavanje.

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.8.2017 22:55 (Tonči).
15 godina
protjeran
_mark0_69 kaže...

Kolko je bolja, koliko idu 1070-ke sa zadnjim claymoreom? Sa ovim od nicehasha moja ide do 32mh/s..

12 godina
neaktivan
Tonči kaže...

RX580 hvata 30-31, Vega mora hvatati najmanje 70-75 da bi imalo smisla uz tu potrošnju i zagrijavanje.

Većina rxica hvata oko 29 atm, s tim da se sa svakim dag-om ta brojka smanjuje za ~0.2.

ansha kaže...

Kolko je bolja, koliko idu 1070-ke sa zadnjim claymoreom? Sa ovim od nicehasha moja ide do 32mh/s..

Ne znam za 1070, ali na 1060 je poboljšanje otprilike 2mh/s po kartici, doduše toliko izraženo je samo na win 10.

13 godina
neaktivan
Tonči kaže...
_mark0_69 kaže...

Anyway, vega u teoriji

vega lupa 70+ ...znaci prodat ce se sve do jedne.steta sto to nece doci do ljudi koji bi se igrali na karticama nazalost i nezanima ih majnanje.

xfact
16 godina
odjavljen

A vidjet ćemo. AMD je rekao da će se s partnerima potrudit da otpile majnere.

Nope.
11 godina
neaktivan

Ne kužim logiku iza tog? AMDu je valjda u cilju (pogotovo njima nakon toliko dugog minusa) da prodaju što više kartica, oce ih neko objesit na luster il igrat crysis tako je svejedno. Ne vjerujem u neki "moral" velikih korporacija

Battlelog: D3lBoy-00
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

A vidjet ćemo. AMD je rekao da će se s partnerima potrudit da otpile majnere.

To je valjda ideja iza bundleova koje su predstavili. Ili racunaju da ce minerima uvalit i drugih proizvoda :)

14 godina

Ma ako Vega tako dobro rudari onda bundlevi ništa neće promijeniti kad će ovi pokupovat i sve bundlove i prodat to što im ne treba.

15 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Ma ako Vega tako dobro rudari onda bundlevi ništa neće promijeniti kad će ovi pokupovat i sve bundlove i prodat to što im ne treba.

A vidjet cemo, ipak je profitabilnost otisla daleko ispod razine od 6. mjeseca tako da ce sad vega dnevno prihodit koliko je onda nosila obicna gtx 1060 3gb... 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice