Benchmark 13.2 Beta pobjednik
Danas cu isprobati u igrama
bete su im onda skoro redovito bolje od službenih,na kraju više korisnika vozi betu nego whql
bete su im onda skoro redovito bolje od službenih,na kraju više korisnika vozi betu nego whql
Ja sam malo izvrtio 3D Mark Vantage i 3D Mark 11 sa 13.1 i 13.2 beta i razlike su male.
Napomena: Koristim dvije 5850 (CFX) kartice i AMD FX 8120 CPU.
3D Mark Vantage
13.1
Ukupni: 22431
GPU: 23501
CPU: 19735
13.2 Beta
Ukupni: 22693
GPU: 23732
CPU: 20058
3D Mark 11
13.1
Ukupni: 7168
GPU: 7780
Physx: 6375
Comb: 5109
13.2 Beta
Ukupni: 7144
GPU: 7770
Physx: 6367
Comb: 5029
Novi 13.2 ili 13.3 ima novi memorijski kontroler ispisan samo za 7xxxx. latency fixevi i ocekuje se dobar skok perf. za 7 seriju opet.
Samo kratko pitanje, vidim da novi 13.x driveri uglavnom donose poboljšanje na 7xxx seriji.
Koji su najbolji za 5xxx seriju?
Konkretno 5770?
Netko tko bi potvrdio možda?
p.s. instalirao sam zadnje, naravno.
Imam pitanje jedno vezano za rezolucije u igrama i mislim da je stvar u driverima.
Naime kad igram igru i hoću staviti na rezoluciju nižu od originalne za moj monitor (1360x768) i 1280x720 znači te dvije rezolucije šljakaju normalno i slika je skroz raširena fullscreen..Ali ako spustim na recimo 1024x768 onda dobijem sa svake strane black bars i slika mi je samo u centru monitora znači 4:3 a monitor je 16:9. Sad ja ne znam kako da sredim da mi je slika i dalje razvučena na 1024x768 ili niže.
Novi 13.2 ili 13.3 ima novi memorijski kontroler ispisan samo za 7xxxx. latency fixevi i ocekuje se dobar skok perf. za 7 seriju opet.
Znaci li to da ce official 13.2 beta biti bolji od trenutnih unofficial drivera?
lol svaki ama baš svaki put kad instaliram službene drajvere pof...aju mi sve i nemože se ući u ccc te deri nazad na bete sa .net supportom lol. ajmo nazad beta!
mislim da od 12.6 nisam instalirao kompletne drajvere, ccc normalno...
Samo kratko pitanje, vidim da novi 13.x driveri uglavnom donose poboljšanje na 7xxx seriji.
Koji su najbolji za 5xxx seriju?
Konkretno 5770?
Netko tko bi potvrdio možda?
p.s. instalirao sam zadnje, naravno.
Nisam testirao i mjerio, ali meni su najbolji do sada ovi 12.11 beta, 13.1 whql nisam probao zbog lošeg feedback-a koji sam pročiao, a 13.2 beta ne osjetim neko poboljšanje, još mi u mafiji 2 lomi strukturu, igra se vrti skroz fluidno, ali se pojavljuju ravne plohe (npr u zgradi, u kuhinji mi se pojavi ploha kao zid pod nekim kutem), 13.2b sam za sada isprobao samo na far cry 3, crysis warhead i mafia 2, probat ću u još par igri, ali najvjerojatnije ću se vratit na 12.11b...
sto je tocno drugacije kod drivera sa net supportom
to su driveri za karticu + net framework 4 (što je framework)
EDIT: driveri ko driveri, peglaju grafu da što lakše izvodi igre, a framework je recimo to tako driver od windowsa koji pegla windowse da što glađe izvodi razne programe, pa tako i igre...
to su driveri za karticu + net framework 4 (što je framework)
EDIT: driveri ko driveri, peglaju grafu da što lakše izvodi igre, a framework je recimo to tako driver od windowsa koji pegla windowse da što glađe izvodi razne programe, pa tako i igre...
yup i kako meni uredno službeni drajveri pofu..aju pokretanje ccc-a ( tj. sjeb... .net) najbezbolnije krpanje svega toga mi je sa drajverima sa net supportom.
a preko win-a mislim da nikad nisam pošteno sredio probleme sa .net-om kad bi došlo do njih prilikom nadogradnje na novije drajvere.
Meni AMD nenudi 13.2 Beta drivere.
Gdje ste ih vi skidali?
Trenutno sam na 13.1 i svaki puta moram 3 reboot da ccc proradi kako treba
Imam 7770HD
13.2 verzija drivera nije sluzbena beta i zato je nema na amdovim stranicama - to je "procurena" verzija i pitanje je koliko je preporucljiva
vidim da svi pitaju za verzije za svoju graficku. koja bi meni odgovarala za sapphirku hd 4650?
vidim da svi pitaju za verzije za svoju graficku. koja bi meni odgovarala za sapphirku hd 4650?
sa 13.1 nemozes pogrijesit
sa 13.11 nemozes pogrijesit
Mislio si na 12.11 ali oni ne podržavaju ništa ispod 5xxx serije
sa 13.11 nemozes pogrijesit
Mislio si na 12.11 ali oni ne podržavaju ništa ispod 5xxx serije
na 13.1 - krivo sam napisao
Pozdravi,koji driver bi bio najbolji za Sapphire 7870?Ovaj beta novi ili?
Pozdravi,koji driver bi bio najbolji za Sapphire 7870?Ovaj beta novi ili?
skini 13.1 službeni sa amd stranice i gotovo
ustvari taj test je malo nepouzdan ako si vrtio samo jednom,ja sam vrtio sa istim driverima više puta pa sam znao dobit svaki put drugačije rezultate...
zasto se upioce zamarate sa razlikama - i spominjete 13.2 - kad je 13.1 sasvim u redu - ti benchevi su sminka - realne razlike nema
Za tebe je zadnji najnoviji driver 12.6, jer AMD više nepruža podršku za grafe ispod HD 5xxx serije.
Ovdje si potraži diver za svoju grafu.
Za ove s serijama od HD 2000 do HD 4000 najbolji je neslužbeni modificirani 12.10.
Jedno pitanje, jeste li možda primjetili da li vam se povečalo vrijeme logoff prilikom gašenja pc-a nakon instalacije 13.1 drivera?
Kod mene se osjetno povečalo, osim toga što je to AMD Fuel servis?
dali se isplati instalirati na moju 5770 te nove drivere i dali je itko imo problema sa njima?
dali se isplati instalirati na moju 5770 te nove drivere i dali je itko imo problema sa njima?
nemoj dzaba
ja instalirao prvo 13.1 pa 13.2b i htio se vratit na 12.10 kad ono stopped working gotovo svaki program koji imam(origin,skype,fraps,chrome itd)
i jos par vragova od samog drivera,i jbg morao se vratit na jedan od ovih i izabrao sam 13.2b
mada sam budala sto sam dirao uopce kada sam bio zadovoljan sa 12.10 al et hehe
sluze sad i ovi 13.2b isto pa aj
znaci cekamo one sljedece drivere bar mi sa hd 5770
znaci cekamo one sljedece drivere bar mi sa hd 5770
za 5 seriju optimizacije vise nece biti - 12.10 je za tebe best choice...
Kada bi trebali official 13.2 beta?