AMD Radeon 6xxx

poruka: 4.994
|
čitano: 550.305
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

Ne bi rekao da ce tvoj CPU bit bottleneck.A uvijek ga mozes clockat na 3Ghz.

Sto se tice GPU-a evo ovako.

MSI GTX 560 Ti TF2 - 1750.00 kn

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_228&products_id=9705

Odlicno se clocka a kolko tebe znam ti ces to i iskoristit.

Gainward GTX 560 Ti GS - 1889.00 kn

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_228&products_id=9678

Sapphire HD 6870 - 1550.00 kn

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=9200

Ja bi svakako dodao malo novca i uzeo MSI GTX 560 Ti zbog odlicnog hladenja + clockanja.

Mislim da ako uzmes bilo koju od ove 3 igrat ces igre bez problema i onda kad dode vrijeme prodas i uzmes sve novo.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: AMD Radeon 6xxx

S konja na magarca ... prodaješ 6950 da bi kupio 560 koja je same crap -.-'

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1663451
13 godina
AMD Radeon 6xxx

Čovjek ne prodaje,nego dobiva novu u zamjenu za neispravnu.Teško ćeš uspjeti kompletirati sve za 2600kn(AM3 ploča,proc,DDR3 ram,graf.).Ostani na onome što imaš,digni malo proc i uzmi 6870,560...nešto u tom rangu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2011 12:27 (1Bleki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako dobiva novu u zamjenu nek uzme opet 6950 2GB od drugog proizvođaca.

16 godina
protjeran
imba kaže...

A jer mi se to opče isplati ako dobivam novu seriju 6950, mislim na custom PCB bez dual BIOS-a? Ovako imam je još doma i imam još uvijek ju unlockanu i dragu mi sa 1536 umj 1408 SP! Iako je clock speeds samo 800/1250. Umj 880/1375MHz?

Pa da onda dobim za 1800 kuna drugu neku XFX bez dual BIOS-a i switcha? Jer se taj XFX proizvodi opče još stara serija ili ne više niti oni? Ta mi odg, Sapphire je uzo lega imba i ne valja mu jer ne mogao unlockat ju, a  druge su giga sranj* ili skuplje ili nemaju?

I ja bih rađe na 6950 pa onda za 1800kn jer i GTX560 Ti dodje anyways 1700/1800kn..{#}

Aj neko pls odg pa da ne popušim još i ovaj puta. Dosta mi je sa ovom gigabyjticom sranj*...!!!

I do with an ear to lend
15 godina
stoncin3 kaže...
imba kaže...

A jer mi se to opče isplati ako dobivam novu seriju 6950, mislim na custom PCB bez dual BIOS-a? Ovako imam je još doma i imam još uvijek ju unlockanu i dragu mi sa 1536 umj 1408 SP! Iako je clock speeds samo 800/1250. Umj 880/1375MHz?

Pa da onda dobim za 1800 kuna drugu neku XFX bez dual BIOS-a i switcha? Jer se taj XFX proizvodi opče još stara serija ili ne više niti oni? Ta mi odg, Sapphire je uzo lega imba i ne valja mu jer ne mogao unlockat ju, a  druge su giga sranj* ili skuplje ili nemaju?

I ja bih rađe na 6950 pa onda za 1800kn jer i GTX560 Ti dodje anyways 1700/1800kn..{#}

Aj neko pls odg pa da ne popušim još i ovaj puta. Dosta mi je sa ovom gigabyjticom sranj*...!!!

cek cek cek...da vidim jesam li skuzio?

znaci tebi ova graficka ne valja jer ju nemozes clockat na zeljenu frekvenciju unatoc tome sto si ju unlockao?

Mozda imam Alzheimerovu.......ali barem nemam Alzheimerovu xD
16 godina
protjeran
lollik91 kaže...
stoncin3 kaže...
imba kaže...
cek cek cek...da vidim jesam li skuzio?

znaci tebi ova graficka ne valja jer ju nemozes clockat na zeljenu frekvenciju unatoc tome sto si ju unlockao?

Unlocked znači što? Podigni SP sa 1408 na 1536 ili dobij punokrvnu HD6970 sa stock taktovima 880/1375MHz i 1536SP? I još je k tome clockni na željenih 1000MHz+ te pukni u DVD drajv neku igru Crysis 2 na DX11 i kupim željeni full HD LED novi i igraj?

A ja to ništa ne mogu.. xD zahvaljujući lošijoj izvedbi Gigabyte kartica HD6950 naspram XFX recimo koju sada kanim uzeti. Što će mi popušim 300 kuna na kupovinu potpuno ispravnoga hardwarea i imam sve što sam trebao imati još u 12/2010. kad sam ju uzeo umj Sapphire jer nije bila na zalihi!

Sve u svemu ne želim ju imati više i dajem ju od sebe.. Sad kažu GTX560 Ti nije overkill tj Q6600 na 3GHz nije bottleneck na GTX-icu pa valjda nije onda ni na @HD6970 unlocked.

Dalje mišljenja. Ovo od lollika91 me potaknulo na raspravu! Btw dajem max 1800 ni lipe više iako mislim da ni one kartice od 1600 kuna koliko ću dobit za gigabajticu nisu lošije puno da bih imao downgrade obzirom na neoverclockabilnost mog Gigabyte hardwarea?

A ni pod razno ne želim imati karticu koja se freeza na 810MHz dok je stock 800.{#}

I do with an ear to lend
15 godina
stoncin3 kaže...

ti si lol,majke mi

15 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

Moja prava 6950, nikakva unlockana papa tvoju i ATiGamerovu unlockanu u hevenu ko dobar dan, a još nisam ni pošteno pregazio 1000mhz. Ti si stari u banani i smiri doživljaje, tebi je dosadno i neznaš kud bi od para , hardwera i izmišljaš toplu vodu. Kupi GTX580 i onda ćeš znat da dalje baš i nejde pa te možda puste glupe ideje. Tebi je očito da se mjenja, a ne igraš bit će ništa.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
imba kaže...

Moja prava 6950, nikakva unlockana papa tvoju i ATiGamerovu unlockanu u hevenu ko dobar dan, a još nisam ni pošteno pregazio 1000mhz. Ti si stari u banani i smiri doživljaje, tebi je dosadno i neznaš kud bi od para , hardwera i izmišljaš toplu vodu. Kupi GTX580 i onda ćeš znat da dalje baš i nejde pa te možda puste glupe ideje. Tebi je očito da se mjenja, a ne igraš bit će ništa.

Siguran? {#}

Bio sam prebacio i 1700 al mi je bacilo BSOD taman kad je bench završio. Mogo bi bez problema prebacit 1700 jer grafa ide na 1060MHz al nemam volje trenutno.

15 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

:) Imam i ja još lufta, sve pokazano je na 1.3v. 99% da sutra ide grafa iz mojih ruku kao i ostale komponente tako da će se bitka nastavit kad mi stigne novi komp u ponedeljak/utorak. U slučaju da ne prodam onda idemo dalje :P Iako se još uvijek dvoumim dali da uzmem neku mainstram grafu tipa 5850-6850 jel ne igram ništ novo a ostalo uložim u ssd,2500k itd.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
lollik91 kaže...
stoncin3 kaže...

ti si lol,majke mi

ROFL Kupi ti GPU za 2100 kuna pa se ne žali na ovakve stvari. Ja sam ju uzeo samo zato jer se dala otključati, a to pobogu NE IDE!!! Rađe da sam ostao na GTX460 768. Ionako sad igram Crysis 2 na 45 avg i Metro sam igrao na 30 avg+ sa GTX-icom mogao sam i crysis 2 rasturat na maxed out sa GTX460 768 od 1300 kuna koja se dala jako jako dobro clockati i imala hvala Bogu jako dobar aftermarket cooler na sebi.

imba k0aže...

Kakva prava HD6950 papa @HD6970 unlocked? Možda jer su naše stock kao moja koja ne da se preko 800MHz clockati, a tvoja PRAVA jer je ispravna ide gore na 1000? Ova gigabyte 6950 izvedba blago rečeno IT SUCKS MAN!!! Žao mi svake lipe što sam dao za nju, šteta jer je prva Gigabyte GTX460 bila super dobra kartica. I igram BO, Metro, Crysis 2 sam prošao već, sada brat igra i kartica ipak služi na 1536SP i 800MHz samo ju ne želim više jer je to moj princip gledanja stvari. Ja nez stvarno što je tu loše da se neispravna kartica zamijeni uz 300 kuna nadoplate za potpuno funkcionalnu XFX-icu? Ili da ostanem pri parama i za 1600 kuna uzmem GTX560 Ti kad ih se već i za toliko daje nabaviti, a GTX560 Ti rastura i tebe i mene i ATIGamera u heavenu to je dokazano tako da ne pričaj o nekom sintetic benchmarku... A Crysis 2 i Metro 2034 novi i to u DX11 će GTX560 Ti sigurno vrtiti na maxed out i full HD i to ne clockana kako ide gore kao luda već samo stock taktovi! Ostale igre ne trebam spominjati, za njih na full HD monitoru je dovoljna i GTS450 od 700 kuna ili AMD-ova HD5750 po istoj cijeni. Stvar je u tome što sam ja pobornik shootera i volim kad već igram upotrebljavati maxed rezoluciju te detalje te ne vidim ništa zgorega u tome da iskoristim pogodnosti PC-ja koji sam platio 6600 kuna 2008-e i sad nadograđujem staru već kantu sa malo jačom GPU iz tog razloga.{#}

I do with an ear to lend
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.4.2011 20:54 (stoncin3).
14 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Kakva prava HD6950 papa @HD6970 unlocked? Možda jer su naše stock kao moja koja ne da se preko 800MHz clockati, a tvoja PRAVA jer je ispravna ide gore na 1000? Ova gigabyte 6950 izvedba blago rečeno IT SUCKS MAN!!! Žao mi svake lipe što sam dao za nju, šteta jer je prva Gigabyte GTX460 bila super dobra kartica. I igram BO, Metro, Crysis 2 sam prošao već, sada brat igra i kartica ipak služi na 1536SP i 800MHz samo ju ne želim više jer je to moj princip gledanja stvari. Ja nez stvarno što je tu loše da se neispravna kartica zamijeni uz 300 kuna nadoplate za potpuno funkcionalnu XFX-icu? Ili da ostanem pri parama i za 1600 kuna uzmem GTX560 Ti kad ih se već i za toliko daje nabaviti, a GTX560 Ti rastura i tebe i mene i ATIGamera u heavenu to je dokazano tako da ne pričaj o nekom sintetic benchmarku... A Crysis 2 i Metro 2034 novi i to u DX11 će GTX560 Ti sigurno vrtiti na maxed out i full HD i to ne clockana kako ide gore kao luda već samo stock taktovi! Ostale igre ne trebam spominjati, za njih na full HD monitoru je dovoljna i GTS450 od 700 kuna ili AMD-ova HD5750 po istoj cijeni. Stvar je u tome što sam ja pobornik shootera i volim kad većigram upotrebljavati maxed rezoluciju te detalje te ne vidim ništa zgorega u tome da iskoristim pogodnosti PC-ja koji sam platio 6600 kuna 2008-e i sad nadograđujem staru već kantu sa malo jačom GPU iz tog razloga.{#}

To nije dokazano niti je istinito.

Kao što nije dokazano niti provjereno da će Metro 2034 i Crysis 2 u DX11 API-ju vrtit na maksimalnim postavkama.

16 godina
stoncin3 kaže...

ROFL Kupi ti GPU za 2100 kuna pa se ne žali na ovakve stvari. Ja sam ju uzeo samo zato jer se dala otključati, a to pobogu NE IDE!!! Rađe da sam ostao na GTX460 768. Ionako sad igram Crysis 2 na 45 avg i Metro sam igrao na 30 avg+ sa GTX-icom mogao sam i crysis 2 rasturat na maxed out sa GTX460 768 od 1300 kuna koja se dala jako jako dobro clockati i imala hvala Bogu jako dobar aftermarket cooler na sebi.

LoL imaš 45 fps-a average, a trebao bi imat 55-60 fps-a s tom karticom. Proc te koči gadno.

Najbolje da si ti ostao na onoj HD5850...

Living in a world of unordinary dreams that will never come true
15 godina
neaktivan

Stari oprosti ali ti si totalno ne pametan i tako sam sebe pobijaš da ti je bolje da šutiš. Kada sam ti rekao da si napravio grešku kada si prodao 5850, rekao si mi da sam glup, kada su vikali da je GTX560 bolja od 6950@6970 si vikao da su glupi, a sada pišeš kako GTX560 gazi sve, a kako ti je i GTS450 dobar. Ti frende očito trebaš pod hladan tuš jel ni sam neznaš kud bi od sebe ...

16 godina
protjeran
Hyperion kaže...
stoncin3 kaže...

LoL imaš 45 fps-a average, a trebao bi imat 55-60 fps-a s tom karticom. Proc te koči gadno.

Najbolje da si ti ostao na onoj HD5850...

Jedino se sa tobom slažem Hyperion! ;-)) Onaj Bugofil je rasturio nas oboje koji smo utključali 6950 u Heavenu. Drugo ne kažem jer je to neispravna kartica i ne da se clockati i držati na 880MHz. Btw Q6600 na 3.6GHz me koči? Lol si ti u to baš siguran ili samo nagađaš? Na 3.00GHZ imam jednak FPS u Crysisu! Btw nakon svega i cooler sam dao dalje jer mi ne treba makar sam ga imao god dana, naučio montirati hladnjak na procesor i clockati mašinu na 3.2, 3.33 , 3.4 i na 3.6GHz sam ga clocknuo. Dobar je to quad core za igre zato jer je na 3GHz. Ni na 2.4GHz nisam primijetio neku veću razliku u igrama? A to mi je potvrdio i jedan drugi kolega forumaš.

Ontopic please pitao sam za mišljenje, a ne za stvaranje halabuke o koje je kartica bolja i što mi se više isplati. Kažem XFX 6950 uz 300kn nadoplate ili GTX560 Ti nove za 1600?

Hyperion stvar je sad gotova, kartica je odavna prodana, HD5850 više za mene ne postoji neću je nikada više ni imati kod sebe, odigrao sam se na njoj gdn dana i odslužila je svoje. Ove moje kupovine raznoraznog HW su moja osobna stvar i uvijek podloga za slasni Offtopic meni u lice. Dakle pređite na stvar konkretno..!

I do with an ear to lend
14 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Onaj Bugofil je rasturio nas oboje koji smo utključali 6950 u Heavenu.

Ma gdje to i s kojom to grafom?

16 godina
AMD Radeon 6xxx

Najjednostavnije se uvijeri tako što izbenchaš karticu kod sebe pa onda je odneseš kod frenda/kolege koji ima npr. clockanog core i5 750 pa obaviš kod njega te iste testove.

Vidjet ćeš golemu razliku, pogotovo u minimum fps-u i glađem izvođenju.

I evo pitanje za vlasnike HD6950, koliki vam je average fps u crysisu 2 na 1680x1050 rezi.

Kod mene je 55-70 fps-a, average 60.

Living in a world of unordinary dreams that will never come true
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.4.2011 21:16 (Hyperion).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
protjeran
ATiGamer kaže...
stoncin3 kaže...

Onaj Bugofil je rasturio nas oboje koji smo utključali 6950 u Heavenu.

Ma gdje to i s kojom to grafom?

Ma onda u Metro benchmarku. Evo ovdje negdje? Znam ugl da se jako žalio na bivšu HD6970 koju je masno platio hvala Bogu onda da ju i ja nis kupio pa je prešao na GTX.

I do with an ear to lend
14 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Ma onda u Metro benchmarku. Evo ovdje negdje? Znam ugl da se jako žalio na bivšu HD6970 koju je masno platio hvala Bogu onda da ju i ja nis kupio pa je prešao na GTX.

Još ne vidim gdje.

Uglavnom ako je i postigao nešto bolji rez to je sigurno s masno OCanom grafom i to pri Olyevim postavkama na niskoj rezi s extreme teselacijom koje su tu isključivo radi sintetike i benchanja dok sa realnim stanjem stvari i gaming postavkama nemaju veze s vezom. Previše se zamaraš nebitnim stvarima i prelako se daš preobratiti.

14 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

Ja bi svakako onda nadoplatio 300 kuna i uzeo XFX. HD 6950 je odlicna kartica i nemoj da ti netko drugi govori drugacije.

Jos jedna stvar nisi imao srece i gotovo , vidis kako ATI Gamer ima VTX-ovu verziju i radi odlicno.

XFX FTW !!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
stoncin3 kaže...

meni se cini da ti ni sam neznas sta bi...

da si kupim graficku pa da je 2 mjeseca kasnije mogu prodati za 500+ kn manje nego sto sam je platio u ducanu?kao sto ti svaki put radis? ja sam sasvim sretan sa svojom 6850,s kojom igram sve na kojim god postavkama zelim,isto kako i ti sa svojom "glupom" 6950,samo sta moja dodje jeftinije 900 kn

umjesto da ulozis pare pametno,ti ih razbacujes na gluposti,ovo sto si bacio u vjetar s preprodavanjem graficka,mogao si si kupit novi proc i/ili maticnu i zapravo i iskoristit u potpunosti sve te graficke na koje se ti najvise i nabrijavas...

al dobro,ko sam ja da ti pametujem...tvoje pare,tvoj izbor.samo nemoj tulit kad skuzis da si mogao kupit "bolju" graficku da si pricekao jos tjedan dana ili se ne zeli oc-at za jos dodatnih 0.5 mhz-a ili neznam ni sam sta vise ne.

15 godina
neaktivan

To sam mu ja govorio pa mi se smijao ... ja ga u jednu ruku razumijem, jel ja također slabo igram a oduvijek se nabrijavam na te grafe i gluposti, ali ajd , što je tu je, ja još uvijek imam granice.

16 godina
protjeran
Puls3 kaže...

Ja bi svakako onda nadoplatio 300 kuna i uzeo XFX. HD 6950 je odlicna kartica i nemoj da ti netko drugi govori drugacije.

Jos jedna stvar nisi imao srece i gotovo , vidis kako ATI Gamer ima VTX-ovu verziju i radi odlicno.

XFX FTW !!!!

Tako će i biti.

Hvala svima na postovima..{#}

I do with an ear to lend
15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Sa strane ova bedasta prepucavanja dal je Nvidia e-ku..c veci ili AMD-ov. Ja te samo pitam dal stvarno misliš da će ti Microline zamjeniti ispravnu grafu? Zar stvarno misliš da ćeš doci tamo i reci im: Gospodine kad se unlocka nemogu ju Overclockirat. Ako ti grafa na stock vrijednostima radi sa optimalnim preformansama i bez smetnja grafa je ispravna. Nadalje sam si trebao biti svjestan da ćeš možda potrefiti loš primjerak i da će radit probleme sa unlockom. Šta ste stvarno mislili da će Unlock prolazit bez posljedica? To vam je sve sreca, a ja osobno volim igrat na sigurno i svakom pametnom preporucam da il uzme punu HD6970 il se neka zadovolji sa 15% nižim preformansama i HD6950.

Al hebiga ljudska pohlepa nema granica pa bi htjeli ovce i novce. E nece braco tako.

EDIT: Nadalje ove gluposti sa brandovima su totalne nebuloze. Sve referentne verzije su iste i jedina razlika jest naljepnica brandova. Dakle kako te je potrefilos sa Gigabyteom, tako može sa XFX-om, Sapphireom, VTX-om, pa čak i Asusom. Eto ATI-gamer je imao srece, no cujem da se u servis vraca jako puno skurenih HD6950 kojima je ošla regulacija zbog otključavanja, nadalje ima i jako puno grafa sa neispravnim SM-om koji je zaključan, al ne 100% se dade otključati, da dade se otključati no za koliko dugo?

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2011 0:36 (microman).
14 godina
neaktivan
microman kaže...

EDIT: Nadalje ove gluposti sa brandovima su totalne nebuloze. Sve referentne verzije su iste i jedina razlika jest naljepnica brandova. Dakle kako te je potrefilos sa Gigabyteom, tako može sa XFX-om, Sapphireom, VTX-om, pa čak i Asusom. Eto ATI-gamer je imao srece, no cujem da se u servis vraca jako puno skurenih HD6950 kojima je ošla regulacija zbog otključavanja, nadalje ima i jako puno grafa sa neispravnim SM-om koji je zaključan, al ne 100% se dade otključati, da dade se otključati no za koliko dugo?

Baš to. Čitam stoncina svako toliko priča da je giga loš, manite se gige itd. no ista stvar se mogla desiti i s drugim brandom ukoliko nema sreće pa ga udesi lošiji čip. Također glupo mi je mijenjati za jednu te istu grafu samo s drugom naljepnicom. Ako mu je baš sila za mijenjati oda neka uzme neku nereferentnu 6950 tipa TFII, DCII. Pošto je custom PCB otključavanja neće biti no sami arhitekturalni napredak u obliku otkljucanih SP-ova je 3-5%, ostalo otpada na taktove. Stoga se IMHO isplati ići na nereferentnu s boljim hlađenjem i PCB-om. Tu se kao dobar izbor nameće i GTX560 TFII.

Kada sam kupovao 6950 računao sam na 6970 BIOS, dakle "punokrvnu" karticu jer sam BIOS uvelike pridonosi stabilnosti pri OC-u neg da se to radi manualno putem Afterburnera. No zbog konflikta s latencijama bio sam prisiljen nasnimiti modani BIOS s taktovima 6950. U principu mogao bi taktove naštimati na 880/1375 ali jednostavno me OC grafe za 24/7 odbija.

16 godina
protjeran

Hvala na reviewu dečki;-)

Šalim se. Evo povlaćim se iz bitke i povlačim riječ za Gigabyte. Unlockao sam karticu, odvrtio uredno Vantage i Unigine HWBOT DX11 Extreme, prošla oba na stocku @HD6970. Neću dalje, lollik91 bi se uvrijedio da sada opet kažem kako ne ide na 950/1450MHz koliko CCC dopušta za kartice HD6970.

Imam sada na njoj flashani HD6970 Gigabyte BIOS, kartica uredno pokazuje znakove života u radu sa windowsima na frekvencijama 880/1375, kažem benchmark isto ostajem na njoj. I jedno još zbog ovoga što sam se naljutio ostaje do daljnjega u oglasu na prodaju po 1500 kuna pa tko voli nek izvoli{#} Ako ide ide, ako ne do Vraga i sve više. Već mi je pun kura* Gigabytea, unlockanja, flashanja BIOS-a, novih kartica. uzet ću si XFX-a ako dobim pare inače OK sam i ovako iako ne volim da kad nešto kupim i naumim pa to onda ne radi kako treba. Drugima radi meni neće. WTF izvoli...

Znam da je problem u naponskim konektorima 2x8 koje nema kartica HD6950 i znam da možda tražim previše za 2100 kuna ako HD6970 origigi dođe čak 400 kuna više. No sad je cjenovna razlika ostala ista dok je cijena XFX kartice u jednom dućanu lijepih 1800 kuna samo, a mislim da je za potpuno funkcionalnu HD6970 lijepa cijena. Dakle da ide barem na 950MHz ne tražim više jer ne radim rado voltmod na GPU-ovima iz principa i ofkors da se dade fino unlockati kao i ova sada.

Ako netko želi nek se javi na PM, ponuda ostaje, meni tako odg.{#}

I do with an ear to lend
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.4.2011 17:04 (stoncin3).
15 godina
stoncin3 kaže...

Hvala na reviewu dečki;-)

Šalim se. Evo povlaćim se iz bitke i povlačim riječ za Gigabyte. Unlockao sam karticu, odvrtio uredno Vantage i Unigine HWBOT DX11 Extreme, prošla oba na stocku @HD6970. Neću dalje, lollik91 bi se uvrijedio da sada opet kažem kako ne ide na 950/1450MHz koliko CCC dopušta za kartice HD6970.

nebih se uvrijedio,zasto?

ja ti kazem,radi ti sta oces ako mozes,ja ti samo ocu rec da se ti tim svojim postupcima vrtis u krug sto se tice performansi,a gubis lovu na veliko.jedino sta me smeta je tvoja izjava da je ta graficka smece jer je nemozes oc-at na neznam sta iako si otkljucao dodatne shadere.dobro ti je microman rekao,nemos imat i ovce i novce,budi sretan da si to mogao otkljucat.

nemogu ni ja svoj proc oc-at preko 3.4 ghz pa ga drzim na 3.2 iako zahtjeva veci napon da bi dodatna jezgra bila stabilna,pa sam opet sretan sto sam je uopce mogao otkljucat.a ne da ga ja sad idem prodavat sto nisam dobio jos i mogucnost velikog oc-a i dodatnu L3 cache memoriju....

NHF al nadam se da kuzis{#}

16 godina
protjeran

Lol pa da ne kužim ne bih bio već tu tri god:D

NHF ali ova grafa mi se sve više sviđa, evo sada sam uredno odvrtio na 11.4 beta 2 (još probam posljednju betu za par min pa javim) i Unigine Heaven HWBOT radi ko podmazan na 900/1400, stock napon još uvijek dakako. DX11 Extreme teselacija čak.

Kažem sada stavljam najnovije catalyste pa javim sa 915/1450MHz ako bude išlo. Dalje ne bih jer se znalo freezati na 950, ali ako bude išlo dao joj Bog zdravlja i sreće i njoj i Gigabyteu!:P

BTW moj quad core sasvim zadovoljava na 3.00, zaš ideš tako visoko? Ne znam da li je uopće potreban viši clock za quadove od 3000MHz iako znam da znaš da sam ga imao god dana na 3600 samo ne treba mi i cooler je otišao, Yasya više ne hladi kejs i Q6600 sad je na Intel stocku.

Igrao sam Metro2033, Crysis 2 sam prošao na 3.00GHz isto daje podjednak frejmrejt, ne šteka igrica nikako, možda tek na 2.4GHz i to JAKO MALO i samo katkada.{#} Eventualno je Q6600 i na 3.60GHz bottleneck na sve više od HD6850 koju i ti imaš pa tako i za moju samo opet kad već igram uzet ću si uvijek novo iako sad kad sam sve povratilo u normalu mis da će HD6950 unlocked ostati u kućištu dok ne uzmem novi komp 2013-te. Barem sad kada radi na 900/1400.

Evo sad probam Heaven pa postam u temu benchmarks sa novim drajverima za AMD GPU's na višim frekvencijama!{#}

I do with an ear to lend
16 godina
AMD Radeon 6xxx

Ima li tko problema s Gigabyte HD6850 1gb (windoforce) ? Nekidan kupio novu , stavio novi bios, nove drivere , sve radi super , 3d mark i furmark uredno prolazi na odličnim temperaturama jedino mi se nakon 15min Battlefield BC2 zamrzne i sruši. Prije s GTS250 mi se to nije dešavalo.

AMD FANOBY !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice