AMD Radeon HD 7000

poruka: 4.323
|
čitano: 664.805
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: AMD Radeon HD 7000
hrci24 kaže...

evo sa novim driverima 7831 score na 3dmark2011! a ovome šta piše šteta kartice u mene, neka sebi kupi pa nek je samo gleda! kartica je u mene sa jedna dan a i već sam ranije obeća review kada malo provedem vremna sa njom.

Eto vidiš :)

13 godina
protjeran
Vlada011 kaže...

Znao sam taman sam hteo da napisem da ce mu skor biti 7750-7850. Nikada ne slazu tu Nvidia i AMD.

Za mene su takvi skorovi samo validni. Ostalo sta se kaci po forumima sa gasenjem svega u Control Centru. Pogotovu ona Nvidia kada pogasis sve na Off imas 60% veci skor.

Znaci imamo najacu kartu do marta dok ponovo Nvidia ne uzme primat na godinu dana. Pa onda Classified modele ciji ce skor jedva da slome sa novom generacijom cipa 8...

Dobra karta. Svakako bi voleo da imam jednu. Ali da ih pakuju u celofanu da mogu da zamenim sa nekim za GTX580 Classified na overclock.net a da mogu da dokazem da je nova. {#}

Pusti karta je bas lepa i uvek su referentni modeli najlepsi sem eVGA Classified. I sve sto budu izlazile bice ruznije pogotovu DirectCU i da kvaris garanciju za takvu kartu sa Accelerom.

Jedina mana a to im zestoko zameram ali to nije do njih, nece ipak zuti da se bace u trosak i Nvidia bi kuburila da nema eVGA a to je backplate. 

Mogli su staviti backplate kao na mojoj HD5870. Ja bi cak taj backplate i vratio i da sam kacio kuler. To ne moze mnogo da steti uopste temp. Nego to kosta 10e a to je veliki trosak za njih.

Za AMD je jedina opcija EK backplate samo kupiti.

Inace karta fino izgleda.

ASUS AMD se vec hvali sto je prestigao Nvidia eVGA proslu generaciju. Za dlaku. 

Videcu vam u martu zuti mravi. A jos vise u Junu ili Septembru kada se pojavi Kepler Classified.

Idem da im se osvetim u Homefront malo.

...daj se malo skoncentriraj kad pises tekst.

tvoji postovi mi djeluju tako sumanuto da mi Bog `prosti.

tako sam svojevremeno bio zbunjen kad sam citao Kafkin Proces {#} {#}

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Ohoho, evo konačno značajnijeg pojeftinjenja - prava sitnica{#}

Tko pod drugim jamu kopa ... brzo će se umoriti.
Moj PC  
11 0 hvala 4
16 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

ATI 5970 je SKUPLJI {#}

0 0 hvala 1
14 godina

Ja nikako neshvaćam tko će kupiti jednu HD 5970 za te novce !!!!

17 godina
odjavljen
Caesar et Brutus kaže...

Ohoho, evo konačno značajnijeg pojeftinjenja - prava sitnica{#}

pa ovo sad ni nije preskupo,trebala bi imat i 3 godine garancije

15 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

vlada cijeli si mi Classified

1 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon HD 7000

@Vlada, novo ime i prezime ti je, Evga Corsair{#}

Znači počele su cijene padat:) Bit će nekaj od te 7970...

Kaj se zna kad bi trebala 7950 stić u dućane?

Kaj nije bilo govora nekaj pred kraj 1.-og mjeseca..

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
zvonac kaže...

@Vlada, novo ime i prezime ti je, Evga Corsair{#}

Kaj se zna kad bi trebala 7950 stić u dućane?

Kaj nije bilo govora nekaj pred kraj 1.-og mjeseca..

31.1.

http://www.fudzilla.com/graphics/item/25519-radeon-hd-7950-comes-on-january-31st

16 godina
zvonac kaže...

nisu,več je to prava početna cijena kod nas,zaboravi da će dalje padat

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
15 godina
AMD Radeon HD 7000
review od sapphire hd 7970 sada možete pogledati u u sekciji grafičke kartice!
Moj PC  
1 0 hvala 5
17 godina
AMD Radeon HD 7000

issssssssss 

{#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Ali realno 5870 i 5970 i sada kostaju gde ih ima. Mada im je realna cena 180e, nove... kostaju po 300e.

Ali isto tako kod vas sam video 5870 V2 kartu i mogu vam reci da posle utisaka koje imam sa 6970 nema modela HD 6950 koji bi uzeo pre nego taj V2 da mi neko daje da biram... a od 6970 verovatno samo neke modele.

Ipak je 5870 donosila dupli skor u odnosu na proslu generaciju karata. Sto bi bilo u performansama kao da je 7970 pravi 10500 3D Mark 11 bez klokovanja. Izdogadjalo se da Nvidia kasni tada bese, pa ni serija koju su izbacili nije toliko bilo jaca cak se i mnogo vise grejala i sve je to doprinelo da karta toliko kosta i zadrzi cenu. Pa je to bila prva DX11 karta ja mislim. Pa nisu smeli da kazu realno sta je Cayman u odnosu na Cypress nego su spustili cenu a i 4870-5870 se vise nece ponoviti nikada. 

Ne verujem da ce biti tako ovde mislim da ce karta vec za Ivy Bridge biti oko 400e a na leto 350-360e. 

http://youtu.be/0LQWJxav7z0
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2012 10:38 (Vlada011).
16 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Da li da kupim još jednu 5870 za crossfire pa će biti kao jedna 7970 ili što? Mislim igrat na 3 ekrana. {#}

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
PoToKTM kaže...

Da li da kupim još jednu 5870 za crossfire pa će biti kao jedna 7970 ili što? Mislim igrat na 3 ekrana. {#}

Brza ce ti biti jedna HD 7970 na tri ekrana, ima vise Vrama.

16 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...
PoToKTM kaže...

Brza ce ti biti jedna HD 7970 na tri ekrana, ima vise Vrama.

Znam. Al opet mogu za 1000 kn nadogradit da mi bude ko jedna 7970 umjesto davat 4500kn za 7970. Nemam toliko novaca za 7970. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2012 12:10 (PoToKTM).
14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Znam ali racunaj da je 1GB Vrama premalo za 3 ekrana, i cesto ces ulaziti u Vrama limitacije, a to je grozno, jer stalno ce igra da trza jer mora da iz rama i diska ucitava.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
PoToKTM kaže...

Znam da sam offtopic, ali za igranje, nije li bolje za vidno polje (i novčanik glede troškova za grafičke i monitore) opskrbiti se jednim 40"-42" hd tv ekranom ?

edit:

da pojasnim, kad su izašle prve eyefiniti grafe, testirali smo ih na 3 monitora, meni je osim utrka, igranje sa naglim okretanjem u

raznim FPS-ovima izazivalo mučninu zbog deformiranog vidnog polja sa strane. Također, bilo bi idealno kada bi firme proizvodile

monitore namijenjene da budu lijevi i desni-npr da se pivotiranjem točno namjeste na vertikalne dimenzije središnjeg monitora.

Ovi današnji 16:9 su imho preširoki za naslagivanje jedan pored drugog.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2012 14:41 (overhaul).
14 godina
neaktivan
overhaul kaže...
PoToKTM kaže...

Znam da sam offtopic, ali za igranje, nije li bolje za vidno polje (i novčanik glede troškova za grafičke i monitore) opskrbiti se jednim 40"-42" hd tv ekranom ?

edit:

da pojasnim, kad su izašle prve eyefiniti grafe, testirali smo ih na 3 monitora, meni je osim utrka, igranje sa naglim okretanjem u

raznim FPS-ovima izazivalo mučninu zbog deformiranog vidnog polja sa strane. Također, bilo bi idealno kada bi firme proizvodile

monitore namijenjene da budu lijevi i desni-npr da se pivotiranjem točno namjeste na vertikalne dimenzije središnjeg monitora.

Ovi današnji 16:9 su imho preširoki za naslagivanje jedan pored drugog.

Mislim da ima solucija zato, ali je paprena. 

Samsung

Samsung

Edit: I ovo su 16:9, ali fino izgleda.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2012 14:49 (Leopard_st).
14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Meni je iskreno to naslagivanje monitora - bezvezno i nakaradno. Ne vidim nikakav uzitak kad ti u oci prvo udaraju resetke, zamisli koliko to pokriva pogled kad igras neki FPS u kojem ti je svaki milimetar bitan, pogotovo ako igras scope-om ili nekim rifle-om, bez obzira sto se hvale tankim bezelima, to nije to. Doci ce vremenom neko bolje rijesenje u to sam siguran, ali ovi setupi koje trenutno gledamo se kratko i jasno- fail. Neko ce reci drugacije, svakom svoje.

Sry za OFF.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

Kupit cu si 7970 za jedno 10 godina kad joj cjena padne na 350 KN {#}

2 0 hvala 0
16 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

Šta mislite koliko bi kod nas mogao koštati 7990 ? Očekivana cijena mrcine za američko tržište je 850 dolara, 7970 je 550 dolara.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

od 6000 do 7000 kn bih ja rekao nazalost

Xc
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
infeqt0r kaže...

Meni je iskreno to naslagivanje monitora - bezvezno i nakaradno. Ne vidim nikakav uzitak kad ti u oci prvo udaraju resetke, zamisli koliko to pokriva pogled kad igras neki FPS u kojem ti je svaki milimetar bitan, pogotovo ako igras scope-om ili nekim rifle-om, bez obzira sto se hvale tankim bezelima, to nije to. Doci ce vremenom neko bolje rijesenje u to sam siguran, ali ovi setupi koje trenutno gledamo se kratko i jasno- fail. Neko ce reci drugacije, svakom svoje.

Sry za OFF.

U potpunosti se slažem,totalna glupost to naslagivanje monitora ili kako se već zove ati eyefinity mogli su nešto bolje izmislit poput nvidie koja ima physx i 3d vision

a ne sranjsko naslagivanje monitora.

15 godina
AMD Radeon HD 7000

znate li možda hoće li pasti cijene HD69xx karticama ili možda hoće li HD7850 biti sličnih perfomansi kao HD6950?

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2012 17:33 (antimadridista).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
floks kaže...

U potpunosti se slažem,totalna glupost to naslagivanje monitora ili kako se već zove ati eyefinity mogli su nešto bolje izmislit poput nvidie koja ima physx i 3d vision

Ah, šta reći {#}

17 godina
protjeran
ATiGamer kaže...
floks kaže...

Ah, šta reći {#}

I don't need sex, T-com fucks me every day
14 godina
neaktivan
floks kaže...
infeqt0r kaže...

Sry za OFF.

I Nvidia ima "sranjsko slaganje monitora".

15 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

ovu seriju zaobilazim u velikom luku cisto zato sto je AMD pohlepan

Nemam potpis jer sam nepismen...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Leopard_st kaže...
.

I Nvidia ima "sranjsko slaganje monitora".

Naravno. 6 komada je fakat blesavo jer je centar radnje horizontalna "prečka". Tako je i dva (za igranje) jednaki fail zbog

centralne vertikalne prečke. 3 monitora je ok, ali samo pod uvjetom da se daju iskombinirati bočni vertikalno pivotani. Dakle

2 bočna bi po tome recimo ako imamo prosječan 23" 16:9, trebali biti nekakvi 17" modeli? U tom slučaju zbog pivota bi

definitivno morali biti NE-TN modeli, i to bi trebala moći voziti recimo hd7950 na full? Samo je pitanje ima li ona mogućnost

takve konfiguracije monitora. Ako nema, a ponavljam - pristojan 40-42"LCD TV bi trebao bit ugodan za igru.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice