AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 655.001
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen

Da, ali sva kućišta su dovoljna za ogromne 320mm kartice. Ja želim neko malo. :P

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Node 202

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: AMD Radeon R9 300/Fury Series
Tonči kaže...

Nano je zakon. Sad da je pronaći malo mini-ITX kućište gdje nema mjesta nego za Nano :)

Silverstone Sugo serija

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2016 23:08 (chaselol).
15 godina
Re: XFX AMD RAdeon R9 380 2 GB

I evo da se javim nakon malo više od mjesec dana od reklamacije svoje XFX R9 380 DD 2 GB, isprva mi servis nije uvažio reklamaciju, ali sam ponovno vratio karticu sljedeći dan nakon preuzimanja, priložio pismeni prigovor i uvažili su moj zahtjev za zamjenom kartice, sada sam uzeo Gigabyte R9 380 G1 Gaming 4GB i sasvim druga priča, kartica je hladnija u radu za oko 20°C i puno tiša, radi na 2200 o/min, što je puno niže od prethodnih 3500 o/min.

15 godina
itomic009 kaže...
hrde kaže...
D3lBoy kaže...

Možda je neki problem sa ventovima, xfx opcenito ne obara neke rekorde u temperaturama i glasnoci kartice ali opet ne bih trebalo bit pre glasno, na koliko rade fanovi pod loadom i jel bucna u idleu ?

Pa temperatura bude do 80°C, ventilatori rade na preko 3000-3200 o/min, kao da će poletjeti.

Ako ti ide do 80C s toliko okretaja ventova onda ili hladnjak nije dobro instaliran ili nešto ne valja s čipom. Uglavnom, ne smije tako biti. Idi reklamirat.

Poslušao sam savjet, odnio sam danas karticu na reklamaciju, još sam danas primijetio da radni taktovi padaju za cca. 100 mHz pri punom opterećenju kada temperatura dođe do 80°C.

I evo da se javim nakon malo više od mjesec dana od reklamacije svoje XFX R9 380 DD 2 GB, isprva mi servis nije uvažio reklamaciju, ali sam ponovno vratio karticu sljedeći dan nakon preuzimanja, priložio pismeni prigovor i uvažili su moj zahtjev za zamjenom kartice, sada sam uzeo Gigabyte R9 380 G1 Gaming 4GB i sasvim druga priča, kartica je hladnija u radu za oko 20°C i puno tiša, radi na 2200 o/min, što je puno niže od prethodnih 3500 o/min.

12 godina
odjavljen
hrde kaže...

Koje su ti temperature na toj grafi? Si je probao kloknuti?

skOOrvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png
15 godina

Nakon dužeg igranja, oko pola sata barem, temperature su oko 65°C, do 67°maksimalno, a na XFX-ici su mi išle do 87°C. Nisam je još probao kloknuti, uživam u tišem zvuku ventilatora.

12 godina
odjavljen
hrde kaže...

Nakon dužeg igranja, oko pola sata barem, temperature su oko 65°C, do 67°maksimalno, a na XFX-ici su mi išle do 87°C. Nisam je još probao kloknuti, uživam u tišem zvuku ventilatora.

Tako su i meni, oko 60 stupnjeva. Ma XFX je lud

skOOrvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png
14 godina

Evo slučajno ugasim ventove na strix r9 370 i čujem nešto pucketa nako, mislim zapinje žica za vent negdje, kad sam upalio hw monitor 107 stupnjeva, hitno vent na 100posto i spusti ju odmah, jel može što bit gpu, nikakvih problema nisam uočio. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Hahaha svaka čast, ne vjerujem da išta može izravno bit ali npr. da se nešto "skratilo" života moguće, pogotovo to pucketanje !?

Battlelog: D3lBoy-00
13 godina
protjeran
Over(C)lock kaže...

Evo slučajno ugasim ventove na strix r9 370 i čujem nešto pucketa nako, mislim zapinje žica za vent negdje, kad sam upalio hw monitor 107 stupnjeva, hitno vent na 100posto i spusti ju odmah, jel može što bit gpu, nikakvih problema nisam uočio. 

pa ako je nesto pucketalo znaci da je neki element ocigledno napuknuo/rasirio se i sl. od topline...isto kao i kad se prase pece na raznjulol

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina

AHAHAH ma metal od temperature 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Over(C)lock kaže...

kako si ugasio ventove?(nisi valjda u AB stavio 0) i zasto si to radio uopce, jer to je zapravo jedini nacin da "ispravnu" karticu spalis!

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2016 1:04 (Stjepanj).
16 godina
odjavljen

Ako si čuo pucketanje kondezatora, onda su pucketali kondezatori. :(

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Spaljena prasina isto zna pucketati. Bolje.nek je to.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

pa nije 100 stupnjeva nešto di bi se trebala grafa raspast? .. 

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina

Tonchi zabrijo si malo ;-))))

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa,

Kolega zober mi je na temi slaganje konfiguracije od 5-7 k kN složio itx gaming konfig. Sada pošto je u toj konfi gtx970 ( za koju mislim da je sasvim dovoljna za gaming itd.) da li bi se isplatilo skupit još nešto love i uzeti r9 nano? Hvala

Bene docet, qui bene distinguit.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Mislis jos 2000kn+ vise! Lol, naravno da NE!
17 godina
odjavljen

Eventualno ako padne cijena na 3500 po zadnjim najavama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Sumljam da će bit ispod 4k kod nas jer moraju naši pošteni trgovci zaradit
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Kako ce kartica od 5500kn pasti na 3500...mozda na njuskalu tamo za 2godine..;)
17 godina
odjavljen

Treba pričekati i vidjeti iPon i ostale. Mene baš zanima, ako padne na 3500 možda razmislim ozbiljnije o zamjeni grafe prtije izlaska nove serije jer Nano mi se svidjela još u najavama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Stjepanj kaže...
Over(C)lock kaže...

kako si ugasio ventove?(nisi valjda u AB stavio 0) i zasto si to radio uopce, jer to je zapravo jedini nacin da "ispravnu" karticu spalis!

Ma kopao sam po sučelju nešto i valjda slučajno stisko na manualni način regulacije venta a on osto na 0 :)

Kolika je uopće idle temperatura za r9 370 strix? Meni je 60 otprilike surfanje yt i to? 

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2016 11:20 (Over(C)lock).
13 godina
4mal kaže...

Tonchi zabrijo si malo ;-))))

Kako tebe služi CF ? Jel se grizeš ili si zadovoljan ? Zanima me jel bi ja jednu "nano" upario kad joj padne cijena...

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2016 11:49 (DarthMarkus).
17 godina

Sluzi odlicno i zadovoljan sam :-)

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
protjeran

Jednostavnom racunicom se dodje do minimalne cijene koliko Nano moze kostati kod nas nakon pada cijena, a to je 4300-4400kn. 3500kn nema sanse...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Grize se 100%.

svaki od nas kada kupi neki hw se grize jer uvijek misli da je tu lovu mogao utici pametnije. No to traje vrlo kratko 

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
ansha kaže...

Jednostavnom racunicom se dodje do minimalne cijene koliko Nano moze kostati kod nas nakon pada cijena, a to je 4300-4400kn. 3500kn nema sanse...

a gle, 4300 je i gtx 980, a NANO mete pod s ovom + još dobiješ punokrvni chip i mini format....O isplativosti ne moramo, jel svi dobro znamo da bacamo pare kako god okreneš

toxic kaže...

Grize se 100%.

svaki od nas kada kupi neki hw se grize jer uvijek misli da je tu lovu mogao utici pametnije. No to traje vrlo kratko 

Da i obično kad se netko grize, kupi ono što je namjerio iako mu cijeli form govori "ne"...

Btw, ja kad kupim neki komad HW, obično u širem krugu jedno vrijeme zaobilazim tech forume....Razlog ? Da mi neki portalski sveznadar ne baci bubu u uho

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2016 12:26 (DarthMarkus).
13 godina
protjeran
U kojem to svijetu nano mete pod s gtx980, lol! Bilo koja nereferentna razvali doticnu...
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice