6870 temperatura gpu-a

poruka: 49
|
čitano: 6.969
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
6870 temperatura gpu-a

pomalo me iritira glasan hladnjak na XFX HD 6870, pa me interesira koji custom hladnjak mogu kupiti za grafu, s tim da mi je prvenstveni interes tišina, a ne OC?

http://www.youtube.com/watch?v=Hk4fXsUZQWw
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: 6870 temperatura gpu-a
kuleee kaže...

pomalo me iritira glasan hladnjak na XFX HD 6870, pa me interesira koji custom hladnjak mogu kupiti za grafu, s tim da mi je prvenstveni interes tišina, a ne OC?

imam dotičnu karticu i ne razumijem kako bi te tiha kartica mogla živcirat ?? :S
smanjiš brzinu venta na 25% i miran si... meni u BF3 nakon sat dva ne prelazi 70C sa ventom na 45% (ručo sam složil fan profil), inače je oko 35/37C u idle

ali ako baš očeš, stavi accelero s1 ili još bolje twin turbo...kažem ti, bezveze ti to kad se je da stišat

14 godina
neaktivan

evo da ne otvaram novu temu-da vas pitam jel to uredu temperatura.

naime imam gigabyte windforce x3 u big toweru (znači fakat ima sve mjesta), odnapred pušu dvije osmice na grafu i proc, iza imam jednu osmicu za ispuh, a temperatura mi je u idleu 53 stupnja, fan speed na 52%-znači kad ne igram igre, na Furmarku mi se popela do 84%, pa sad ne znam jel to ok ili griješim sa ventovima ili što je, hvala..

ps. sati 8:40, vanjska temperatura 13 stupnjeva, unutarnja oko 20 stupnjeva, temp. grafe 51 stupanj, fan speed 50%

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.6.2013 8:39 (bobsi).
13 godina
protjeran
bobsi kaže...

naime imam gigabyte windforce x3 u big toweru (znači fakat ima sve mjesta), odnapred pušu dvije osmice na grafu i proc, iza imam jednu osmicu za ispuh, a temperatura mi je u idleu 53 stupnja, fan speed na 52%-znači kad ne igram igre, na Furmarku mi se popela do 84%, pa sad ne znam jel to ok ili griješim sa ventovima ili što je, hvala..

ps. sati 8:40, vanjska temperatura 13 stupnjeva, unutarnja oko 20 stupnjeva, temp. grafe 51 stupanj, fan speed 50%

Previše.

Windforce su vrhunski cooleri i temperature ne bi smjele biti u idlu 54° nikako..

Skini hladnjak, zamijeni pastu na procesoru, očisti ventilatore i trebalo bi biti dobro.

http://www.youtube.com/watch?v=YlUKcNNmywk
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.6.2013 10:19 (Budokai).
15 godina
bobsi kaže...

Nije u redu , uzimajuci u obzir temp. prostorije od 20 C , WindForce 3X hladnjak koji je namjesten na 50% da bi temp. u idle-u bila 51 C !

Za pocetak samo ispusi dobro grafu od prasine !

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan
Haf932 kaže...
bobsi kaže...

Nije u redu , uzimajuci u obzir temp. prostorije od 20 C , WindForce 3X hladnjak koji je namjesten na 50% da bi temp. u idle-u bila 51 C !

Za pocetak samo ispusi dobro grafu od prasine !

budem ju danas izvadio i ispuhao, ali jučer sam stavio sve u navedeno kućište i ne čini mi se da ima baš prašine, a što se tiče ventilatora-nije namješten na 50%, nego tako radi automatski na navedenoj temperaturi..

14 godina
neaktivan

ispuhao sam ju i spustila se temp. za par stupnjeva, sad je u idle temp 51 stupnjeva, a vent. na 50%, izvrtio 15min Furmark-temp. 84 stupnja, gpu usage 99%, ventilator 84%, sad jel to normalno ili????

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.6.2013 19:13 (bobsi).
13 godina
6870 temperatura gpu-a

Jel ocana kartica i na kojem je taktu?Imam istu  i meni su temp slicne kao i kod tebe 46-52 C u idleu,kad igram igre oko 75 C (na ovim zahtjevnijim tipa C3,Metro LL)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

nije ocana, da slične temperature su..

13 godina
6870 temperatura gpu-a

Kod mene su temp malo porasle kako je doslo ljeto,inace moja je ocana na 950/1160

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ma čudno mi je zato što sam imao neko guravo kućište bez dodatnih ventilatora, još sam od frenda posudio škare za lim da stane grafa :), a sad stvarno ima mjesta i propuha i još je sad hladnije nego ovih dana, neam pojma-čudno mi malo, možda će sve to doći do izražaja kad bude oko 30tak stupnjeva u prostoriji..

13 godina
6870 temperatura gpu-a

Ma i kod mene je ok kuciste naprijed 120,nazad 120 i sa strane 230 ,morat cu i ja svoj malo propuhat,vjerovatno se nakupilo prasine.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
error_666 kaže...

Ma i kod mene je ok kuciste naprijed 120,nazad 120 i sa strane 230 ,morat cu i ja svoj malo propuhat,vjerovatno se nakupilo prasine.

kod mene ni trunke prašine {#}

15 godina
bobsi kaže...

ispuhao sam ju i spustila se temp. za par stupnjeva, sad je u idle temp 51 stupnjeva, a vent. na 50%, izvrtio 15min Furmark-temp. 84 stupnja, gpu usage 99%, ventilator 84%, sad jel to normalno ili????

Nije normalno ! Ventilator se previse vrti , a temp. od 84 C jest visoka s obzirom da se radi o hladnjaku s 3 venta !

Moguce da bi trebalo stavit novu pastu !

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan
Haf932 kaže...
bobsi kaže...

Nije normalno ! Ventilator se previse vrti , a temp. od 84 C jest visoka s obzirom da se radi o hladnjaku s 3 venta !

Moguce da bi trebalo stavit novu pastu !

bad mi prćkati po njoj zbog gare, a što kažete na raspored ventilatora, imam 8icu iza za ispuh i dvije 8ice napred da pušu prema grafi i procu, da probam jednu 8icu premjestiti na ispuh da budu dvije, a jedna da puše..

16 godina
6870 temperatura gpu-a

Da nemaš te ventove na kućištu temp. je previsoka uz rad gpu venta 84%!!!? na sobnoj temp. od 20 C,tu nešto žestoko nije ok.Probaj na dodir gpu kako ti se čini.Ja bi je poslao na reklamaciju.Obavezno treba imat više ventova za ispuh nego usis i to što bliže vrhu kućišta da izbacuje topli zrak koji se diže gore.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.6.2013 21:36 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
dery kaže...

Da nemaš te ventove na kućištu temp. je previsoka uz rad gpu venta 84%!!!? na sobnoj temp. od 20 C,tu nešto žestoko nije ok.Probaj na dodir gpu kako ti se čini.Ja bi je poslao na reklamaciju.Obavezno treba imat više ventova za ispuh nego usis i to što bliže vrhu kućišta da izbacuje topli zrak koji se diže gore.

izgleda da nešto nije u redu sa rasporedom ventova-skinuo stranicu i temperatura pala na 42 stupnja (za 10 stupnjeva), sutra ću staviti 2 venta za ispuh pa ću vidjeti što će biti..

15 godina

Ovisno o kucistu , raspored za pravilan protok zraka kroz kuciste je sljedeci :

Prednji vent - upuhuje zrak u kuciste

Bocni vent - upuhuje zrak u kuciste

Straznji vent - ispuhuje zrak iz kucista

Gornji vent - ispuhuje zrak iz kucista

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Ovisno o kucistu , raspored za pravilan protok zraka kroz kuciste je sljedeci :

Prednji vent - upuhuje zrak u kuciste

Bocni vent - upuhuje zrak u kuciste

Straznji vent - ispuhuje zrak iz kucista

Gornji vent - ispuhuje zrak iz kucista

nemam mogućnost stavljanja bočnog i gornjeg venta, napisao sam već da imam 2x8cm napred što pušu prema procu i grafi i jednu osmicu za ispuh kod procesora otprilike, a pošto je big tower u gornjem dijelu je samo napajanje i hard, ventilator od napajanja sam okrenuo prema gore jer ima mjesta, pa sad ne znam jel u tome možda kvaka.. budem poslikao pa javim

ps. i temperatura proca mi se smanjila za 10 stupnjeva skoro (kad sam skinuo stranicu), sad je u idle  na 31 stupanj, a klokan je sa 2,9 na 3,5, pod stresom do 50 stupnjeva ide

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.6.2013 8:20 (bobsi).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice