Ta gtx 970 je iovako rang ispod r9 390, sad jos kroz 2 mjeseca dok se podrska za drajvere istopi bit ce 10 posto jaca od r9 380x ;)
Pa nemogu se trenutne performanse smanjit, tako da melješ gluposti bez dokaza, a i AMD je iz 380X izvukao što je mogao. To što se priča da se kartice usporavaju je točna jednako kao vozni red HŽ-a. I Tonči je testirao i pisao o tome, a i ja sam radio testove na svojoj GTX 760 nakon dolaska Maxwella, i performanse nisu nigdje pale nego su i porasle, ali naravno nisu za onakve postotke kao kada je ta linija bila aktualna. Uostalom, neke arhitekturalne promjene između Maxwella i Pascala nema, osim što su SM-ovi manji.
Di pise da ce im se performanse smanjit? fokusirao sma se na to da nece dobivati jednaku paznju oko drajvera za nadolazece naslove i zato nece pruzati performanse kao da su aktualna serija, a AMD je svakim novim drajverom sve bolji.
390 je oduvijek i prala gtx 970, samo sta je bilo dosta placenih stranica koje su testirale OC-anu gtx 970 protiv stock r9 390 pa su zamaskirali razliku.
Koliko ju je prala i pere je uvjerio sam se iz prve ruke, da sam se nakon 10-tak dana vratio na GTX-icu, koja evo od tada veselo kuca 24/7 1500/2000
Piotaj boga kakve si ti probleme imao...