- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
misliš na to što referentna RX 480 ima 5.834 GFLOPS ... ili?
Ja ti iskreno ne vjerujem u taj marketing za dx12. Ako se uistinu pokrenu dobre igre kroz godinu dana dx12 mislim da će rx 480 biti slab po tom pitanju.
Pa već sada je npr takva kartica dosta slaba za naslove poput novog witchera gdje fps pada i ispod 40.
Ovo ti je baš žešća glupost. Ima već nekoliko testova u DX12 igrama te je sve jasno što se tiče odnosa Nvidia i AMD a zna se točno i konkretno radi čega je to tako te tu Nvidia ne može ništa osim napravit drugačije grafu (dakle ništa do druge serije). Ovo što se Witchera tiče je isto glupost jer to nije DX12 igra a to što ljudima koji imaju maltene opsesivno-kompulzivni poremećaj ako grafa ne vrti sa svakom glupom i nepotrebnom postavkom 60+ fps, isto ne znači ništa. Jedna GTX 960 je dobra za Witchera, dobra je GTX 970, dobra je R9 380 i slično pa će bit sasvim sigurno dobra i RX 480.
Da znaš čitat sa razumijevanjem bi shvatio da ovo što sam napisao nema veze s amd vs nvidia već s time kako trenutne dx12 igre i ne briljiraju sa optimizacijom i da je upitna budućnost kvalitete optimizacije igara.
Pa 980ti se na 2k rezi ubija u Ashes of singularitiy sa jedva 32 fps-a., fury x sa 45. A vi očekujete od rx 480 stabilnih 60 fpsa lol.
Quantum Break?? I dalje 980Ti ne može iznad 50 fpsa u full hd rezi.
Dakle ne možeš znati kakve će igre biti u budućnosti i točka. A to što amd i nvidija sebi uzimaju bodove sa driverima za pojedinu igru gdje kradu nekolicinu fpsa nema veze s onime o čemu ja pričam.
Nadalje što se tiće witcher zašto bi ja smanjivao npr sjene i ostale detalje da bi imao 60 fps-a? Pa po toj tvojoj logici bi onda svi mogli uzimati low end grafe, udarit low detalje i igrat na 60 fps-a jer eto zašto kupiti skuplju karticu kad i s najjeftinijom možeš igrati.
To što si ti zadovoljan sa "dobro" ne znači da su i svi ostali.
To je isto kao što večina gamera ipak kupuje i5 makar znaju da današnji i3 tjera crysis sa dobrom grafom na 100 fps-a u full hd-u.
Uostalome da me ne brine 60 fps-a nebi gledao karticu od 2k+ kuna nego bi kupio prvu za 1k kuna ili konzolu i to je to. Pričaj bajke koliko hočeš ali ugodan gaming je od 60 fps-a na dalje. Točka.
kako je ljepo vidjeti 1x6pin konektor, no ovo sigurno ne:

kod mene je ova VR crta potpuno ravna wtf amd i 980ti tu briljira
ma ne! to je tokom 3dmark testa tj medusekvence/loading!lp
batman podjednaka gtx980 i r9 390X, doom rastura sve na max uz 8x txaa, šta hočete od gpu za 200$, da vam nosi ladnu pivu e to ne radi ni gtx1080 za 4 puta više love
batman podjednaka gtx980 i r9 390X, doom rastura sve na max uz 8x txaa, šta hočete od gpu za 200$, da vam nosi ladnu pivu e to ne radi ni gtx1080 za 4 puta više love
po ovom gore linku (firestrike skor/gpu skor i fps-i) gtx 970 ispada brza...nemre u firestrikeu biti sporija a u igrama podjednaka s gtx 980/r9 390x
evo od kolege stock 970(giga)
http://www.3dmark.com/3dm/4994030
u prvom testu 5 fps-a sporija u drugom 3(rx 480)!
cak ni na 1330mhz neuspjeva stici gtx 970!koji k...
vidit čemo u igrama , jer amd je ne uzdiže u nebo pa bi zato mogla bit iznenađenje, ma ova referentna je loša ali zato će doći jača brača
480x Oc modeli kad se srede sa driverima ce jebat mater 9xx seriji a mozda i 1060 kad izadje ovakvo nesto nije amd od 4xxx serije podnudio na trzistu.
6 Tflopsa za 200 baxa sve sam reko.
480x Oc modeli kad se srede sa driverima ce jebat mater 9xx seriji a mozda i 1060 kad izadje ovakvo nesto nije amd od 4xxx serije podnudio na trzistu.
6 Tflopsa za 200 baxa sve sam reko.
pa po ovome gore ne j. joj m. ni oc od 1330mhz
pazi kaj sam reko vrati se na post ovaj za par mj. ja cu ga arhiv. da te podsjetim
Pa ovo je logičan slijed događaja.. Imali smo GTX980 za 550USD i duplo slabiju GTX960 za 200USD. Sad došla GTX1080 kao zamjena za GTX980, i trebala bi otprilike duplo slabija GTX1060 za 200USD.. što je taman nešto kao GTX970tj. RX480, prema 3dmarku. Ali, tko zna šta će bit u DX12..
dx 12 se moze slikat nv to ali to se zna odavno eod.
jer je pocela tekma ...
p.s a 480x CF ko uzme je pametan ! jer ce i CF jos bolje skalirat ! za 450baxa dusu dalo
znaci jakost mog cf-a za pola manju cijenu di ces bolje da nemam ovaj sad cf uzeo bi bez grese neki oc
480x cf
pazi kaj sam reko vrati se na post ovaj za par mj. ja cu ga arhiv. da te podsjetim
pa kaj se imam vracati, cijeli zivot sam u tome ak ne daje vise fps-a u firestrikeu nemre tu biti iznenadenja! sto je najgore firestrike je mrvu naklonjen amd-u cisto zbog nesto jace hw strane!
No znam ja oni su pokazivalu ultra testove gdje amd malo vodi na visljim rezama sad na ovim defaultnim postavkama i rezama se vidi prava slika, gdje doticna pada na razinu gtx 970, nevelim da je to lose no nvidija caruje u tom segmentu s gtx 970...
ok ali monitori 4k 3k padaju cijenom tako da ima smisla
neigraju svi mp da im treba sto veci fps neko voli uzivat u grafici i fotorelisticnosti istoj kao npr ja
samo rokam sp vec godinama i meni osobno je bolje 4k60 nego fhd 144 jel me razmes IMHO
naravno da ne! kamoli da s karticom od 200-300€ vrtis te reze...
Bude li ko gtx970 na izlasku izvrsnoo je to ali kad se dogodi driver gdje može dignit do 20% performanse onda će se pokazat ko je gazda
pricam za cf ne single
Bude li ko gtx970 na izlasku izvrsnoo je to ali kad se dogodi driver gdje može dignit do 20% performanse onda će se pokazat ko je gazda
ukupno sigurno nemres dici 20%! to si jednom dozivio s HD7xxx serijom vise je vezano za pojedine naslove!
neigraju svi mp da im treba sto veci fps neko voli uzivat u grafici i fotorelisticnosti istoj kao npr ja
samo rokam sp vec godinama i meni osobno je bolje 4k60 nego fhd 144 jel me razmes IMHO
Ja sam isti ko ti, daj mi 60FPS i sto ljepsu sliku sa sto vecom rezolucijom, isto tako i samo single player igre igram
ukupno sigurno nemres dici 20%! to si jednom dozivio s HD7xxx serijom vise je vezano za pojedine naslove!
viruj viruj
I ja sam odustao od MP...previše vremena oduzima, a ako igraš malo nema to onda nekog smisla, a bolje mi je da mi se ne ponove WoW godine...ni ovaj VR me ne privlači, ili bi me strefio herz dok bi igrao Res Evil 7 ili bi se pitao di mi je namještaj iz kuće kad bi skinuo naočale...
Znači za 60 fpsa, bit će sasvim dovoljan pasivni displayport -> DVI adapter?
Ako referentna stvarno nema DVI port jel to znaci da ni aftermarket kartice ga mozda nece imat?
Pitam jer imam 144hz i ne namjeravam se vracat na nista ispod, a mislio sam potencijalno kupit 480.
Ako referentna stvarno nema DVI port jel to znaci da ni aftermarket kartice ga mozda nece imat?
Pitam jer imam 144hz i ne namjeravam se vracat na nista ispod, a mislio sam potencijalno kupit 480.
Svi se nadaju da će nerefernetne imati DVI port