AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 808.518
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
4mal kaže...

kod rotr,bf1 u dx12 nemam onaj cf logo a kod dx11 imam ?

SLI i CF nemaju nikakve veze s DX12. Te tehnologije više ne postoje. DX12 je API koji ostavlja developeru da ručno koristi dvije kartice. CF i SLI su tehnologije koje su to radile za developera, kroz driver, a developer bi vidio samo jednu karticu.

13 godina
Tonči kaže...
4mal kaže...

kod rotr,bf1 u dx12 nemam onaj cf logo a kod dx11 imam ?

SLI i CF nemaju nikakve veze s DX12. Te tehnologije više ne postoje. DX12 je API koji ostavlja developeru da ručno koristi dvije kartice. CF i SLI su tehnologije koje su to radile za developera, kroz driver, a developer bi vidio samo jednu karticu.

Kako ne ? Jel nije trebao donijeti revoluciju spajanja zelenih i crvenih bez bućkuriša kros platforme ?

16 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...
Tonči kaže...

Kako ne ? Jel nije trebao donijeti revoluciju spajanja zelenih i crvenih bez bućkuriša kros platforme ?

Direct3D 12, kao dio DirectX-a 12 je grafički API koji ostavlja developeru da ručno koristi dvije kartice na način da sve operacije koje su potrebne za bilo koju metodu kombiniranog rada, ručno implementira, naredbu po naredbu. CF i SLI su tehnologije koje su to radile "za developera", kroz driver na način da bi driver vršio operacije koje su potrebne i raspoređivao posao na dvije ili više kartica, a developer bi uvijek vidio samo jednu karticu, odnosno način programiranja se direktno ne bi razlikovao (izuzev toga što developer mora paziti da ne koristi operacije koje spriječavaju SLI/CF da radi ili narušavaju skaliranje).

Slijedom toga, podrška za više kartica u potpunosti je na odluci autora igre.

16 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Ne potičite sukobe i ne trolajte besmislenim i nekonstruktivnim provokacijama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Činjenica - PPW x 2,5 laž, činjenica  - CF na 50% iako dx 12 u većini ne koristi CF je potencijalna laž,...mislim i Nvidia sa Pascalom vara ( fast sync, lol), ali cmon dudes

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.9.2016 22:38 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

nista te nisam skuzio...jeli meni rade obje kartice u dx 12 ili ne? ako  nemam onaj logo

tj bolje da se drzim dx11 radi toga jel?

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.9.2016 20:19 (4mal).
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

I opet se dovodi pitanje 290/390 vs 480...

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...

CF na 50% iako dx 12 u većini ne koristi CF je potencijalna laž

4mal kaže...

nista te nisam skuzio...jeli meni rade obje kartice u dx 12 ili ne? ako  nemam onaj logo

tj bolje da se drzim dx11 radi toga jel?

Niste me nitko skužili... CF je naziv za tehnologiju drivera da spaja više kartica u radu u jednu virtualnu karticu. DX12 nikada nije niti će koristiti CF ili SLI, niti je itko ikad najavio tako nešto.

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

ok znaci da se drzim dx 11-ce dok imam ovaj cf?

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.9.2016 21:06 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Ja tu vidim svijetlu buducnost za 480, naravno jedino ako cemo ici logikom da nova generacija nece zaje vec da ce ici stopama prijasnje. 

14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

msi gaming x rx 480

slajderi u afterburneru skroz na desno... voltaža +96, power limit +50

core 1430 mem 2200, dalje neide, krš lom. Driveri ova nova beta, heaven daje nešto lošiji score nego sa prošlim driverima.

target temp 70 stupnjeva, ventilatori to bez problema drže na po meni dosta niskim okretajima... za mene je ovo i dalje nečujno.

monetary revolution
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Zvjer je ta MSI kaj je, je.

Moj PC  
3 0 hvala 0
9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Decki posto vidim da se puno kuka oko temperatura, imate za 1000kn sa bespaltnom dostavom iz edigitala ID-Cooling Hunter Duet CPU i GPU vodeno hlađenje. Inace odlicno hlađenje, drzi fx 8350 4.5GHz na 40 stupnjeva i r9 290 na 63 stupnja (pise ispod u kometaru pri dnu) klik na 

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.9.2016 22:30 (Lucidius).
Moj PC  
2 1 hvala 4
13 godina
dabar_solta_V2 kaže...
chaselol kaže...
Tonči kaže...

Koje rasturanje - skok na 390 je fenomenalan.

Kako samo vlasnici 390/290 kartica trljaju ruke sad 

zato mi šta smo prodali 290x placemo zadnjih godinu dana

Sad bi si jaja odgrizo...

11 godina
neaktivan
koorpa kaže...

msi gaming x rx 480

core 1430 mem 2200, dalje neide, krš lom. Driveri ova nova beta, heaven daje nešto lošiji score nego sa prošlim driverima.

target temp 70 stupnjeva, ventilatori to bez problema drže na po meni dosta niskim okretajima... za mene je ovo i dalje nečujno.

Iskreno mislim da bi to moglo ic vislje, jel hlađenje problem ? Eo moje 290X

Battlelog: D3lBoy-00
17 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...

Ni najmanje. 290/390 nije mogla u nove konzole zbog proizvodnog procesa....grijanje i potrošnja. To je primarni cilj AMD-a, konzolaško tržite koje drži u šaci.

15 godina
neaktivan
XXX kaže...
DarthMarkus kaže...

Ni najmanje. 290/390 nije mogla u nove konzole zbog proizvodnog procesa....grijanje i potrošnja. To je primarni cilj AMD-a, konzolaško tržite koje drži u šaci.

Pa jel ja kupujen konzolu ili graficku?

LoL acc THCJoshi
13 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Decki posto vidim da se puno kuka oko temperatura, imate za 1000kn sa bespaltnom dostavom iz edigitala ID-Cooling Hunter Duet CPU i GPU vodeno hlađenje. Inace odlicno hlađenje, drzi fx 8350 4.5GHz na 40 stupnjeva i r9 290 na 63 stupnja (pise ispod u kometaru pri dnu) klik na 

Uz ovo hladjenje lik digao rx 480 na 1.5ghz ima video desetak stranica iza :D
Znaci referentna i vozi 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
neaktivan

Lik je koristio frostflow 240G koje je ~650kn ako ga možeš nać dostupnog u trgovini.

17 godina
odjavljen
Jonja kaže...
Pa jel ja kupujen konzolu ili graficku?

Da li je Polaris tu razimu performansi spustio na 1900 kn? Zar nije tu razinu performansi isporučio uz manju potrošnju struje? Pitam se zašto ljudi masovno kupuju RX 479/480 a ne R9 390.

17 godina
odjavljen

Nitro i Nirto +, kartice sa različitim klokovima. Uzmeš jeftiniju.

17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

komentar je suvišan.

Moj PC  
0 1 hvala 0
10 godina
neaktivan

Mislio sam da će biti puno veća razlika u DX12 u korist 480-ki

14 godina
D3lBoy kaže...
koorpa kaže...

msi gaming x rx 480

Iskreno mislim da bi to moglo ic vislje, jel hlađenje problem ? Eo moje 290X

hlađenje je najmanji problem. Trebam probati s većim naponom, ovo je "samo" 1,250V, to je jedan problem a drugi je asic quality od 71,4%

monetary revolution
16 godina

Evo za tu gigabyte 480 kaže da je tiha ali dosta vruća, test heaven

asic quality 71.4 ,znači ista grijalica kao i ostale osim msi

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2016 10:30 (dery).
12 godina
neaktivan
koorpa kaže...

hlađenje je najmanji problem. Trebam probati s većim naponom, ovo je "samo" 1,250V, to je jedan problem a drugi je asic quality od 71,4%

Probaj spustit frekvenciju memorije na 2000 ili 2150 pa probaj veći gpu oc. Inače, meni je firestrike prolazio na većim klokovima nego heaven pa probaj neki hail mary run sa ventovima na 100% i ogromnim naponom.

Da sam imao više vremena prije nego sam je vratio, vjerujem da sam mogao preko 15k gpu score, ovo je prije nego sam počeo eksperimentirat sa povelikim naponima http://www.3dmark.com/fs/10011392

15 godina
XXX kaže...

komentar je suvišan.

Znači u built-in benchu AMD brži 20%, a u samom gameplayu 5%? Zašto nisam iznenađen.

13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

gaming evolved igra, sto si ocekivao? Počeli su bacat iste fore ko Nvidia sa gameworksom

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Kakve fore. 2 razlicite firme, svako vrsi svoj utjecaj, ko plati vise ima bolje optimiziranih igrica za sebe. Jos cijela situacija dobro izgleda posto razlike nisu tako velike kod novih igara, sve to spada u 60fps 1080p gejmanje i sa 1060 3GB i RX 470.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice