AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 814.891
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
protjeran
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
Sima007 kaže...
Lucidius kaže...
JozoBozo121 kaže...
Lucidius kaže...

Ta gtx 970 je iovako rang ispod r9 390, sad jos kroz 2 mjeseca dok se podrska za drajvere istopi bit ce 10 posto jaca od r9 380x ;)

Pa nemogu se trenutne performanse smanjit, tako da melješ gluposti bez dokaza, a i AMD je iz 380X izvukao što je mogao. To što se priča da se kartice usporavaju je točna jednako kao vozni red HŽ-a. I Tonči je testirao i pisao o tome, a i ja sam radio testove na svojoj GTX 760 nakon dolaska Maxwella, i performanse nisu nigdje pale nego su i porasle, ali naravno nisu za onakve postotke kao kada je ta linija bila aktualna. Uostalom, neke arhitekturalne promjene između Maxwella i Pascala nema, osim što su SM-ovi manji.

Di pise da ce im se performanse smanjit? fokusirao sma se na to da nece dobivati jednaku paznju oko drajvera za nadolazece naslove i zato nece pruzati performanse kao da su aktualna serija, a AMD je svakim novim drajverom sve bolji.

390 je oduvijek i prala gtx 970, samo sta je bilo dosta placenih stranica koje su testirale OC-anu gtx 970 protiv stock r9 390 pa su zamaskirali razliku.

Koliko ju je prala i pere je uvjerio sam se iz prve ruke, da sam se nakon 10-tak dana vratio na GTX-icu, koja evo od tada veselo kuca 24/7 1500/2000 

Piotaj boga kakve si ti probleme imao...

14 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

mozda ju je vrtio sa gf driverima 

xfact
Moj PC  
5 0 hvala 0
12 godina

Koliko vidim po Redditu, ljudi javljaju da su u EU cijene prvih narudžbi rx 480 8GB oko 300€ max.

Tako da mene ne brine toliko cijena koja je fleksibilna i ići će dolje, nego me brinu performanse.

Možda zato i toliko dugi NDA jer AMD nikako da ispegla drivere.

PSN - DeniZg80
16 godina
neaktivan
=xfact= kaže...

mozda ju je vrtio sa gf driverima 

Mozda je i do toga, vjerovatno sam u nedostatku adekvatnih amd-ovih drivera i neiskustvu, instalirao neke od stare voodoo2, koju sam koristio tamo negdije krajem 90-tih

17 godina
neaktivan
DeniZg kaže...

Možda zato i toliko dugi NDA jer AMD nikako da ispegla drivere.

Točno to.. da su imali nešto bolje za pokazat od toga da su dvije RX480 brže od GTX1080 za 4fps u Ashesu DX12 gotovo sigurno bi to i napravili. Al ajd, nahajpali su nas pa tko im je kriv ako bude hrpa razočaranih.. vidit ćemo za cca 17 sati.

10 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Lucidius Aj daj neku igru s in-game benchmarkom pa da vidimo tko će kime oprati pod. Jer kad god smo frend i ja uspoređivali performanse na njegovoj 390-ici i mojoj 970 u većini igara je njegova uvijek sporija, a tek kad bi ih oboje clocknuli moja bi došla u još vece vodstvo.

Sad sam se sjetio da si ju prodao, šteta.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.6.2016 21:19 (JozoBozo121).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
anarky1988 kaže...

Ako me oči ne varaju cijena je maknuta.

Kupio sam u Futuri sve osim graficke i ssd. Planirao sam grafičku uskoro ali ako bude ta cijena, nema šanse :)

Da, mankuli su cijenu sa kartice.  Nekak imam osjecaj da ce trgovine pokusati staviti sto vece cijene 
kako bi pokusali uvaliti kartice dosta skuplje nego sto jesu. Pa ono ako prode prode, ako ne smanjit cemo
cijene. Mislim da u trgovinama racunaju da ljudi nece znati kolike su cijene vani i koliko su bile najavljene.
Eto na futuri maknuli cijenu. Mozda su vidili reakcije ljudi pa maknuli cijene. 

15 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

To je cijena za naivne ljude ili za one koji imaju novaca i ne zele cekat niti sekunde, past ce za 500kn i gotovo.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
JozoBozo121 kaže...

Lucidius Aj daj neku igru

Kolega, imas nesto zajednicko sa par vlasnika GTX970 na forumu. Svima stalno dokazujete svoju grafu i kako je divna. Vidit cemo za godinu dvi kako ce stajati. Ili ce pasti u zaborav kao dosta Nvidia "future proof" kartica.

coffe,coffe,coffe.....
14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Eno na amazon.fr 2030kn cijena za 8GB verziju? Od jednom ove "budale" što su prodavale "jeftino" kartice više i nisu tako glupi. Ako je ovo cijena za 8GB model kolika će tek biti za 4GB. Jebeš naše lopove nek si mami svojoj to prodaju.

https://www.amazon.fr/Sapphire-21260-00-20G-Carte-Graphique-Expess/dp/B01H01E4CQ/ref=sr_1_26?s=computers&ie=UTF8&qid=1467139306&sr=1-26

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.6.2016 21:49 (Cojonero).
Moj PC  
16 0 hvala 5
15 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Možda su se u futuri zeznuli pa su 1k kn više stavili

Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
metallic kaže...

Kolega, imas nesto zajednicko sa par vlasnika GTX970 na forumu. Svima stalno dokazujete svoju grafu i kako je divna. Vidit cemo za godinu dvi kako ce stajati. Ili ce pasti u zaborav kao dosta Nvidia "future proof" kartica.

Kolega, jesam ja riječ rekao za godinu, dvije? Napisano je da 390-ica od početka pere pod s 970-kom pa me zanimalo da vidimo gdje je to. Jel bi možda trebao uspoređivati s igrom koja će izaći za dvije godine?Kakva je to logika?! Ja nikome ne dokazujem ništa, ja sam GPU kupio da mogu igrati igre za godinu-dvije, ne četiri nakon što je izašla. Kad to vrijeme prođe onda ću uzeti novu tehnologiju. Ne vidim koji problem da neki komad tehnlogoije ne traje pet, šest godina. To je potrošna roba. A i vidjeti ćemo za tu godinu, dvije kako će ta 390-ka moći pokrenuti neku igru, bilo DX12 ili DX11. Uostalom, kad sam napisao da je to "future proof" kartica? 

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.6.2016 22:15 (JozoBozo121).
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ja se i dalje nadam da će custom modeli biti jeftiniji, pogotovo od 4gb   

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Nadam se sutra normalnim realease date driverima, prvim realnim recenzijama, i dobroj kartici za manje od 2400kn u Hrvatskoj :D

U suprotnom fakat idem na nvidia (precijenjen) tabor :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Hej, nismo djeca, nikakvo pranje poda, kartice su podjednake, to valjda svi znaju.

Moj post nije bio direktno upucen tebi niti kritiziram tvoj odabir, pogotovo dio da je bitna sadasnjost. Ali kad opet spominjes in game testove, to je bio velik dio teme AMD serija 300.

Znam da si uzeo best buy karticu, i sve o.k., ali to je to, ona nije nista posebno, ali je stalno spominjete i reciklirate.

Ovo nije njena tema i ne cita mi se o njoj.

coffe,coffe,coffe.....
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

E bas si izabrao pravi trenutak da ides na nvidiu....nikad nisu bili odurniji sa precijenjivanjem svojih proizvoda.

Sad je bar jasno ako se Radeon grafe ikad ugase da ce top end nvidie kostat kao manji stan u Zagrebu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Pa iskreno da mogu upiknut neku 1080 novu za cirka 4000-4500kn napravio bi to odmah. Što i nije nerealno jer eto links je ima trenutno po 5500.

Barem znam da sam sljedećih 2-3 godine apsolutno bez ikakve brige.

Cirka 200kn mjesečno na 2 godine, dakle jedna dobra runda mjesečno za uber dobru grafu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
amd freak kaže...

Pa iskreno da mogu upiknut neku 1080 novu za cirka 4000-4500kn napravio bi to odmah. Što i nije nerealno jer eto links je ima trenutno po 5500.

Barem znam da sam sljedećih 2-3 godine apsolutno bez ikakve brige.

Cirka 200kn mjesečno na 2 godine, dakle jedna dobra runda mjesečno za uber dobru grafu.

PSN - DeniZg80
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

280x mi se već drži 3 godine super, a kamoli neće ova :D

Nebi je ni mijenjao da mi doom radi na stabilnih 60 na ultri, ali ne želi :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)
samo biti strpljiv, cijena prihvatljiva samo treba pogledati benchmark u usporedbi sa striksicom ausoskom 380x 4gb

0 0 hvala 0
13 godina
amd freak kaže...

280x mi se već drži 3 godine super, a kamoli neće ova :D

Nebi je ni mijenjao da mi doom radi na stabilnih 60 na ultri, ali ne želi :D

Sacekaj dan dva da izadje vulkan support za doom i eto ti ga 60 fpsa

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Evo izgleda zadnji dio prije nečeg službenog xD. Treba ipak sačekati 2-3 mjeseca da se vidi pravo stanje stvari i da se malo normalizira cijena.

http://videocardz.com/61524/amd-radeon-rx-480-rumors-part-8

Nije sretan onaj koji puno ima, sretan je onaj kome malo treba
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Kazu da se dobro clocka:

http://wccftech.com/amd-rx-480-overclocks-well-retailers-in-stock/

From our OC early tests: the PCB and the new tools are very good, and the Polaris 10 overclocks very well even at stock voltage.

The problem is the reference cooler (it’s very good just at stock frequencies or a little bit over). With a 3rd party cooler (Sapphire Nitro?) Polaris 10 will be a best buy, IMHO.

Read more: http://wccftech.com/amd-rx-480-overclocks-well-retailers-in-stock/#ixzz4CwlpC7ff

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Kad smo vec o cijeni RX 480, u Indiji kosta "svega" 449$ click me!

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2016 8:43 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
chaselol kaže...

Kad smo vec o cijeni RX 480, u Indiji kosta "svega" 449$ click me!

Hah skuplje nego kod nas. Ispada na kraju da će 480 biti "kukavičje jaje" :D Drago mi je što nisam čekao, nego dodao i ipak uzeo 1080 :D