Sony W150

poruka: 13
|
čitano: 5.302
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Loše slike sa Sony W150
pitanje

Nedavno sam kupio Sony W150 i jako se razočarao. Slike slikane vani su relativno dobre, no ove slikane unutra su jako loše, skoro kao da su slikane web kamerom ili fotićem na mobitelu.

Pa me zanimaju iskustva vlasnika Sony W150, da li je kod vas ista situacije, ili je problem samo na mojem fotiću?

Evo dodao sam sliku na kojoj se vidi da baš nije najbolja.

http://img14.imageshack.us/img14/1428/dsc00111eeq.jpg

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2009 16:11 (kristinko).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Sony W150

Zavisi koje si postavke stavio tijekom slikanja tih "loših" slika.

E7200,8800GT OC,EP35-DS3,4GB Ram,Soprano,VX450W
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Sony W150
autorov komentar

Pa fotić ima na onom kotačiću opcije easy, i auto i većinom su slike sa time slikane, dakle automatske postavke. Ali nije problem u postavkama, znači gdje god da se slika unutra slike su loše, osobito na takvim smeđim, crvenim ili narnačastim pozadinama. Probao sam i sa ručnim namještanjem postavki (P nakotačiću) i sa ovim ili onim featursima i  uvjek su loše slike.

Da li ti imaš takav fotić pa da uplodaš neku sliku slikanu u zatvorenom?

17 godina
protjeran
Sony W150

Nemam taj aparat ali kavaliteta slike ti zavisi i od drugih aspekata kao što su osvijetljenost,postavke,pozadina,način slikanja.

Sve to trebaš uskladiti a ova gornja slika i nije tako loša.

E7200,8800GT OC,EP35-DS3,4GB Ram,Soprano,VX450W
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Imao sam prije sony w1 i slike su neusporedivo bolje, i da mogu mjenjao bi ovaj w150 za w1.

Čitajući recenzije po netu jedan dio fotiću zamjera loše slike, dok veći dio i to poglavito dio iz hrv kažu sve najbolje o fotiću. Pa me zanimaju iskustva iz prve ruke, dakle oni koji stvarno posjeduju w150.

16 godina
neaktivan
Sony W150

Evo da te jos malo razocaram, nemam 150 ali imam 120 neka 4 mj (sve je to vise manje isto).

Mogu reci da sam jako nezadovoljan fotoaparatom, 7mpx ali tih 7 mu je uzalud.

Kad se slika sa bilo kakvim postavkama i modovima (smile shutter, easy, auto, high ISO, macro, night scene ....) slike su doslovce mutne na rubovima, i to ne rubovima 1 cm nego pola slike mutno. Jedino u Landscape modu se mogu nekako slikati slike da covjek bude kako tako zadovoljan. Probavao sam popraviti stanje svim mogucim manualnim podesavanjima koje fotoaparat dopusta ali uzalud. Sta da ti jos kazemMršti se Vise sam zadovoljniji slikama sa D600 (2mpx -  je da su male ali barem nisu mutne.) nego sa ovog sranja. Jos dok su na displayu, ajde, ali kad bacim na comp zalim dan kad sam bacio pare.

Moj savjet, uvali ga nekom tko ce slikati 2 puta godisnje i koga nije briga za kvalitetu i skupljaj za neki normalan fotoaparat.

Da ne bude sve crno, bojama sam prezadovoljan. Imam od prije Canona istog razreda i ni blizu bojama sa Sonya. Ali uzalud mu to.

Uzalud mu i baterija koja radi super i dizajn i sve gluposti koje su nagurali u njega kada ces sa bilo kojim mobom od 5mpx raditi 3puta bolje slike

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Da slažem se, umjesto svih onih gluposti kao smile shutter i muzika kod slide show-a mogli su napraviti pošten fotić. Isprobao sam i frendov w125 fotić i potpuno istu sliku napravi. Dok se slika gleda na manjim rezolucijama ekrana, gdje je slika skalirana i ukoliko je nešto lošji ekran ti nedostaci nisu toliko vidljivi. No ako se slika prikaže na 100% veličinu nedostaci su jako očiti i taj dio sa mpx je bezveze kad je slika loša i ničemu ne služi. Bolje da su napravili pošten fotić sa manjim brojem mpx i boljom slikom.

17 godina
neaktivan

paaa, kolko košta taj W150? malo.

za malo love ćeš dobiti malo fotoaparata, sori.

tehnička kvaliteta slike ovisi o kvaliteti optike i kvaliteti senzora. mislim da u ovom slučaju možemo slobodno pretpostaviti da je optika adekvatna, dakle ostaje nam senzor kao glavni krivac. problem sa senzorima je što kvalitetniju sliku daju veći i skuplji senzori, što za sobom povlači i veće dimenzije aparata, te i veće dimenzije optike. prosječni kompakti imaju vrlo sitne senzore (koji su jeftini za proizvodnju) s puno megapixela (jer kupci padaju na to), što dovodi do vrlo loših fotki, no potpuno normalnih za fotoaparate tih dimenzija.

ako želiš kvalitetnije fotke, treba ti fizički veći fotić, s većim (i skupljim) senzorom, s manje megapiksela po kvadratnom milimetru, te s većom, težom i skupljom optikom.

evo i primjera. SLR od 10mpx ima senzor površine ~370 mm2, dok prosječni kompakt od 10mpx ima senzor površine ~25 mm2. fotoelementi na senzoru SLRa imaju daleko lakši posao u sakupljanju svjetla, jer su nekoliko puta veći. razlika u kvaliteti slike je to veća što je manje svjeta.

ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Ok, ali w1 nije neka mrcina od fotića i prije 4-5 god je koštao 2300kn i radi daleko bolje slike od w150. Dakle iz tog razloga sam ostao iznenađen koliko je to loše na w150, a pretpostavka je bila da je već dosta vremena prošlo, odnosno tehnlogija napredovala da bi za manje pare čitaj 1300kn dobio istu/sličnu kvalitetu slike kao na w1. Primjerice za sliku onih vrata iz prvog posta, na w1 uopće nije bilo toliko onih artifakata kao na slici slikanoj sa w150. Ali eto, što je tu je.

17 godina
neaktivan

ironično, ali istinito - stariji fotići imaju veće senzore i manje megapiksela. okej, imaju i slabije procesore i lošije algoritme, ali u osnovi, nije rjetkost da daju bolje fotke.

ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
16 godina
neaktivan
Sony W150

Fore sa svim tim megapixelima (tko ima vecegCool) su samo zavaravanje neupucene publike.

Bitno je imati dobro balansiran fotoaparat, a sada dali on ima 6,7,8 ... mpx to je vise manje.

A o optici da i ne govorimo (ona je najvaznija).

Sve ostalo je pridobivanje sto veceg broja kupaca. Ja sam se zeznuo kao i autor ove teme, kao i jos tisuce drugih ljudi.

Ali is pogreska se uci pa tako mene ni ziva sila nece natjerati da ikad vise kupim Sonyev fotoaparat.

Samo da napomenem nisam ja ni ocekivao da on fotka kao D90 niti kao EOS 450 ali niti da fotka losije od nekog Benqa kupljenog prije 5god sa 4mpx.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sony W150

Nemože biti tako loša slika, N95 radi bolju sliku od toga

Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30 f1.4, FL-50R, HLD-4 Intel Core2Duo E6600, Intel DG965WH, 2x 2GB PQI DDR2 800MHz, Gainward HD4870 Golden Sample, Seagate 320GB i 500GB, Coolermaster CM-690, Raptoxx 750W Noli turbare circulos meos! And even in the darkest nights, I'm a Thug for Life
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Oly_E3 kaže...

Nemože biti tako loša slika, N95 radi bolju sliku od toga

bas tako moja n95 bolje slika ...
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice