Ovo je bolje riješenje, jer će temperatura biti gotovo jednaka među GPU-ima. Sada ostaje samo dobar air-flow u kučištu da ovaj ispuh na kraju kartice bude provjetren
Ma jok 40cm..
Biti ce možda malo duža od HD 5970..
Da je preko 40cm jedva bi stala i u obsidiana...
Mislim da tak ludi nisu
lijepo lijepo
Very NicexD
Koliko su joj dimenzije toj dual-GPU?
Što se ugradnje tiče meni ne bi stala u ovaj colorsit kejs ni u ludilu.
Jedva sam montirao 5850 i još zadnju ovu 6950:D
Trebalo bi premjestiti disk i onda ako je preko 5cm duža od 6950 opet nema šanse da ju ugradim unutra.
Ili razmontirati nosače diskovlja i malo cable managementa FTW
:P
Haha,skoro je duga ko....nevermind xD
Ovo by gigabyte triba sredit,ili MSI,neko s dobrin sistemon za hladjenje :P
A cijena halo bing
"Looks like an old VHS cassette "
mnogo, mnogo dobro
Temperature su živa smijurija na toj ASUS-ici..
http://www.overclock.net/ati/461003-asus-4870x2-tri-fan-huge-improvement.html
Tako da bi ja pričekao njihovo ovakvo izdanje 6990.
Vjerojatno će i ASUS biti jedini ili jedan od vrlo rijetkih koji će se odvažiti na custom dizajn HD6990. Mada ASUS i Cijena neidu u isti kontekst. Vjerojatno će biti duplo skuplja u odnosu na referentnu i vjerojatno će se prije isplatit kupit dvije GTX580 nego njihovo čudo.
Neznam kako ovima u AMD-u nije palo napamet uzet AC ili Zerotherm da im dizajnira cooler
potpuno se slazem sa tobom u vezi coolera,,AC ILI ZEROTERM
Kolko vidim ima samo 8+6 pin za napajanje. Nekak sam očekival 8+8 onda bi bila zvijer :D
Kolko vidim ima samo 8+6 pin za napajanje. Nekak sam očekival 8+8 onda bi bila zvijer :D
Slika laže, potvrđena je implementacija 1x6pin + 2x8pin konektora...
Evo je,koristi turbinu u sredini
http://www.pcchip.hr/vijesti/vijesti/hardver/zvjer-zvana-radeon-hd-6990
Ja kada sam prodao gtx 480 kontao sam da cekam 6990 ali ipak sam prevagnuo i otisao na gtx 570 sli jednu gtx 570 vec imam ovih dana bih trebala doci druga.Ali bice monstrum sigurno ova 6990
mnogo lepa i moćna grafička kartina (kartica je glupo reć), mnogo
ovo ce rokati sve u 16...
Nakon dugo vremena,sa ovom grafom Tetris ide na ultra high bez stekanja
Sala
Cijena če bit prava sitnica, 5 soma minimum, al zato če padat cijene drugih kartica :D
Evo napokon i nešto više informacija o samoj kartici.
Kao što je vam je poznato, 6990 će sadržavati dva Cayman čipa na jednom PCB-u i to punokrvni Cayman XT sa 1536 VLIW4 stream procesora. Oba čipa kucat će 830 MHz na GPU jezgri te 1250 MHz (5GHz efektivno) memorija. Tu su i 256-bitna sabirnica te 2GB videomemorije po čipu.
Također se spominje i OC-ana verzija 6990 koja će kucati na 880 MHz.
Evo i malo usporedbe s GTX580, made by AMD:
Vidimo da je prednost 6990 uglavnom 60-ak%, no u nekim slučajevima ona raste čak i do 2x.
Otkriveni su i detalji potrošnje kartice. Kao što je bilo i za očekivati, kartica prelazi ATX limit od 300W pa tako "PowerTune maximum power" iznosi 375W dok je tipiča potrošnja u igranju novijih naslova 350W. Inače, sam PCB dizajniran je dovođenje 450W kao maksimalne vrijednosti. Kartica će se napajati pomoću 2 8-pinska konektora. Također tu je i 4+2 fazni PWM dizajn za svaki čip.
Release date 8. ožujka.
Jako fine rezultate ostavlja, ali i vjerojatno će koštati kao dragi kamen 5000kn+ (ili kao ares 10k) .
715eura,oko 5300kn...s obzirom da je ovo preorder i još je asusica,cijene od ostalih proizvođača bi mogle bit još i manje
I onda dodu u HR za 6K kn.
Ovo je RH, računajte najmanje euro x 8kn ili možda radje i 9kn. Ispod 6k no way.
Ovo je RH, računajte najmanje euro x 8kn ili možda radje i 9kn. Ispod 6k no way.
bit će u rh sigurno ispod 6k kn,dam se kladit
Ma svi smo se mi uvjerili da si ti "vidoviti Milan", zašto ti nebi vjerovali ;)
Ma svi smo se mi uvjerili da si ti "vidoviti Milan", zašto ti nebi vjerovali ;)
Ma pravi "Vidoviti Milan" ima vec HD 6990 kod kuce,samo ne zeli rec cijenu
Jel sam ja to dobro skuzio da ce imat 4 gige na sebi il sam nesto pobrkao?!.. a ja se cudim svojoj kako ima 2gb ^_^
koliko je ovo cudo dugacko ?
Jel sam ja to dobro skuzio da ce imat 4 gige na sebi il sam nesto pobrkao?!.. a ja se cudim svojoj kako ima 2gb ^_^
Da svaki GPU će biti opskrbljen sa 2GB GDDR5 memorije i to nije ništa jer je već bila verzija HD4870x2 sa 4GB.
koliko je ovo cudo dugacko ?
Previše
testovi:
http://www.anandtech.com/show/4209/amds-radeon-hd-6990-the-new-single-card-king
http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-6990-review/
Fenomenalne performanse, nema se sta prigovoriti.
Jedino malo hmmm djeluje buka. Po Anandtechovom testu je pod loadom 10dB glasnije od GTX470.
S obzirom da znam kako se cuje GTX470 pod loadom ovo mora da urlice pod loadom.
Izgleda da ce kartice sa custom coolerima biti pod must.