Evo, kao što naslov kaže, koji je setup bolji?
Googlao sam puno, ali mišljenja su uvijek podjeljenja, nigdje nisam našao specifičan odgovor i obrazloženje.
Htio sam ćuti vaša mišljenja, komp bi koristio za gaming.
Unaprijed hvala.
Evo, kao što naslov kaže, koji je setup bolji?
Googlao sam puno, ali mišljenja su uvijek podjeljenja, nigdje nisam našao specifičan odgovor i obrazloženje.
Htio sam ćuti vaša mišljenja, komp bi koristio za gaming.
Unaprijed hvala.
Dvije 6850 su malo brže ali da sam na tvom mjestu uzeo bih 6950
Zašto, ako su 6850 brže?
Bok!
Ja sam imao (doduše davno) SLI (2x8800GT) i CROSS (2x4870). Prema ondašnjim sintetičkim testovima u teoriji je to trebalo razvaljivati. Ali...
Bez obzira na profile u driverima nonstop sam trebao prtljati po AFR/SFR, imao sam učestali microstuttering i subjektivno gledano - nisam uočio napredak u performansama.
Npr. u RainbowSix Vegas imao sam više FPS-a sa jednom karticom nego u SLI modu.
Također, morao sam investirati u napajanje, bolju matičnu ploču (2xPCIe16x), trpio sam buku i zagrijavanje.
SLI i CROSS su kod mene se održali manje od mjesec dana.
Trenutno imam HD6950 1GB, bez problema vrti sve igre na hihg/max detaljima na 1920x1080.
Moja preporuka ti je HD6950 i ako imaš sreće možeš karticu otključati u HD6970.
Pozdrav!
Imam ploču koja ima 3xPCIe x16 i napajanje koje podržava crossfire bez problema, imam dobro hlađenje...ustvari da ne objašnjavam, pogledajte moj PC i uzmite komplet konfu u obzir, jer CF nije samo 2 kartice, nego kao što Tvrdipanj kaže, grijanje buka itd.
Prodaj HD6850, kupi si HD7850 ili polovnu GTX580/HD7950.
Hvala na prijedlogu, ali mene zanima konkretno 6850 Crossfire vs. HD6950 2GB, a 7950 je ionako preskupa.
Hvala na prijedlogu, ali mene zanima konkretno 6850 Crossfire vs. HD6950 2GB, a 7950 je ionako preskupa.
CF ti se nece svidjeti, mnogo je ovisan o profilima.
Kolega ti je naveo sve iznad, tvoja stvar hoces li poslusati.
Cijenim svačije mišljenje, ali uvijek hoću ćuti još :)
Uzmi si jednu HD6950 2GB ! Manja potrosnja , manje zagrijavanje kartica , manja buka ...
Cijenim svačije mišljenje, ali uvijek hoću ćuti još :)
Čitam da bi ti ipak htio probati CF. Ako već toliko želiš, kupi si brate još jednu polovnjaču Hd 6850 pa se i ti zezni kao što smo mi i s CF i sa SLI.
Probaj pa se i ti uvjeri da dvije kartice ne valjaju, imaš pravo na to.
Haha, imaš pravo želim probati, ali bit će da će uletit 6950 ipak :)
Palo mi je napamet da ću u budućnosti opet nadograđivati komp, lakše će mi tada biti dodati još jednu 6950 npr. ili ju prodati, nego to isto napraviti sa 6850.
A i buka i grijanje me odvraćaju od CF-a.
Odi ti fino na CF bez obzira sta drugi govore.
Imao sam HD4850 trifire i to je znalo jako dobro raditi + GT240 da vrti fiziku ;)
Prije par tjedana sam prodao svoje dvije GTX480, sad planiram uzeti jednu jacu, pa kad padne cijena nadodam jos jednu. Vjerojatno cu ici na HD7970, cini mi se kao puno bolji ulog u buducnost od GTX680. Sve je to tu negdje, ali visak rama je prevagnuo, znam o cemu pricam jer je GTX480 sli uzasno brz, ali mu je kronicno pofalilo rama i u novijim naslovima se zbog toga nije mogao razmahati kako spada.
Ako imas sve ostale uvjete i imas vremena se zezat, a koliko vidim imas, onda idi na CF. Ako ga sad neprobas mozda nikad ni neces, a uvjek ce biti ta neka bubica koja ce te terat da provjeris na svojoj kozi kako radi.
Uzmes jos jednu 6850, igras se mjesec - dva, mozda i duze ako ti se svidi i uvjek ces te kartice lako prodati i uzet jednu jacu.
Cemu hejt prema CFX i SLI, da ima problema, ali nije nista uber/waha/wtf da se ne moze da radi, imao par multi GPU sustava, jedino je HD 5970 srala, ali to je bilo davno, iako se i tada moglo igrati.
Koji su to konkretno problemi? I šta je to AFR/SFR što je Tvrdi panj rekao da se mora prtljati po njemu?
AFR/SFR su metoda rendanja slike sa dva ili vise GPU-a, SFR je outdated, tako da se koristi AFR, ja licno nisam primjetio microstuttering ni sa HD 5970, GTX 570 SLI, ni sada sa HD 7870 CFX.
Idem na 6950 ipak, nadam se da ću uspijet riješit da ju uzmem.
Hvala svima :)