AMD Radeon HD 7000

poruka: 4.323
|
čitano: 664.403
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
AMD Radeon HD 7000

ili platno i projektor bi možda bilo dobro...

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Re: AMD Radeon HD 7000
Leopard_st kaže...
overhaul kaže...
PoToKTM kaže...

Da li da kupim još jednu 5870 za crossfire pa će biti kao jedna 7970 ili što? Mislim igrat na 3 ekrana. {#}

Znam da sam offtopic, ali za igranje, nije li bolje za vidno polje (i novčanik glede troškova za grafičke i monitore) opskrbiti se jednim 40"-42" hd tv ekranom ?

edit:

da pojasnim, kad su izašle prve eyefiniti grafe, testirali smo ih na 3 monitora, meni je osim utrka, igranje sa naglim okretanjem u

raznim FPS-ovima izazivalo mučninu zbog deformiranog vidnog polja sa strane. Također, bilo bi idealno kada bi firme proizvodile

monitore namijenjene da budu lijevi i desni-npr da se pivotiranjem točno namjeste na vertikalne dimenzije središnjeg monitora.

Ovi današnji 16:9 su imho preširoki za naslagivanje jedan pored drugog.

Mislim da ima solucija zato, ali je paprena. 

Samsung

Samsung

Edit: I ovo su 16:9, ali fino izgleda.

Ili uzeti 43" 31:10 NEC za gamere {#}

clock2much
14 godina
neaktivan
Cele303 kaže...
Leopard_st kaže...
overhaul kaže...
PoToKTM kaže...

Da li da kupim još jednu 5870 za crossfire pa će biti kao jedna 7970 ili što? Mislim igrat na 3 ekrana. {#}

Znam da sam offtopic, ali za igranje, nije li bolje za vidno polje (i novčanik glede troškova za grafičke i monitore) opskrbiti se jednim 40"-42" hd tv ekranom ?

edit:

da pojasnim, kad su izašle prve eyefiniti grafe, testirali smo ih na 3 monitora, meni je osim utrka, igranje sa naglim okretanjem u

raznim FPS-ovima izazivalo mučninu zbog deformiranog vidnog polja sa strane. Također, bilo bi idealno kada bi firme proizvodile

monitore namijenjene da budu lijevi i desni-npr da se pivotiranjem točno namjeste na vertikalne dimenzije središnjeg monitora.

Ovi današnji 16:9 su imho preširoki za naslagivanje jedan pored drugog.

Mislim da ima solucija zato, ali je paprena. 

Samsung

Samsung

Edit: I ovo su 16:9, ali fino izgleda.

Ili uzeti 43" 31:10 NEC za gamere {#}

Ovo tako dobro izgleda, da bi vrijedilo bubreg prodat.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2012 22:29 (Leopard_st).
14 godina
neaktivan
overhaul kaže...
Leopard_st kaže...
.

I Nvidia ima "sranjsko slaganje monitora".

Naravno. 6 komada je fakat blesavo jer je centar radnje horizontalna "prečka". Tako je i dva (za igranje) jednaki fail zbog

centralne vertikalne prečke. 3 monitora je ok, ali samo pod uvjetom da se daju iskombinirati bočni vertikalno pivotani. Dakle

2 bočna bi po tome recimo ako imamo prosječan 23" 16:9, trebali biti nekakvi 17" modeli? U tom slučaju zbog pivota bi

definitivno morali biti NE-TN modeli, i to bi trebala moći voziti recimo hd7950 na full? Samo je pitanje ima li ona mogućnost

takve konfiguracije monitora. Ako nema, a ponavljam - pristojan 40-42"LCD TV bi trebao bit ugodan za igru.

Također u obzir dolazi i 27 i 30 monitori od Della, imaju poveliku rezzu, pa mogu namuciti ove nove grafe.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2012 22:39 (Leopard_st).
14 godina
protjeran

Koliko se greje karta za vreme igrica jel napisao neko to dok je igrao Crysis, Warhead, Bad Company 2, ...

Koliko je merilo na stock clocku.

Arctic je izbacio kuler vec Accelero Xtreme 7970 bice dostupan od 31 Januara. Pise temp karte 86C bez kulera a sa njim 56C.

Cena kulera ce biti 76e sto bi trebalo uracunati znajuci AMD i ovolike klokove bar za referentne karte. 

Mislim da se ipak najvise isplatilo ko je kupio pre 3 god universalni EK Supreme, radiator, pumpu i ubacivao eVGA Waterblock gotove karte 7-8 meseci posle izlaska.

Sa ovim kulerima preskupim karta kosta tacno kao ona Hydro Cooper necujna totalno. A CPU Block bi ostajao i za druge procesore.

Ili samo mini watercooling za GPU, radiator 1x140, pumpa i mali rezervuar a kupujes gotovu fabricki sa blokom i sa garancijom.

Majke mi sa ovim kulerima po 70e vazdusnim kojim unistis garanciju na karti od 500e a koju su postali skoro obavezni pusti to.

I ona GTX580 Classified sto ja hocu Mlaznjak a ne kuler.

Ne mislim na kupovinu gpu waterblocka. Nego njega zajedno s akartom da imas garanciju, Napravis nesto slicno corsair hydro samo za gpu, mini verziju.

Ako ne odmah za 6 mesec dok se razrade drajveri da izvlace MAX iz karte kuler ce biti neophodan u 60% slucajeva.

Samo da ne bude repriza Cayman 6970 jel se on ne moze klokovati ni u okviru CCC bez aftermarket coolera ili bez slusalica i da sam zivis u kuci.

Mada moguce da ova karta radi i na 75C sa fan na AUTO.

Oni vecinu predstave sta covek u realnom zivotu nece videti. Koji klok moze na LN2, ako ce mi to biti merilo kod kupovine karte ne racunam uopste.

Vise me zanima koliko je temp/noise Crysis na stock clocku fan AUTO posle 1h i klokovana na CCC posle 1h.

Evo noise, bogami... nije kao pre neprijatan ali... Ne znam.

http://youtu.be/0LQWJxav7z0
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2012 23:31 (Vlada011).
13 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

ti tu najvise pricas o nvidiji makar je ovo ATi tema {#}

Xc
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
MrXleader kaže...

Ja više imam dojam da sve što mu uđe u glavu direktno ispiše i posta na forum... Bez da to uopće uobliči. Štoviše, većina toga djeluje kao monolog.

BTW, poznato je da je prvi bunch 7970 (čak i one koje su išle na recenziju) bilo poslano s loše apliciranom GPU termal pastom. Kada se to popravi sve će biti hladnije. Iako je to greška koju si AMD nije smio dozvoliti...

17 godina
odjavljen
TomoR kaže...
MrXleader kaže...

Ja više imam dojam da sve što mu uđe u glavu direktno ispiše i posta na forum... Bez da to uopće uobliči. Štoviše, većina toga djeluje kao monolog.

BTW, poznato je da je prvi bunch 7970 (čak i one koje su išle na recenziju) bilo poslano s loše apliciranom GPU termal pastom. Kada se to popravi sve će biti hladnije. Iako je to greška koju si AMD nije smio dozvoliti...

ja iz iskustva znam sa hd 5850 da se promjenom paste i zatezanjem onog križnog nosača dobije sigurno 5 stupnjeva niže temperature

ta tvornička pasta je razbacana bezveze i svuda okolo

17 godina
M4X kaže...
TomoR kaže...
MrXleader kaže...

ja iz iskustva znam sa hd 5850 da se promjenom paste i zatezanjem onog križnog nosača dobije sigurno 5 stupnjeva niže temperature

A čuj, na mojoj 5850 je Zalman VF3000A, stavio sam Arctic MX2 ako se dobro sjećam, brzina venta neka srednja, grafa na 1.2V 930/1200MHz, 99% zauzeće u BF3 ne probija 65°C. Kućište prozračno s dovoljno ventova, CPU na 4.0GHz - i BF3 mi se valjda jednom srušio (disconnecte ne brojim pod rušenje igre, kao ni one kad se kod prvog učitavanja rušilo)

Tako da je istina da vent/pasta imaju utjecaj na kompletne temperature.

I radovao bih se jednoj 7950, ali mislim da mi financije neće dozvoliti...

17 godina
AMD Radeon HD 7000

Kaj sam jo ti krivo čul ili, kaj se vent gasi dok je grafa u idle?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
M4X kaže...

Na 6950 je neki dost tvrdi TIM i to ne baš tanak sloj . Ako se ide zamjenjivat onda cooler uopće neželi leć na GPU kako treba i samo se sranje napravi.

TomoR kaže...

A čuj, na mojoj 5850 je Zalman VF3000A, stavio sam Arctic MX2 ako se dobro sjećam, brzina venta neka srednja, grafa na 1.2V 930/1200MHz, 99% zauzeće u BF3 ne probija 65°C. Kućište prozračno s dovoljno ventova, CPU na 4.0GHz - i BF3 mi se valjda jednom srušio (disconnecte ne brojim pod rušenje igre, kao ni one kad se kod prvog učitavanja rušilo)

Tako da je istina da vent/pasta imaju utjecaj na kompletne temperature.

I radovao bih se jednoj 7950, ali mislim da mi financije neće dozvoliti...

Ja sam na svojoj 6950 otključanoj snizio temperaturu sa 85 na 50c sa Xteme Plus i MX2. Masivan je (duži nekoliko cm od pcb-a koji je ionako dug) al super hladi

zvonac kaže...

Kaj sam jo ti krivo čul ili, kaj se vent gasi dok je grafa u idle?

Dobro si čuo

17 godina
AMD Radeon HD 7000

E ovo mi se dopada, dok se grafa ne (igranje igri) koristi, vent ne dela..

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Treba sačekat nVidiu i onda sagledat što je najisplatljivije, ali ove godine sigurno ide nova grafička. 5870 nemože više držati korak. {#}

2 3 hvala 0
14 godina

S čim HD 5870 više nemože držat korak ? Jesi ti to osjetio ili su te "nafurile" razne recenzije novih grafi !

14 godina
itomic009 kaže...

S čim HD 5870 više nemože držat korak ? Jesi ti to osjetio ili su te "nafurile" razne recenzije novih grafi !

Hd 5870 se odlicno drzi.Zacudilo me kako je u BF3 koja je DX11 GPU bound igra ona rame uz rame sa HD 6950.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

HD 5870 ne može držati korak, koji lol. Jače grafičke iz serije HD48xx su tek sad počele gubiti "korak", ako pod istim misliš snižavanje (nekih!) grafičkih postavki sa ultra na high (pri fullHD, ofc). A i da sniziš igru na medium ne bi te bolilo pošto danas igre na tim postavkama ne izgledaju loše (doduše, meni je PS2 grafika neka donja granica za pojam "izgledati dobro").

Za zamjenu grafičkih kartica treba pričekati nove konzole, dakle seriju HD8xxx ili HD9xxx.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.1.2012 22:48 (new).

1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

Pa dobro, high end ove serije je baš pravi high end i puca na entuzijaste - istina je da velikoj većini ljudi ne treba 7970, prilično sam siguran ni 7950 (govorim o ljudima koji su u proteklih 2 godine nabavljali kartice iz mid i high segmenta). Ono što mene veseli je mogućnost nekih ''većih koraka'' u zahtjevnosti i izgledu pc igara, moramo priznati da se to nekako usporilo (izuzmemo li par isuviše rijetkih primjera). Sada imamo kartice koje mogu podnijeti puno više ''abjuzanja'' :P. Što se tiče hd5870, ja bi rekao da će ona držati korak još dosta vremena, igre bi trebale postati značajno zahtjevnije - općenito, ne jedna-dvije igre koje smo davno odigrali a sada benchamo do iznemoglosti (npr. metro).

Evo da se usput pohvalim, sutra mi stiže asus gtx560, hd4870 je otišla u više nego zasluženu mirovinu. Znam da sam malo ''naopak'', crveni izbacuju zvjerke a ja kupujem prošlogodišnje zelene, jbg, moj budžet je ipak nešto manji entuzijast od mene :P

Nobody expects the Spanish Inquisition!
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
PsychoticBaklava kaže...

Pa dobro, high end ove serije je baš pravi high end i puca na entuzijaste - istina je da velikoj većini ljudi ne treba 7970, prilično sam siguran ni 7950 (govorim o ljudima koji su u proteklih 2 godine nabavljali kartice iz mid i high segmenta). Ono što mene veseli je mogućnost nekih ''većih koraka'' u zahtjevnosti i izgledu pc igara, moramo priznati da se to nekako usporilo (izuzmemo li par isuviše rijetkih primjera). Sada imamo kartice koje mogu podnijeti puno više ''abjuzanja'' :P. Što se tiče hd5870, ja bi rekao da će ona držati korak još dosta vremena, igre bi trebale postati značajno zahtjevnije - općenito, ne jedna-dvije igre koje smo davno odigrali a sada benchamo do iznemoglosti (npr. metro).

Evo da se usput pohvalim, sutra mi stiže asus gtx560, hd4870 je otišla u više nego zasluženu mirovinu. Znam da sam malo ''naopak'', crveni izbacuju zvjerke a ja kupujem prošlogodišnje zelene, jbg, moj budžet je ipak nešto manji entuzijast od mene :P

http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-asus-engtx560-dc2di1gd5/45415               Jel ti ova dolazi ???

17 godina
protjeran
itomic009 kaže...

http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-asus-engtx560-dc2di1gd5/45415               Jel ti ova dolazi ???

Da, samo jeftinija (mislim da se ne može bolje proći od ovog) http://www.klikni.hr/Graficka-kartica-Asus-ENGTX560-DC/2DI/1GD5-Batman-Arkham-C-71880.aspx . Uz prodaju 4870 me izašla nekih 900kn(i plus igra), mislim da sam napravio ok posao. 

Nobody expects the Spanish Inquisition!
14 godina
PsychoticBaklava kaže...
itomic009 kaže...

Da, samo jeftinija (mislim da se ne može bolje proći od ovog) http://www.klikni.hr/Graficka-kartica-Asus-ENGTX560-DC/2DI/1GD5-Batman-Arkham-C-71880.aspx . Uz prodaju 4870 me izašla nekih 900kn(i plus igra), mislim da sam napravio ok posao. 

Nabavio si 2x jacu karticu od HD 4870.Ima odlican hladnjak,skalira impresivno overclockom i odlicna je za 1920*1080.Odlicno odabrano sto se tice kupovine nove kartice.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Jao

Cemetary gates
Moj PC  
17 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Odlično, još kad bih imo para za takvo nešto, sreći ne bi bilo kraja. {#}

AMD Phenom II x 6 1090T
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Koja reklama. LOL

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.1.2012 13:58 (Dad0).
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
Dad0 kaže...

Koja reklama. LOL

Da da, Play Hard {#} (tko odgleda do kraja, shvatit će)

Može, uvijek{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.1.2012 14:57 (TomoR).
14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Koja idiotna reklama to nisu istine :D.

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Dad0 kaže...

Koja reklama. LOL

Kraj onog crnca 7970 izgleda sičušno.Anyhow....volio bi vidjeti ovu reklamu na HRT,onako,taman prije dnevnika.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.1.2012 15:52 (QFlash).
14 godina
neaktivan
Dad0 kaže...

Koja reklama. LOL

Beton reklama.

15 godina
neaktivan
Moj PC  
12 0 hvala 3
16 godina
protjeran