AMD Catalyst/Crimson/Adrenalin - Topic o Driverima izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.923.137
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
ATi Catalyst - Topic o Driverima

evo sad maloprije mi se javio taj famozni gsod. samo hard restart je upalio.

Stranice su trenutno nedostupne.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: ATi Catalyst - Topic o Driverima
Kill Frenzy kaže...
dv14 kaže...

Može preporuka nekih malo starijih drivera? Bitno je samo da su stariji od 12.8 i da naravno daju dobre perfomanse.

Kakvi su 12.6?

Upravo sam instalirao 12.6 i bolji su nego 12.8 i 12.9beta.pogotovo u wotu

modani -> 12.7 7900 mod.

Na stock 12.4 windows experience za grafiku mi je 6.1~6.2 kad stavim modane ide na 6.8+.

Grafička je HD 6750m.

Skok u performansama je očit.

17 godina

Od 1998-me samo ATI kartice, jedno 20-ak komada, redovito update-ani driveri (samo gazim stare novima, nikakvi driver cleaneri i

slične nepotrebne stvari) imao samo jednom problem, koji je na kraju ispao problem Asus ploče

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ne znam kakve probleme sa driverima spominjete, namjenjao sam se grafickih svaki par mjeseci nova na testiranje, amd nikad nije stvarao posebne probleme isto kao i nvidia, trenutno hd7850 ,catalyst 12.9b, win8 i sve radi savrseno

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
bik kaže...

ne znam kakve probleme sa driverima spominjete, namjenjao sam se grafickih svaki par mjeseci nova na testiranje, amd nikad nije stvarao posebne probleme isto kao i nvidia, trenutno hd7850 ,catalyst 12.9b, win8 i sve radi savrseno

Testirao i ja par komada 7850 i 7870, te jednu 7950 (sad trenutno koristim 6970)... Sve iz ove serije 7 ili su bile defektne ili driveri ne valjaju (12.8)... U nekim igrama i benchevima rade savršeno, u drugima se ruše, ima i slučajeva kada se ne

mogu probuditi iz spavanja... Plus ovaj problem koji sam primijetio - da im transcoding (ugrađeni) ne funkcionira kako treba, kao i da imaju provlema sa klokanjem (čak i laganim)...

Sa serijom 69xx nisam iskusio takve probleme, jedino prije sa serijom 5XXX i par komada 6870 (ali te su imale gadnih problema i sa memorijom - tvornički).

Iz Hrvatske, s ljubavlju
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.10.2012 1:19 (Danyel).
16 godina
de mi reci gdje se to ruse da iztestiram, 12.8 je meni super radio kako na 6950 tako i na 7850
16 godina
neaktivan
bik kaže...
de mi reci gdje se to ruse da iztestiram, 12.8 je meni super radio kako na 6950 tako i na 7850

Torchlight 2 nakon cca jednog sata ako je kartica lagano kloknuta, Sherlock novi (ne znam je li demo, nije na mom stroju) dva puta se srušila (''sledila'') na standardnim postavkama, Black Mesa jedanput ali tu ne sumnjam previše jer je igra zapravo mod a ne službena verzija, par puta rušenje Max Paynea 3 (i to samo ako su kloknute!)... Plus ponekad nepodizanje iz sleepa (nije matična, dešava se samo sa serijom 7 i to na oba računala)...

Kartice su u redu, na testovima koje sam odvrtio puna dva sata nema nikakvih ''skokova'' ni šokova, uredno sve odvrtile, voltaža ok čak i na poprilično zeznutim postavkama... (3D Mark, PC Mark, FurMark, AMD Burn-in...)

Transcoding sa serijom 7 radi na 12.6, a na 12.8 ne. Barem ne meni.

Ne znam, možda si ti imao sreće sa svojom a ja nesreće sa ovih 5-6 koje sam isprobao. Ili je došlo do nekog konflikta sa driverima, nema trećeg. 6970 radi perfektno i sa 12.8 i sa transcodingom, nigdje se ne ruši. Ni kloknuta ne pada.

isprobano na dva računala, oba sa originalnim Win7 x64 SP1, goli windowsi i ati catalyst 12.8 službena (nemodana verzija)...

testni stroj #1: Intel i5 2500K, MBO Gigabyte (P68 chip, B3 revizija), 2x4 GB DDR3 1600 Kingston, 1TB WD SATA3, PSU Corsair 650W (ne znam točno model)...

testni stroj #2: Intel i5 2400S, MBO Asrock H77M, 2x4 GB DDR3 2100 HyperX Kingston, 2x500Gb WD Black SATA3, PSU Zalman GS-500 (500W, aktivni PFC)... 

Iz Hrvatske, s ljubavlju
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.10.2012 6:20 (Danyel).
16 godina
neaktivan

Činjenica je da ATI uvijek ima problema sa driverima, ako radi jedna igrica kako treba onda ne radi druga i tako uvijek u krug, cijeli zivot imam ATI kartice i uvijek je bio isti problem imao sam samo jedno kratko vrijeme GeForce 8800GT koja se pokazala najbolja ali je imala 256 rama pa sam ju odlučio prodat. ATI mora poradit na driverima jer su ima kartice super ali driveri ocajni, meni je drago da nekima rade kako treba ali vecina ljudi ima problema, slabo mi je kad se sjetim da 5-6 mjeseci nisu mogli rijesit onaj problem sa stekanjem misa u gornjem desnom kutu. Ja sam takav da cu opet kupit ATI iako znam da cu opet vjerovatno imat problema.

0 1 hvala 0
14 godina

Evo ja se opet vratio ATI-u, kako vam rade najnoviji driveri na Cypressu(HD5850)?

iclock2much

0 0 hvala 0
17 godina
PlayMaker10 kaže...

Činjenica je da ATI uvijek ima problema sa driverima, ako radi jedna igrica kako treba onda ne radi druga i tako uvijek u krug, cijeli zivot imam ATI kartice i uvijek je bio isti problem imao sam samo jedno kratko vrijeme GeForce 8800GT koja se pokazala najbolja ali je imala 256 rama pa sam ju odlučio prodat. ATI mora poradit na driverima jer su ima kartice super ali driveri ocajni, meni je drago da nekima rade kako treba ali vecina ljudi ima problema, slabo mi je kad se sjetim da 5-6 mjeseci nisu mogli rijesit onaj problem sa stekanjem misa u gornjem desnom kutu. Ja sam takav da cu opet kupit ATI iako znam da cu opet vjerovatno imat problema.

Nema većina, nego manjina. Da ima većina sumnjam da bi kartice prodavale. BTW. Isto tako cijeli život većinom imao ATI, jednom sam zalutao u Nvidia tabor, gdje su mene snašli problemi (zamrzavanje, flickering itd.).

BTW. Ako ti je svaka ATI kartica tako loše radila, što i dalje kupuješ ATI i buniš se, a moguće da ti se neke druge komponente kolju, a i na kraju krajeva može biti da imaš masu gluposti instaliranih na kompu koji ti se kolju sa driverima.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
14 godina

Kad već svi pišete o iskustvu sa ATi karticama, ja sam također do sada kupovao isključivo njihove kartice i s nijednom nisam imao problema osim s ovom. Ali i dalje sam jako zadovoljan s njom, jer ako isključimo probleme s driverima, radi besprijekorno. 

1 0 hvala 0
17 godina

Nvidia radi bolje i stabilnije drivere. Mislim da ću se nakon ove epizode sa ati karticom ipak vratiti u budućnosti na nvidiu. Jedan od glavnih razloga će biti upravo kvaliteta drivera. Ovo sad je čista lutrija od verzije do verzije drivera. Barem nije dosadno. ;)

0 1 hvala 0
17 godina
zoharbizo kaže...

Evo ja se opet vratio ATI-u, kako vam rade najnoviji driveri na Cypressu(HD5850)?

meni sve 5.

doduše imao sam problema sa gpu usage ali skužio sam da mi je do flasha tj. kad sam pogledao nešto što je u flashu gpu usage bi mi je otišao na 100% i tu ostao.

kada bi u task manageru koknuo proces sve bi bilo normalno do restarta kompa, nije frka ali lol ako bi se desilo da se sam restarta iz tko zna kojega razloga nisam žalio da mi se grafulja bespotrebno grila.

uglavnom skužio sam koji se modul spaja (neko smeće iz tem. fajlova koje se stalno pojavljuje nakon brisanja afkors) na net i blikirao ga u firewallu i sada sve 5.

trebutno sam na 12.9 beti.

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.10.2012 10:36 (sokre).
16 godina
neaktivan
dado2202 kaže...
PlayMaker10 kaže...

Nema većina, nego manjina. Da ima većina sumnjam da bi kartice prodavale. BTW. Isto tako cijeli život većinom imao ATI, jednom sam zalutao u Nvidia tabor, gdje su mene snašli problemi (zamrzavanje, flickering itd.).

BTW. Ako ti je svaka ATI kartica tako loše radila, što i dalje kupuješ ATI i buniš se, a moguće da ti se neke druge komponente kolju, a i na kraju krajeva može biti da imaš masu gluposti instaliranih na kompu koji ti se kolju sa driverima.

Ne bunim se nego kazem da to trebaju popravit, kupujem jer su ATI-jeve kartice bolje i meni korisnije s obzirom sta ja radim zbog tehnologije. Uvijek sam kupovao njihove kartice. Cinjenica je da ATI driveri nikad ne rade u svim igricama kako treba nego uvijek jednaradi druga ne. Svaki driver popravljaju jedno te istu stvar 5 puta. To se mora popravit ali evo sad su uveli novi rezim da ce duze radit ali kako treba to je ipak neki napredak koji mi se sviđa. Nikad ja nisam imao problema sa BlueScreenom ili slicno nego jednostavno performance su bile lose u raznim aplikacijama pogotovo kod novih igrica im treba 2-3 mjeseca da proradi normalno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.10.2012 10:43 (PlayMaker10).
15 godina

ja sam svoju karticu vratio i naznačio kako želim nvidiu za zamjenu točnije gigabyte 660ti oc. iako je r7950 nešto jača šta mi to vrijedi kad ati ima usrane drivere. stvarno mi je žao ali nemam povjerenja u njih više i ovo mi je jedini mogući izbor. stvarno su preloši sa driverima.po forumima čitam koliko ljudi imaju problema i kako čekaju drivere koji će napokon radit.meni je svaki driver donio drugi problem.što je najgore graficka je radila po punim loadom bez problema ali u 2d-u je bila nestabilna ajme.  kada sam ju nosio na servis već su mi na servisu rekli kako brojne kartice 7*** serije imaju istih problema i da ih ljudi vraćaju.žalosno za ati/amd

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

moja 7870 radi savrseno.. ujutro prvo cmoknem klinca za dobro jutro pa onda skinem stranicu pa cmoknem grafu .. (zenu ni ne gledam vise) {#} isto tako i za laku noc {#} .probao malo sleeping dogse.. igra je WOW i radi ko beba.. dobivam oko 45 -50  60 ~  zavisi od situacije.. na max i aa na med

xfact
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina

Test novih Catalysta 12.11 koji donose osjetno ubrzanje za seriju 7000,  a u 3D Marku i preko 10%...KLIK! i KLIK!

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.10.2012 8:41 (filterini).
Moj PC  
2 0 hvala 2
15 godina
Kill Frenzy kaže...

ja sam svoju karticu vratio i naznačio kako želim nvidiu za zamjenu točnije gigabyte 660ti oc. iako je r7950 nešto jača šta mi to vrijedi kad ati ima usrane drivere. stvarno mi je žao ali nemam povjerenja u njih više i ovo mi je jedini mogući izbor. stvarno su preloši sa driverima.po forumima čitam koliko ljudi imaju problema i kako čekaju drivere koji će napokon radit.meni je svaki driver donio drugi problem.što je najgore graficka je radila po punim loadom bez problema ali u 2d-u je bila nestabilna ajme.  kada sam ju nosio na servis već su mi na servisu rekli kako brojne kartice 7*** serije imaju istih problema i da ih ljudi vraćaju.žalosno za ati/amd

Žalosno, ali istinito. Driveri su najslabija karika ATI/AMD-u. Otkad imam komp, a to je poduže vrijeme još od serije x1950pro pa nadalje sam imao isključivo ATI tj. po novom AMD kartice i bio sam stvarno zadovoljan jer su cijenovno uvijek bile jeftinije od Nvida-e, ali sve se mijenja pa tako i proizvođač kartice. Driveri su im koma, jedan mjesec valja, dugi katastrofa, treći malo se poprave, ali nešt drugo je otišlo kvragu, ukratko do bola frustrirajuće. Da ne govorimo da čim izađe nova serija grafičkih kartica, stare serije gube sva unapređenja za nove igre (napređenja za stare grafe traju još nekih  max 5 mjeseci nakon izlaska nove generacije), a ubrzo i kompletnu podršku što se tiče drivera {#}. Ovo je jedan od razloga što sam nakon desetak godina vjernosti ATI-u prešao na Nvidiu, žalosno ali istinito. Želim ATi-u (AMD-u) vrati što prije na stare dane slave sa dobrim driverima i jeftinim karticama. Prije 10-ak dana sam kupio MSI GTX 660 TI/PE i prodao svoju HD 6950 2GB i šta reći nego sam prezadovoljan. Pogotovo jer sam sada dobio Phsyx za Borderlands 2, Batman i druge igre koje ga podržavaju i izgleda moćno. 

LP

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.10.2012 9:51 (MasterOfDisaster).
14 godina
neaktivan

Evo jos jedna usporedba za nove catalyst 12.11

cika batmen
15 godina

Šta jedna hd6950 nedobije nikakvo ubrzanje sa 12.11??

My way
17 godina

AMD u release notesima uvek navodi ubrzanja samo za najnoviju generaciju, no po pravilu ga dobijaju i ostale. Ipak, ovaj put bi se mogao desiti izuzetak jer se eksplicitno navodi da su poboljšanja za GCN-bazirane proizvode, što je arhitektura koja se koristi u seriji 7000 i koja je osetno drugačija od ranijih, prilično srodnih serija, 2-6000.

No najbolje bi bilo da neko odradi koji bench kad driveri postanu dostupni (verovatno kasnije danas).

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.10.2012 12:51 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Na dnu prve stranice ovog linka KLIK piše da su testirali i HD 6970 i utvrdili da sa novim drajverima nema poboljšanja za starije generacije kartica.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

amd kaže da hd7870 dobije do 20% sa 12.11.driverom,kad provjerim javim koliko je to istina

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

ne samo 7870 nego cijela serija 7 temeljena na Graphics Core Next (GCN) Arhitekturi, živi bili pa vidili

17 godina

a sad recite da nije ljepo kupiti grafičku i znati da joj to nije maximum?!?

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

mozete mi reci dali ce biti taj novi driver i za moju amd radeon hd 7670m ?

0 0 hvala 0
15 godina
filterini kaže...

Test novih Catalysta 12.11 koji donose osjetno ubrzanje za seriju 7000,  a u 3D Marku i preko 10%...KLIK! i KLIK!

Jel ima kakvih komentara da driveri popravljaju probleme koje imaju neke kartice 7*** serije poput vertikalnih linija ili gsod-a?

Baš sam sada zvao servis i kažu da je graficka na testiranju i ostavljena je da vrti 3dmark.Već znam šta će bit. Oni će ju testirat i vratit nazad i reć da radi jer ona stvarno prolazi sve 3d testove ali je u 2d-u i prelasku u 3d aplikacije katastrofa tj ne valja. ruši se

16 godina

Ne znam ja nemam nikakve vertikalne linije ni rušenja isim što sam skontao da se neki alati za OC kolju sa Catalystom pa ih bolje ne koristit.

Ako imaš neke sumlje da grafička nevalja na STOCK a da ce njima na testiranju valjati trebaš snimit video s točnim opisom i dokazom šta se dešava, onda im poslati..

15 godina

poslao sam im sliku vertikalnih linija. problem je u tome kad se prebacije iz 2d-a u 3d da se pojača napon a frekvencija ostane ista ili obrnuto i tu dolazi do problema.sad baš čitam jedan forumu i naletim na ovo vezano za nove drivere " the only con I found yet is that the card always run full memory clocks even in "idle" when just web browsing".jesu li to ostavili namjerno svjesni kako neki ljudi imaju problema ili ne neznam.dosta ljudi ima problem dok neki kao ti npr nemaju na svu sreću.

ma čim sam došao u servis likovima je bilo jasno o čemu se radi i znaju za to"prebacivanje 2d 3d" da je problem

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Kill Frenzy kaže...

poslao sam im sliku vertikalnih linija. problem je u tome kad se prebacije iz 2d-a u 3d da se pojača napon a frekvencija ostane ista ili obrnuto i tu dolazi do problema.sad baš čitam jedan forumu i naletim na ovo vezano za nove drivere " the only con I found yet is that the card always run full memory clocks even in "idle" when just web browsing".jesu li to ostavili namjerno svjesni kako neki ljudi imaju problema ili ne neznam.dosta ljudi ima problem dok neki kao ti npr nemaju na svu sreću.

ma čim sam došao u servis likovima je bilo jasno o čemu se radi i znaju za to"prebacivanje 2d 3d" da je problem

Taj problem je XFX imao i prije, bas taj vendor kartica.

Tako da je do biosa, ne do kartica.

Treba posteno namjestiti 2D clockove i napon te to isto za 3D, ocito nisu uradili nesto kako treba.

iclock2much
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice