AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 813.993
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
NathanDrek kaže...

Na kojoj kartici? Daj samo smanji rpm na 3000 i reci razliku u temp, ak nije problem

XFX 480 8GB. Na 3k rpm na 1300MHz ide do 74°C, povećanjem na 1340MHz dolazi na 75°C i onda lagano spušta takt za nekih 20-30MHz i pokušava držati 74°C.

To je koliko sam do sad uspio istestirati normalno ponašanje kartica ulazi u termani throttling na 78°C a senzori lažu par stupnjeva.

[img]http://www.pohrani.com/f/3P/LZ/2VcjQeoa/katana.jpg[/img]
14 godina
MEGATAMA kaže...

Nisam cesto na BUGu ovih dana pa neznam dali je netko stavio...FURY X + ZEN vrte Deus X u 4K

Auuuuuu ,ovo izgleda jako dobroo :)))

DeaathDealer
11 godina
zvonac kaže...

@The Fichek, di padaju cijene 1060?

Nisam bas nekaj primjetio ili ja ne vidim, mada sumnjam da bu to islo jos dole, mozda 100kn, cijena je tu negde, znaci nije bas takva da ti mrak pada na oci..

100kn je puno za grafe koje su tek dosle na trziste. 480 je puno dulje na trzistu pa em sto im se cijena ne mice, em sto su ponude identicne vec mjesec dana. Ono bitno, 1060 ima u daleko vecoj ponudi. Gainward/Palit Dual je sa 2g jamstva postala neisplativa pored malo skupljih i zvucnijih modela kao Gainward Phoenix, Inno3D iChill X3, MSI Armor i Gaming X, Gigabyte G1 Gaming, svi oko 2550kn. Tko kupuje 1060 ima kaj za proucit, dok tko kupuje 480 u HR trenutno ima samo Nitro kao nekakvu opciju, a i vani nije puno bolje.

13 godina
Domdom32 kaže...

Zna li netko išta o  nereferentnim XFX modelima RX 480? Vidim da na casekingu imaju navedena dva modela na stanju (Black i Triple X), a nigdje nikakvog reviewa ni ničega.

Black je referentna sa backplate znaci zanemarivo, XXX ima vise modela jedna sa ventovima a jedna referentna. Po clockovima ce ti biti jasno XXX modeli refererntni ne idu preko 1300 ili koliko vec ~1288

Penryn kaže...

Kod RX480 vam takt ne govori baš ništa. Bitan je koliki je power limit, jer recimo Sapphire na papiru piše da radi na 1342MHz a zapravo u igrama često pada na oko 1300MHz. Isto tako RX470 piše da radi na 1260MHz a u igrama to često pada do 1200MHz zbog power limita. Da je podignit power limit dobili bi stabilnih 1260MHz al onda bi potrošnja skočila.

Ekipa vec izbacuje custom bios-e jer su neke grafe izgleda zakljucane, a za devilice koje dolaze sa 5% power limita umjesto 50%  powercolor pustio novi bios

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2016 0:31 (chaselol).
17 godina
The_Fichek kaže...

100kn je puno za grafe koje su tek dosle na trziste. 480 je puno dulje na trzistu pa em sto im se cijena ne mice, em sto su ponude identicne vec mjesec dana. Ono bitno, 1060 ima u daleko vecoj ponudi. Gainward/Palit Dual je sa 2g jamstva postala neisplativa pored malo skupljih i zvucnijih modela kao Gainward Phoenix, Inno3D iChill X3, MSI Armor i Gaming X, Gigabyte G1 Gaming, svi oko 2550kn. Tko kupuje 1060 ima kaj za proucit, dok tko kupuje 480 u HR trenutno ima samo Nitro kao nekakvu opciju, a i vani nije puno bolje.

Ma znam, samo sumnjam da bu 1060tki još pala cijena, cijena je ajmo reć ok..

2.5tkn za grafu sa 3g. je neloša cijena, naravno svi bi bili veseli da ode to dole još par stotina kn, bude; tek sljedeće godine do izlaska novih modela...

Dok gledam recimo referentne 480, cijena je uz bok nereferentnima gtx1060, možda stotku jeftinija, mislim da se kod trenutnog odabira, odgovor nameće sam od sebe..

Ove godine je dobar izbor grafi uz dobre cijene, čak i 1070 koja je zvijer od grafe cjenovno nije nabrijana..

10 godina
neaktivan

Nema ni nitro 480-ke raspoložive nigdje kod nas...

11 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Hebate kaj padaju cijene gtx 1060, a i sve vise ih ima. Kada dodje famozna nova posiljka 480 ima da cijene padnu u skladu sa 1060..

NathanDrek

Ne znam kolko je isplativo undervoltat Nitro 480. Bolje onda kupit Nitro 470, same shit, a ustedi se cca 200kn. Svi gledaju overclockanu 480 jer je to jedini nacin da zbilja iskonkurira 1060 jer grafa je trebala biti tako neke jacine, a jeftinija, al eto, kada svi stede na necemu i jos onda ova jadna dostupnost i cijene.

Zvuči čudno, ali ako malo proguglaš vidjet ćeš da je ekipa s undervoltanjem dobivala i bolji FPS od default voltaže: http://www.legitreviews.com/amd-radeon-rx-480-undervolting-performance_183699

Još k tome, ako je vjerovati internetu, temperature su drastično padale. Nekim ljudima će možda to biti važnije od FPS-a simo tamo.

del4nec kaže...
chaselol kaže...
NathanDrek kaže...
Puno znači tih 30mhz za polaris i za potrošnju i temperaturu...to je realno grafa za 1250mhz i svakih danjih 10mhz overklocka temp i potrošnja se dupliciraju tj. utrostručuju...ako s 1300mhz na 1310 troši 20watta više i poraste temp za 3 stupnja, za 1330 če trošiti 60watta vise i temp ce biti 10 stupnjeva više tak da to nije beznacajno...ako mozes podići max 50kg, sa 40kg se razbacuješ, ali 55 nečes podići da se j...jedino ak si dijete, jer dijete ne zna sto je 55kg

Ne isplati se ljudima objasnjavati neke cinjenice, vise bi imao uspjeha pricati s kamenom nego s pojedincima.
Evo dad0r nije uradio ono sto sam ga pitao da uradi pa da mu bude jasno nesto, ali jebiga najbolje biti 

EOD na tu temu od sad pa nadalje i ubuduce

Evo da se ne svađate tu bez veze bez ikakvih dokaza napravio sam jedan test s svojom karticom.

Vrtio sam heaven benchmark 10 min, fiksiran rpm ventilatora na 5000 power limit na +50% takt je bio stabilan cijelo vrijeme i gpu usage je bio 100%.

Na taktu 1300MHz max temperatura je bila 66°C

Na taktu 1340MHz max temperatura je bila 67°C

Trebao bi pokušati undervoltati na 1.100 ili mrvicu manje. Navodno tek onda dolazi do smanjenja temperatura, a više ljudi tvrdi da je bez problema izvedivo.

chaselol kaže...
Domdom32 kaže...

Zna li netko išta o  nereferentnim XFX modelima RX 480? Vidim da na casekingu imaju navedena dva modela na stanju (Black i Triple X), a nigdje nikakvog reviewa ni ničega.

Black je referentna sa backplate znaci zanemarivo, XXX ima vise modela jedna sa ventovima a jedna referentna. Po clockovima ce ti biti jasno XXX modeli refererntni ne idu preko 1300 ili koliko vec ~1288

Ne mislim na tu Black, nego na ovu. Malo sam kopao i na nekoliko mjesta tvrde da su i ona i Triple X najbolje nereferentne zasad. Mislim da je razlika samo u tome što je Black OC-ana.

Kopsi1304 kaže...

Nema ni nitro 480-ke raspoložive nigdje kod nas...

Ima na casekingu, 2000 kn s dostavom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2016 0:57 (Domdom32).
13 godina

Da, black radi na 1338, XXX 1288 sve ostalo je identicno, imas ih na xfx sajtu.

Tih 30EUR razlike radi overclocka su suludi.

11 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Znam, smiješno... Čak sad razmišljam da uzmem tu Triple X, ali me strah dok nema neki službeni review.

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2016 1:02 (Domdom32).
11 godina

Default 480 ne ide nikako na 1266Mhz bez dizanja Power limita. Tako da nije cudno da se sa smanjivanjem napona dobije i malo bolji fps jer temperature padnu, a grafa vjerojatno ostane na visoj frekvenciji, nego je to u realnom slucaju loada referentne 480 kada se grafa thermal sthrottla na neku frekvenciju, zavisnu o igri.

U oba slucaja imas 480 na nekih max. 1200Mhz sto je po meni tuzno, imati grafu tog kalibra, a drzati ju ni blizu max. potencijala koji je negdje 1500Mhz kada se hladi sa vodenim, a mozda i sa onim Accelero coolerima..

Nereferentne 470 OCanjem bez problema stizu referentnu 480, tako da to vidim kao najbolje rjesenje tko trazi i tisinu i hladnu grafu i performanse tog ranga.

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2016 1:21 (The_Fichek).
15 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Zasto 470-tka ima TOLIKO manje temperature od 480, a slabija je samo za 10-ak%? Jeli ja gledam neke krive reviewove? Po ovim temperaturama je 470 puno bolja kupnja.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Jer se te jezgre ne koriste ni blizu onoliko koliko kod Nvidie. Tako da nesto manje jezgri nema ogroman utjecaj, pogotovo u naslovima koji su vise optimizirani za Nvidiu. To je jasno ko dan. Dzabe ti jaci hardver, ako se nemre softverski iskoristiti. Mislim nije dzabe, ali u gamingu skoro pa je. Vidi samo Fury, hardverska bestija, a neki jos na ovom forumu kazu da nije konkurentna 1060 za 2850kn. Za sve ostalo tu je DX12, Vulkan pa i FreeSync monitor :)

http://videocardz.com/amd/radeon-rx-400/radeon-rx-480

http://videocardz.com/nvidia/geforce-1000/geforce-gtx-1060

Temperatura se ne mijenja linearno, zato je puno manja. 480 je izgleda na granici tog nesto naglijeg rasta temp. Trebali su se vise potruditi oko coolera, ali zajebano je kad je 14nm proces, gomila tranzistora na vrlo maloj povrsini. Sa druge strane moze se reci da je cooler sa 480 prejak za 470, ali tko ce radit 2 razlicita coolera, nego ga je lakse samo prebacit, kad su ionako slicne grafe. U svakom slucaju kvalitetno kuciste s AM ventovima rjesavaju problem.

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2016 2:06 (The_Fichek).
12 godina
Jonja kaže...

Zasto 470-tka ima TOLIKO manje temperature od 480, a slabija je samo za 10-ak%? Jeli ja gledam neke krive reviewove? Po ovim temperaturama je 470 puno bolja kupnja.

zanimljivo pitanje, a razlike su doista drastične

uzeo sam usporedbu s guru3d jer je nabolje te razlike gledati kod istog recenzenta pod istim uvjetima

http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_radeon_rx_470_gaming_x_8gb_review,1.html

http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_radeon_rx_480_gaming_x_review,1.html

dakle:

msi 470 - 66 stupnjeva/ 37db

msi 480 - 73 stupnja/ 38db

znači razlika je nemalih 7 stupnjeva i to uz nižu buku, a što je najbolje msi je na 470 stavio slabiji hladnjak sa 2 heat pipesa, naspram 3 koliko ima 480 verzija

baš zanimljivo obzirom da je razlika u snazi minimalna, a razlika u temperaturi i buci relativno velika

msi+470+gaming+x msi+470+gaming+x
msi+480+gaming+x msi+480+gaming+x
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2016 2:29 (picajzla0707).
11 godina

Ak se dobro sjecam sve vezano za tranzistore se moze opisati eksponencijalnom funkcijom u raznim oblicima, tak da je to to. Bas steta, ali i 73 stupnja je ok ili nije..? Nisam nikad imao komponentu koja tak kuri tak da ni sam ne znam. 1dB nije neka razlika, ali se valjda osjeti tko ima dobro uho..

Ta toplina je vjerojatno jedan od vecih razloga zasto do sada uopce nema 490, koje got arhitekture bila i koju got memoriju imala. Treba to ohladit..

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2016 2:40 (The_Fichek).
15 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Zasrao je AMD žešće s tom stock karticom jednostavno trebali su minimalno 10-15% efikasniji hladnjak staviti ili smanjiti taktove. Fakat ne kužim da nisu stavili neki heatpipe ili barem malo povećali taj aluminijski blokić.

Ali nije sve tak crno, ako se ohladi dosta dobro se clocka i ako netko misli imat karticu barem godinu, dvije mislim da je bolji odabir od 1060.

[img]http://www.pohrani.com/f/3P/LZ/2VcjQeoa/katana.jpg[/img]
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
chaselol kaže...

nije, s crnjom dobiješ i dvi-dp adapter.

monetary revolution
10 godina
neaktivan

Slažem se sa del4nec.. mislim da je bolji odabir 1060 atm za one koji misle imati karticu dvije godine pa mijenjati, pokazala se boljom u svim igrama, ima nvidia gpu 3.0 boost koji drži karticu na ~2100MHz u igrama, tako da je ručni OC bespotreban (da taj oc vrijedi za sve modele kartica, bez obzira na koji model/brand si kupio)

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2016 9:26 (Kopsi1304).
11 godina
neaktivan

Mislim da bih i ja odabrao 1060 da nije do Freesynca.

10 godina
neaktivan

A dobro onda je druga priča.. ja na kraju nisam kupio monitor uopće jer nemam dovoljno jaku AMD karticu na tržištu (Furyx mi je besmisleno sada kupovati), koju bi mogao staviti na 2K 144hz ips FS monitor  

Ostajem pri 1080p ips 60hz, tako da ću uzeti 1060 dok ne iziđe vega

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2016 10:04 (Kopsi1304).
16 godina
odjavljen

FuryX možeš nabaviti za dobar novac. I nije besmislen, to je aktualno vrlo dobra kartica, malo slabija od 1080 i koštat će te 50% ili manje cijene.

17 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Čak nije ni aktualno dobra, jer aktualno imamo samo DX11 igre u kojima GTX1080 rastura. A ako se kupuje za sljedeće 2-3 godine kad bi trebala doći na svoje u DX12/Vulkan igrama pitanje je koliki nedostatak će biti samo 4GB VRAMa.

Will this run on my 486?
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Jos kad bi stiga nano white za 2700 opet bilo bi odlicno.
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Sada nam do kraja godine dolaze od velikih AAA naslova Deus Ex,Gears of War 4,Forza Horizon 3 i sve su low level api i za Girse se vec zna da ima opciju za async.....prema tome se treba ravnat sto je isplativo a sto ne,dx11 je proslost a isto tako Open Gl.

MS se potrudio da tranzicija na novi API bude brza nego ikada prije,doduse nije im svaki primjer briljantan ali pocetci su uvjek tezi.....

Ali ovaj video sto sam linkao iznad gdje jedna Fury X + ZEN vrti Deus Ex u 4K...........

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...

Ali ovaj video sto sam linkao iznad gdje jedna Fury X + ZEN vrti Deus Ex u 4K...........

Na koliko fps?

Will this run on my 486?
16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ajde kako može amd bit konkurentan pokraj ponude jačih, jeftinijih, efikasnijih ,manje bućnijih, hladnijih uz niži tdp ,ma sve bolje.Na primjer nemaš se šta mislit za 5€ manja cijena gigabyte gtx1060 od safira nitro rx480.Ima ih cijeli niz jeftinijih i šta reči. AMD

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 1 hvala 0
10 godina
neaktivan
Tonči kaže...

FuryX možeš nabaviti za dobar novac. I nije besmislen, to je aktualno vrlo dobra kartica, malo slabija od 1080 i koštat će te 50% ili manje cijene.

GTX1080 G1 GAMING je 5 317.30kn

XFX AMD RADEON R9 FuryX, 4GB HBM je 5.224,05 kn

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2016 11:11 (Kopsi1304).
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Probaj nabavit od sapphire fury x godina manje gare ali je i jeftinija 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ovo - KLIK ?

Ima i nitro - KLIK

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2016 11:29 (Kopsi1304).
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Dzizuuus a ta grafa u Njemackoj 350eu!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
MEGATAMA kaže...

Dzizuuus a ta grafa u Njemackoj 350eu!

nadje se na popustu i po 330 obicna air cooled Fury, to je mrak ponuda al naravno sto ides juznije na raspali balkan to cijene idu samo gore 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice