pa neda mi se više zajebavat sa time nek cu lijepo u zakonskom roku trazit pare ili zamjenu za nesta drugo
AMD Catalyst/Crimson/Adrenalin - Topic o Driverima
- poruka: 7.968
- |
- čitano: 1.916.677
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdra ljudi imam jedan problem.
Instaliro sam drivere 13.10 znaci pobriso stare, ocistio sa driwer sweeper i nako resetiranje su mi se pocele javljat vodoravne crte...puno vise se pojavljuju kada se surfa po netu nego kada se radi nesto obicno na laptpou.
Drivere sam skinuo sa amd stranice..imam u lapu amd radeon hd 6650M pa ako ko zna rjesenje neka javi..
pozz
Pozdrav!
I ja imam slican problem kao fluid77 ,samo sto meni nije u pitanju laptop.
Isto mi se pojavljuju vodoravne crte kod surfanja ili kod igranja igri (vecinom kod brzih pokreta).
Imam monitor LG W2453TQ i graficku karticu XFX HD7870 2GB 1000m PciEx
Neznam dali je problem u monitoru, grafickoj kartici, nekim driverima ili necem drugom..
Moze kakva pomoc ili savjet?
Ima li šanse 13.9 instalirati na Visti Ultimate x64? Ili sam i dalje na 13.4 dok ne odlučim na 7 prijeći.
Mene više vesele novi chipset driveri. Nije bilo novih još od 13.4.
http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/raid_windows.aspx
Bljak:
It does not include support for Frame Pacing or the very latest AMD CrossFire™ optimizations. AMD Catalyst 13.10 Beta includes additional performance improvements and fixes not found in AMD Catalyst 13.9 WHQL
:(
srećom se izvlače s bugfixevima
Jel valjaju sta ti 13.9 ili da ostanem na 13.10?
dali su ti driveri svi ukljuceni u onaj 13.9 da se neskidaju posebno?
dali su ti driveri svi ukljuceni u onaj 13.9 da se neskidaju posebno?
Ne, grafički driveri i čipset driveri nisu skupa.
Ja mislio da jesu,to onda znaci da imam one koje sam dobio zachipset na cdu dakle ima godinu ipo.
Aj hvala na savjetu.
dakle standart uninstal,pobrisati ostatke i instal
...
dakle standart uninstal,pobrisati ostatke i instal
Ne, samo instaliraš nove i to je to. Nove preko starih, nikad problema.
Ja upravo instalirao zadnju verziju. Dakle samo instalacija, nisam ništa uninstalirao. Tokom instalacije, rezolucija je u jednom trenutku postala jako krupna, ekran je dva puta zacrnio i onda se sve vratilo u normalu. Ovo je tek toliko da se ne iznenadite tokom instalacije ( za one koji to eventualno rade prvi put).
Ja upravo instalirao zadnju verziju. Dakle samo instalacija, nisam ništa uninstalirao. Tokom instalacije, rezolucija je u jednom trenutku postala jako krupna, ekran je dva puta zacrnio i onda se sve vratilo u normalu. Ovo je tek toliko da se ne iznenadite tokom instalacije ( za one koji to eventualno rade prvi put).
Kod mene je uvijek tako kada sam imao AMD.
A koja je razlika izmedju drivera i chipseta? Nov sam u ovome pa neznam..
Driver je softver, hrvaztski prijevod bio bi upravljacki program.
Cipset je hardver, komponenta na maticnoj ploci zaduzena za medjusobnu komunikaciju i zajednicki rad ostalih komponenti na ploci.
Je li sada jasna razlika?

Sad je jasno..:) Hvala!
A imam i jedan problem, a to je da se na monitoru kod igranja pa cak i kod surfanja pojavljuje neka vodoravna crta, kao da se dupla slika, to se javlja vecinom kod brzih pokreta..
Dali to ima veze sa driverima ili chpsetom ili je nesto drugo uzrok tomu?
Sad je jasno..:) Hvala!
A imam i jedan problem, a to je da se na monitoru kod igranja pa cak i kod surfanja pojavljuje neka vodoravna crta, kao da se dupla slika, to se javlja vecinom kod brzih pokreta..
Dali to ima veze sa driverima ili chpsetom ili je nesto drugo uzrok tomu?
Koje grafičke drivere imaš? Probaj staviti 13.10 beta ako već nemaš.
Što se čipseta tiče, do njega nije. I ne trebaju ti AMD driveri za čipset već Intelovi s Intelove stranice.
Imam 13.09 betu sada, ali imao sam i 13.10 do jucer.
A sa intelove stranice nisam nista stavljao..smao sam drivere za graficku sa AMD-ove.
Imam 13.09 betu sada, ali imao sam i 13.10 do jucer.
A sa intelove stranice nisam nista stavljao..smao sam drivere za graficku sa AMD-ove.
13.9 nije beta.
Nevezano uz problem odi na Intelove stranice i sitavi si Intel INF driver.
Hocu. Hvala na pomoci.
Nek netko tko ima Windows 8.1 RTM stavi 13.10 betu i pokrene source igre (HL2, Portal 2). Naime u HL2 mi je crni ekran uz zvuk i mogu alt tab na desk i sve je normalno, a kod Portala 2 je samo black screen i komp se smrzne, pa moram restartati. Čisto da znam. S drugim igrama je sve ok.
Imao sam isti problem na win 8.1rtm.. kad sam imamo 13.10,malo malo mi se smrzavao komp.pa sam stavio 13.9 i sad nema problema!!!
Ok, tnx. Idem onda na 13.9.
EDIT: Evo, sad HL2 radi, Portal 2 se crasha na prvom loading screenu, ali bar se pokrene za razliku od prije tako da nije više problem u driverima. Radi i Portal 2 sad
Zasto nemogu instalirati nove beta drivere? Imam 8850m. inace neradi mi ni autodetect. odmah na prvon prozoru mi kaze da mi je hardver nekompatibilan i finish.
odlični driveri za bf4
Jel ima boosta u drugim igrama?
Zasto nemogu instalirati nove beta drivere? Imam 8850m. inace neradi mi ni autodetect. odmah na prvon prozoru mi kaze da mi je hardver nekompatibilan i finish.
Pa jesi skino za Mobility Radeone i odgovarajucu verziju(32/64bit)?