AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 646.270
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: AMD Radeon R9 300 Series
dery kaže...

Niža cijena ih je do sada vodila u utrci sa nvidiom,a sada su potonili sa ovim cjenama.Vidi kako misle stavit cijenu fury nano, izgleda kao da ih sada vodi netko bezumno gladan zarade.Pa otkad se stavlja cijena re rebranda sve veča to im prvo nema logike.To amd-u nije svojstveno i tu su izgubili vjerne kupce.

Ljudi nemaju reklamu kao nvidia. Kad je izasla 9xx serija, pogotovo 970 ljudi su ko mutavi kupovali proizvod kakav vec postoji na trzistu ako ne i jaci za te iste pare uz veliku navlakusu s memorijom. A slazem se sa cijenom treba to rezati, mada ne samo AMD...

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
neaktivan
dery kaže...

Niža cijena ih je do sada vodila u utrci sa nvidiom,a sada su potonili sa ovim cjenama.Vidi kako misle stavit cijenu fury nano, izgleda kao da ih sada vodi netko bezumno gladan zarade.Pa otkad se stavlja cijena re rebranda sve veča to im prvo nema logike.To amd-u nije svojstveno i tu su izgubili vjerne kupce.

Dok se usporedi 390 sa 970 i 380 sa 960, a vjerojatno i 370X sa 950 AMD i dalje daje mrvu vise za malo nizu cijenu. Zasto bi potonuli s grafom u rangu u kojem se godisnje ne proda valjda ni 1000 komada u svijetu? Realno AMD nije imao srece ni pameti s grafama u vrhu ponude. Nekak mi izgleda da su ih vise radili da pokazu kaj mogu napravit iz jedne grafe, npr. 295x2 je zahtjevala manju hidroelektranu za napajanje, al vjerojatno nije niti napravljena s ciljem da ljudi masovno kupuju to, ista fora s Fury-em. Pokazali su da imaju DX12 support i HBM, al znaju i ptice na grani da te grafe nece imat dobru prodaju. 

Mid-high range grafe su ono sto ih drzi i tu su i dalje hardverski i cjenovno jaci od nvidije. 

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
12 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Evo zasto sam ja otisao sa 290 tri-x......

Lik je iskljucio nvidia tech koji se itekako primjeti u ovoj igri dali je ukljucen ili nije.

Dosao sam na isti dio kao iz ovog bench videa i prvo sam postavio jednake postavke tojest bez nvidia techa i imam visi framerate nego on na fury x ali i uz ukljuceni nvidia tech meni ne pad ispod 60 fps dok se ovdje malo kasnije u benchu kad lik pogleda prema naselju framerate spusta na 55 fps ili tako nesto.....na fury x igra oscilira od 50 i nesto do 100 i nesto fps a meni je na 290 tri-x oscilirala od 30 i nesto do 60 i nesto mozda 70 fps......ukratko neigrivo jer lockanje na 30 fps nije radilo iz nekako razloga onda kad sam probavao niti kroz radeon pro.

A na ovoj 970 je iskustvo superfluidno i igrivo....tu je snaga nvidie a ne u marketingu jer sam ja radi marketinga i uzeo 290 tri-x tako da je tu amd/sapphire dobro obavio posao.....,

Ukratko igre su NAJBITNIJE,jbs brojke i arhitekture.......

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2015 20:07 (MEGATAMA).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

pa igra "nevalja" odnosno optimizirana je za "nvidia like usere":p, pa ti je i usporedba bezvezna, pogledaj recimo dirt3 ili zadnji hitman, dakle ista stvar se desava ali u korist amd! tako da mozemo reci da to nema nikakve veze s snagom!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 2 hvala 0
12 godina
Stjepanj kaže...

pa igra "nevalja" odnosno optimizirana je za "nvidia like usere":p, pa ti je i usporedba bezvezna, pogledaj recimo dirt3 ili zadnji hitman, dakle ista stvar se desava ali u korist amd! tako da mozemo reci da to nema nikakve veze s snagom!

U krivu si i Dirt 3 i Hitman Absolution su mi fantasticno radile i na 290 tri-x i na gtx770,gtx780 i na ovoj 970.Probao sam na svima navedenima posto imam te igre na hardu stalno.

Kuzis li sad poantu i moj primjer......igre su najbitnije a najveci broj njih najbolje radi na nvidiama.Koji je razlog kao krajnjeg korisnika me uopce ne zanima na korporacijama je da to rijesavaju.

13 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

ma ja sam rekao da dirt3 i hitman rade za 30% bolje na amd-u(ako me sjecanje ne vara)...a ovo kaj velis da vecina radi bolje na nekakvoj tamo nvidiji je cista glupost!

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2015 20:55 (Stjepanj).
Moj PC  
0 5 hvala 0
16 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Megatama, evo sad sam i ja proba sa svojom trixicom. Igra je updatana i najnoviji su drajveri. Razlika je nebo i zemlja naspram kad je

igra tek izašla. Stuttering je bija nenormalan, a fps je skaka kako si naveo. Sve na max, ukljucujući i nvidia postavke, fps ne pada ispod 55,

s time, uglavnom je lock 60. Kartica radi na 1100/1300.

kikolo
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Tko ima sapphire 390 nitro, nemojte zaboraviti botunic stisnuti ><, ja mislio da treba iskljucen biti za UEFI, upravo obrnuto..

"By pressing the button with SAPPHIRE logo, UEFI mode will be easily enabled."

a pogledajte sliku... pise legacy i svijetlo na botunu je upaljeno.

http://www.sapphiretech.com/uploads/Sapphire_201528173324.png?79ad0d

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2015 22:55 (Luka123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Luka123 kaže...

Tko ima sapphire 390 nitro, nemojte zaboraviti botunic stisnuti ><, ja mislio da treba iskljucen biti za UEFI, upravo obrnuto..

a pogledajte sliku... pise legacy i svijetlo na botunu je upaljeno.

http://www.sapphiretech.com/uploads/Sapphire_201528173324.png?79ad0d

Tako je isto i na mojoj R9 280 od Sapphire-a, kad je upaljen gumb, onda je UEFI, kad je ugašen onda je legacy, trebalo mi je pola godine da to skontam...

14 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Ma ja gledao sliku, krivo su sliku nacrtali....

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

??? Pa meni je ugasen gumb i upaljen UEFI. Kad upalim gumb mi se gasi UEFI. Na slici je dobro nacrtano.

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
GamerX9 kaže...

??? Pa meni je ugasen gumb i upaljen UEFI. Kad upalim gumb mi se gasi UEFI. Na slici je dobro nacrtano.

pa pise:

nekuzim, kad ga ugasim sporije mi ulazi u windows...

12 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Ja sam sad gledao u GPU-Z, kad upalim gumb ugasi se UEFI, a do sad je s ugasenim gumbom bio UEFI enabled. http://prntscr.com/8aqxyd

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

vas dvojica trenutno zvucite jako smjesno

Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
----------
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2015 9:08 (zvonac).
16 godina
Stjepanj kaže...

vas dvojica trenutno zvucite jako smjesno

Moj Portfolio: http://3docean.net/user/tomislavn -- twitch.tv/Gaapster -- Origin: MrSmith_Cro -- Steam: MRSmith
13 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Get your popcorn ready: NV GPUs do not support DX12 Asynchronous Compute/Shaders. Official sources included

Koga interesuje šta je asyncronous compute evo objašnjenje iz komentara od reddita /u/SilverforceG 

Think of traffic flow moving from A->B.

NV GPUs: Has 1 road, with 1 lane for Cars (Graphics) and 32 lanes for Trucks (Compute).

But it cannot have both Cars and Trucks on the road at the same time. If the road is being used by Cars, Trucks have to wait in queue until all the Cars are cleared, then they can enter. This is the context switch that programmers refer to. It has a performance penalty.

AMD GCN GPUs: Has 1 Road (CP; Command Processor) with 1 lane for Cars & Trucks. Has an EXTRA 8 Roads (ACEs; Asynchronous Compute Engines) with 8 lanes each (64 total) for Trucks only.

So Cars and Truck can move freely, at the same time towards their destination, in parallel, asynchronously, Trucks through the ACEs, Cars through the CP. There is no context switch required.

NV's design is good for DX11, because DX11 can ONLY use 1 Road, period. GCN's ACEs are doing nothing in DX11, the extra roads are inaccessible/closed. DX12 opens all the roads.

Dx12 bi mogo donijet veoma interesantan preokret jer asinc compute podržavaju sve GCN kartice.

Moj PC  
8 0 hvala 7
14 godina
GamerX9 kaže...

Ja sam sad gledao u GPU-Z, kad upalim gumb ugasi se UEFI, a do sad je s ugasenim gumbom bio UEFI enabled. http://prntscr.com/8aqxyd

Hvala ti, evo sad radi valjda kako treba, pa nerazumijem sto su stavljali support za "legacy" bios...

390 390
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2015 11:17 (Luka123).
16 godina
kenan.M kaže...

Get your popcorn ready: NV GPUs do not support DX12 Asynchronous Compute/Shaders. Official sources included

Koga interesuje šta je asyncronous compute evo objašnjenje iz komentara od reddita /u/SilverforceG 

Think of traffic flow moving from A->B.

NV GPUs: Has 1 road, with 1 lane for Cars (Graphics) and 32 lanes for Trucks (Compute).

But it cannot have both Cars and Trucks on the road at the same time. If the road is being used by Cars, Trucks have to wait in queue until all the Cars are cleared, then they can enter. This is the context switch that programmers refer to. It has a performance penalty.

AMD GCN GPUs: Has 1 Road (CP; Command Processor) with 1 lane for Cars & Trucks. Has an EXTRA 8 Roads (ACEs; Asynchronous Compute Engines) with 8 lanes each (64 total) for Trucks only.

So Cars and Truck can move freely, at the same time towards their destination, in parallel, asynchronously, Trucks through the ACEs, Cars through the CP. There is no context switch required.

NV's design is good for DX11, because DX11 can ONLY use 1 Road, period. GCN's ACEs are doing nothing in DX11, the extra roads are inaccessible/closed. DX12 opens all the roads.

Dx12 bi mogo donijet veoma interesantan preokret jer asinc compute podržavaju sve GCN kartice.

Sve mi se čini da će skuteri voziti po tim trakama za kamione kako je krenulo s AMD-om

Moj Portfolio: http://3docean.net/user/tomislavn -- twitch.tv/Gaapster -- Origin: MrSmith_Cro -- Steam: MRSmith
14 godina
mrsmith kaže...

Sve mi se čini da će skuteri voziti po tim trakama za kamione kako je krenulo s AMD-om

Nažalost da, lako bi se moglo dogoditi da u trenutku kad će DX12 postati bitan faktor, AMD će postati nebitan na tržištu grafičkih kartica. Ali nadajmo se da neće, nego da će doći do tog nekog comebacka od strane AMD-a  koji nam svima treba.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2015 11:59 (Hexfire).
16 godina
Hexfire kaže...
mrsmith kaže...

Nažalost da, lako bi se moglo dogoditi da u trenutku kad će DX12 postati bitan faktor, AMD će postati nebitan na tržištu grafičkih kartice. Ali nadajmo se da neće nego će doći do tog nekog comebacka od strane AMD-a  koji nam svima treba.

Čim veća konkurencija, tim bolji i pristupačniji proizvodi :) - Ja se iskreno nadam da će se stanje popraviti, iako su izgledi za to ne baš sjajni.

17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Kad bi DX12 postao bitan danas, AMD bi napravio comeback. Ako DX12 postane bitan nakon što izađe sledeća generacija grafičkih kartica, to neće biti bitno. Naravno, I dalje će postojati u opticaju veliki broj GTX 970 i 980 kartica čija bi upotrebna vrednost u tom trenutku bila mnogo veća da nije ovog za*eba, ali Nvidiji se sve oprašta za dva dana.

Doduše, ne bih bio sasvim iznenađen i da asinhroni shaderi u nekom momentu prorade na Maxwell karticama i da se ispostavi da je problem bio u driverima.

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Pa s obzirom da je DX12 tu i što je još važnije da je OS koji promovira DX12 tu i da svi prelaze na njega, rekao bih da je onda i definitivno i DX 12 TU a ne da će mu trebat godine da nadođe. Igre naravno da ne budu odmah sve DX 12 ali sigurno je da sve što se razvija u zadnjih godinu ili dvije i što će izlazit da će bit mahom DX12.

13 godina
Ivan(4) kaže...

Kad bi DX12 postao bitan danas, AMD bi napravio comeback. Ako DX12 postane bitan nakon što izađe sledeća generacija grafičkih kartica, to neće biti bitno. Naravno, I dalje će postojati u opticaju veliki broj GTX 970 i 980 kartica čija bi upotrebna vrednost u tom trenutku bila mnogo veća da nije ovog za*eba, ali Nvidiji se sve oprašta za dva dana.

Doduše, ne bih bio sasvim iznenađen i da asinhroni shaderi u nekom momentu prorade na Maxwell karticama i da se ispostavi da je problem bio u driverima.

BINGO

Samo se postavlja pitanje - jel već fejkaju drivere, blefiraju, ili stvarno imaju rješenje..

Mada će proć još vremena dok se dx 12 ustali, svejedno bi to bio veliki udarac za vlasnike 9xx serije

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2015 16:14 (DarthMarkus).
12 godina
odjavljen

"NVIDIA instead started pressuring Oxide to remove parts of its code that use async compute altogether, it alleges."

Totalno liči na nvidiju... ne čudi me nimalo. Sigurno su uz "pressuring" dodali i malo para. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
13 godina
eywa33 kaže...

"NVIDIA instead started pressuring Oxide to remove parts of its code that use async compute altogether, it alleges."

Totalno liči na nvidiju... ne čudi me nimalo. Sigurno su uz "pressuring" dodali i malo para. 

Teško će im dodavanje para pomoć kod dx-a 12 kad je i Microsoftu taj api jako bitan radi xboxa a i Windowsa 10. Koja glupost, ukloni podršku za nešto jer mi to nemamo a imamo 80% tržišta...yebena pohlepa.

17 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

Pa da, podmazivati će do dolaska Pascala i onda će odjednom asinhrono pistati in :D. Toliko o AMD-u i DX 12 prednosti. Ugušti će oni to u startu. Toliko o tržišnom natjecanju. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Jbg, bilo kako bilo, korisnici zelenih rijetko kada ''popuše'', ne vidim zašto bi i sa dx12 bilo drugačije.

Tread softly because you tread on my dreams.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

Ma nvidia igra prljavo iza pozornice, a naprijed sve pošteno kao... Ma sramotno je kako grizu svaki komadić kolača. Progutat će oni ovu "prednost" jer će pascal izać prije arctic islandsa od amd-a, a čisto sumnjam da će izostavit podršku za asinkroni compute. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice