AMD Vega

poruka: 3.223
|
čitano: 535.806
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
AMD Vega

sjeti se 295x2 ufff a isto stara 

Moj PC  
6 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: AMD Vega

Zamisli one dvoglave zvjerke koje su ranga tipa furyx/980ti 

edit: 4mal me pretekao 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.7.2017 16:43 (chaselol).
17 godina

Nordic Hardware is running a piece where they affirm their sources in the Swedish market have confirmed some retailers have already received first pricing information for AMD's upcoming RX Vega graphics cards. This preliminary pricing information places the Radeon RX Vega's price-tag at around 7,000 SEK (~$850) excluding VAT. Things take a turn towards the ugly when we take into account that this isn't even final retail price for consumers: add in VAT and the retailer's own margins, and prospective pricing is expected at about 9,000 SEK (~$1093). Pricing isn't fixed, however, as it varies between manufacturers and models (which we all know too well), and current pricing is solely a reference ballpark.

There is a possibility that the final retail prices will be different from these quoted ones, and if latest performance benchmarks are vindicated, they really should be. However, Nordic Hardware quotes their sources as saying these prices are setting a boundary for "real and final", and that the sentiment among Swedish retailers is that the pricing "Feels wrong". For reference, NVIDIA's GTX 1080 Ti is currently retailing at around 8,000 SEK (~971) including VAT, while the GTX 1080, which RX Vega has commonly been trading blows with, retails for around 5600 SEK (~$680) at the minimum. This should go without saying, but repare your body for the injection of a NaCl solution.

https://www.techpowerup.com/235522/amd-rx-vega-first-pricing-information-leaked-in-sweden-feels-wrong

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
15 godina
protjeran
AMD Vega

Lol, nadam se da ovo nije istina jer ce amd bit predmet opce sprdnje u suprotnom...

Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD Vega

Normalno HBM2 ne može biti jeftin. A Vega se pokazala i ne baš najbolje za sad.

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
AMD Vega

Teško da ovo ima veze sa stvarnim cijenama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
AMD Vega

Malo su sumnjivo visoke cijene, doduše, u Europi ni 1080 ni 1080Ti nisu po američkim cijenama, nego 100 više u pravilu. Što se Vege tiče, jezgra za jezgru, mora biti brza kao 1080Ti, inače je lošija od Fiji čipa, što nema nikakve logike.

Nope.
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Normalno HBM2 ne može biti jeftin. A Vega se pokazala i ne baš najbolje za sad.

Da je bar brzi od gddr5x, ovako zali boze...

16 godina
odjavljen

Konačni bandwidth je namjerno reduciran manjim brojem stackova na 0,5gb/s. Na Volti je 1gb/s. Tako da, gddr5x i hbm2 su u ukupnom bandwidthu isti. Doduše, HBM je i dalje puno širi i drastično štedljiviji. Na znatno manjem taktu postiže daleko bolje rezultate. Minimalna povećanja taktova bitno povećavaju performanse HBM-a, dok je kod GDDR5/X potreban veliki skok u taktu da bi se nešto dobilo. Problem je samo cijena. HBM će još neko vrijeme ostati rezerviran za proizvode u profi sferi. AMD na Vegi koristi HBM, ali upitna je svrha kad zbog cijene guši propusnost i količinu.

Ono što je jako važno je da AMD za Vegu izda drivere koji su na istoj kvalitativnoj razini kao driveri za Fiji. Jednak broj jezgara, 55% veći takt - dakle, očekujemo daleko bolje performanse od onih koje "cure".

Nope.
17 godina

Kad bude kakva prava prezentacija i cijene? Ima kakvi event da su najavili?
Trebam graficku i necu kupovat nista dok amd ne pokaze svoje karte.

Ocu kupit 1070 ili 1080 ako padnu cijene nakon prezentacije, eventualno kupim amd karticu u slucaju da bude bolji bang for buck.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.7.2017 8:38 (NEW_MAN).
13 godina
protjeran
NEW_MAN kaže...

Ocu kupit 1070 ili 1080 ako padnu cijene nakon prezentacije, eventualno kupim amd karticu u slucaju da bude bolji bang for buck.

Evo ga za par dana klik 

15 godina
protjeran
NEW_MAN kaže...

Po dosad vidjenome, cijene nvidija mogu samo gore nakon predstavljanja Vega-e..

15 godina
AMD Vega
Kad sluzbeno izade i dode u ruke obicnim korisnicima sve ce se znat, ovakav pesimizam je totalno nepotreban. Ko zna, mozda su spekulacije o cijeni lazne a Vega kroz updejt-dva drivera dode do 1080-ke, a ako ponudi slicne performanse mislim da nema razloga za nazivanjem tog projekta propalim dok god cijena bude konkurentna zelenima. Jasno je da u top segmentu Nvidia nema konkurenciju ali i samo priblizavanje 1080 je opet solidno za jedan AMD. Koliko sam ja uspio pohvatat Raja Koduri je preuzeo projekt Vega koji je vec imao takorec nacrte i planove sta i kako i on ga je samo izgurao do kraja. Opet to su samo izlike ali ocito je da AMD trenutno ne raspolaze istim mogucnostima kao Nvidia.
Zivi bili pa vidjeli ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
XXX kaže...

R9 290 je izašla prije 3.5 godine pa i je i danas i više nego OK za igranje novih naslova.

Ajde ne kenjaj. U PUBG sve na very low 1440p mi na r9 390 FPS pada ispod 60. Bilo bi OK za igranje kad bi sve igre bile optimizirane al 90% ih nije.

17 godina
steelman kaže...
XXX kaže...

R9 290 je izašla prije 3.5 godine pa i je i danas i više nego OK za igranje novih naslova.

Ajde ne kenjaj. U PUBG sve na very low 1440p mi na r9 390 FPS pada ispod 60. Bilo bi OK za igranje kad bi sve igre bile optimizirane al 90% ih nije.

To nije problem grafičke nego neoptimiziranog smeća od igre... da pogodim early access?

17 godina
odjavljen
steelman kaže...
XXX kaže...

Taj rang kartica su današnje RX 470/480 i GTX 1060 kartice i koriste se masovno u cijelom svijetu. Tih 90% okači mačku o rep. Pogledaj si testove navedenih kartica u full hd rezi preko 90% njih daje 60+ fpsa. 1440p nije masovna rezolucija, pogledaj steam statistiku rezolucije monitora. Bolje da si šutio 

12 godina
neaktivan
XXX kaže...
steelman kaže...
XXX kaže...

Taj rang kartica su današnje RX 470/480 i GTX 1060 kartice i koriste se masovno u cijelom svijetu. Tih 90% okači mačku o rep. Pogledaj si testove navedenih kartica u full hd rezi preko 90% njih daje 60+ fpsa. 1440p nije masovna rezolucija, pogledaj steam statistiku rezolucije monitora. Bolje da si šutio 

Radeon hd 6950 je vise nego ok za igranje novih naslova. 15 FPSa je cisto OK.

9 godina
steelman kaže...
..

brat mi ima 6870 i u kombinaciji s fx8350 1080p igra većinu igara na neke ok detalje preko 60fps, ima ljudi kojima ne mora sve bit upaljeno i na ultra.

17 godina
odjavljen
steelman kaže...

Znači ti misliš da R9 290/RX 470/GTX 1060 3gb nisu sposobne za ugdoni gaming na full hd midim/high detalji? Trebaš testove za taj svoj sarkazam? LOL

16 godina
odjavljen
toninho kaže...
a Vega kroz updejt-dva drivera dode do 1080-ke, a ako ponudi slicne performanse mislim da nema razloga za nazivanjem tog projekta propalim dok god cijena bude konkurentna zelenima. Jasno je da u top segmentu Nvidia nema konkurenciju ali i samo priblizavanje 1080 je opet solidno za jedan AMD.

Vega je po trenutnim testovima između 1080 i 1080Ti. Ono što čekamo je da uhvati 1080Ti.

Nope.
12 godina
AMD Vega

...soli na rep 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Tonči kaže...
toninho kaže...
a Vega kroz updejt-dva drivera dode do 1080-ke, a ako ponudi slicne performanse mislim da nema razloga za nazivanjem tog projekta propalim dok god cijena bude konkurentna zelenima. Jasno je da u top segmentu Nvidia nema konkurenciju ali i samo priblizavanje 1080 je opet solidno za jedan AMD.

Vega je po trenutnim testovima između 1080 i 1080Ti. Ono što čekamo je da uhvati 1080Ti.

Nope, zadnji leakovi firestrikea kazu da je izmedju 1070 i 1080.. Treba se jos strpit za sudit o vegi ali sve do sad upucuje na totalni promasaj... a mozda je sve to krivo i iznenadi nas.. a ha..

12 godina
neaktivan
XXX kaže...
steelman kaže...

Znači ti misliš da R9 290/RX 470/GTX 1060 3gb nisu sposobne za ugdoni gaming na full hd midim/high detalji? Trebaš testove za taj svoj sarkazam? LOL

Testove si odma trebao stavit jer tvoj prvobitni komentar nema veze s vezom i malo me razljutio zbog toga. Kaj to znaci OK za danasnje naslove? Ok je za igranje u 4k? Malo vise detalja drugi put molim. Probaj napisat radeon 6950 na youtube ljudi isto pisu da je vise nego dovljna za igranje danasnjih naslova.

16 godina
odjavljen
ansha kaže...

Nope, zadnji leakovi firestrikea kazu da je izmedju 1070 i 1080.. Treba se jos strpit za sudit o vegi ali sve do sad upucuje na totalni promasaj... a mozda je sve to krivo i iznenadi nas.. a ha..

To je matematički nemoguće ako nisu zbrljali nešto jako gadno u driveru. 

Nope.
15 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...

Ne vjerujem da driver moze imat veliku ulogu, u sustini je to clockani fury.. Al score je zapravo realan u odnosu na fury x, a i teoretskih 55% u odnosu na fury x je opet relativno daleko od 1080 Ti...

16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...
ansha kaže...

Ne vjerujem da driver moze imat veliku ulogu, u sustini je to clockani fury.. Al score je zapravo realan u odnosu na fury x, a i teoretskih 55% u odnosu na fury x je opet relativno daleko od 1080 Ti...

Naravno da može. Driver može imati ogromnu ulogu. Ne bih se složio za brojke:

Ovdje je posve jasno da bi FuryX ubrzana za ~55% bila na 130. Računajmo čak da nije 55, nego 50 i opet si na 126 FPS, tik do 1080Ti.

Batman ima dosta dobar i pouzdan engine kao i BF1:

Nalazimo se iznad 1080Ti.

U slučaju CIV6 također:

Zatim Deus Ex:

Imamo i Dishonored koji ga smješta u razinu 1080:

Doom na 1080Ti:

F1 2016 na razinu 1080Ti

Fallout 4 na 1080Ti

Far Cry Primal na 1080Ti:

GTA5 između 1080 i 1080Ti:

ROTR: 

Witcher 3: bliže 1080Ti, nego 1080:

Dakle, onako, nikako 1070 priča jer je 1070 bio i ostao i uvijek će biti kao 980Ti, što je FuryX razina. Apsolutno je nemoguće da Vega ima iste performanse kao Fiji na 55% većem taktu, tj. 600MHz više.

Nope.
15 godina
protjeran
AMD Vega

Pa covjece mogo si uzet performance summary a ne igru po igru 

Fury x je malo sporija od 1070-ke, a 1080 ti je 75% brza od 1070-ke, al jednu vaznu stvar treba uzet u obzir a to je da je to 1080 ti fe i da tu ima skoro 20% jos lufta sa ozbiljnim hladjenjem dok je iz vege izvucen skoro maksimum..

Ne vidim zasto bi puno mogli dobit driverima kad je vega jako jako slicna fury-u za kojeg su driveri vec debelo maturirani..

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD Vega

Vega nije čisti fury, imaju nekih promjena i poboljšanja koje bi mogle doći do izražaja putem novih drajvera. Nek uspiju povećati 10% plus povećanje takta od 60-70% i moglo bi ispasti sasvim dobro, osim cijene.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ansha kaže...

Pa covjece mogo si uzet performance summary a ne igru po igru 

Fury x je malo sporija od 1070-ke, a 1080 ti je 75% brza od 1070-ke, al jednu vaznu stvar treba uzet u obzir a to je da je to 1080 ti fe i da tu ima skoro 20% jos lufta sa ozbiljnim hladjenjem dok je iz vege izvucen skoro maksimum..

Ne vidim zasto bi puno mogli dobit driverima kad je vega jako jako slicna fury-u za kojeg su driveri vec debelo maturirani..

Ali upravo imaš gore, igru po igru da je ovo podcrtano pogrešno.

Nope.
12 godina
AMD Vega

kako onda iz istog izvora imaš ovu sliku dolje

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice