AMD Catalyst/Crimson/Adrenalin - Topic o Driverima izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.916.650
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: ATi Catalyst - Topic o Driverima
PR0MATRAC kaže...
geek_boy1 kaže...

znaci cekamo one sljedece drivere bar mi sa hd 5770

za 5 seriju optimizacije vise nece biti - 12.10 je za tebe best choice...

HD 5xxx, 6xxx, 7xxx serija grafičkih kartica je podržana 13.1 driverom. Tako stoji na AMD službenoj stranici.

Ako imaš druge informacije, molio bih te da staviš link.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.1.2013 21:38 (Mile 74).
13 godina
neaktivan
ATi Catalyst - Topic o Driverima

Zar sam ja medu nekolicinom koja kuzi da su driveri 13.2, ako ne cak i 13.1. optimizirani za 7k seriju zbog drugacije arhitekture memory controlera? Ako je driver podrzan, ne znaci da je optimiziran za neku karticu, npr 13.2 za 5k karticu....

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.1.2013 21:42 (TomislavZG-2).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
TomislavZG-2 kaže...

Zar sam ja medu nekolicinom koja kuzi da su driveri 13.2, ako ne cak i 13.1. optimizirani za 7k seriju zbog drugacije arhitekture memory controlera? Ako je driver podrzan, ne znaci da je optimiziran za neku karticu, npr 13.2 za 5k karticu....

Izvadak (slika) sa AMD-ove službene stranice kojiu sam linkao u prethodnom postu.

Naravno da je najviše sa 13.1 driverima dobila HD 7xxx serija, ali nešto je dobila i HD 6xxx serija i nešto malo HD 5xxx serija grafičkih kartica.

15 godina
neaktivan
mersimh kaže...
geek_boy1 kaže...

dali se isplati instalirati na moju 5770 te nove drivere i dali je itko imo problema sa njima?

nemoj dzaba

ja instalirao prvo 13.1 pa 13.2b i htio se vratit na 12.10 kad ono stopped working gotovo svaki program koji imam(origin,skype,fraps,chrome itd)

i jos par vragova od samog drivera,i jbg morao se vratit na jedan od ovih i izabrao sam 13.2b

mada sam budala sto sam dirao uopce kada sam bio zadovoljan sa 12.10 al et hehe

sluze sad i ovi 13.2b isto pa aj

Isto problemi kod mene sa 5770, imao sam 12.11beta i sve radilo odlićno, probao 13.2beta i nema uočljivog porasta preformansi, još uz to u mafiji 2 lomi strukturu, vratim se nazad na 12.11beta i izgleda da su mi ostali negdje 13.2beta jer u mafiji 2 i dalje lomi strukturu, na kraju skužim da mi ni jedni driveri nisu insalirali open cl tehnologiju, izbrišem ccc sa control centra i sve ati/amd foldere iz c particije, skinem 13.1 whql jer si mislim da su potpuni, na kraju ni sa njima nemam open cl tehnologiju, možda i još nešto fali, probat ću temeljno počistit sa driver sweeperom pa ponovo instalirat...{#}, mislim da ću se od sad držat dobre stare izreke - što radi ne diraj

15 godina
neaktivan
1BIT kaže...
mersimh kaže...
geek_boy1 kaže...

dali se isplati instalirati na moju 5770 te nove drivere i dali je itko imo problema sa njima?

nemoj dzaba

ja instalirao prvo 13.1 pa 13.2b i htio se vratit na 12.10 kad ono stopped working gotovo svaki program koji imam(origin,skype,fraps,chrome itd)

i jos par vragova od samog drivera,i jbg morao se vratit na jedan od ovih i izabrao sam 13.2b

mada sam budala sto sam dirao uopce kada sam bio zadovoljan sa 12.10 al et hehe

sluze sad i ovi 13.2b isto pa aj

Isto problemi kod mene sa 5770, imao sam 12.11beta i sve radilo odlićno, probao 13.2beta i nema uočljivog porasta preformansi, još uz to u mafiji 2 lomi strukturu, vratim se nazad na 12.11beta i izgleda da su mi ostali negdje 13.2beta jer u mafiji 2 i dalje lomi strukturu, na kraju skužim da mi ni jedni driveri nisu insalirali open cl tehnologiju, izbrišem ccc sa control centra i sve ati/amd foldere iz c particije, skinem 13.1 whql jer si mislim da su potpuni, na kraju ni sa njima nemam open cl tehnologiju, možda i još nešto fali, probat ću temeljno počistit sa driver sweeperom pa ponovo instalirat...{#}, mislim da ću se od sad držat dobre stare izreke - što radi ne diraj

Ista stvar kod mene, dok nisam obrisao driver sweeperom drivere i revo uninstallerom pro App Profiles. Sada sam na 13.1 WHQL.

13 godina
protjeran

inace prije - instalacije novih drivera netreba micati stare...

Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
PR0MATRAC kaže...

inace prije - instalacije novih drivera netreba micati stare...

Ne treba dok nisam instalirao Unofficial 13.2Beta drivere, jer nisu bas uredni.

16 godina
neaktivan

Evo ako nekog interesira razlika između 12.8 i 13.1 drivera za HD7950.

3d mark 11 nije nadograđivan tako da su rezultati usporedivi.

Između ta dva nisam mijenjao drivere jer mi se činilo da nije bilo nekih posebnih promjena na bolje. Beta drivere ne stavljam od doba kad su mi zaribali OS.

12-8 12-8
13-1 13-1
Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend ----- | -----
Moj PC  
8 0 hvala 4
15 godina

Dobar pomak s 13.1 ! Meni bi trebala stici nova HD7950 ! Bas me zanima razlika između nje i krepane HD5870 ! ( imamo skoro istu konfu ){#}

Music As A Weapon !!
Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

eto odvrtil i ja sa svojom karticom i skoro pa neprimjetno poboljšanje između 12..11 bete i sad ovih novih službenih

12.11 12.11
13.1 13.1
Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

koji bi mi drivere preporučili za xfx 6870 2gb?

trenutno sam još na 12.6 ili 12.8....

Battlelog CRO_ZeNGe
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ZeNGe_CRO-mt kaže...

Najnovije naravno, uvijek najnovije.

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
13 godina
neaktivan

Da da, to sam i ja mislio, pa sam sa 12.11 na 6850 izgubio 60 fps-a na Black Ops 1 naprimjer, sa 90 na 30... Kad sam vratio na 12.8 sve radilo ko i prije. Doduše na većini ostalih igara nije bilo promjene velike, ni na bolje ni na gore.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ZeNGe_CRO-mt kaže...

Ako si zadovoljan kak ti igre rade s trenutnim driverima onda jos budi na njima ! Kad primjetis neke probleme onda idi na novije ! Tak ja radim ! Zadnji put su mi posljednji driveri bili losiji od onih starijih koje sam imao !

Music As A Weapon !!
15 godina
rapture686 kaže...

Da da, to sam i ja mislio, pa sam sa 12.11 na 6850 izgubio 60 fps-a na Black Ops 1 naprimjer, sa 90 na 30... Kad sam vratio na 12.8 sve radilo ko i prije. Doduše na većini ostalih igara nije bilo promjene velike, ni na bolje ni na gore.

12.11 WHQL nisu nikad ni izasli koliko ja znam.

Nakon 12.10 su izasli 13.1 WHQL.

BE HAPPY xD : )
17 godina

Haf932 kaže...

Ako si zadovoljan kak ti igre rade s trenutnim driverima onda jos budi na njima ! Kad primjetis neke probleme onda idi na novije ! Tak ja radim ! Zadnji put su mi posljednji driveri bili losiji od onih starijih koje sam imao !

Realno, ako radi ne popravljaj. Ja sam do juče "vozio" 12.4 (beta?), igrao bez problema nekoliko novijih i mnogima problematičnih igara (npr ACIII) i sve 5.

Doduše, juče sam rešio da posle godinu dana ipak napravim update na 13.1 + CAP2 za 12.11 (AMD-ova preporučena kombinacija) i meni za sada i oni deluju skroz ok. Nisam benchao, ali instalacija je prošla bez problema (bez deinstalacije starih drivera) i, ono malo što sam video, igre rade dobro (ACIII verovatno i glatkije, no sinoć mi se skinuo i update za njega, pa je pre do toga).

EDIT: Quck'n'Dirty DX11 bench sa Unigine Heavenom kaže da su ovi driveri oko 1.5% sporiji u ovom testu od onih koje sam imao.

EDIT 2: OpenGL bench sa Cinebenchom 11.5 x64 kaže 6.5% napretka. Ipak ću zadržati ovaj driver.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.1.2013 16:55 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Joe Cooker kaže...
rapture686 kaže...

12.11 WHQL nisu nikad ni izasli koliko ja znam.

Nakon 12.10 su izasli 13.1 WHQL.

12.10 onda, zabunio sam se.

Toni
16 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Dobar pomak s 13.1 ! Meni bi trebala stici nova HD7950 ! Bas me zanima razlika između nje i krepane HD5870 ! ( imamo skoro istu konfu ){#}

malo je off topic, ali par slika za HAF932 sa usporedbom u odnosu na HD5850 koju sam imao prije

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend ----- | -----
13 godina
neaktivan

izbriso sam sve fajlove od AMD, od ATI od svega sto je povezano sa grafom i drajverima...iso uninstall driver instaliro 13.1 i opet kad udjem u dxdiag ili device manager pokazuje stariju verziju drivera!!! pomoc

Real Madrid hasta la muerte
15 godina

A sta ti pokazuje CCC ?

13,1 13,1
Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

a on pokazuje odlicne informacije ..13.1! :D

http://zaslike.com/files/ea0r2ryefi0k84elbodt.png

a zasto dxdiag pokazuje neki 9,nesto a ovaj 13.1

edit: sta sluzi ovaj 2d driver version pokazuje mi isto broj kao kod tebe!!??

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.1.2013 17:53 (ajdin99).
17 godina
neaktivan

ne znam,ali ja nisam hvala bogu imal do sad nikakvih problema prilikom brisanja starih i stavljanja novih drivera niti kad sam imal cfx niti sad kad imam jednu karticu.kad napravim uninstall  restartam komp i onda otiđem u safe modu i sa driver sweeperom obrišem kaj je zaostalo za ati i nakon toga stavim nove i sve ok.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.1.2013 18:27 (jura).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
jura kaže...

ne znam,ali ja nisam hvala bogu imal do sad nikakvih problema prilikom brisanja starih i stavljanja novih drivera.kad napravim uninstall  restartam komp i onda otiđem u safe modu i sa driver sweeperom obrišem kaj je zaostalo za ati i nakon toga stavim nove i sve ok.

tako sam ja danas uradio i stavio sam sliku valjda su se "primili" novi driverii..

16 godina
neaktivan

Jel moze netko potvrditi da ima vidljivo boljih performansi sa serijom 6xxx i 31.1 ili 13.2beta driverima?

Ako je testirao na "jacim" igrama da ne micem 12.10 i stavljam nove bezveze.

Hvala.

0 0 hvala 0
13 godina

Molim Vas mozete li mi pronaci drivere od proizvodaca za: xfx hd-467X-ZDF2   (1 gb ddr2)

I <3 Music
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ajdin99 kaže...
jura kaže...

ne znam,ali ja nisam hvala bogu imal do sad nikakvih problema prilikom brisanja starih i stavljanja novih drivera.kad napravim uninstall  restartam komp i onda otiđem u safe modu i sa driver sweeperom obrišem kaj je zaostalo za ati i nakon toga stavim nove i sve ok.

tako sam ja danas uradio i stavio sam sliku valjda su se "primili" novi driverii..

ma imaš nove drivere sve ok.misliš na ovo?i kod mene je 9 verzja na dxdiagu,a ccc mi pokazuje 13.1

17 godina
neaktivan
1950Killer kaže...

Molim Vas mozete li mi pronaci drivere od proizvodaca za: xfx hd-467X-ZDF2   (1 gb ddr2)

to je mislim serija 4XXX tu si izabereškoje win imaš i to ti je to,ali mislim da bi stariji driveri možda bolje radili nego sad ovi npr.12.10,ali ne znam nek me netko ispravi ako to nije točno.mislim radili ti budu i ovi,ali možda ima bolje drivere za seriju 4XXX.

13 godina
jura kaže...
1950Killer kaže...

to je mislim serija 4XXX tu si izabereškoje win imaš i to ti je to,ali mislim da bi stariji driveri možda bolje radili nego sad ovi npr.12.10,ali ne znam nek me netko ispravi ako to nije točno.mislim radili ti budu i ovi,ali možda ima bolje drivere za seriju 4XXX.

od tu i inace skidam, ali sam naisao na problem na win xp, iz igrica me izbacuje... pa sam mislio nac neki origigi proizvodacev driver

I <3 Music
17 godina
neaktivan

ma to ti je najbolji driver,službeni.koje si do sad imal drivere?

edit:mislim da su najbolji driveri za tvoju karticu 12.6

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.1.2013 19:36 (jura).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
jura kaže...

ma to ti je najbolji driver,službeni.koje si do sad imal drivere?

edit:mislim da su najbolji driveri za tvoju karticu 12.6

do nedavno sam bio na win 7 pa sam od te stranice skidao sto novije...

I <3 Music
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice