9600gt na pcexpress x4?

poruka: 9
|
čitano: 1.767
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
9600gt na pcexpress x4?

Posto sam novi na forumu, pozdravio bi sve forumase i zatrazio neki savjet u vezi mog problema..

Planiram kupiti 9600gt ili 8800gt (jos cu odluciti) ali imam jedan problemcic. Naime koliko znam ove graficke kartice su pcexpress x16 druge generacije,  a ja imam maticnu plocu ASrock 775 DUAL-VSTA Pt 880 pro chipset koja ima na sebi AGP I PC-E X4 utor za graficke kartice. Trenutno imam 7300gt pc-e i oslaba mi je pa namjeravam uzeti novu graficku.

Pitanje: Dali ove dvije navedene graficke kartice mogu raditi normalno na mom pc-e x4 utoru posto su one pc-e x16 druge generacije, a ako mogu dali gubim neke performanse i otprilike koliki je gubitak u performansama?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: 9600gt na pcexpress x4?

Ja sam siguran da će ti grafe raditi normalno, sve je isto samo je razlika u brzini 16X ili u tvom slučaju 4X, gube se performanse ali to nije tolko zabrinjavajuće to je nekih 5% - do max 15 %......

neznam kaj da napišem,,,,,
17 godina

ej starac hvala ti na odgovoru, skino si mi brigu, jer ja sam znao da obicne pcexpress rade ali nisam znao dali ce ove kartice nove generacije raditi jer imaju pce 2 generacije pa me je to zbunjivalo, ali u svakom slucaju morat cu kasnije  i maticnu zamjeniti jer mi nije bas nesto samo mi se zasad ne uklapa u budzet. Mršti se

17 godina
neaktivan
boxer kaže...

ej starac hvala ti na odgovoru, skino si mi brigu, jer ja sam znao da obicne pcexpress rade ali nisam znao dali ce ove kartice nove generacije raditi jer imaju pce 2 generacije pa me je to zbunjivalo, ali u svakom slucaju morat cu kasnije  i maticnu zamjeniti jer mi nije bas nesto samo mi se zasad ne uklapa u budzet. Mršti se

Kaj  si  mislio  sam  tim  starac?    Ovo kaj su nove grafe PC-x 16 2.0 to nema veze jer rade na 1.0.. Cool

17 godina

ha ha, neboj se nisam mislio na uvredu, cisto uzrecica,  jel bolje legendo?

17 godina
neaktivan
boxer kaže...

ha ha, neboj se nisam mislio na uvredu, cisto uzrecica,  jel bolje legendo?

Može...Cool

17 godina
Juventus 4ever kaže...

Ja sam siguran da će ti grafe raditi normalno, sve je isto samo je razlika u brzini 16X ili u tvom slučaju 4X, gube se performanse ali to nije tolko zabrinjavajuće to je nekih 5% - do max 15 %......

Juve izgleda ipak da nece moci 8800gt i 9600gt  na Asrock 775 dual VSTA VIA 880 Pro chipsetu na PC -E X4  ,,  evo sto sam nasao,,,

Answer:The NVIDIA® 8800GT PCIE VGA card is GEN2 mode VGA card. Unfortunately VIA ® ® ® chipset does not support GEN2 mode VGA card. The only solution is to set 8800GT PCIE VGA card to GEN1 mode.
We have tested 8800GT PCIE VGA card. After flashing GEN1 mode BIOS for 8800GT, it works fine on VIA ® ® ® chipset motherboard.

Please contact VGA card vender to get the VGA BIOS with GEN1 mode for your 8800GT PCIE VGA card."

U biti kako kazu, moze ako promjenim bios graficke, ali ja nisam dovoljno strucan da to uradim, pa cu zakljucit da nemogu....

17 godina
neaktivan
boxer kaže...
Juventus 4ever kaže...

Juve izgleda ipak da nece moci 8800gt i 9600gt  na Asrock 775 dual VSTA VIA 880 Pro chipsetu na PC -E X4  ,,  evo sto sam nasao,,,

Answer:The NVIDIA® 8800GT PCIE VGA card is GEN2 mode VGA card. Unfortunately VIA ® ® ® chipset does not support GEN2 mode VGA card. The only solution is to set 8800GT PCIE VGA card to GEN1 mode.
We have tested 8800GT PCIE VGA card. After flashing GEN1 mode BIOS for 8800GT, it works fine on VIA ® ® ® chipset motherboard.

Please contact VGA card vender to get the VGA BIOS with GEN1 mode for your 8800GT PCIE VGA card."

U biti kako kazu, moze ako promjenim bios graficke, ali ja nisam dovoljno strucan da to uradim, pa cu zakljucit da nemogu....

hebga al u pravilu mora radit... al via je via.. sorry

17 godina

heh,,,al sam se zezno kad sam kupovao ovu maticnu,,,,ali izgleda da moze 9600gt, evo sta su meni odgovorili preko maila:

Dear Sir,
Thank you for contacting ASRock
The nVidia 8800GT PCIE VGA card is GEN2 mode VGA card.
Unfortunately VIA PT880 PRO/Ultra chipset does not support GEN2 mode VGA card.
The only solution is to set 8800GT PCIE VGA card to GEN1mode.
We have tested ASUS 8800GT PCIE VGA card. After flashing GEN1 mode BIOS for ASUS 8800GT,
it works fine on PT880 PRO/Ultra chipset motherboard.
If you want to use 8800GT, please contact VGA card vender to get the VGA BIOS with GEN1 mode for your 8800GT PCIE VGA card.
By the way, 775Dual-VSTA could support NVIDIA 9600GT PCIE VGA card.
We have tested CHAINTECH GF9600GT/512MB PCIE VGA card. It is no problem.

Besides, the VGA card manufacturer may test their card on this motherboard or know related issue about their VGA card.
Please also contact the manufacturer to get more information about your favorite VGA card.
Thanks for the mail.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice