5750 vs 4870

poruka: 42
|
čitano: 8.181
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
5750 vs 4870

A sta ce ti graficka kartica?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
5750 vs 4870

Marketing radi čuda Namigiva

Realno gledano, ne treba previše žuriti sa kupnjom hardvera i kupovati uvijek majnovije proizvode, nego malo pričekati i vidjeti kako se kreču cijene prethodne generacije kad izađe nova. Naravno, treba uzeti u obzir i 'gušt' kupnje nečeg najnovijeg i najjačega, ali to samo kad lova i nije takav problem hehe..

Best buy razred je obično 'jača - srednja' klasa, tj. 2. ili 3. po redu model proca/grafulje od najbolje koja izađe u nekom periodu (dakle najviše performansi po uloženoj jedinici novca).

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: 5750 vs 4870

pa upravo se o tome radi, barem netko da razumije...

i sa q8300 možeš igrati sve igre sljedećih 3-4 godine na high postavkama,

a da slušaš ekipu sa ovog foruma rekli bi ti da se to ne isplati nadograditi,

da štediš za novu matičnu, i5 i ram ddr3, što je ukupni izdatak preko 3500 kn,

a sa tim CPU od 1000 kn si miran godinama....

to je potpuno nepotrebno forsiranje kupovine novih komponenata,

a kod odabira grafičke potpuno suprotan trend, nova generacija iako je tiša i manje troši

te ima HDMI (što je danas većini potrebno) se ne preporuča jer je starija generacija

iste jačine kao i nova, mislim gdje je tu logika?

usput ako uzmeš taj procesor miran si godinama a kada postane prespor za 4 godine

kupiš si sve novo za pola sadašnje cijene....

slobodno neka me netko upozori na pogreške u mojem shvaćanju slaganja konfiguracije...

15 godina
the economist kaže...

ok, slažem se sa djelom, ali pazi ovo; ako netko ima socket 775 i neki dvojezgreni procesor

i želi se malo pojačati svi počnu lupati kako se ne isplati uzimati quad na taj socket

nego odmah nova matična sa i5 i DDR3, novo napajanje i td...

S tim se i ja slažem i isto takvo razmišljanje imam i ja. Recimo ja zasad imam dual core E6300 koji je za moje potrebe i više nego dovoljan. Nisam neki igrač (da igram svaku igru koja izađe) nego sam dosta izbirljiv, tako da igram samo određene naslove. A sve što sam igrao, igrao sam bez problema. Za ostatak mog rada na računalu također je i više nego dovoljan. A uz to ako zatreba, da se i jako dobro naklokat. A kad zatreba 4-jezgreni također ću nabavit isto jedan za s775 (mogu riješit nešto jeftinije preko veze). Ali svatki ima svoje razmišljanje. Ima i onih koji imaju viška novaca, pa za njih nije problem izdvojit i za novu ploču. Ali gledajuči kompletno s775 je totalno neisplativ u odnosu na s1156 (računam na 4-jezgreni procesor). Jer se za iste ili za siću veće novce dobije novi s1156.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2010 13:08 (zabranjeniples).
16 godina
neaktivan

ako netko ide sklapati novu konfu naravno da će ići na novi socet i ix ali ako se ide na nadograđivanje tu dolazi do

biti mojeg posta...

15 godina
the economist kaže...

ako netko ide sklapati novu konfu naravno da će ići na novi socet i ix ali ako se ide na nadograđivanje tu dolazi do

biti mojeg posta...

Da, slažem se! Ali kažem, za one dubljeg đepa je isplativije odmah ić na novu ploču i procesor, nego na novi procesor pa kasnije opet na novi procesor i novu ploču. Ali to je za one koji imaju viška novca ili one koji imaju novaca za ovakve igračke!!

15 godina
protjeran
5750 vs 4870

i kaj si uzeo

jogurt nema kičmu

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
5750 vs 4870

hd 4870 1gb ddr5 je isplatljivije uzet. ne treba se još zezat s 5xxx serijom bar ne jos kojih dvi tri godine. Ja imam hd 4870 i stvarno je super, radi normalno na high postavkama i nadam se da će još bit dugo tako..

http://gtabalkan.com
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2010 15:21 (joze).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
5750 vs 4870

Ni ja se ne mičem od q6600 Sad sam ga prvo clockao nakon 2 god što imam komp doma i uzo sam grafu lani 5850 jer mi je bila best-buy a to je jedino što sam kupio lani za komp (osim igre)Belji se Do 2012 možda jedino grafu novu poslje ali ostatak konfe ne diram

loss of interest question wonder waves of fear they pull me under
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Ni ja se ne mičem od q6600 Sad sam ga prvo clockao nakon 2 god što imam komp doma i uzo sam grafu lani 5850 jer mi je bila best-buy a to je jedino što sam kupio lani za komp (osim igre)Belji se Do 2012 možda jedino grafu novu poslje ali ostatak konfe ne diram

O mijenjat ces ti i prijeBelji se Kladim se u tvoju HD5850 da ces uzeti novuPoljubac

Every time two people have sex, an angel gets a boner
17 godina
protjeran

Huh pa to sam i napiso da možda jedino grafu još do 2012 treba puno igrat i novih igra doći u moj domCool

loss of interest question wonder waves of fear they pull me under
15 godina
neaktivan
5750 vs 4870

odlucio na kraju sta cu napravit lol , nakon dugog vremena: cekam 5. mjesec kad dolazim do velikih novaca i kupujem i7 i gtx295 ili nes bolje , nekih 6gb ddr3 , 1tb hdd , asus p6t i tako dalje :) dobivam velike pare pa dolazi i DOBAR komp

Moj PC  
0 4 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice