AMD Vega

poruka: 3.223
|
čitano: 535.624
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: AMD Vega
picajzla0707 kaže...

kako onda iz istog izvora imaš ovu sliku dolje

Poput šupka, izrezao si naziv igre s razlogom?  :) Joj, daj.

Postoje situacije kad je stanje izrazito nepovoljno, ali to su iznimke, zbrkani enginei i sl. Važno je odabrati igre sa stabilnim engineom, popularne koje imaju česte nadogradnje i brinu za sve korisnike, a nisu naklonjeni nekoj arhitekturi. Postoji par igara koje imaju problem s AMD-om (malo manje s Nvidijom), ali zato i odabiremo igre kako sam rekao: Battlefield kao jedan od najigranijih naslova i bez naklonjenosti.

Nope.
15 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...

Pa covjece mogo si uzet performance summary a ne igru po igru 

Fury x je malo sporija od 1070-ke, a 1080 ti je 75% brza od 1070-ke, al jednu vaznu stvar treba uzet u obzir a to je da je to 1080 ti fe i da tu ima skoro 20% jos lufta sa ozbiljnim hladjenjem dok je iz vege izvucen skoro maksimum..

Ne vidim zasto bi puno mogli dobit driverima kad je vega jako jako slicna fury-u za kojeg su driveri vec debelo maturirani..

Ali upravo imaš gore, igru po igru da je ovo podcrtano pogrešno.

Malo beremo tresnjice? 

edit: sad tek vidim da ni ne znas sta si postao posto je tamo 1070-ka u prosjeku primjetno brza...

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.7.2017 19:32 (ansha).
12 godina
Sad sam i supak, jebote daj smanji dozivljaje

Nije jedna igra nego zbroj 15-ak igara sa testa msi 1070 gaming i nes ti problema naci to na netu i jos sam ti rekao da je isti izvor

Kakvu bi uopce korist da stavljam biranu igru, kad to nadjes u sekundi

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...

Nije jedna igra nego zbroj 15-ak igara sa testa msi 1070 gaming i nes ti problema naci to na netu i jos sam ti rekao da je isti izvor

Ma prosjeci.. jako je bitno koja igra. Što je prosjek vojnog pilota i narkomana s ulice? Mali avioni i samo trava? :)

Uozbiljimo se, idemo uzeti pouzdanu igru: Battlefield 1. Gdje se ovdje nalazi Fury X na 1050 MHz i gdje se nalazi na 1630 MHz? Ucrtaš nam?

Nope.
12 godina
Tonči kaže...
picajzla0707 kaže...

Ma prosjeci.. jako je bitno koja igra. Što je prosjek vojnog pilota i narkomana s ulice? Mali avioni i samo trava? :)

Uozbiljimo se, idemo uzeti pouzdanu igru: Battlefield 1. Gdje se ovdje nalazi Fury X na 1050 MHz i gdje se nalazi na 1630 MHz? Ucrtaš nam?

a tko sad bira igru?

i po čemu bi to trebalo biti reprezentativni primjer u gejmanju ili na tržištu

zato se i uzimaju prosjeci, jer netko igra bf, netko gta5, a treći igra nešto treće

ova usporedba pilota i narkomana je u najmanju ruku blesava u ovom slislu

16 godina
odjavljen

Ne, prosjeci su blesavi općenito. Zašto ne uzmeš medijan? 

Ukratko - BF1 zato što - već sam objasnio gore, pročitaj iznova. Važno je da engine ne favorizira neku arhitekturu. Frostbite to ne radi. 

Nope.
11 godina
neaktivan
AMD Vega

BF1 daje jako dobre rezultate sa DX12 na AMDu.... u singleplayeru.... sa brutalnim dropovima.... nakon 9mj...

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
Tonči kaže...

Ukratko - BF1 zato što - već sam objasnio gore, pročitaj iznova. Važno je da engine ne favorizira neku arhitekturu. Frostbite to ne radi. 

uvijek je bilo tako da će neka igra favorizirati određeni tabor, a tako će biti i dalje

možeš ti uzimati bf1 kao najbolji primjer jer je najpravednija, no tržište igara nije pravedno niti će biti i zato se gledaju prosjeci

ove idealne situacije vrijede samo u utopiji koja ne postoji

15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Ja sam siguran da postoji i igra u kojoj je fury brzi od 1080 ti, ne nuzno 3d igra...

16 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...

BF1 daje jako dobre rezultate sa DX12 na AMDu.... u singleplayeru.... sa brutalnim dropovima.... nakon 9mj...

Zato nitko ne koristi DX12. To im je epic fail.

picajzla0707 kaže...
Tonči kaže...

uvijek je bilo tako da će neka igra favorizirati određeni tabor, a tako će biti i dalje

možeš ti uzimati bf1 kao najbolji primjer jer je najpravednija, no tržište igara nije pravedno niti će biti i zato se gledaju prosjeci

ove idealne situacije vrijede samo u utopiji koja ne postoji

Naravno da neke igre ponekad favoriziraju, nikako ne uvijek.  Koliko sam ja gore igara nabrojio koje rade fer? Barem 10 komada s top liste. 

I zato se ne koriste prosjeci, nego pojedine igre koje igraš. Tko igra Anno 2077? Nitko. Kao ni Ashes. Zato ih ni ne navodim, a u Ashesu rastura AMD, a u Annou NVidia.

Nope.
11 godina
neaktivan
AMD Vega

Većina rasprava je obojena. Imam osjećaj da nama plaćaju a ne mi njima. I recenzije po netu znaju biti čudne, no tu njima plaćaju :D

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Tonči kaže...

Naravno da neke igre ponekad favoriziraju, nikako ne uvijek.  Koliko sam ja gore igara nabrojio koje rade fer? Barem 10 komada s top liste. 

I zato se ne koriste prosjeci, nego pojedine igre koje igraš. Tko igra Anno 2077? Nitko. Kao ni Ashes. Zato ih ni ne navodim, a u Ashesu rastura AMD, a u Annou NVidia.

gledaj, s tobom se čovjek može natezati do ujutro jer ćeš ti uvijek natezati priču kako ti paše

zašto techpowerup koristi onih 15 igara u testu i na koji način koriste prosjek da bi izračunali performance summary moraš pitati njih

no ja sam samo postavio tablicu sa istog izvora kao i ti, prosjek govori da je fury slabija grafa i prosjek se uzima baš zato jer se dva lika koji igraju različite igre mogu do sutra natezati koja je grafa jača

par igara amo tamo taj prosjek sigurno neće pomaknuti puno niti u jednu stranu

ovako uzmeš prosjek i rasprava je gotova

...s tobom naravno da nije

15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Ajde izracunaj prosjecni fps od igara koje si stavio.. tocno stoji ono sta sam rekao..

11 godina
neaktivan
AMD Vega

Ja tvrdim da će najjača Vega biti oko 70% brža od Fury x, ako ne bude nikom ništa :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ansha kaže...

Ja sam siguran da postoji i igra u kojoj je fury brzi od 1080 ti, ne nuzno 3d igra...

Ali ono gore je popis gdje je većina igara smjestila FuryX na oko 980Ti ili brže. :) Ubodeš random i dobiješ to. Točnije, od 21 igre, u 15 igara je brži FuryX od 980Ti, odnosno 15:6 je omjer ili FuryX je brži u ~72% igara.

Nope.
9 godina
Ja sam proba na fury nano betu onog ghosts i radila mi je puno puno puno losije nego priki na 980ti., da sam cherrypicka bench ostalih 9 igara u kojima je bolji fury za usporedbu i stavia ghosts ko 10 ,ako je i bila malo bolja fury radi ove jedne je u prosjeku ispada puno losija.
15 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...

Ali ono gore je popis gdje je većina igara smjestila FuryX na oko 980Ti ili brže. :) Ubodeš random i dobiješ to. Točnije, od 21 igre, u 15 igara je brži FuryX od 980Ti, odnosno 15:6 je omjer ili FuryX je brži u ~72% igara.

Usporedjivao sam 1070 i fury...

9 godina
protjeran
gil kaže...

Ja tvrdim da će najjača Vega biti oko 70% brža od Fury x, ako ne bude nikom ništa :D

Mozda od pokvarene Fury X 

13 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Dobro zato odvrtis SW:Battlefront i to je to 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina
D3lBoy kaže...

Neka ali je lijepo vidit kako ova moja crvena dohvati duplo skuplje grafe ahahaha

Šta je igra grafički impresivnija to ovi polarisi bolje rade kao i u re7, vega će rasturat. Znači u budućim igrama će se dobro nosit sa puno jačim rivalima.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.7.2017 21:02 (dery).
16 godina
odjavljen

Zanimljivo je da tu Boost BIOS nema nikakav utjecaj u odnosu na Quite. Vjerojatno je buka ogromnna. :)

Nope.
12 godina
neaktivan

Razlike su generalno nekoliko desetaka mhz i par stupnjeva temp target, drugi bios više služi za easy backup nego neke drastične promjene u radu i performansama.

11 godina
neaktivan

Je da, ali Fury X-u je min. fps padao na 1 iako mu je maximum blizu 1070. Propao je taj DX12 u Bf1, kao sto je Mantle u Bf4 doslovno isti problem.

9 godina
Nije mi jasno kako je jedno vrijeme dx12 radia kako treba.zna li netko razlog?
11 godina
neaktivan

U Bf1? Od pocetka je katastrofa, pogotovo MP, nekad cak i nizi fps daje.

9 godina

Meni je prije par mjeseci na nano radia odlicno dx12 imam spremljene fps grafove s rivatuner servera, usporedbu na istoj mapi dx12 i dx11 ,puno stabilniji su mi bili fps na dx12. Bas cu postat sliku kad dodjem doma.

edit: evo slike, graf je u minutama,rez je 4k a postavke kvalitete automatske (piše ultra ne sjecam se vise tocno jeli bilo ultra ili auto)i ovi fps dipovi su kad me ubije.  na low postavkama bolje radi dx11.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.7.2017 0:51 (dabar_solta_V2).
16 godina
odjavljen
AMD Vega

Svakako, vidjet ćemo. Nadajmo se da Vegu neće zeznuti driveri.

Nope.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
D3lBoy kaže...

...Propao je taj DX12 u Bf1, kao sto je Mantle u Bf4 doslovno isti problem.

Meni je kod BF4 na R9 280X Mantle radio savršeno. Oko 20-30 fps-a više nego na dx 11. Bez većih frame dropova. Dok mi je Mantle radio probleme na HD 7870 (i kod single i kod cf).

Dx 12 mi je u BF1 kod R9 280X bio katastrofa. Osjete se problemi sa Dx 12 i na Gtx 970.

Ostavimo još neko vrijeme da se BF1 do kraja ispolira. Dok se sjetim onih problema sa svjetlošću (Amiens), plavim filterima i raznim artefaktima prvih par mjeseci (R9 280X)... Kasnije je to bilo bilo ok (Dx 11).

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
16 godina
odjavljen

BF1 DX12 nitko ne koristi baš zato jer ima problema. I bojim se da su prestali raditi na tome. Najbolja DX12 igra trenutno je Rise of the Tomb Raider. Igra s najmanje bugova koja radi kako treba i čak je igra koja se igra, a ne primarno benchmark.

Nope.
13 godina
Tonči kaže...

BF1 DX12 nitko ne koristi baš zato jer ima problema. I bojim se da su prestali raditi na tome. Najbolja DX12 igra trenutno je Rise of the Tomb Raider. Igra s najmanje bugova koja radi kako treba i čak je igra koja se igra, a ne primarno benchmark.

Wait wat ?

Jel moram tražit citate kako je Tomb Raider Nvidija igra i kako je gimpan DX 12 tu ???

Pa još od izlaska 1080-tke kukate na tu igru zbog pristranosti i sad je kao ok ???

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.7.2017 16:35 (DarthMarkus).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice