AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 816.376
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

hbm je ocito bolje optimiziran kroz vulcan 

1600p 

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.7.2016 9:33 (4mal).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
Solo761 kaže...

Čitam vas danas i juče oko tog klokanja i nije mi jasno. Koji Q dobijete sa tim clockom? 10% performansi? A što sa njima? Obrisati guzu? Ako kupim šrot karticu tih 10% mi ne znači ništa, ako kupim zvijer karticu tih 10% mi opet ne znači ništa.

Dakle čemu trošiti vrijeme na clockanje i testiranje? Mislim, radio sam to nekada, u vrijeme GeForce 2 MX400, kada sam imao vremena i bilo mi dosadno u životu. No čemu to? Procesor kužim, procesor je u upotrebi konstatno i to se osjeti jer kada nešto radiš direktno ovisi o brzini proca koliko će trajati. Proc uvijek OC-am, mada ne žestoko, samo koliko ide bez dizanja napona, a to mi je do sada bilo uvijek 300-400 MHz. No rekoh, to mi ima direktne koristi, bolje performanse kod kodiranja videa, renderiranja, komprimiranja... Radnje traju kraće. A kod grafičke... Ako imam 20 FPS-a i OC mi da 10% ma čak i 20%, to je opet 22 ili 24 FPS-a, sve u svemu nula bodova. A ako imam 60, tih 10-20% mi opet ne igra ulogu da bi trošio vrijeme zajezezanciju sa OC-om i testiranjem da li je sve stabilno

Uglavnom entuzijasti vole overclockirati, zabavljati se benchmarcima, testovima i uživati u svom hardveru. Više, bolje, jače...

Ima OC i svojih koristi kada ti zatreba svega par fps više koji te dijele od neigrivosti do normalne igrivosti. Npr. grafička ti daje 25 fps u nekoj igri, OCaš je i dobiješ npr. 32 i odmah ti je igranje fluidnije. Sjećam se da sam ja svoju staru nvidiju 7300 GT overclockao sa riva tunerom do krajnjih granica i mogao sam igrati Gothic 3 u nekih 30+ fps koji je tada bio zahtjevan, Assassins Creed mi je sa 18 fps skočio na 30 fps, Total War, COD 4 za 125 fps itd. Isto tako oc  250 GTS sa 512 GDDR3 mi je dozvolio da odigram Far Cry 3 na full hd sa višim postavkama. 

Nekada ne treba neki poseban razlog, ljudi to vole raditi. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

1440p

evo i nano za kolegu Princa 

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.7.2016 9:42 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Rado bih istestirao svoju malenu ali kad DOOM nema kreka

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.7.2016 9:50 (Prince-Artas).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
4mal kaže...

Korhan Erenben, ‎AMD’s Business Development and Product Management and part of the Radeon Technology Group (RTG) launches the latest AMD Radeon Polaris-powered 460, 470 and 480 graphics card solutions.

tko ima vremena nek pogleda 

13 godina
Solo761 kaže...

Čitam vas danas i juče oko tog klokanja i nije mi jasno. Koji Q dobijete sa tim clockom? 10% performansi? A što sa njima? Obrisati guzu? Ako kupim šrot karticu tih 10% mi ne znači ništa, ako kupim zvijer karticu tih 10% mi opet ne znači ništa.

Dakle čemu trošiti vrijeme na clockanje i testiranje? Mislim, radio sam to nekada, u vrijeme GeForce 2 MX400, kada sam imao vremena i bilo mi dosadno u životu. No čemu to? Procesor kužim, procesor je u upotrebi konstatno i to se osjeti jer kada nešto radiš direktno ovisi o brzini proca koliko će trajati. Proc uvijek OC-am, mada ne žestoko, samo koliko ide bez dizanja napona, a to mi je do sada bilo uvijek 300-400 MHz. No rekoh, to mi ima direktne koristi, bolje performanse kod kodiranja videa, renderiranja, komprimiranja... Radnje traju kraće. A kod grafičke... Ako imam 20 FPS-a i OC mi da 10% ma čak i 20%, to je opet 22 ili 24 FPS-a, sve u svemu nula bodova. A ako imam 60, tih 10-20% mi opet ne igra ulogu da bi trošio vrijeme zajezezanciju sa OC-om i testiranjem da li je sve stabilno

Eto ti clockas proc radi svoje koristi prilikom kodiranja renderanja itd a mi clockamo grafe jer hocemo vise FPS-a kratko i jasno.

Duze se testira CPU stabilnost nego graficka, s grafom znas na cemu si za minut/dva a procesor ti treba minimalno 15-30min za stabilnost, tako da mi smo opet u prednosti ovdje.
P.S. gledaj to ovako, kupujes obicnu grafu sa 100% performansi za 100% cijenu, najjaca verzija te grafe daje (lupam) 115% performansi za 125% cijene, mi se samo priblizujemo do tog maksimuma "115%" za istu cijenu, nista vise 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
neaktivan
Prince-Artas kaže...

imas krek na steamu. 60€ kosta..  igra vrijedi svake kn.

taj i5 je bn za nano.. 

xfact
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.7.2016 10:04 (=xfact=).
17 godina
boxer kaže...

Uglavnom entuzijasti vole overclockirati, zabavljati se benchmarcima, testovima i uživati u svom hardveru. Više, bolje, jače...

Ima OC i svojih koristi kada ti zatreba svega par fps više koji te dijele od neigrivosti do normalne igrivosti. Npr. grafička ti daje 25 fps u nekoj igri, OCaš je i dobiješ npr. 32 i odmah ti je igranje fluidnije. Sjećam se da sam ja svoju staru nvidiju 7300 GT overclockao sa riva tunerom do krajnjih granica i mogao sam igrati Gothic 3 u nekih 30+ fps koji je tada bio zahtjevan, Assassins Creed mi je sa 18 fps skočio na 30 fps, Total War, COD 4 za 125 fps itd. Isto tako oc  250 GTS sa 512 GDDR3 mi je dozvolio da odigram Far Cry 3 na full hd sa višim postavkama. 

Nekada ne treba neki poseban razlog, ljudi to vole raditi. 

To sam i rekao, nekada kada sam imao višak vremena sam i ja klokao, ali realno da sam imao neki koristan boost od toga i ne. To mi je više bilo da vidim kako se to radi i da vrtim benchmarke pa vidim koliko sam dobio. No efektivnih performansi baš i ne, kako kažeš dobiješ tih FPS-a da npr. probiješ 30 FPS-a, ali mi to nije konstantno nego u peakovima pa opet nije baš korisno.

Zato mi potencijalni OC ne igra ulogu u odabiru kartice nego nego samo omjer cijena/performanse. Trenutno imam GTX 660, prije toga sam imao HD 5870, a prije toga HD 4870, tako da nije da se držim i/ilio hvalim samo jednu marku. U određenom cjenovnom rangu je određeni best buy i to je sve.

17 godina
chaselol kaže...

Eto ti clockas proc radi svoje koristi prilikom kodiranja renderanja itd a mi clockamo grafe jer hocemo vise FPS-a kratko i jasno.

Duze se testira CPU stabilnost nego graficka, s grafom znas na cemu si za minut/dva a procesor ti treba minimalno 15-30min za stabilnost, tako da mi smo opet u prednosti ovdje.
P.S. gledaj to ovako, kupujes obicnu grafu sa 100% performansi za 100% cijenu, najjaca verzija te grafe daje (lupam) 115% performansi za 125% cijene, mi se samo priblizujemo do tog maksimuma "115%" za istu cijenu, nista vise 

Da, ali upravo je u tome poanta :D. Ako clocknem proc i dobijem 10% znači renderaža mi umjesto 60 minuta traje 54 minute, opipljivo je.

Ma kužim ja to, da dobiješ više za iste novce, i sa proc clockom je isto, samo ako imam zvijer od grafe pa mi daje 100+ FPS-a tih dodatnih 10-20 oko ionako ne može skužiti :). Na to sam mislio. Možeš se zabaviti dok to radiš, ali kod daily upotrebe i nema nekih bonusa.

No dobro, off topic sam, samo kažem zašto mi (više) OC grafike ne igra ulogu :).

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.7.2016 10:11 (Solo761).
13 godina

Opipljivo je i kad sa 50 fps skocis na 60 

Isto ti ga dodje, samo grafe se lakse clockaju i brze testiraju za razliku od proce 

12 godina
Prince-Artas kaže...

ono kad imas 10000+kn za komp a nemas 200~ za igru #hrvatsketragedije

btw evo ti doom na masovnom popustu

https://www.greenmangaming.com/games/doom/

Use code: JULY20 (za jos popusta)

17 godina
protjeran
=xfact= kaže...

imas krek na steamu. 60€ kosta..  igra vrijedi svake kn.

taj i5 je bn za nano.. 

Fanu kaže...

ono kad imas 10000+kn za komp a nemas 200~ za igru #hrvatsketragedije

btw evo ti doom na masovnom popustu

https://www.greenmangaming.com/games/doom/

Use code: JULY20 (za jos popusta)

Kao što sam već rekao, ne mislim davat pare na igru da bih je samo testirao. Meni se klasični DOOM ne sviđa, ja sam (među rijetkima) fan usporenijeg DOOM 3 i njegova horor gameplaya. To je vjerojatno zato jer u vrijeme originalnog DOOMa nisam ni znao što su video igre.

BN na Full HD se ne osjeti, na više rezolucije neću ići tako da me nije ni briga. Za one novce sam mogao Nano ili nereferentnu 480ku a tu dileme ne bi smjelo biti.

PS u komp je stvarno uloženo 10K+ ali u ratama, prvo sam bio na Intel HD GPU, onda na HD Ready monitoru, ali kako je plaća rasla rasli su i apetiti, tako da se ovaj komp gradio godinu i pol dana. Iduće ću uvaliti najjači non-K i7 kad mi frend bude dolazio dogodine i Amerike i to je to.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.7.2016 10:31 (Prince-Artas).
16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ako je ovo istina (najzanimljiviji rezultat dx12 igra Aots) onda je RX480 pokopana, ali možda i ne jer će cijena gtx-u onda bit paprena.

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 4 hvala 0
17 godina
A jesi stavio test koji nista ne dokazuje, nit je napisano na kojoj konfiguraciji je testirano niti postavke igre ni ba kojem taktu su postignuti ti rezultati. Stranica zesci fail
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
17 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Radi se o testiranju koje je doradila sama nVidija tako da ovo treba gledati s dozom sumnje. Mada su razlike u korist 1060 zastrašujuće.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.7.2016 11:24 (Prince-Artas).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Mora bit da je nvidia zaboravila instalirat AMDove drivere dok su vrtili testove s RX480. 

Moj PC  
10 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Evo za sve nvidia HYPED ljude koji iščekivaju famoznu GTX 1060-icu koja bi trebala razvalit RX 480;

R9 280X je upravo pokopala GTX 970 na Vulcanu ->https://www.reddit.com/r/Amd/comments/4sd75l/doom_123_vulcan_performance_increase_on_r9_280x/

I moram se maknut sa one grupe slaganja konfiguracija gdje gledam kako uvijek isti likovi preporučuju i dalje GTX 970.. RIP ljudi koji slušaju takve 

nvidia vulcan stuter -> http://steamcommunity.com/app/379720/discussions/0/358417461602813224/

Moj PC  
7 1 hvala 0
17 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Kakav je to samo engine ID napravio . Svaka čast.

Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

RX480 on Ultra with TSSAA 2560x1080 gets ~125fps 

Vulkan API a way to go for all future cross-platform games 

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.7.2016 12:34 (Kopsi1304).
16 godina
Penryn kaže...

Mora bit da je nvidia zaboravila instalirat AMDove drivere dok su vrtili testove s RX480. 

Ma samo kažem ako je istina a znamo nvidiu kakav ima marketing.Lažu đubrad.

kradem mine iz minskog polja
12 godina
Kopsi1304 kaže...

Evo za sve nvidia HYPED ljude koji iščekivaju famoznu GTX 1060-icu koja bi trebala razvalit RX 480;

R9 280X je upravo pokopala GTX 970 na Vulcanu ->https://www.reddit.com/r/Amd/comments/4sd75l/doom_123_vulcan_performance_increase_on_r9_280x/

I moram se maknut sa one grupe slaganja konfiguracija gdje gledam kako uvijek isti likovi preporučuju i dalje GTX 970.. RIP ljudi koji slušaju takve 

nvidia vulcan stuter -> http://steamcommunity.com/app/379720/discussions/0/358417461602813224/

okej, i kakve veze ima 280X rezultat u doomu sa gtx970?

btw AMD ima losije opengl drivere od nvidije, naravno da ce prelaskom na vulkan(mantle) imati drasticno vece performanse kad su u startu sranje lol

a sto se tice vulkan stuttera na 970 - problem je u vsyncu, samo ga disejblas i nemas stuttera i imas preko 130FPS na max detaljima (za razliku od tog 280X lika koji igra na medium detaljima sa 20FPS manje..)

u cemu je problem?

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.7.2016 12:54 (Fanu).
10 godina
neaktivan

Vulkan i DX12 su buducnost i ne vidim razloga zašto ići na staru nvidiu GTX 970/980 sada.

Pročitaj članak lijepo, vsync off/on isti vrag:

I enabled Vulkan and my game felt like it was stuttering on the GTX 970. It was running at 90+ FPS all the time, but I felt some weird stuttering, anyone experience the same? Vsync was enabled, and disabled, same thing.

Oni koji su se riješili stuttera kroz nvidia control panel imaju ~3fps gains 

u startu sranje? hajde dobro 

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.7.2016 13:10 (Kopsi1304).
9 godina
neaktivan
Najjeftinija RX480 od 4gb, cijena?
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
invicto13 kaže...
Najjeftinija RX480 od 4gb, cijena?

4GB 1.990,00kn

8GB 2.279,05 kn

11 godina

Nema je jos. U HR je bila samo ovdje: https://www.uzishop.hr/amd-ati-gpu/8506-xfx-radeon-rx-480-4gb.html Svakako cekaj bolje nereferentne ilitiga custom modele: http://imgur.com/a/08HuT

Nekom tih 300kn radi razliku. Po meni nije isplativo dati tolko vise za igranje na 1080p pa i na 1440p pored ovih rezultata: 

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.7.2016 13:15 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
dery kaže...

Ako je ovo istina (najzanimljiviji rezultat dx12 igra Aots) onda je RX480 pokopana, ali možda i ne jer će cijena gtx-u onda bit paprena.

Pogledaš brojeve koje je nvidia dobila na rx 480 i usporediš ih sa brojevima koje su dobili ostavi revieweri na istim postavkama. Sve je jasno šta nvidia radi.

14 godina
Kopsi1304 kaže...

Vulkan i DX12 su buducnost i ne vidim razloga zašto ići na nvidiu, pogotovo na GTX 970/980 sada.

Očigledno je da je napredak naspram drugih API-a veliki no još kad bi bar vecina developera počela konačno malo više forsirati vulkan i dx12 bilo bi super jer ovak imam osječaj koda vec 100 godina traje taj prijelazak na novi API i nikako da se taj kotač okrene.

twice the pride double the fall
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.7.2016 13:16 (dad0r).
12 godina
Kopsi1304 kaže...

Vulkan i DX12 su buducnost i ne vidim razloga zašto ići na staru nvidiu GTX 970/980 sada.

Pročitaj članak lijepo, vsync off/on isti vrag:

I enabled Vulkan and my game felt like it was stuttering on the GTX 970. It was running at 90+ FPS all the time, but I felt some weird stuttering, anyone experience the same? Vsync was enabled, and disabled, same thing.

Oni koji su se riješili stuttera kroz nvidia control panel imaju ~3fps gains 

u startu sranje? hajde dobro 

jedan od razloga zasto ici na 970/980 sada jest:

1) potrosnja/zagrijavanje/OC koji su superiorniji od svega sto AMD nudi trenutno

2) izrazito dobre performanse s obzirom na cijenu

sto se tice vulkana, jucer sam igrao Doom sa vulkanom i FPS mi je skocio za 20~ (a dotad je vec bio preko 110..)

nemam nikakve stuttere sa njim ukljucenim, a ovi koji javljaju stuttere kazu da im je to ispravljeno gasenjem v-synca - uostalom, rijec je o novom APIu i prvom patchu koji je izasao da ga podrzava 

naravno da ce odredjen broj usera imati problema - jos nvidia treba izbaciti i doom vulkan driver optimiziran za ovaj patch

da, ako u startu imas 50FPS i onda ti FPS skoci za preko 120% to znaci da ti je pocetni FPS bio sranje i sad si dosao na neku normalu

i da, AMD opengl podrska je losa u usporedbi sa nvidijinom:

http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=dota2-vulkan-redux&num=3

i jos bioshock na linuxu:

http://openbenchmarking.org/embed.php?i=1503245-DE-BIOSHOCKI76&sha=b9a4bc1&p=2

17 godina
protjeran
Fanu kaže...

jedan od razloga zasto ici na 970 sada jest: imam je i fanboj sam što preporučam DX11 karticu od 2300kn u drugoj polovici 2016 godine.

jedan od razloga zasto ici na 980 sada jest: ni slučajno nemojte dati 200kn više za višestruko isplativiju GTX1070

There I fixed it for you...

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.7.2016 13:43 (Prince-Artas).
13 godina
Fanu kaže...

jedan od razloga zasto ici na 970/980 sada jest:

1) potrosnja/zagrijavanje/OC koji su superiorniji od svega sto AMD nudi trenutno

2) izrazito dobre performanse s obzirom na cijenu 

1) Super i kad se clocka opet je 390>970

2) Ovo je smijesno

Dio o potrosnji/zagrijavanju komentarisati danas je nesto poprilicno glupo, ograniceno i nije objasnjeno do kraja.
Ako ti danas kupis grafu >199$, ako je strpas u neprovjetreno kuciste, ti si jednostavno BOT koji bolje da je uzeo Steam masinu ili konzolu, PC nije za tebe produzi dalje.

A sto se tice potrosnje, da isplati se uzeti 970 vs 390 otplati se za 27 godina razlika.

Jednostavno uzeti danas 970 ili pogotovo 980 moras biti posebna vrsta fanboya i to steta nema "FOUNDERS EDITION" tih kartica

p.s. koga briga za propali openGL kad je tu vulkan koji je superiorniji u svakom pogledu?

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.7.2016 13:41 (chaselol).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice