AMD Catalyst/Crimson/Adrenalin - Topic o Driverima izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.916.617
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: ATi Catalyst - Topic o Driverima
VeX7 kaže...
mikica1 kaže...

ne znam jekli još netko prijavljivao, ali ja sam imao problem u 10.10 sa crvenkastom bojom. našao sam na stranim forumima da su iste probleme imali i drugi. stoga, ostajem na 10.9, a žao mi je da nisam ostao na 10.5, jednako dobri su za mene bili

Na 10.10 su gotovo svi imali problem sa crvenkastom bojom nakon instalacije drivera (barem korisnici HD5770).

Ali taj problem je lako rješiv.

možeš napisati kako se rješvao. ja sam probao sa onim default vrijednostima, ali meni  s time nije uspijevalo. i da, i ja imam HD5770.

i još jedna stvar, možda nekome posluži, i o tome sam isto pisao., bio sam nadogradio na 10.11. preko windows update-a i tu sam imao problem sa određenom delayom, u  bilo koji program, između ostalog i ati catalyst kad bih ulazio pojavio bi se crni ekran i nakon dvije sekunde bi onda došla slika na svoje. to me užasno nerviralo, pa sam uz dosta muke sve vratio na 10.9. i sad nikakvih problema nemam. inače, zanimaju ma vaša isksutva sa 10.9. jel netko imao nekih problema.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.11.2010 23:21 (mikica1).
16 godina

Ne sviđa mi se nova ikonica catalysta u tray-u. Ko da je neko prišt istisnuo izgleda.

To mi je ionako uvijek ugašeno pa ono.. nevermind, nadam se da će bit stabilni.

Nego, imam pitanje. Oni driveri koji mjesečno dolaze preko windows updatea, dal su oni "pravi" driveri kakve skidamo sa ati/amd stranica ili nešto drugačiji? Koliko sam skužio jesu, samo dolaze bez nepotrebnih sranja tipa CCC.

Dal bi ih bilo ok povlačit s updatea svaki mjesec umjesto standardne instalacije?

When night falls, she cloaks the world... In impenetrable darkness. A chill rises from the soil and contaminates the air... Suddenly.. life has new meaning..
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.11.2010 23:18 (nontryer).
15 godina
neaktivan
ATi Catalyst - Topic o Driverima

evo pročitaj moj post gore, ja sam ptvi put to napravio, išao na 10.11 jer ih ati još nije imao na svojim stranicama, i imao sam problem sa delayeom

0 0 hvala 0
16 godina

Ma pitam za inače, s win updatea uvijek dođu par dana kasnije nego na official stranici. Ovo je očito bila iznimka.. a treba probat ubuduće, ako bude problema lako se stave "pravi" driveri.

*pa da bude još problema*

{#}

When night falls, she cloaks the world... In impenetrable darkness. A chill rises from the soil and contaminates the air... Suddenly.. life has new meaning..
15 godina
neaktivan

ne znam što bih ti odgovorio, nisam pametan, i ja bih volio, jer je elegantnije ih pokupit preko win updejta, nego ovako, download plus instalacija.

da, ovo je bila očito iznimka, koja me koštala živaca, da mi je došlo da {#}

15 godina
mikica1

možeš napisati kako se rješvao. ja sam probao sa onim default vrijednostima, ali meni  s time nije uspijevalo. i da, i ja imam HD5770.

i još jedna stvar, možda nekome posluži, i o tome sam isto pisao., bio sam nadogradio na 10.11. preko windows update-a i tu sam imao problem sa određenom delayom, u  bilo koji program, između ostalog i ati catalyst kad bih ulazio pojavio bi se crni ekran i nakon dvije sekunde bi onda došla slika na svoje. to me užasno nerviralo, pa sam uz dosta muke sve vratio na 10.9. i sad nikakvih problema nemam. inače, zanimaju ma vaša isksutva sa 10.9. jel netko imao nekih problema.

imam ja 10.9 driveri su ok,nikakvih problema sa njima u odnosu na 10.7 zbog kojih sam se vratio na 10.3 dugo vremena jer su mi 10.7 radili sranja sa temperaturama.Još uvijek vozim ove 10.9 i za sad nejdem na više jer nema potebe dobrog konja mjenjat.

15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
Minoza kaže...

U 10.11 opet nema MLAA na 5xxx, nevjerovatno... Bravo AMD {#}

LOL, a u 10.10c ima podrške bar ja imam morphological AA opciju.

Stavili pa opet maknuli. Zato mi i nije jasno...

3D Designer
15 godina
neaktivan

Meni osobno 10.6 pa do 10.9 ddriveri su sranje kaj se tice battlefielda.Tek su sad 10.10 i 10.11 popravili stvar.Sve ovisi o potrebama korisnika.ak netkom rade normalno druge igre onda nema potrebe mjenjat.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

poz. možda moj problem nekome pomogne...(u vezi nfs-a)

jučer sam instalirao nfs hot pursuit(i dođe mi u meni u igri ali dok sam pritisnuo enter da vozim onda me izbacilo van..

imao sam 10.10 catalist drivere.. i onda sam stavio 10.10 hotfix drivere i sad mi radi...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mogu potvrditi da Hot Pursuit normalno radi i na 10.11
3D Designer
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

A jesi padobranac....{#}

Vidim da nekima na HD5770 ovi novi dobro rade ali ipak mislim da necu prelazit na njih.

pwn too much... http://bfbcs.com/stats_pc/agent_00klc
16 godina

evo ja sad krenu skinuti 10.11 i odem an atijevu stranicu i tamo ima normalni ati catalyst 10.11 i ispod njega amd catalyst / Acdelerated, wtf. koja je sada razlika od tih dvoje osim što su ovi veći i imaju openCL driver??

od svih stvari koje sam izgubio, pamet mi najviše fali...
15 godina
neaktivan

Catalyst 10.10 e je noviji driver od 10.11 samo nije WHQL

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
McNEKONTROLIK kaže...

koja je sada razlika od tih dvoje osim što su ovi veći i imaju openCL driver??

Samo u tome je razlika.

EDIT: Evo ja mogu potvrditi da su konacno sredili powerplay kak treba, koliko god OC-ao graficku taktovi u idle-u se uvijek spuste na 157/300{#}

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.11.2010 16:47 (AA-d00d).
16 godina
odjavljen

Zanima me hoće li raditi Crysis 2 na najvećem na ATI Radeon HD 5970 Black Edition 4 gb, s najnovijim driverima?

D=mc2, Deinstein
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
Axlus kaže...

Zanima me hoće li raditi Crysis 2 na najvećem na ATI Radeon HD 5970 Black Edition 4 gb, s najnovijim driverima?

15 godina
neaktivan

e ljudi može pomoć? :

imao sam nvidu geforce 9800 gt i prije dva tjedna mi je izgorjela i danas sam kupio ATI Radeon HD 5670.

stavio sam ju u kompjutor i neznam dali trebam sada reinstalirati windowse ili ih mogu samo ostaviti (Windows 7 32-bit)??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
fic1994 kaže...

e ljudi može pomoć? :

imao sam nvidu geforce 9800 gt i prije dva tjedna mi je izgorjela i danas sam kupio ATI Radeon HD 5670.

stavio sam ju u kompjutor i neznam dali trebam sada reinstalirati windowse ili ih mogu samo ostaviti (Windows 7 32-bit)??

Naravno da netrebaš.

Samo dobro izbriši drivere od GeFore-ice.

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.11.2010 19:22 (DamageHigh).
17 godina
fic1994 kaže...

e ljudi može pomoć? :

Samo uninstaliraj nvidijine drivere i pobriši njihove ostatke te onda instaliraj AMD-ove drivere i to je to.

No preporučuju se novi windowsi nakon prelaženja sa Nvidije na AMD i obrnuto no što se mene tiče ja nebih nove winse stavljao. Jedino bih ti preporučio da pređeš na 64-bitne.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Downloading High Definiton Video
16 godina

bok svima

ima li li ko tu problem sa ATI driverima, točnije....nakon 10min igranja nekih igara smrzne mi se komp i dolje na alatnoj traci se pojavi poruka "The display driver has stopped working and has recovered"

Već nema sta nisam probao, poslusao razne savjete i nikako doci do odgovora....trenutno imam Windows 7 Ultimate 32x

Temperatura graficke nije u pitanju jer se vrti oko 40-50 stupnjeva a proca oko 60 stupnjeva

Problemi su se pojavili nakon sto sam  instalirao tu HD 4670, prije toga sam imao ATI X1950Pro i sve je radilo ok

Molim vas ak netko ima kakvo rješenje jer ja stvarno vise neznam sta uraditi, koje drivere, koje windowse, Neznam

PC

ATI 4670

AMD X2 7850 BE

4 GB DDR2 800Mhz

Gigabyte M52L-S3

320GB harda

AMD Athlon X2 7850 BE 2.8Ghz / Glacial Tech Igloo 5750 / 4x1GB Kingston HyperX 800Mhz / Powercolor HD 4670 512MB GDDR3 / Win 7 Ultimate x64
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.11.2010 19:38 (ibari91).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ibari91 kaže...

bok svima

ima li li ko tu problem sa ATI driverima, točnije....nakon 10min igranja nekih igara smrzne mi se komp i dolje na alatnoj traci se pojavi poruka "The display driver has stopped working and has recovered"

Već nema sta nisam probao, poslusao razne savjete i nikako doci do odgovora....trenutno imam Windows 7 Ultimate 32x

Temperatura graficke nije u pitanju jer se vrti oko 40-50 stupnjeva a proca oko 60 stupnjeva

Problemi su se pojavili nakon sto sam  instalirao tu HD 4670, prije toga sam imao ATI X1950Pro i sve je radilo ok

Molim vas ak netko ima kakvo rješenje jer ja stvarno vise neznam sta uraditi, koje drivere, koje windowse, Neznam

PC

ATI 4670

AMD X2 7850 BE

4 GB DDR2 800Mhz

Gigabyte M52L-S3

320GB harda

jesi li reinstalirao drivere dok si kartice zamijenio?

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.11.2010 19:42 (AA-d00d).
16 godina

ne da sam samo drivere instalirao nego sam i kompletno windowse reinstalirao

AMD Athlon X2 7850 BE 2.8Ghz / Glacial Tech Igloo 5750 / 4x1GB Kingston HyperX 800Mhz / Powercolor HD 4670 512MB GDDR3 / Win 7 Ultimate x64
17 godina
neaktivan

Neznam, mozda je onda kartica neispravna....

Inace kolike su sanse da instalacija windowsa ili drivera pođe po krivu, da se ne instalira bas 100% kak treba?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

citao sam po raznim forumima i nisam jedini kome se to desava i ne samo ATI nego i nVidijini čipovi.....imao sam ja svakakvih problema koje sam rješavao ali ovo vec rjesavam par mjeseci i nema sanse da sta upali...

17 godina
neaktivan
ibari91 kaže...

citao sam po raznim forumima i nisam jedini kome se to desava i ne samo ATI nego i nVidijini čipovi.....imao sam ja svakakvih problema koje sam rješavao ali ovo vec rjesavam par mjeseci i nema sanse da sta upali...

Jesi probao kod frenda karticu ubacit da vidis ako njemu isto s*re?

16 godina

nisam to pokusavao jer mi je vec dosadilo to sve sto se tice raznih sprobavanja

17 godina
neaktivan

A to ti jos jedino preostaje, ako ce i njemu tako biti onda je kartica u banani.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

znam da malo skrecem s teme ali vec kad smo kod toga,..koje windowse bi mi preporucio za taj PC? koji bi bili najidealniji?

15 godina

Imao sam isti problem s 5770. Počistio sam drivere Driver Sweeper-om u Safety Mode-u i instalirao zadnje (10.10) sa AMD-ove stranice, i sad rade OK.

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice