AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 642.781
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
protjeran
Re: AMD Radeon R9 300/Fury Series
GamerX9 kaže...
Lucidius kaže...

toxic

Meni ej jasno da ti zelis opravdat svoju kupnju i da svako svoga konja hvali, ali ne priznajes cinjenice i stvari koje su i poznate i ocite.

Eto ajmo odraditi nekolicinu testova, znaci evo ocemo uzeti recimo Metro 2033 Redux koji je Nvidija naslov, ugasiti Physx i SSAA(njega stavite na off jer previse zakolje FPS)

I onda mozemo nac neku poziciju odma na pocetku igre i okinuti screen shot, pa prema tome i svi ostali na identicnoj poziciji kada neko prvi ovdje zaljepi sliku okinu svoj screenshot.

Mozemo i test uz Physx nakon toga, za njega cemo znat da je upaljen tako da okinemo screen shot dok pucamo u zid a na podu se vide ostaci zida.

I jeste za?

Zakaj traziti in-game scene za FPS ak imas sinteticki bench ugraden u igru? 

Kao prvo ti ingame testovi nemaju veze sa pravim gejmingom direktno u igri, a kao drugo ja nemam taj in game test u Metro Redux 2033, tj imam onaj uvod kada ulazis u igru ali to moras snimat jer je to nije in game test koji mozes sam pokrenut pa da ti baci rezultate na kraju. A i ti ingame testovi znaju varirat od igre do igre nisu bas najrelevantniji.

Pravi gejming je cista realnost i tu se sve vidi.

12 godina
GamerX9 kaže...

Koliko mi na "zdravlje" kartice moze utjecati ako ju cjedim do kraja? Dosad mi je crashala bench samo kad sam stavio ventove na auto i onda bi dosla na 80+°C i crashala za par sekundi.

Kad sam vrtio ovaj bench na 1245/1750 sam stavio ventove na 100% i bila je na 61-63°C konstantno, sad mislim probati dizati do 1270-ish, jel mogu sjebat karticu cisto zbog prevelikog clocka, pod uvjetom da su temperature u redu? I utjecu onak, full teski artefakti prek cijelog ekrana na vijek trajanja kartice? Jos uvijek sam nub u OC-anju, znam laicki odraditi sve, al se ovim dubljim stvarima nisam pozabavio dosad.

Ako je temp uredu onda nemaš problema ako ima artefakata po monitoru, to je normalno kad se bencha i cjedi svaki mhz iz GPU. Koliko mi je slika puta bila dosada pocrnila pooslije artefakata po čitavom ekranu i ništa sa GPU sve uredu. A ja sa svojom malo se igram većinu vremena moj GPU bencha tj podnosi moju torturu na kolkovima od 1275-1335mhz core i vCore 1.45V

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2016 14:04 (mirzet1976).
13 godina
protjeran
mirzet1976 kaže...

Ako je temp uredu onda nemaš problema ako ima artefakata po monitoru, to je normalno kad se bencha i cjedi svaki mhz iz GPU. Koliko mi je slika puta bila dosada pocrnila pooslije artefakata po čitavom ekranu i ništa sa GPU sve uredu. A ja sa svojom malo se igram većinu vremena moj GPU bencha tj podnosi moju torturu na kolkovima od 1275-1335mhz core.

steta sto nemas neki bolji model, jer ova gore lightning X ide na 1400mhz!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2016 14:05 (Stjepanj).
9 godina
protjeran

Realno nikad ti hlađenje na gpu nece ni postat problem, nego sama kvaliteta chipa i njegov max na kojem je sposoban radit. Meni je temperatura bila negdje oko 65 ili manje max sa ventovima na 100 posto na 1265-1700, tako da bez brige za hlađenje 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Realno nikad ti hlađenje na gpu nece ni postat problem, nego sama kvaliteta chipa i njegov max na kojem je sposoban radit. Meni je temperatura bila negdje oko 65 ili manje max sa ventovima na 100 posto na 1265-1700, tako da bez brige za hlađenje 

65°c pri maximalnom overkloku ne predstavlja nista, moja gtx970 se "lomi" na 67°c@ 1647mhz, sto daje 39°c razlike od maximalnog idlea kojeg mogu postici s zrakom(28°c)!

mirzet1976 si kad mislio prodavati tu 290-tku s original hladnjakom, jer u oglasnicima imas odlicnih 290x Platinumke za 2000kn s garancijom, samo je roknes pod vodu!

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2016 14:13 (Stjepanj).
11 godina
neaktivan

Evo službeno sam pobjedio na zraku

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
15 0 hvala 4
17 godina

Ajmo testirati i pogasiti sve samo da r9 390 bude super.

alo pa kuda ovaj svijet ide.

odmah sam se sjetio witchera 3 i dying lighta gdje sam ja s r9 390x probao sve da dodem do megataminih rezultata.

Onda se ja mislim delboy javio s r9 290x da dobiva isto kao i gtx 970, da ali kada je ugasio view distance jer on ništa ne znaci.

Okey ali majku mu ljubim ako testiramo onda upalimo sve što ima i vrtiš na maks postavkama i amen.

Nadalje sam u Witcheru 3 probao dobiti 60 fpsa s r9 390x što nisam mogao dobiti niti ja niti itko kao što su ljudi s gtx 970 već sam morao otići u amd postavke i staviti teselaciju na 2x ili 4x da bih dobio približno dobar score.

WTF? Ja ne bih dalje, MGS V radi bolje na gtx 970 također, PCars radi bolje na gtx 970. 

Stvarno sam probavao ubiti gtx 970 s r9 390x svim silama i trudio sam se, gdje si bio kada sam branio boje r9 390?

Nisam bedast vidio sam stvari i velim ti kmeeeeeeeeeee, kmeeeeeeeee. 

Mislim da je tu jedan forumaš koji je isto ako ne i dva pobjegao s r9 390 na gtx 970 i preporodili su se, ima li tko obrnutu situaciju?

Ne velim ja da je r9 390 glupa kartica ali ja nisam bio sretan s obzirom da je masivna, da sam pristao na vece temperature, potrosnju i buke da mi daje lošije ili u najmanju ruku iste rezultate kao gtx 970. još k tome moja je bila r9 390x i probao sam sa ocom.

Nisam uspio, ako ti uspiješ i ako ti misliš da možeš i znaš bolje izvoli.

Ne kudim r9 390 samo velim da je meni gtx 970 bolja kartica ukupno gledano.

I nabijem one igre u kojima je maks fps veci a oscilacije su bolesne kod r9 390 dok s druge strane gtx 970 ima daleko stabilniji fps.

i što bih ja opravdavao svoje kupnje alo? pa ja sam ovdje realan prešao sam s gtx 970 g1 na r9 390 i sad se vratio na gtx 970 tj imao sam r9 390x i r9 390 obicnu

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2016 14:19 (toxic).
Moj PC  
8 0 hvala 0
13 godina
Lucidius kaže...

toxic

Meni ej jasno da ti zelis opravdat svoju kupnju i da svako svoga konja hvali, ali ne priznajes cinjenice i stvari koje su i poznate i ocite.

Eto ajmo odraditi nekolicinu testova, znaci evo ocemo uzeti recimo Metro 2033 Redux koji je Nvidija naslov, ugasiti Physx i SSAA(njega stavite na off jer previse zakolje FPS)

I onda mozemo nac neku poziciju odma na pocetku igre i okinuti screen shot, pa prema tome i svi ostali na identicnoj poziciji kada neko prvi ovdje zaljepi sliku okinu svoj screenshot.

Mozemo i test uz Physx nakon toga, za njega cemo znat da je upaljen tako da okinemo screen shot dok pucamo u zid a na podu se vide ostaci zida.

I jeste za?

Metro 2033 za usporebu nikako ne preporučam...Btw meni je na Furyu (bez physxa i bez SSAA-a) radio katastrofalno..Na 980Ti mi radi ko urica iako je igra i dalje puna bugova...Kod SSAA x 2 ne pada ispod 60 fps (Čombe veli logično, jel je v sync on), a na x4 je oko 40 - 45 fpsa ...Zanimljivo igru sam bio završio na gtx 680 kad je prvo izašla.....Bolje uzmite LL benchmark ili Witchera....

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2016 15:20 (DarthMarkus).
9 godina
protjeran
toxic kaže...

Ajmo testirati i pogasiti sve samo da r9 390 bude super.

alo pa kuda ovaj svijet ide.

odmah sam se sjetio witchera 3 i dying lighta gdje sam ja s r9 390x probao sve da dodem do megataminih rezultata.

Onda se ja mislim delboy javio s r9 290x da dobiva isto kao i gtx 970, da ali kada je ugasio view distance jer on ništa ne znaci.

Okey ali majku mu ljubim ako testiramo onda upalimo sve što ima i vrtiš na maks postavkama i amen.

Nadalje sam proboa dobiti 60 fpsa s r9 390x što nisam mogao dobiti niti ja niti itko kao što su ljudi s gtx 970 već sam morao otići u amd postavke i staviti teselaciju na 2x ili 4x da bih dobio približno dobar score.

WTF? Ja ne bih dalje, MGS V radi bolje na gtx 970 također, PCars radi bolje na gtx 970. 

Stvarno sam probavao ubiti gtx 970 s r9 390x svim silama i trudio sam se, gdje si bio kada sam branio boje r9 390?

Nisam bedast vidio sam stvari i velim ti kmeeeeeeeeeee, kmeeeeeeeee. 

Mislim da je tu jedan forumaš koji je isto ako ne i dva pobjegao s r9 390 na gtx 970 i preporodili su se, ima li tko obrnutu situaciju?

Ne velim ja da je r9 390 glupa kartica ali ja nisam bio sretan s obzirom da je masivna, da sam pristao na vece temperature, potrosnju i buke da mi daje lošije ili u najmanju ruku iste rezultate kao gtx 970. još k tome moja je bila r9 390x i probao sam sa ocom.

Nisam uspio, ako ti uspiješ i ako ti misliš da možeš i znaš bolje izvoli.

Ne kudim r9 390 samo velim da je meni gtx 970 bolja kartica ukupno gledano.

I nabijem one igre u kojima je maks fps veci a oscilacije su bolesne kod r9 390 dok s druge strane gtx 970 ima daleko stabilniji fps.

i što bih ja opravdavao svoje kupnje alo? pa ja sam ovdje realan prešao sam s gtx 970 g1 na r9 390 i sad se vratio na gtx 970 tj imao sam r9 390x i r9 390 obicnu

Pa isprobavao si Nvidia igre, nebi ni trebala gtx 390 tu biti bolja, zato kazem treba nac igru koja nejde na ruku nikome, ili uzeti neku igru pa pogasiti stvari koje su Nvidia/AMD based.

Uostalom gledano po netu, u Witcheru sa svime na max nebus sigurno imao sa gtx 970 60 fps-a, sve i da ju klokas na neznam kolko. A kada iskljucis Hairworks onda r9 390 i gtx 970 prakticki isto rade.

Neznam, mozemo odvrtiti benchmark u Hitman Absolution, ili u igri zaljepiti screen shot, ako neko ima Lords of the fallen pa u njemu okinuti screen shot, Lost planet 3 mozda...

17 godina
Lucidius kaže...

Pa isprobavao si Nvidia igre, nebi ni trebala gtx 390 tu biti bolja, zato kazem treba nac igru koja nejde na ruku nikome, ili uzeti neku igru pa pogasiti stvari koje su Nvidia/AMD based.

Uostalom gledano po netu, u Witcheru sa svime na max nebus sigurno imao sa gtx 970 60 fps-a, sve i da ju klokas na neznam kolko. A kada iskljucis Hairworks onda r9 390 i gtx 970 prakticki isto rade.

Neznam, mozemo odvrtiti benchmark u Hitman Absolution, ili u igri zaljepiti screen shot, ako neko ima Lords of the fallen pa u njemu okinuti screen shot, Lost planet 3 mozda...

Sve sranja od igara koje nikad ne bih kupio. Okey sada Vam dolaze neki naslovi poput Dooma gdje ćete doći valjda na svoje, molim se za AMD jer ih iskreno volim ali meni je to sve bullshit.

Svaka igra koja valjda radi bolje na zelenima. Ovaj Far Cry Primal teže smeće od igre, fala Bogu i nebesima što je nisam kupio a mislio sam...

Npr. Just Cause 3 je isto smece meni :) no opet radi na gtxici bolje ako se ne varam jel i gta 5 isto? ne volim gta 5 pa niti njega nisam probao ali ako se dobro sjecam radi lošije na r9 390.

Batman ovaj novi mi je radio lošije na r9 390 i tak dalje.

Ja testirati neću jer sam to prošao na ovom foruma valjda 100 puta...

A ja vjerujem da ti ove gore igre koje si spomenuo i ne igraš... Ja isto tako vjerujem da r9 390 ima svojih naslova ali osobno te naslove ocito ne igram (pitanje igras li ih ti?) ne znam niti da li Dirt 3 radi bolje na r9 390 a to je Amd igra, sumjnam.

Ne znam jel Rise of the Tomb Raider AMD igra? Probajte njega testirati baš me zanima

9 godina
protjeran

Toxic

O ukusima se ne raspravlja, ali meni su sve igre koje sam nabrojao super, ovaj Lords of the fallen mi je i najbolji od tih jer je nesto slicno Dark Soulsu(inace veliki sma fan tih igara) samo laksa verzija i sa daleko boljom grafikom.

GTA igre mi od nikada nisu bile zanimljive, to je vise za teenagere i slicnu populaciju, ne smtram to ozbiljnom igrom.

Na kraju se sve svodi na ono sta igras.

EDIT:

A da mogu vrlo rado bi sa nekime od vas koji imate gtx 970 sjeo komp do kompa pa da se bacimo na testiranje u gejmingu 

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2016 14:44 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Lucidius kaže...

Toxic

O ukusima se ne raspravlja, ali meni su sve igre koje sam nabrojao super, ovaj Lords of the fallen mi je i najbolji od tih jer je nesto slicno Dark Soulsu(inace veliki sma fan tih igara) samo laksa verzija i sa daleko boljom grafikom.

GTA igre mi od nikada nisu bile zanimljive, to je vise za teenagere i slicnu populaciju, ne smtram to ozbiljnom igrom.

Na kraju se sve svodi na ono sta igras.

Je tako je i ovdje se 100% slažem s tobom no više i boljih naslova ima kod zelenih.

17 godina
odjavljen

OK, spomenuo si novi MGS i Dyin Light. Meni te igre rade savršeno na AMD konfiguraciji, nije sve na max ali  je na savim pristojnim postavkama. Nemam baš nikakvih problema. Čak štoviše, jako sam zadovoljan . Bravo za AMD 

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2016 14:47 (XXX).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Neznam za Just Cause 3, ali GTA V podjednako radi na nvidia i amd hwu, cak 390 vodi dosta na 1440p baš sam gledao. Tomb Raider je GameWorks igra ali ima jedan AMD feature tj. PureHair. GameWorks igre nemaju smisla za bench jer ne samo da nije fer, vec ne rade dobro sa tim featurima ni na gtx tak da koja je svrha toga, evo sad je i Arma 3 postala GW naslov jer su ubacili HBAO+ i igra radi još gore cak i kad je on iskljucen... Treba nac igre koje nemaju feature od ni jedne strane, BF4 npr. to svi kažu da je amd naslov iako nema nikakve extra postavke za AMD vec im je amd samo bio sponzor i obratno... jednako za dirt i slicno

9 godina
protjeran

Toxic

Za to se slazem, i to nije nista cudno kad Nvidia drzi vecinu monopola u svojim rukama pa prema tome i vise proizvođaca naginje njima. Ali ne rade sve Nvidia igre bolje na Nvidia grafama. Recimo sta ti znaci imat sve ove nove Nvidia naslove sa svim tim gameworks postavkama kad ih ionako na grafama ranga r9 390/gtx 970 ni nemozes sve upaliti jer ti je grafa usko grlo za sve te naslove sa svime na max, a cim ugasis neki od njih FPS ti je kao i na r9 390.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2016 14:49 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pa što je konkretno AMD naslov a da je dobro?

Razumijete ja ne vidim smisao testiranja tako da izgasim opcije koje Nvidia nudi extra, čemu? pa to je prednost jednog tj drugog tabora valjda zato neki i kupuju.

Kada već imaš komp jedan nasuprot drugoga onda moraš gledati da su to i identične konfiguracije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Evo službeno sam pobjedio na zraku

aj malo da ti posla dam...

pao si za 1bod!

11 godina
neaktivan

Omg, taman sam sve vratio na normalno i pogasio hahah oh welll...

14 godina

rukavica je bačena...

kokice se peku

Moj PC  
3 0 hvala 0
9 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Nemas đabe tri konektora na tom monstrumu, daj joj gasa nebu nis napajanju, nemoj da nam neki tu sa gtx-evima prodaju maglu 

17 godina

r9 390 su obje vec prodale maglu 

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

evo jos malo da podebljam, da se ne mucis s tim 1!

mozda podegnem i do 3200 ak cu imati zivaca!

Samo nezaboravite da se ja borim s X modelom!lp

11 godina
neaktivan

Stjepanj Mislim da je sad dosta ? Imam još 80mV fore za core i hrpu za memory tako da samo daj !

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2016 15:01 (D3lBoy).
Moj PC  
8 0 hvala 3
9 godina
protjeran
toxic kaže...

r9 390 su obje vec prodale maglu 

Ha dobro, vama boje brani samo jedna grafa, nas ovdje ima sa R9 290/290x i R9 390/390X poprilicno koji smo odma iza njih dvojice, iza Delboyeve i Stjepnjeve je dugaki crveni niz, nista zelenog nema. Uglavnom meni je sve ovo zabava i uzivam u ovome, nebitno koji bude prvi samo da je dobra vibra, normalno kakav bi to bio rat da nema huškanja i podbadanja među rivalima i konkurencijom ahhahaha svakla cast za sve u ovoj temi, cak i za one koji joj ne pripadaju  

13 godina

Joj evo ga po 3.5 put 970 vs 390 u zadnjih 5 dana, toxic koji hvali MGS kako tamo radi odlicno a na 390 ne radi, igra koja je zabovaljena 10 dana nakon launcha, isto i sa Dying light ajde pauza stvarno, smorili ste 

p.s. jedina igra koja je donijela "novu" grafiku u zadnjih 12 mjeseci je (sad ce biti hejta) Star Wars battlefront, gdje je amd potukao nvidiu (kako to inace bude) za 20% minimalno. 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina

a nas sa furycama si zaboraviooo grrrr noty boy 

13 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Stjepanj Mislim da je sad dosta ? Imam još 80mV fore za core i hrpu za memory tako da samo daj !

lol, lako sad kad sam ti pokazao kaj trebašala! svaka cast! ja odustajem ono je bio max od 970-tke! samo nastavite!

17 godina

Znate što je jedino bolje na svijetu od fury kartice?

Ne?

Pa dvije Fury kartice, jasno!

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
Moj PC  
6 0 hvala 0
9 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Oba su pala :D i gtx 780, na AMD su se nakacili, e pa nemoze, evo jedan za proslavu  

14 godina
Stjepanj kaže...
D3lBoy kaže...

lol, lako sad kad sam ti pokazao kaj trebašala! svaka cast! ja odustajem ono je bio max od 970-tke! samo nastavite!

a custom bios???

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice