prije idućeg punjenja kod aparata kao što je Sony Cybershot?
On je relativno nov i već nakon dan dva moje baterije se isprazne 
Da afaik, posebno ove generičke punjive standardne baterije ni-mh jako brzo punjenjem gube puni kapacitet, i plus toga imaju izraženo samopražnjenje pa nisu pogodne za npr satove i daljinske. Ima nekoliko modela Koji drže do veće trajnosti, najpopularnije su sanyo/panasonic eneloop, ali dakako i skupe. No eto jeftine se Baš na kraju ne pokažu isplativima.. Ja sam pomišljao da mi je fotić u kvaru kad mi je od tjedan ranije napunjena 3 seta baterija ostao upotrebljiv samo jedan, a da pritom ni jedan set nakon punjenja nisam koristio. Dakle one uglavnom reklamne brojke sa tisućama miliampersati se nakon par desetaka punjenja i pražnjenja može Okačiti mačku o rep...
A o kojem se fotiču radi malo detalja jel,
i još bitnije kakve su baterije u pitanju Ni-MH punjive AA ili AAA ili Li-Ion baterija u fotiču.
Da afaik, posebno ove generičke punjive standardne baterije ni-mh jako brzo punjenjem gube puni kapacitet, i plus toga imaju izraženo samopražnjenje pa nisu pogodne za npr satove i daljinske. Ima nekoliko modela Koji drže do veće trajnosti, najpopularnije su sanyo/panasonic eneloop, ali dakako i skupe. No eto jeftine se Baš na kraju ne pokažu isplativima.. Ja sam pomišljao da mi je fotić u kvaru kad mi je od tjedan ranije napunjena 3 seta baterija ostao upotrebljiv samo jedan, a da pritom ni jedan set nakon punjenja nisam koristio. Dakle one uglavnom reklamne brojke sa tisućama miliampersati se nakon par desetaka punjenja i pražnjenja može Okačiti mačku o rep...
Ima nekoliko firmi koje rade Ni-MH baterije, sa niskim samopražnjenjem Varta/Panasonic/Ansmann a najbolje su Sanyo Eneloop.S obzirom na to i nisu uopče skupe zapravo, 60kn dva komada Eneloop to stvarno nije puno. U praksi nema goreg kad trebaš fotič, a pune Ni-Mh baterije u njemu skoro prazne nakon recimo 20 dana nekorištenja a nakon mjesec i više dana totalno mrtvilo fučkaj ga.

No kaj se tiče punjivih Ni-MH baterija, mogu one bit super kvalitete no loš/glup punjač im drastično skrati rok trajanja a to mnogi nit ne znaju nažalost.
http://www.bug.hr/forum/topic/digitalni-fotoaparati/aparat-podrzava-alkalne-nimh-baterije/177959.aspx?page=0&jumpto=3433961&sort=asc&view=flat
Svakako Sanyo Eneloop , 4 baterije se nađu već od 100-ak kn što i nije puno jer će trajati godinama.Kako izgledaju jeftine generičke baterije nakon stajanja
pogledajte na linku . Kod jeftinjih baterija možeš kupiti dobre , ali i jako loše, kod kupnje treba pogledati datum proizvodnje jer baterije imaju vijek trajanja bile one korištene ili ne. Treba pripaziti i kod kvalitetnijih ni-mh baterija ako su na akciji da nisu jako stare.
A o kojem se fotiču radi malo detalja jel,
i još bitnije kakve su baterije u pitanju Ni-MH punjive AA ili AAA ili Li-Ion baterija u fotiču.
Fotič je Sony S5000, 14.1 Mp/2GB, SD Card iz Kine, a baterije su od Sonya AA Ni-MH
Brat je s njim snimio u dva dana snimio kratke video snimke i treći dan su se baterije već ispraznile
da to se i meni dešava s baterijom imam isti fotić