AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 814.891
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Jedno pitanje,na koliko držite PCI-E FREQUENCY u biosu? Default je 100MHz

Ja sam na rx480 stavio na 100MHz,napon grafičke na 1050mV  1288/2000 i 3dmark se srušio odmah na početku,vratim kasnije na postavku AUTO i sve prolazi

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Odem sad u Saturn vidjet dali je mozda vec stigla koja nereferentna rx 480 i lik mi kaze da nije ali da nemaju niti obicnih da su sve rasprodali a gtx 1070,1080 imaju hrpe i to raznih modela.....koja je fora da su onda gtxice nedostupne online a po trgovinama ih brda?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
MEGATAMA kaže...

koja je fora da su onda gtxice nedostupne online a po trgovinama ih brda?

vjerojatno ista stvar ko kad su dostupne online, dodjes u ducan a nema nijedne.

webshop nije sinkroniziran sa lagerom, valjda

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Paul's hardware je aludirao na "jače amd kartice koje stižu uskoro, ali on nema pojma o tome" u svom zadnjem videu. Sad ne znam jel mislio na nereferentne 480 ili nešto drugo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Mislio je na RX 485 tj drugu reviziju 480 i 490 odnosno 495 

dolazimo do zakljucka da 490 naziv ipak nece biti vega chip 

nego ipak ce doci i flagship polarisi a zatim vega  ! 

evo i sheme da bude jasnije kako brandaju desktop polaris gpu-e 

p.s mozda po nekoj logici vega bude 5xx chip odnosno RXI ili samo R11 5xx ...amd je vec tako zbunjivao kod prelaska sa HD 5 serije na 6.

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.7.2016 12:31 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

495 bi mogo biti dvoglavi

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Kako 490 moze bit polaris ako je rx 480 full cip?Ja bih rekao da je Vega blize nego sto oni govore....

Ili ce 490 bit 2x polaris....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Neznam vidjet cemo 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Cini se da je i kod asus-a sa tri venta grafa na 75*C tim price o boljem hladjenju i razlici u hladjenju izmedju ta dva (vidi slike) manje vise da i nema, ASUS radi na 75, dok Nitro na 76C kad se clocknu do kraja uz max power target izgleda da nas ocekuju 75C grafe, ceka se MSI/Giga/PowerColor, Giga obecava tiho gejmanje isto sa novim 90mm ventovima 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

Nitro je relativno tih, sudeci prema subjektivnim zakljucima ovih par kaj su recenzirali grafu.

17 godina
Bilo bi dobro i da se procita tekst sa razumijevanjem jer se govorilo da 100mm vent ima 50% vise povrsine nego 80mm vent na to se odnosio citat, tu je 25% vise povrsine nikakvih 50%. Druga stvar je dok se zbrajaju povrsine onda za 3 venta dobis 75% vise povrsine.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
17 godina
Patrick_cro kaže...
Bilo bi dobro i da se procita tekst sa razumijevanjem jer se govorilo da 100mm vent ima 50% vise povrsine nego 80mm vent na to se odnosio citat, tu je 25% vise povrsine nikakvih 50%. Druga stvar je dok se zbrajaju povrsine onda za 3 venta dobis 75% vise povrsine.

dakle, kalkulator u ruke.

100mm vent ima ~50% vecu povrsinu od 80mm.

3x100mm ima ~50% vecu povrsinu od 3x80mm

17 godina
A hgb ja sjebo, ja racnao opseg kruga ne povrsinu .
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Kao sto sam i mislio Gearsi 4 ce full koristit async,amd je fantasticno odigrao svoje poteze i za dx12 igre radeon nece bit izbor nego uvjet.

Kad hardver na grafi u kombinaciji sa APIem donosi boost i od 30% nije tesko odlucit gdje dat novce...

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2016-gears-of-war-4-tech-interview

Moj PC  
0 2 hvala 0
11 godina
MEGATAMA kaže...

Kao sto sam i mislio Gearsi 4 ce full koristit async,amd je fantasticno odigrao svoje poteze i za dx12 igre radeon nece bit izbor nego uvjet.

daj ne drobi gluposti...Time Spy ti je dobra smjernica kako dev. postavljaju uvjete 

SILA/ZGX@ZGamers
17 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...

Kad hardver na grafi u kombinaciji sa APIem donosi boost i od 30% nije tesko odlucit gdje dat novce...

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2016-gears-of-war-4-tech-interview

Sve to stoji ako async donese toliki boost da recimo RX480 outperforma GTX1060 za tih 20-30%.. 

ZGamer 

Tko zna, ne mora značit. Siguran sam da će se developeri posebno potrudit da izvuku i zadnji atom snage iz već slabih konzola samo da bi dobili 60fps i ako je moguće na 1080p..

Will this run on my 486?
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.7.2016 18:46 (Penryn).
12 godina
ZGamer kaže...
MEGATAMA kaže...

daj ne drobi gluposti...Time Spy ti je dobra smjernica kako dev. postavljaju uvjete 

Time Spy je toliko ispljuvan da su kreteni od developera isli dat "objasnjenje" pa su ispali jos veci kreteni :)

Nemozes uzet pare i ocekivat respekt ;)

DOOM ti je dobar pokazatelj sto dx12 hardver moze a sto dx11 hardver..naprimjer moja grafa nemoze.

Nvidija je mogla potplatit developere 3D Marka da ne implementiraju async ali to im je realno donjelo nista jer se u 2016 vrlo lako sazna sto je real a sto fejk i bome se odbilo u glavu developerima Time Spya.

DOOM je cisti primjer kako dx12 ili vulkan igra mora radit na dx12 hardvera a i necu se zacudit ako ce to radit cak i bolje nakon jos kojeg vulkan patcha....

Za gtx 970 sam se vrlo lako mogao odlucit jer sam onda jos uvjek vjerovao da nvidia ima dx12 hardver ali danas mi je NEZAMISLIVO da dam 1 lipu za ista iz pascal ponude,to je sve dx11 hardver i vec polovicom iduce godine kad dx12 igre poplave trziste i dodje vega sa svojom lepezom proizvoda pascal grafe ce vrijedit nula bodova.

Ali naravno realan sam i ocekujem da ce se nvidia krvavo borit sa svojim milijardama da uspori napredak na PCu sto se tice low level APIa.....mozda cak i ubace gameworks u dx12....dali je to uopce moguce?

9 godina
Timespy je dokaz da mala firma ko amd nema sanse konkurirat nvidiji,cak i ako ima konkurentan hardver.

izjave sluzbeno da nebi bilo fer prema nvidiji da timespy koristi vrstu asynca u kojoj amd dobija 'free' performanse a nvidija ne,pa svedu async na najmanji zajednicki nazivnik i sjebu ustvari amd,ko pa to je amd nema veze.

11 godina
Penryn kaže...
MEGATAMA kaže...

...Mike Rayner "  Our relationship with AMD and Nvidia is better than ever as we move towards Gears 4 launch on Windows 10. They are looking at builds of the game today and are providing great feedback to get the best performance out of their respective hardware...MEGA ja se nadam da si barem pročitao taj tekst koji si linkao poslje te legendarne izjave...

SILA/ZGX@ZGamers
16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Test asus strix

bućna ali dobro hladi i skupa će bit

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
4mal kaže...

ok ali moras se sagnut opet bit na koljenima 

bdw vidi ovo

A čuj RX460 gotovo sigurno preuzima "štedljivu+performanse štefetu" od stare HD 7750 grafetine.

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/amd-serija-400-polaris/234718.aspx?page=32&jumpto=5063533&sort=asc&view=flat

S obzirom da se u ovoj temi tučete samo oko FPS-a, bi bi red spomenut da svi modeli RX grafa imaju kompletu hardversku podršku za razne video formate.

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
17 godina
odjavljen
dery kaže...

Test asus strix

bućna ali dobro hladi i skupa će bit

opet pola toplovodnih cijevi samo za ukras. Ne bi kupio njihovu grafu ni pod razno. Rađe referentnu.

12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Zanimljivo mi je vidjet da gtx 970 u nekim misijama presisa gtx 1060 na 2050mhz....

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
ZGamer kaže...
Penryn kaže...
MEGATAMA kaže...

...Mike Rayner "  Our relationship with AMD and Nvidia is better than ever as we move towards Gears 4 launch on Windows 10. They are looking at builds of the game today and are providing great feedback to get the best performance out of their respective hardware...MEGA ja se nadam da si barem pročitao taj tekst koji si linkao poslje te legendarne izjave...

Također je rekao i ovo:
Mike Rayner: Yes, we are leveraging async compute heavily with Gears 4 - for SSAO and for reflection environment apply passes to confirm a few.

We adopted async compute early on and learned how to extract significant gains from it.

It's designed to allow for squeezing the last bits of performance out of the GPU and that it does well, when applied right.

12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Pa o tome se i radi....amd je ubacio async na konzole i sad ga developeri sve vise koriste i pocinju prenosit steceno znanje na pc....nema tu nvidia vise previse prostora za manevriranje jer nemoze sprijecit developere na konzolama da ga koriste a kratak je put dana od konzola do pca....

Najaci potez amda unazad mnogo godina je bio kad je "transformirao" mantle u vulkan i dx12 jer bez njih i sav taj amdov hardver bi cucao neiskoristen.

Moj PC  
8 0 hvala 1
16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Čitao sam malo po netu i izgleda da i Nvidia može Async isto. Čemu takva strka oko toga? Tek će mo viditi kako to bude radilo i dali je Ati stvarno u tolikoj prednosti.

Meni se zasada to sve čini kao rekla kazala i natjeravanje fanboya.

Moj PC  
0 6 hvala 0
11 godina
MEGATAMA kaže...

Pa o tome se i radi....amd je ubacio async na konzole i sad ga developeri sve vise koriste i pocinju prenosit steceno znanje na pc....nema tu nvidia vise previse prostora za manevriranje jer nemoze sprijecit developere na konzolama da ga koriste a kratak je put dana od konzola do pca....

Najaci potez amda unazad mnogo godina je bio kad je "transformirao" mantle u vulkan i dx12 jer bez njih i sav taj amdov hardver bi cucao neiskoristen.

ne brinem se ja za amd-vu podršku  u budućim naslovima  dok god tu istu ne izgubi i nvidia...na to sam se referirao u tvojoj izjavi koja je prosto nemoguća 

SILA/ZGX@ZGamers
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

ljudovi take it easy kad izadju prve dx12 native igre tipa deus ex i bf1 cemo vidjet ko tu koga mulja 

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.7.2016 20:24 (4mal).
Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
Ne samo amd hardver nego i buduci nvidia hardver moze izvuc korist iz asynca zasto ne,
12 godina
Point-X kaže...

Čitao sam malo po netu i izgleda da i Nvidia može Async isto. Čemu takva strka oko toga? Tek će mo viditi kako to bude radilo i dali je Ati stvarno u tolikoj prednosti.

Meni se zasada to sve čini kao rekla kazala i natjeravanje fanboya.

U redu,daj link na to gdje si citao da i nvidia ima async.Iako......kriste,ponekad...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice