Žao mi je što sam karikirao, nisam htio izazvati ovoliku raspravu o napajanjima u temi o grafama
AMD Radeon R9 300/Fury Series
- poruka: 6.870
- |
- čitano: 596.435
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo ja neki dan sam uzeo msi r9 380 4g gaming .Znam da nije najbolja kupovina al stacu
Oni koji su pratili moju situaciju s neispravnom R9 Nano, danas mi je to riješeno u moju korist. Nisam htio ništa u zamjenu već novce i odmah naručio Sapphire Fury Nitro (poklopilo se s dojavom kolege Lucidiusa da su cijene Furyja rekordno niske kod nas, tj. ima ih već od 2700kn). Kažu kolege da će moje napajanje držat ovu zvijer što traži 2x8 pin power konektora, vidjet ćemo
EDIT: kako stvari stoje sutra dolazi i i5 6600K s MBO i RAMom, nadam se da ću uspit sve složit, instalirat i odvrtit koji test.
jel imas uopce 2x8pin na napajanju?
ma bude to ok, iako citam da je stock bios 245w a otkljucana u furmarku 360w
a s otkljucanim biosom u furmarku 400+
evo ti link:
http://www.tomshardware.com/reviews/sapphire-amd-radeon-r9-fury-tri-x-overclocked,4216-3.html
lp
Default postavke i taktovi kod mene, ništa ne diram
Default postavke i taktovi kod mene, ništa ne diram
Pa ti tu grafu mozes posteno undervoltat i k tome jos malo podici taktove, imas na Tominom hardveru tamo usporedbu gdje su je undervoltali i sa time je doveli potrosnjom skoro na razinu gtx 980, također provjeri si temu o r9 390/fury seriji na PCEkspertu, tamo ih par ima te grafe i dosta su pislai o tome, undervoltane u igrama drze ispod 60 stupnjeva na 1050MHz sa ventovima na cca 1800RPM
Bome će ti pjevat Raider kad sitsneš gas s tom Furijom .
Zvijer je tu, gigantska je naspram Nano, duplo veća i teža.
Pitanje - iz nekog razloga na jednom 6+2 pin konektoru ovaj 2 pinski dio ne sjeda dobro u grafu, tj. lako ispadne i onda izgubim sliku. Srećom doma sam našao 6pin u 8 pin konverter (dobio s GTX 970), jel problem da to koristim, tj. već koristim samo me zanima jel sigurno?
pa nebi trebalo nis ispadati..inace ti konektori idu fakat tesko i tesko se vade, barem su moja iskustva takva!
Bilo bude u redu, samo ne kuzim kako ti ovaj od napajanja ispada, stisni ga malo jace.
Daj pisi dojmove o grafi (temp, taktovi, fps, rpm) jesi undervoltao itd...
Baci neke slike unutar kucista, za golu grafu svi znamo kako izgleda ;)
pa nebi trebalo nis ispadati..inace ti konektori idu fakat tesko i tesko se vade, barem su moja iskustva takva!
Nešto je fakat sjebano kod njega, uđe doslovno bez problema ali se isto tako i izvuče?? Dojmove vam dam za vikend, tada ću se posvetiti štimanju, pogotovo moram malo kloknuti ovaj 6600K pa neću testirati na stock taktovima, nek bude barem na 4.2
Slike unutar kućišta možda, ovo moje socijalno kućište i nije za pokazivati
ja bi to reklamirao...
Moze poslat upit za reklamaciju, ali neka proba prije na neku drugu grafu spojit konektor pa da vidi jel ispad... Jel i na proslim grafama bilo problema sa time?
hahha, ovi u servisu ce se zapitati neke stvari!lp
Po njegovom postu mislim da je problem u konektoru na kabelu od napajanja, ne u konektoru na samoj kartici - jer sve radi sa 6 to 8 pin kabelom. Dakle nema zašto reklamirat grafu.
pa o tome i pricamo!
Po njegovom postu mislim da je problem u konektoru na kabelu od napajanja, ne u konektoru na samoj kartici - jer sve radi sa 6 to 8 pin kabelom. Dakle nema zašto reklamirat grafu.
Taman pišem post da vjerojatno nisam bio dovoljno jasan. Da u kabelu od napajanja je problem. Ako nije problem da radi preko konventera neću ni dirati ništa, on je ionako malen, ne smeta, dapače lakše ga savijem i zatvorim stranicu kućišta.
AMD naslov nije memorija
AMD naslov nije memorija
Bravo legendo.
U TWIMTBP Nvidia naslovima, 390 je jaca za 5 FPS-a.
U nesvrstanim naslovima je jaca za 10.
U AMD naslovima je jaca za 15.
Mogu samo rec da mi je drago sto sam slusao vlastita razmiljanja o buducnosti, nego vasa: "grije se i trosi puno".
Zvijer od kartice...po prvi put vidim da neka igra iskoristava tolko VRAMa, penje mi se iznad 7 GB.
"4 ti je dosta" nekoc su govorili iz drugog tabora.
Moja 390 dere 970 za 15 FPSa.
Dere ju i moja 380X za 2 fpsa
"3.5 ti je dosta" nekoc su govorili iz drugog tabora.
Mala ispravka
Pa 970 je bila smijesna pored 390ke i u svoje vrijeme a kamoli sada.
Tvojim riječima bi se reklo da 390ka mete pod 970kom
U nasim glavama i svakom benchmarku na internetu.
Pusti ga, vjerojatno jos drzi postere od 970ke na zidu pa mu nije svejedno