AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 812.825
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: AMD Serija 400 (Polaris)

Kad bi isao na rx 480 vjerovatno bi isao na Nitro, posto tko zna kad ce MSI doci, a sa tom Nitro nisam bas impresioniran. Druga stvar je sto cu uzimati na r1 pa mi je razlika izmedu i5 sa jeftinijom maticnom i i5k sa skupljom grafickom + hlanjakom nekih 600kn, nekako mi je stalno u glavi da je te novce mozda bolje uloziti sad posto duze vrijeme necu mijenjat nista osim eventualno graficke...

10 godina
neaktivan
Glavas_ZG kaže...
war3_tft kaže...

jedan forumas mi je cak rekao da ce obadva ta procesora bit smece za 2 god ...

baš me zanima koji

Hahahahaha, B1 misliš li isto što i ja B2 ?

war3_tft

sve je na tebi.. i5 6600 je na 3.9GHz, dok sa 6600K ideš ~5.0GHz. 1GHz nije mala razlika tako da koliko potrošiš toliko ćeš i dobit. (Oveclock ovisi o matičnoj koju imaš, cpu cooleru i ono na što nemožeš utjecat je koliko dobar čip dobiješ)

Svakako procesor će ti vrijedit 4 godine MINIMALNO.

Nitro je okej kartica

Budući da su GTX 1060 nereferentne u prodaji sada i da ćeš za 2 god ionako mijenjat gradu, uzmi 1060 i "be done with it"... Ionako trenutno ima bolje performanse od RX 480 tako da ono.. najgore ti je čekat i tako nikad ne dočekaš. Za dvije godine će ionako i RX 480 i GTX 1060 bit "obsolete" i svakako ćeš je mijenjati

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2016 15:03 (Kopsi1304).
13 godina
protjeran

Nije doslovce rekao "smece", al da ce biti zastarjeli, doduse nacin na koji je slozio recenicu sam ja osobno dobio dojam da ce bit smece, tak da se ispricavam ak sam preuvelicao.

Ici cu na freesync monitor tak da ostajem s AMD-om, s druge strane za moje potrebe nema smisla toliko dat za graficku a nemam ni toliki budzet, za procesor bi dao vise eto cisto da duze potraje. Kad kazes minimalno 4 god da li se to odnosi i na i5 6500?

10 godina
neaktivan

Ajme oprosti nisam vidio da ćeš kupiti RX 470... Ima njih nereferentnih u prodaji tako da go ahead, uzmi RX 470.

Koju rezoluciju freesync monitora ćeš imati ?

13 godina
war3_tft kaže...

Kad bi isao na rx 480 vjerovatno bi isao na Nitro, posto tko zna kad ce MSI doci, a sa tom Nitro nisam bas impresioniran. Druga stvar je sto cu uzimati na r1 pa mi je razlika izmedu i5 sa jeftinijom maticnom i i5k sa skupljom grafickom + hlanjakom nekih 600kn, nekako mi je stalno u glavi da je te novce mozda bolje uloziti sad posto duze vrijeme necu mijenjat nista osim eventualno graficke...

Nikakve razlike neces imati samo kazem.
A sto se tice Nitro kartice, stavi je na klok od MSI i dobijes identicnu karticu sto se tice temperature i buke.

Nitro radi na 1330, MSI na 1300 tih 30mhz kod polarisa znaci sto se tice temperature, pogledaj malo po drugim forumima i redditu, ljudi su prezadovoljni nitro karticom (oni sto su je uzeli) i kad bi stavili na takt od 1300mhz dobili bi dosta bolje rezultate.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
chaselol kaže...

Nikakve razlike neces imati samo kazem.
A sto se tice Nitro kartice, stavi je na klok od MSI i dobijes identicnu karticu sto se tice temperature i buke.

Nitro radi na 1330, MSI na 1300 tih 30mhz kod polarisa znaci sto se tice temperature, pogledaj malo po drugim forumima i redditu, ljudi su prezadovoljni nitro karticom (oni sto su je uzeli) i kad bi stavili na takt od 1300mhz dobili bi dosta bolje rezultate.

trkeljaš gluposti već po tko zna koji put

msi je jednostavno bolje riješio hlađenje

tih minimalnih 30mhz razlike na nitro grafi apsolutno ne znači ništa, jer je nitro bučnija i toplija grafa sama po sebi

ne govorimo o 10 ili 20 posto većem kloku da bi se nitro zbog toga jače grijao, nego o pišljivih 2,2% razlike

da nema razlike u hlađenju i buci, onda nitko u recenzijama to ne bi niti testirao

nitro je ok, msi je bolja, tiša i hladnija. točka

13 godina

a picajzla kao i mnogi samo citaju review i gledaju ih na yt, ne daj boze pogledati sta korisnici kazu, tesko prelistati koji forum/subreddit 

ja nitro svoju 380X nafrljam na 1125/1600 temperature se ne osjete, nema razlike u odnosu na stock 1040/1500 jel stoji na 1175/1600 grafa ode debelo iznad 75, dok je na 1125 ne prelazi 67*C

da si imao amd grafu znao bi o cemu pricam posto nisi ciao bella 

14 godina
chaselol kaže...

a picajzla kao i mnogi samo citaju review i gledaju ih na yt, ne daj boze pogledati sta korisnici kazu, tesko prelistati koji forum/subreddit 

ja nitro svoju 380X nafrljam na 1125/1600 temperature se ne osjete, nema razlike u odnosu na stock 1040/1500 jel stoji na 1175/1600 grafa ode debelo iznad 75, dok je na 1125 ne prelazi 67*C

LoL I kakve veza tvoja 380x ima sad sa 480? Ti svaki put kad ti netko odbrusi i znas da si u krivu jednostavno promijenis temu ono nije ti to fora više ljudi nisu blesavi kuže te teenagerske spike.

Stvarno ne kuzim kojom logikom je 76°C+(dosta ljudi se zale da udara 80°C jako često) @2000-2300 RPM bolje od nekih 73°C na 1000-1200 RPM to samo tebi može biti bolje grafa koja se grije i buci vs tiše i hladnije 

twice the pride double the fall
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2016 16:59 (dad0r).
13 godina
dad0r kaže...

LoL I kakve veza tvoja 380x ima sad sa 480? Ti svaki put kad ti netko odbrusi i znas da si u krivu jednostavno promijenis temu ono nije ti to fora više ljudi nisu blesavi kuže te teenagerske spike.

Stvarno ne kuzim kojom logikom je 76°C+(dosta ljudi se zale da udara 80°C jako često) @2000-2300 RPM bolje od nekih 73°C na 1000-1200 RPM to samo tebi može biti bolje grafa koja se grije i buci vs tiše i hladnije 

Pocni clockni svoju grafu i javi temperature svakih 25mhz pa ces vidjeti o cemu pricam

14 godina
chaselol kaže...
dad0r kaže...

Pocni clockni svoju grafu i javi temperature svakih 25mhz pa ces vidjeti o cemu pricam

Moja je na 1150/1550 ne prelazi 68-69°C za vrijeme igranja(na stocku 65°C za vrijeme BF4 recimo) , jednostavno ta Nitro 480 je usudim se reci fail i opcentio se serija 400 zagrijava previše nažalost(svi vendori).

twice the pride double the fall
14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Čitao sam kako je Sapphire stavio jako uzak hladnjak i da zbog toga dolazi do visoke buke i velike temperature. Također sam pročitao kako bi trebali sa novom revizijom staviti masivniji hladnjak ali to je samo pretpostavka.

RIP Šaban (21.6.2016)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
dad0r kaže...

Moja je na 1150/1550 ne prelazi 68-69°C za vrijeme igranja(na stocku 65°C za vrijeme BF4 recimo) , jednostavno ta Nitro 480 je usudim se reci fail i opcentio se serija 400 zagrijava previše nažalost(svi vendori).

Dizi dalje, daj joj soka pa ces vidjeti o cemu pricam 

12 godina
chaselol kaže...

znači tvoja grafa se da nafrljiti sa stock 1040 na 1125, što je 85mhz ili preko 8% bez razlike u temperaturi i buci

a msi 480 bi po tebi za tih 30mhz ili pišljiva 2% oc-a odjednom trebala skočiti sa 73 na 80 ili blizu 80 stupnjeva i to uz pojačanje okretaja ventova za cca 1000 rpm i izjednačiti se u temperaturama i buci s nitro

sve i jedna msi grafa s novijim hladnjacima se da kloknuti dosta dobro (a kamo li pišljivih 2%) bez osjetne razlike u buci i temperaturi, jednostavno jer su dobro odradili posao s hlađenjem i imaju dosta lufta, no ti tvrdiš da 2% kloka odjednom drastično mijenja stvar i to 2% koji nisu niti blizu maksimalne granice oc-a

pa to nema faking smisla, jel ti uopće razmisliš prije nego što nešto napišeš

majku mu staru, meni je jasno da je tebi saphire nitro draga jer su napravili odličan posao u 3xx seriji, no ovdje je saphire teže fejlao u odnosu na msi i to je činjenica

već sam ti stoput rekao, kad savjetuješ drugima što će kupiti za svoje pare, ostavi se fanboyizma i gluposti ili se ostavi savjeta

13 godina
Puls3 kaže...

Čitao sam kako je Sapphire stavio jako uzak hladnjak i da zbog toga dolazi do visoke buke i velike temperature. Također sam pročitao kako bi trebali sa novom revizijom staviti masivniji hladnjak ali to je samo pretpostavka.

Jedina razlika u odnosu na hladnjak iz 300 serije je koliko sam primjetio da su napajanje za ventove stavili desno dole, dok je uvijek sapphire svoje napajanje stavljao ispod pinskih konektora, to je jedina razlika u dizajnu koliko se primjeti

@picajzla ne robujem brendovima, imao sam i asus/msi/powercolor/msi grafe i sve su bile iznad msi a tako je i u prethodnim serijama.

12 godina
chaselol kaže...

Jedina razlika u odnosu na hladnjak iz 300 serije je koliko sam primjetio da su napajanje za ventove stavili desno dole, dok je uvijek sapphire svoje napajanje stavljao ispod pinskih konektora, to je jedina razlika u dizajnu koliko se primjeti

@picajzla ne robujem brendovima, imao sam i asus/msi/powercolor/msi grafe i sve su bile iznad msi a tako je i u prethodnim serijama.

pa ako ne robuješ brendovima onda ti je valjda jasna razlika u dobro napravljenom poslu i onom fejlanom

btw. msi je i u prošloj seriji imao bolje hlađenje od asusa, tako da ti opet ne stoji tvrdnja da "sve su bile iznad msi a tako je i u prethodnim serijama"

dapače, koliko je kolega lucidius testirao i sa dva venta msi 390 nije bila ništa lošija od nitro sa tri venta i većim hladnjakom

da se vratimo na 480 - daj shvati da nemere mizernih 30mhz na istom čipu činiti toliko drastičnu razliku u temperaturi i broju okretaja ventilatora

i to ne 30mhz na samom rubu ocanja, nego odmah iza stock vrijednosti te grafe

ne radi se tu o sitnim razlikama, msi je značajno hladnija od nitro, plus ventovi joj se vrte na 1000rpm manje

klokali su tu msi, ne za 30, nego za 70mhz u testovima i nigdje nisu dobili ni blizu temperature na nitro stock, a još manje buku

mensčini da si ti upro ko mujo u fatu i ne odustaješ iz nekog glupog principa, pa se dalje uopće nema smisla raspravljati

13 godina
neaktivan

Citao sam za najjacu 480 od safira...svidja mi se stvar sa easy connectom za ventove...a sad sve ukupno hlađenje i performans samih kao i temp, to nisam bas detaljno gledao..zapelo mi je za oko, da kondenzatori su kao do 16 tisuca sati...to ispadne oko 666 dana...znaci tako rec malo ispod dve godine...s tim da meni komp radi maltene 24h, pa me cudi da "samo" toliko radnih sati..imao sam hd5850 flashanu i clockanu kao 5870 kojoj sam vadio mast 8 godina al doslovno na sve moguce nacine, a po ovom ispada da je vjek graficke 2 godine ako se koristi u 24satnom rezimu.

Origin ID: ReaLazio
11 godina
neaktivan
war3_tft kaže...

Trazio sam gdje da postavim ovo pitanje i mislim da je ova tema odgovarajuca, uostalom koliko vidim ljudi ovdje se dosta razumiju u stvari  Slazem si novu konf i namjeravam da mi potraje nekih 4 god, nisam od onih kojima se igre moraju vrtit na mega uber postavkama, vecinom igram multiplayer igre tipa Heroes of the storm, ali bih ponekad rado zaigrao neku noviju igru pa mislim da bi mi rx 470 Nitro 4Gb bila dovoljna za te potrebe. Planirao sam uzeti i5 6600k i hladnjak pa ga OC po potrebi i nakon 2 god uzeti noviju graficku i eventualno jaci hladnjak, da li je to ok ideja? Nekako se bojim da mi i5 6500 nije bas future proof, s druge strane neznam da li je pametno uopce ici na 6600k s rx470, jedan forumas mi je cak rekao da ce obadva ta procesora bit smece za 2 god pa sam sad malo u nedoumici 

Moja iskustva sa 3 procesora u zadnje 3 godine su me dovela do zaključka da ti procesor jedino stvara problem ako je bottleneck, cim se rijesis bottlenecka miran si, sve više od toga donosi minimalne boostove, tako da sam nakon dugogodišnjeg izvlačenja svakog mhz iz cpua shvatio da mi ne donosi gotovo ništa osim briga te uzeo non K procesor.

Sad ce možda doc netko i opalit mi neki video gdje neki cpu dominira drugi u slicnom rangu, ali to je svega par igara, stvarno naj pametnije ti je i5 6500 i RX 480, bolje nego 6600k i 470, vise ces dobit iz grafe nego iz neznam kakvog CPU overclocka

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2016 19:44 (D3lBoy).
9 godina
Puno znači tih 30mhz za polaris i za potrošnju i temperaturu...to je realno grafa za 1250mhz i svakih danjih 10mhz overklocka temp i potrošnja se dupliciraju tj. utrostručuju...ako s 1300mhz na 1310 troši 20watta više i poraste temp za 3 stupnja, za 1330 če trošiti 60watta vise i temp ce biti 10 stupnjeva više tak da to nije beznacajno...ako mozes podići max 50kg, sa 40kg se razbacuješ, ali 55 nečes podići da se j...jedino ak si dijete, jer dijete ne zna sto je 55kg

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Pricao sam s ljudima, jedni kazu jedno, drugi pak drugo . Kupujem konf tek za mjesec, mjesec i pol dana, ovisno o cijenama i stvarima kak ce tad bit cu se valjda odluciti. U svakom slucaju hvala svima na savjetima i iskustvima koja su podijelili jer ce mi sigurno pomoci pri odabiru 

13 godina
NathanDrek kaže...
Puno znači tih 30mhz za polaris i za potrošnju i temperaturu...to je realno grafa za 1250mhz i svakih danjih 10mhz overklocka temp i potrošnja se dupliciraju tj. utrostručuju...ako s 1300mhz na 1310 troši 20watta više i poraste temp za 3 stupnja, za 1330 če trošiti 60watta vise i temp ce biti 10 stupnjeva više tak da to nije beznacajno...ako mozes podići max 50kg, sa 40kg se razbacuješ, ali 55 nečes podići da se j...jedino ak si dijete, jer dijete ne zna sto je 55kg

Ne isplati se ljudima objasnjavati neke cinjenice, vise bi imao uspjeha pricati s kamenom nego s pojedincima.
Evo dad0r nije uradio ono sto sam ga pitao da uradi pa da mu bude jasno nesto, ali jebiga najbolje biti 

EOD na tu temu od sad pa nadalje i ubuduce

17 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Kod RX480 vam takt ne govori baš ništa. Bitan je koliki je power limit, jer recimo Sapphire na papiru piše da radi na 1342MHz a zapravo u igrama često pada na oko 1300MHz. Isto tako RX470 piše da radi na 1260MHz a u igrama to često pada do 1200MHz zbog power limita. Da je podignit power limit dobili bi stabilnih 1260MHz al onda bi potrošnja skočila.

Will this run on my 486?
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2016 21:05 (Penryn).
Moj PC  
4 0 hvala 0
9 godina
Penryn kaže...

Kod RX480 vam takt ne govori baš ništa. Bitan je koliki je power limit, jer recimo Sapphire na papiru piše da radi na 1342MHz a zapravo u igrama često pada na oko 1300MHz. Isto tako RX470 piše da radi na 1260MHz a u igrama to često pada do 1200MHz zbog power limita. Da je podignit power limit dobili bi stabilnih 1260MHz al onda bi potrošnja skočila.

proizvođač pokušava dobiti maksimalni takt uz minimalnu voltažu...i tako prodaje kartice...kad pokušaš izaći izvan tih margina stvari se drastično mjenjaju kaj se tiče stabilnosti,temp i potrošnje,a bome ne mozes imati fanove non stop na 100% i nikakav dodatni overklock na rx480 se ne isplati...ja bi na nitro spustio takt i undervoltao ju i imam jos uvijek jaku a cool i stabilnu grafu...govorim o polarisu

11 godina

Hebate kaj padaju cijene gtx 1060, a i sve vise ih ima. Kada dodje famozna nova posiljka 480 ima da cijene padnu u skladu sa 1060..

NathanDrek

Ne znam kolko je isplativo undervoltat Nitro 480. Bolje onda kupit Nitro 470, same shit, a ustedi se cca 200kn. Svi gledaju overclockanu 480 jer je to jedini nacin da zbilja iskonkurira 1060 jer grafa je trebala biti tako neke jacine, a jeftinija, al eto, kada svi stede na necemu i jos onda ova jadna dostupnost i cijene.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2016 22:10 (The_Fichek).
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

@The Fichek, di padaju cijene 1060?

Nisam bas nekaj primjetio ili ja ne vidim, mada sumnjam da bu to islo jos dole, mozda 100kn, cijena je tu negde, znaci nije bas takva da ti mrak pada na oci..

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

The_Fichek padaju i 1070 ne samo 1060 

9 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

A gle, stabilan takt od 1300mhz i niza temp i fan speed je bolji od 1342mhz pa kad ti se zahajca onda vrluda gore dolje 150mhz ispod toga...realni taktovi rx 480 bi trebali biti oni koji su na rx470...sapphire je isao na viši takt, msi a vjerovatno i giga na nesto niži al uz bolje temp ...meni se na papiru to cini bolje...istina je da je to sve zbog ganjanja performansi...

0 0 hvala 0
15 godina
chaselol kaže...
NathanDrek kaže...

Ne isplati se ljudima objasnjavati neke cinjenice, vise bi imao uspjeha pricati s kamenom nego s pojedincima.
Evo dad0r nije uradio ono sto sam ga pitao da uradi pa da mu bude jasno nesto, ali jebiga najbolje biti 

EOD na tu temu od sad pa nadalje i ubuduce

Evo da se ne svađate tu bez veze bez ikakvih dokaza napravio sam jedan test s svojom karticom.

Vrtio sam heaven benchmark 10 min, fiksiran rpm ventilatora na 5000 power limit na +50% takt je bio stabilan cijelo vrijeme i gpu usage je bio 100%.

Na taktu 1300MHz max temperatura je bila 66°C

Na taktu 1340MHz max temperatura je bila 67°C

[img]http://www.pohrani.com/f/3P/LZ/2VcjQeoa/katana.jpg[/img]
9 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Na kojoj kartici? Daj samo smanji rpm na 3000 i reci razliku u temp, ak nije problem

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Zna li netko išta o  nereferentnim XFX modelima RX 480? Vidim da na casekingu imaju navedena dva modela na stanju (Black i Triple X), a nigdje nikakvog reviewa ni ničega.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Nisam cesto na BUGu ovih dana pa neznam dali je netko stavio...FURY X + ZEN vrte Deus X u 4K

Moj PC  
3 0 hvala 2
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice