AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 644.851
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD Radeon R9 300/Fury Series
D3lBoy kaže...

Nemogu dobit 3k . Svaki driveri drugi score... Btw. za one koji kazu da oc memorije nema veze za gaming, u nekim igrama ima itekako, ovaj novi psycho horror The Town of Light sam probao spustiti sa 1500 na stock 1250mhz i izgubio 15ak fpsa.

Vidiš ja sa svojm gtx 970 mogu na 1500mhz i bez power limita ali i ako ukljucim power limit ne dobijem ništa bolje

za 1550mgz mislim da bi joj morao dati dosta mv.

Stjepanje koliko mv-a daš svojoj?

14 godina

evo uspio je vrm palež i prek 2800, mislim da je vrijeme za custom bios, opako me hebe power limit

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

ja je drzim na 1530mhz

http://postimg.org/image/66ddp72db/
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2016 18:42 (zagy15061984).
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ja opet sad probao stavit power limit na 0 i core clock na 1160 i ne pada core clock, sto znaci da mi podizanje power limita nije ni potrebno šta ne ?

Battlelog: D3lBoy-00
13 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Ja opet sad probao stavit power limit na 0 i core clock na 1160 i ne pada core clock, sto znaci da mi podizanje power limita nije ni potrebno šta ne ?

pa ocigledno, no ovo je heavy gpu test...u nekom drugom ces najvjerojatnije morati!

toxic na maximalnih 1.256V!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2016 18:53 (Stjepanj).
13 godina
D3lBoy kaže...

Nemogu dobit 3k . Svaki driveri drugi score... Btw. za one koji kazu da oc memorije nema veze za gaming, u nekim igrama ima itekako, ovaj novi psycho horror The Town of Light sam probao spustiti sa 1500 na stock 1250mhz i izgubio 15ak fpsa.

Najvise od memorije dobijes ako clockas ravnomjerno GPU sa memorijom, pogotovo u sintetickim testovima. Za amd grafe ako hoces najveci score moras pogasiti neke pozadinske procese isto, ja kad sam bio zaludjen s tim gledao sam dosta o tome na netu i mozes izvuci i do 5% vece rezultate.

Mada kad sam clockao puno memoriju, to je najvise dizalo temperaturu grafe meni tako da nisam isao puno...nije bilo nikakve razlike u igrama koje ja igram.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina
neaktivan

Da malo razočaravajuće, sad sam probao sa 1150 podici na 1160 i nisam dobio neki boost (vrtim do onog dijela kad peaka max fps pa usporedim min i max. nisam vrtio do kraja). Vjerojatno bi se dalo preko 3k da podizem fan speed ili da mi baca malo artifakte, no meni je on na auto znaci do 50% mozda onaj becnh iz videa je na postavkama na kojima mi je inace grafa. Necu silit nestat ce struje u naselju

13 godina
protjeran

pa daj nakuri to do kraja, nije grafa razocaravajuce vec tvoj strah ybte imas 290X Lightning karticu! stavi P.limit do kraja, ventove na 100% i udri..za to je i stvorena ne da je gladis!

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2016 19:02 (Stjepanj).
Moj PC  
10 0 hvala 0
14 godina

Dobro je Stjepanj reko D3lBoy nafrlji to dokle ide. Ja ne bi mogao spavati dok ne saznam dokle ide.

Unlock the Power Within
Moj PC  
4 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Takav sam bio i ja sa cpuovima, a ovo mi nema baš smisla osim za bench... ali ajde probat cu, ako bude na njuškalu sutra za 300kn znate sta je

17 godina

Izgleda da je ovoj mojoj okey da bude 70 stupnjeva:

http://www.eteknix.com/gainward-phoenix-gtx-970-4gb-graphics-card-review/11/

dakle ovdje su dobili i 74 stupnja što ja ne dobivam :) 

samo mi nije jasno pratio sam tek grafa pali ventova na 65 stupnjeva do tada je 0%, na nekih 68 stupnjeva je tek na 30% na 70 stupnjeva dođe do nekih 40%

Ja bih si najradije napravio sam krivulju i vjerujem da bi to bilo puno hladnije a ovako je s druge strane ne cujem

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2016 19:15 (toxic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

stock a proc na 4.2

Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
4mal kaže...

stock a proc na 4.2

dakle taj setup je jaci od dvije r9 390 tocno koliko stjepanjova gtx 970 od moje gtx 970

17 godina

ne brijem na bench ali meni je ovo ok

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
4mal kaže...

ne brijem na bench ali meni je ovo ok

ako je to jace svega 5% ako i tolko ne isplativo ali skroz:)

jedini što ti imaš tišinu i temperature su ti niske što je pun pogodak.

pretpostavljam po ovome što vidim da 4k nije baš na ultra s ugodonim fpsom tj siguran sam :(

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2016 19:35 (toxic).
17 godina

krivo , ugodno je bez brige sa aa off u vecini slucajeva ... sintetika nije mjerilo

i jos je ovo dx11

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
4mal kaže...

krivo , ugodno je bez brige sa aa off u vecini slucajeva ... sintetika nije mjerilo

i jos je ovo dx11

što nije sintetika pravo mjerilo snage?

Ne mogu tocno znati dok ne vidim.   U svakom slucaju sretan si jer imaš tišinu i niske temperature. 

Iskreno mi odgovori jesi li zadvoljan omjerom uloženo dobiveno?

Meni velim ti ovo ne izgleda baš puno mocnije od 2x r9 390 

17 godina

da jesam tolko da necu nista uzet ove god.. jace je od 390cf-a

mene ocito proc malo koci i rami...do 2017..ce izdurat hehe

bdw meni je cf na stocku od kad je slozen i ovi crimson driveri

rade cuda

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2016 19:47 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
4mal kaže...

da jesam tolko da necu nista uzet ove god.. i ja ce je od 390cf-a

bdw meni je cf na stocku od kad je slozen i ovi crimson driveri

rade cuda

naravno da je jace od r9 390 cfa to je normalno

dakle ovo je stock ? si vidio score 2 x 290 od mirzeta cak 5,5 k.

mozes samo malo ocat pa vidjet oce li prebacit 5 k ili se grafe nedaju ocat?

btw ja nisam zadovljan bio

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2016 19:48 (toxic).
17 godina

mogu ali je nestabilno ...prebacilo bi sigurno

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Gospodo draga, vjerovali ili ne u zadnjih sat vremena se svasta izdogađalo.

Ajmo dobre vijesti prvo, znaci uspio sma odvrtiti test na 1265-1700, i uspio sam cijeli test odvrtiti do kraja, skor je bio onako na brzinu sta sam vidio oko 3087/8 tako nesto i taman kad sam isao spremiti rezultat dobijem crni ekran   ovaj put nisam bio ni afterburner palio ni nista, znaci sve sam procese i aplikacije sa strane pogasio i izgleda da je malo i to pridonjelo rezultatu između ostalog.

Eh, a sad lose vijesti... nakon tolkog overkloka, nakon kaj sam nakon testa dobio crni ekran kad sam restarto, vise nisam mogao uci u MSI AB da vratim postavke na 1150-1500 a da me ponovo ne srusi, i tako nakon par restartova i bezuspjesnih pokusaja da se docepam MSI AB samo da kliknem na "reset" uvjek mi je iskocio crni ekran nakon bootanja.

Na kraju sam morao vadit graficku, otic u boravak i prikopcat stari monitor na maticnu, i uc u sistem i deinstalirat drajvere i pobrisat ostatke, te deinstalirat i izbrisat MSI AB sa svim profilima, te onda opet sve vratit u svoju sobu, ponovo stavit grafiku, instalirat drajvere, pa ponovo skinut MSI AB i namjestit si postavke kako su bile ranije.

Ajde uglavnom barem je bilo zanimljivo, sad znam koji je max ove grafe  e da i mada nije sluzbeno u sebi znam da sam ipak napravio rezultat veci od Stjepanja mada i za 5 bodova (bez obzira sta nisma na vrijeme stigao spremit sliku da dokazem tvrdnje ovdje) 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Bene docet, qui bene distinguit.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Lucidius kaže...

Ajmo dobre vijesti prvo, znaci uspio sma odvrtiti test na 1265-1700, i uspio sam cijeli test odvrtiti do kraja, skor je bio onako na brzinu sta sam vidio oko 3087/8 tako nesto i taman kad sam isao spremiti rezultat dobijem crni ekran   ovaj put nisam bio ni afterburner palio ni nista, znaci sve sam procese i aplikacije sa strane pogasio i izgleda da je malo i to pridonjelo rezultatu između ostalog.

Eh, a sad lose vijesti... nakon tolkog overkloka, nakon kaj sam nakon testa dobio crni ekran kad sam restarto, vise nisam mogao uci u MSI AB da vratim postavke na 1150-1500 a da me ponovo ne srusi, i tako nakon par restartova i bezuspjesnih pokusaja da se docepam MSI AB samo da kliknem na "reset" uvjek mi je iskocio crni ekran nakon bootanja.

Na kraju sam morao vadit graficku, otic u boravak i prikopcat stari monitor na maticnu, i uc u sistem i deinstalirat drajvere i pobrisat ostatke, te deinstalirat i izbrisat MSI AB sa svim profilima, te onda opet sve vratit u svoju sobu, ponovo stavit grafiku, instalirat drajvere, pa ponovo skinut MSI AB i namjestit si postavke kako su bile ranije.

Ajde uglavnom barem je bilo zanimljivo, sad znam koji je max ove grafe  e da i mada nije sluzbeno u sebi znam da sam ipak napravio rezultat veci od Stjepanja mada i za 5 bodova (bez obzira sta nisma na vrijeme stigao spremit sliku da dokazem tvrdnje ovdje) 

uzalud ti trud :)

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/gtx-9xx-club/215072.aspx?page=239&jumpto=4961964&sort=asc&view=flat

stjepanj je otišao na 3100 i više

12 godina

To smo pregledali ja i stjepanj 

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2016 20:01 (mirzet1976).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
molnyi kaže...

Bezveze, em se grije ko blesavo, em je bucnije od parne lokomotive, a i na niskom kloku je, a prostora za OC nemas, bolje uzet dvije zasebno, neko tako jednu dvoglavu koja je za nista.

Također pogledaj malo po youtubeu kolika je to hrga od grafe, za to obavezno moras imat stalak neki da ju pridrzava.

17 godina
Lucidius kaže...
molnyi kaže...

Bezveze, em se grije ko blesavo, em je bucnije od parne lokomotive, a i na niskom kloku je, a prostora za OC nemas, bolje uzet dvije zasebno, neko tako jednu dvoglavu koja je za nista.

Također pogledaj malo po youtubeu kolika je to hrga od grafe, za to obavezno moras imat stalak neki da ju pridrzava.

pa ne grije se baš

http://www.hardocp.com/article/2015/10/19/powercolor_devil_13_dual_core_r9_390_video_card_review/12#.VuBzY5zhCiM

9 godina
protjeran
toxic kaže...
Lucidius kaže...

uzalud ti trud :)

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/gtx-9xx-club/215072.aspx?page=239&jumpto=4961964&sort=asc&view=flat

stjepanj je otišao na 3100 i više

Trebao bi i ja sa novijim drajverima probat, ovo su oni prvi koje sam stavio od Crimsona.

13 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Aj dok ti vratis svoj gpu iz mrtvih evo da imas sta sanjati:

, osobni rekord za 970!lp

14 godina
Stjepanj kaže...
osobni rekord za 970!lp

Prozori su sigurno širom otvoreni, a kućište puno ventilatora.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
12 godina
Stjepanj kaže...
Lucidius kaže...

Aj dok ti vratis svoj gpu iz mrtvih evo da imas sta sanjati:

, osobni rekord za 970!lp

Ovo bi trebao pokušati da predjem.

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice